Clasa zero 2012-2013(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui Inaf78

metodologia a aparut. ea se si aplica deja!!! sunt scoli care au inceput oficial inscrierile si in cls 0 si in cls a 1-a.

noi suntem dovada vie: ne am inscris in cls a 1-a, desi de abia in iunie face 6 ani. trebuie sa depui la dosar pe langa actele standard si o cerere (alta decat cea tipizata pe care o primesti de la secretariat) catre director si o adeverinta de la gradinita in care sa se arate ca prescolarul urmeaza in 2011/2012 grupa pregatitoare.

Pai si de ce oare nea Funeriu spunea azi ca inscrierile oficale incep pe 5 martie?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inspectorul-scolar-al-capitalei-nu-se-dau-teste-pentru-inscrierea-in-clasa-pregatitoare-96282.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Si eu am fost in decembrie si am vorbit la scoala, nu se stia nimic de vreun program informatizat al ministerului si era valabil ceea ce spuneti voi..

Numai ca ministrul ,poate doar mi se pare mie, dar spune altceva, ca va informa si va trmite metodologiile catre inspectorate..

Daca le-a trimis (si le citisem) si sunt in vigoare, de ce foloseste viitorul?" voi trimite metodologiile catre inspectorate"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

sincer nu stiu de ce... scolile care au site au pus si pe site aceasta informatie.

eu am fost si la inspectorat in audienta si mi s-a spus ca, conform articolului 110 din metodologie (am pus articolul mai sus), copilul nascut in 2006 daca face ACUM pregatitoarea (si am acte doveditoare ale acestui lucru) scoala il va inscrie in cls a 1-a.
mi s a atras atentia sa NU UIT CUMVA sa pun la dosarul de inscriere ADEVERINTA de la gradinita ca frecventeaza grupa pregatitoare PLUS o cerere de mana (cum am afisat mai sus). daca nu depun cele 2 documente, il vor inscrie automat in cls zero.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Un copil care termina grupa mare poate fi inscris in clasa 1 daca indeplineste criteriul virsta si acela al cererii depuse de parinte,fara a fi necesara alta evaluareconformspuselor inspectorului scolar general de Buc .Alexandrescu.

Mergi la inceput

Pe Ialomita deja acest numar daca este apelat este
"POST TELEFONIC DERANJAT TEMPORAR"
Multumim,Domnule Ministru pentru maxima informare.Am simtit de ieri atita informare....

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Fiecare judet are, incepand de marti, o linie gratuita Telverde 0 800 816 ABC pentru informatii referitoare la inscrierea in clasa pregatitoare si in clasa I din anul scolar 2012-2013, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru Mediafax.

Potrivit ministrului, ABC reprezinta indicativul judetului, de exemplu pentru Timis fiind 0 800 816 256, pentru Arad 0 800 816 257 si pentru Bucuresti 0 800 816 021. Linia este deschisa de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 17.00.

Mergi la inceput

Na ca i-am prins.
Deci,am primit urmatoarele info:
VOR EXISTA 3 ETAPE DE INSCRIERE:
ETAPA 1 5-16 MARTIE 2012-pentru inscrierea copiilor arondati la scoala respectiva;
ETAPA 2:20-27MARTIE 2012-pentru inscrierea copiilor din alte circumscriptii la scoala dorita pe locurile ramase neocupate de copiii arondati
ETAPA 3: 23-25 MARTIE 2012 si ETAPA 42-9 MAI 2012 -pentru copiii care nu fost inscrisi in etapele anterioare

Uitam:mi s-a confirmat faptul ca nu putem opta pentru un nume de invatatoare.computerul distribuie aleatoriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Deea772, mersi de info.

La noi e ok, oricum vroiam sa-mi inscriu copilul la scoala arondata (banuiesc ca acolo suntem arondati, ca alta n-avem in zona, si acolo si votam), e o scoala fff buna si arata super (am fost in vizita de "Ziua portilor deschise" si, sincer, nu credeam ca avem in ro scoli care sa arate asa de bine - de stat, adica). Singura tristete (sa zic asa) e ca nu-l pot inscrie in clasa I (e la grupa mare si face 6 ani in iunie 2012). Daca stiam de la inceputul anului scolar il inscriam la pregatitoare... Dar asta e, nu-i un capat de tara

Acu mai ramane problema cu inscrierile oficiale - ati scris ca incep in 5 martie, dar pe aici zicea cineva ca sunt scoli care au inceput inscrierile oficiale?! Sau e vorba iar de spaga?...

Mergi la inceput

Natalia,uite ce declara ieri Inspectorul General de Bucuresti:

Ce se intampla cu copiii de 6 ani: toti copiii de 6 ani vor intra in cadrul invatamantului obligatoriu, fie in clasa I fie in clasa pregatitoare.
Toti copiii nascuti inainte de septembrie 2005 vor incepe clasa I
Copiii nascuti in perioada 1 septembrie 2005 - 31 august 2006 vor avea posibilitatea, la solicitarea scrisa a parintelui, sa intre in clasa I, indiferent daca au frecventat grupa mare pregatitoare sau nu.
Daca parintii nu doresc ca copiii lor sa intre in clasa I, atunci ei intra in clasa pregatitoare.
Copiii nascuti in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2006, in baza cererii parintilor, vor putea sa intre in clasa pregatitoare sau vor ramane la gradinita. Totul se bazeaza in mare masura pe optiunea parintilor.

Il poti inscrie la clasa 1 fara problemecu cerer facuta de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Wow, super! Mersi mult de info! Nu gasisem asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui usorlili

Citat:
citat din mesajul lui Inaf78

metodologia a aparut. ea se si aplica deja!!! sunt scoli care au inceput oficial inscrierile si in cls 0 si in cls a 1-a.

noi suntem dovada vie: ne am inscris in cls a 1-a, desi de abia in iunie face 6 ani. trebuie sa depui la dosar pe langa actele standard si o cerere (alta decat cea tipizata pe care o primesti de la secretariat) catre director si o adeverinta de la gradinita in care sa se arate ca prescolarul urmeaza in 2011/2012 grupa pregatitoare.

Pai si de ce oare nea Funeriu spunea azi ca inscrierile oficale incep pe 5 martie?

http://www.evz.ro/detalii/stiri/inspectorul-scolar-al-capitalei-nu-se-dau-teste-pentru-inscrierea-in-clasa-pregatitoare-96282.html

Au inceput inscrierile doar pentru clasa I. Pt. clasa 0 incep la 5 martie.

Mergi la inceput