PRIETENE FARA TITLU (81)
Raspunsuri - Pagina 8
Denisam spune:
Moni-nu prea i-a invatat la M decat cu ceva materiale ca vad ca pyutin fac ceva impartire-eu am "pisat-o" sa o memoreze si acum a avut 12 pagini a cate 50 facts pe pagina ca tema si pt ca face zilnic 2-3 pagini vad ca o stie-eu am crezut ca a uitat dar nu inca..
Ce faze la Dia la gradi,astia aici doar in pauza vb intre ei.
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
Denisam spune:
Moni-nu prea i-a invatat la M decat cu ceva materiale ca vad ca pyutin fac ceva impartire-eu am "pisat-o" sa o memoreze si acum a avut 12 pagini a cate 50 facts pe pagina ca tema si pt ca face zilnic 2-3 pagini vad ca o stie-eu am crezut ca a uitat dar nu inca..
Ce faze la Dia la gradi,astia aici doar in pauza vb intre ei.
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
Bee spune:
Buna fetele.
Vad ca aveti ceva activitati cu totii.
Ingrid, pai Diana ta pare foarte "multilateral dezvoltata". Citeste, scrie, la desenat e clar un talent, face muzica si mai face si calcule.....Foarte interesant. A mea de citit incepe sa citeasca, ceasul l-a invatat, de socotit facem exercitii mentale cu inmultiri, adunari si scaderi. La impartire inca n-am ajuns ca nu-mi dau inca seama cum s-o fac sa invete asta logic, dar o sa gasesc eu o metoda. Cu desenul, eu o incurajez, dar la noi talent nu-i de unde. Iar muzica.....nu. Din pacate, nu. O sa ma mai gandesc cum sa fac si cu asta. E vina mea probabil. Dar e clar ca n-are ureche, asa ca poate numai putin, de placere. Anul asta am in plan doar niste cursuri de inot, probabil prin martie, ca la Razvi e musai sa gasim ceva sa-l mai inzdraveneasca.
Moni, ce faze la gradi! Cred ca si la noi se mai intampla sa-i lase educatoarea cu copii mai mari. O data mi-a povestit Ana ceva mai ciudat, dar n-am insistat. Inca odata, e tare Tudor cu pampersul. Al meu n-are nici o treaba. Tb sa gasesc butonul si motivatia potrivita sa-l fac sa ceara. Nu vrea si pace. E un copil atat de voluntar si de nestapanit. Io nu-s foarte obisnuita cu asa ceva. Ana si Razvi au fost mult diferiti. Ana mai maraita ea, mai insistenta, dar mai docila, iar Razvi desi foarte incapatanat e un copil bland si linistit. Tavi face instructie cu toti din casa. Ii ia pe ceilalti doi ii duce la masa, la spalat, la TV, ii trage si-i incoloneaza peste tot. E capul rautatilor. Bun, ok si Ana-i capul rautatilor cand ii manipuleaza pe baieti sa ceara dulciuri sau altceva. Ea nu cere, ii pune pe ei-care nu stiu multe si fac urat.
Daniela, 99 E ski cu cazare, echipament, mancare si monitor, e super putin. Unde anume? Cu hainele stralucitoare. Mai are si a mea idei in cap, bagate cu grija si de mama mea. Idei de genul "eu merit tot ce-i mai bun". Idei care se cam lasa cu discutii aiurea. La serbarea din iarna, fii-mea era zana. Educatoarea le-a spus sa ia pe ele ceva alb si sa aiba o bagheta. Calculasem eu:o rochita alba de vara peste o helanca. Mama: "dar ce suntem tzigani, sa nu-i iei tu fetei o rochie speciala de zana?" A imprumutat Radu o rochita stralucitoare si s-a rezolvat. Dar ma enerveaza fazele astea. SI in plus, eu nu pot sa promit lucruri pe care nu le pot lua sau cred ca nu-s necesare. E drept ca nici nu i se prea pune pata pe nimic si in general e destul de maleabila cand vine vorba de haine. Cu Razvi n-am scapat o data la o petrecere de copii fara sa-i luam o camasa. Dar el e periculos cand i se nazare ceva (raaaaarrrr). Plange de se cutremura casa. Tavi ce sa mai spuna, ca el e mereu cu ce ramane de la altii.....Oricum, ai mei par mai pasionati de carti decat de orice altceva. A fost o tragedie cand Ana a primit o carticica de jocuri pentru copii si nu i-a dat-o si lui Razvi sa coloreze. Domnul meu, dupa ce ca a plans sfasietor, i-a rupt si cordeluta de Alba ca Zapada, de suparare.....Oricum si pt Ana cartea era mai importanta decat cordeluta. Azi tb sa caut cartea aia si pt Razvan.
Deh, aventuri de-ale noastre. Copiii sunt rezonabil de bine. Curand terminam si baia de Augumentin cu Tavi si cu el am incheiat tratamentul, mai raman ceilalti doi. Inca-s subfebrili dupa atata antibiotic. Ana-l tolereaza cam greu si i se cam face greata.
marchplayer spune:
Neataaaaaaaaaaaaaaaaaa
N-a ca s-a busit vremea si stam in casa...mai este si sarbatoare...
Am pus la masina sa fac o paine si tatal meu m-a certat ca azi nu se face paine.... Am facut un blat ca vreau sa-i ticluiesc un tort Ioanei pentru maine...ma gandeam la un foret noire cu visine si mascarpone. Ei ii plac fructele si praji cu fructe si tarte cu fructe...lui Rares tot ce-i negru:)) adica cu ciocolata la greu!!
Ea maine vrea la piscina de ziua ei...cred ca asta o sa facem.
Acum cred ca o sa mergem pana la sell sa mai iau cate ceva prin frigider!
Aseara pana sa trimit mesajul s-a bagat si Ioana un pic pe la butonat. Am observat dupa ce am trimis mesajul dar mi-a fost lene sa ma loghez sa corectez asa ca..fara space, si alte cele v-a scris si ea cate ceva..
Cristina m-a lasat masca al tau fiu!!! Frateee ce poezie luuuunga a spus!!! FELICITARI!!!! Pai Rares nu spune o asa lunga poezie!!!
Chiar fata, acum ma gandesc sa nu aiba vreo problema... ma refer la Rares, tine minte toate prostiile din lume si stie cum ii cheama pe toti mai putin pe el!! Daca il intrebi cum te cheama zice nu stiu ca nu-si aminteste ca-l cheama si STEFAN!! Ma omoara asta! Invata foarte greu o poezie spre exemplu, nu-i atent deloc nu spun ca de fapt nici nu vrea sa inceapa sa invete poezia. Este un aiurit si un zapacit!! Toata ziua ii sta capul numai la prostii!! Cred ca o sa am probleme serioase cu el la scoala. Ioana invata ceva in 3 secunde cu el imi ia 3 ore sa-l conving sa invete!
Cristina, copii mei au tot ce le trebuie si pe deasupra tot ce le trebuie la inca vreo 10-20 de copii. Pai eu nu zic ca nu le fac mofturi si multe alte prostii(i-am cumparat ui Rares blugi skini de 160 ron, pe care el nici nu si-i dorea, el nu are habar inca de moda dar nu-l pot lasa eu mai prejos de sora sa, si rochie Ioanei de 150) in conditiile in care nu aveau efectiv nevoie de ele, adica gaseam la un pret muuult mai mic dar nu asa de frumoase. Au multe hainute frumoase si multe jucarii si cu toate astea pe Ioana o apuca nebunia pe tot ce are Eva(cumnata mea este mare shopingareasa). Ea ii cumpar destule zic eu...imi place si mie sa aiba dar sa nu depasim limita, nu o sa investim mare parte din bani ca sa faca ea moda,sunt de parere ca putem face lucruri mult mai interesante, cum ar fi o activitate sau sa mergem in vacante....ca doara nu ne dau banii afara din casa sa ne permitem chiar orice...Vreau sa invete ca nu poate avea orice!! Sa fie un pic mai modesta!! Si sa nu mai fie invidioasa pe ceilalti, sa invete sa piarda(nu va spun cum este cu ea la un joc unde pierde....jale) Ea se crede buricul pamantului!!!
Cred ca trebuie sa plec....
marchplayer spune:
Ingrid multumesc pentru sfat, asta intentionez si eu sa fac.
Ce iti bati tu capul cu ce spune lumea....fiecare isi creste cum vrea copilul. Depinde numai de cum consideri tu ca este corect si gata. Nici n-ar trebui sa te afecteze vreun pic!
Noi suntem din aia mai zuzu care si-au lasat copii la artificii, dupa aia au vrut chiar ei sa mearga la culcare...restul era neinteresant pentru ei!!
Chiar stie o gramada de lucruri Diana, felicitari. O fetita cuminte si desteapta cu o mamica ce se ocupa foarte mulrt de ea. BRAVO!
La ski..sa vedem cum stam cu banii ca vreau sa le fac si camerele copiilor pana nu incepe Ioana scoala Le vreau si eu pe toate dar din pacate....money money toate se leaga de ei!!!
Stiu cum sunt atacurile de panica..nici eu nu stiu de la ce le-am avut..stateam la Bucuresti, singura si am avut o perioada in care chemam ambulanta in fiecare noapte, cred ca ma injurau aia la greu!!! Simteam ca-mi bate inima in gat mai apoi ca ma sufoc si mai apoi ca-mi amortesc bratele...aiurea!! De fapt nu aveam nimic, dar era groaznic!! Am trecut peste...trebuie sa stii ca doar tu te poti scoate din aceasta stare!!!
Moni, foarte sic rochita Dianei!! Ar lesina Ioana daca ar vedea o asa rochita roz!! Minunata!!! Sa o poarte sanatoasa!!
Cam asa cum te zapaceste pe tine Diana cam asa ma face si pe mine Rares!!! El este incapatzanat pana la extrem!!
Acum fug ca totul in jur lancezeste...fara sa pun e ucrurile in miscare!!! UFFFFFF
Ingrid S spune:
Ceau fetelor, dau o cafea expresso cu cateva picaturi de lapte!
Iarasi am dormit mult, m-am trezit acum jumatate de ora. Copilul a fost cuminte si sotul a facut toata mancarea.
LA MULTI ANI, DRAGALASA DARIA! TOATE CELE BUNE SA SE ADUNE IN VIATA TA, FERICIRE, NOROC SI SANTATE ITI DORESC!
LA MULTI ANI, MARCO, FRUMOS BLONDIN CU OCHI ALBASTRI! FIE CA TOATE DORINTELE TALE SA DEVINA REALITATE!
Trimit mesajul si revin dupa ce mancam, mi-e o foame...de ieri dupa-masa de la 17 n-am bagat nimic in gura. Stmacul mi se micsoreaza si creste nevoia de somn. Presupun. Am slabit de cand ma uit la emisiunea aia cu obezitate morbida. Apropo, e pe Reality, nu pe T&L.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
marchplayer spune:
Denisa dar a ca intarziat Mosul prin canada!! Nu a fost suparata mandra ta?? Frumos cadou..eu il apreciez mai mult decat copii mei care inca n-au habar de asa ceva. Mai bine..banuiesc eu ca va veni o zi...cand nu vom mai scapa:))
Denisa si Emma este super!! Auzi tu!! Sa citeasca in doua limbi!!! FELICITARI!!! UN bravo si pentru mami!!! TABLA INMULTIRII< inca nu stim ce-i aia
Denisa, sa sti ca nici Ioana nu-i egoista, chiar deloc!! Imparte absolut tot ce are cu ceilalti, inclusiv hainele:)) Problema este ca nu pretuieste ce are ea, adica nu are grija de nimic!!! Chiar daca imi "ordona"/roaga sa-i cumpar cutare sau cutare lucru as fi multumita daca dupa aceea as vedea ca pretuieste lucrul respectiv si-l ingrijeste...dar NU, eu trebuie sa am grija de ele, eu trebuie sa le pun la loc..etc etc.
Mi-ar fi trebuit si mie un pic de Montesori!!! Ma mai ajuta, asa la mine cam toate-s pe umerii mei!
Mie imi este frica cu trapezul!!! Ioana toata vara asta a facut, cocotat pe bara si transformat cumva sfoara si leaganul in trapez!! Ziceam ca la vara sa-i amenajez un loc unde sa poata pica in caz de accident si sa nu fie chiar grav!!
Nici eu nu vreau anul asta sa mai cheltui o gramada de bani pe vreo petrecere...Poate doar una mica cu cativa copii acasa si gata!!!
Cadou mi-a cerut cercei, se roaga de mine de vreo 2 ani sa-i schimb pe aia pe care i are!!!
Moni, nici Ioana nu se pune in fund si se da cu curu de pamant sa-i iau cate ceva..nuuuuuuuuuuu nicidecum!!! O face cu usorul...spre exemplu prin noiembrie cumnata-mea ii cumpara Evei rochita alba de la Debehams(exact ca cea a Ioanei de la serbare), si cand ne-am dus pe la ei Eva ne-a asteptat imbracata in ea, avea si pantofiori...etc tot tacamul. Cand am intrat Ioana nu a spus nimic, doar ca a ramas foarte surprinsa si dezamagita...Cred ca acum fac un fel de psihanaliza. Imi dau seama ca de fapt numai eu sunt vinovata si cu invidiile mele si rautatile mele imi stric si copii Imi dau seama ca in momentul ala Ioana de fapt a fost un pic dezamagita ca era Eva stralucitoare si imbracata de gala iar ea nu...imi amintesc ca ma ruga sa mergem acasa sa-si ia si ea rochia de cenusareasa. Nu mi-a cerut expres sa-i cumpar acea rochie!!! Hmmmm Boala grea la mama nu la fiica!! Ioana cred ca este un copil absolut normal, un pic poate mai cocheta decat majoritatea. lectiile nu o atrag asa de mult ca pe ale voastre fete!!
Ingrid S spune:
Am fost la plimbare cu Diana, sa o aerisesc. Vremea e inchisa, a plouat noaptea, dar cel putin acum e rece si uscat, fara vant.
Denisa, e foarte bine ca imparte cadoul (o sa-i zic mega-cadou) Emma cu fratiorul. Eu lucrez in sensul asta de pe la un an si crede-ma ca functioneaza, adica nu se crizeaza cand pune unul-altul mana pe jucariile ei, ba chiar ii indeamna. Dar e atat de fericita cand vine cineva la ea...
Fetita ta e extraodinara! Sincer. Sa scrie si sa citeasca in doua limbi si sa stie tabla inmultirii...a mea nici habar nu are de inmultire sau impartire. Si fetita lui Bee a descoperit singura inmultirea...nu-i de colea asa aptitudini.
Nici nu ma mir ca i-ai cumparat ipad cadou, le merita. Fiecare copil merita, asta e adevarul.
Dar ce cadouri isi doreste de ziua ei, carti si caiete de spelling...bravo!
Bee, a mea inca nu stie ceasul. Adica citeste cifrele de la radioul cu ceas si stie cand arata si ce inseamna AM si PM. Dar pe un ceas normal n-am pus-o. Nici nu stiu de ce. Mi-ai dat o idee, ma duc s-o invat.
Cu rochita, eu i-am inchiriat costum anul acesta si anul trecut. Asa rar are serbare, incat vreau si eu sa fie mai stralucitoare, a fost inger si a meritat fiecare leut.
Pe ea o imbrac destul de clasic, de la H&M, de la C&A, sunt haine mai decente zic eu, fara sclipici si fara mult roz. E deja mare si vreau sa-i imprim un stil pe viitor.
Bine ca ati scapat de antibiotice, era si cazul. Doamne, de o luna de zile sa tot ia medicamente, cred si eu ca Anutei ii e greata la stomac.
Daniela, eu am incercat de toate, inclusiv sa strang impreuna cu ea jucariile, pana cand m-am rastit la ea (si o fac rar) si am avertizat-o ca de nu le aranjeaza, vor dispare la lada de gunoi. Sa vezi mandra mea de atunci ce viteza are la curatat camera.
De pretuitul jucariilor ce sa zic, cam facil le primeste si a mea, de regula e ceva ce vrea mult-mult si atunci doarme cu ele, se joaca ziua intreaga. Adevarul e ca zilele de sarbatori mustesc de cadouri, plus ca ziua ei vine destul de repede si cumva e suprasaturata.
E si normal sa nu mai aprecieze, nepotul meu a fost intrebat de ziua lui ce vrea si a spus ca nu stie, apoi ca nu vrea nimic. Nici asa nu-i ok, ai de toate si te scarbeste orice in 2 minute.
Faci tort Padurea Neagra? Bun tare, insa are alcool si am eu piticii ca la copii nu-i voie. Adica i-am dat in siropuri medicale, dar in prajitura inca nu.
Mai bine bea mami. Am un rom Havana, o nebunie.
Noi tinem ziua ei tot acasa, cumpar pizza, suc, tort, fursecuri si basta. Nu vor fi multi copii, ne descurcam. Spatiu am slava Domnului, pot sa dau si la altii.
Schimba-i cerceii la fata daca vrea, de care are? La Diana i s-au inchis gaurile, acum un an i le-am facut, azi nu se mai vede nici urma. Voi merge din nou sa i le fac. Asta e, daca le-am scos prea repede si nu i-am pus altceva in loc.
Moni, chiar asa e la gradinita? Educatoarele lasa copii singuri si stau pe coridoare? Si fetitele dau note colegelor pe caiete? Hai ca-i buna de banc.
Am vrut sa zic cu smiorcaiala Dianei, ea umbla dupa perfectiune, vrea sa-i iasa totul gigea si e frustrata cand se intampla taman contrariul. Trebuie sa vorbesti bland cu ea, e agitata din fire si daca o certi ies doar scantei intre voi doua.
Cristina, asa ieftin ai gasit Mesterul Manole? Eu mi-am facut cont pe okazii si nu l-am folosit nciiodata. Am uitat si parola.
Ups, mi-a adus sotul prajituri. Va las.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
marchplayer spune:
Gata si ziua asta, inainte sa se termine sa fac si eu niste urari.
Pe Marco l-am urat pe FB dar pe Daria musai o urez aici!!!
LA MULTI ANI DARIA!!! SA FII SANATOASA SI SA CRESTI MARE FATA FRUMOASA CE ESTI!! NE ESTE DOR DE TINE SI DE MINUNATIILE CE NUMAI TU SI MAMA TA STITI SA LE FACETI!!!
Moni eu nu mai spun nimic despre gradinita..nici eu nu sunt multumita de gradinita Ioanei! Ii invata oarecum literele si ceva pe la mate dar eu as vrea un pic mai mult si aici nu fac referinta la lucruri pe care le vor invata la scoala ci strict la lucruri care se fac la gradi. Ma enervez si eu cu bautul cafelelor, cu vb la telefon etc etc dar inca n-am auzit la Ioana sa o corecteze vreo colega....
Bee foarte tare Ana cu exercitiile mentale la mate..eu o pun pe Ioana sa-si scrie inclusiv exercitiul nu numai rezultatul. Cateodata o pun sa-si scrie ce exercitii vrea ea sa rezolve, dar m-am limitat la adunari si scaderi.
Foarte bine ca ai inotul in plan, chiar le prinde bine copiilor!!! O sa fii multumita.
http://www.vacanta-mea.eu/programe-speciale/ski-sleep-paltinis-la-numai-99-europersoana-339.html
Uite aici 5 zile cazarea, echipamentul, 3 ore monitor pe zi si ski passul la Paltinis! Am facut si eu rezervare pe la sf lui februarie. Adevarul este ca pe langa astea te mai costa mancarea si drumul... O sa vad si oferta din Bulgaria si o sa compar.
Ingrid, am facut un fel de Foret Noire...am pus si ceva alcool, cam 50 ml...si am facut un tort de vreo 2,5 kg, vreo 20 portii deci cca 2,5 ml de alcool pe portie. Hai mai ca nu-i un capat de lume!!! Plus ca eu n-am respectat intocmai reteta originala, eu am pus lichiorul de visine in siropul de zahar si -am fiert bine asa ca o parte buna din alcool s-a mai evaporat zic eu...Zi Bee ca tu le ai pe astea cu Chimia:))
Acum ca am terminat tortul vreau sa o pun pe matusa sa faca si prajitura cu nuca de cocos sa o duc la Agigea maine ca este si ziua socrului meu...
ma duc sa-mi scot copii din cada si sa-i bag la culcare, am avut o zi cam anosta azi, sau cel putin ei..cumparaturi...mama a gatit...ei au vazut u film...Aiurea zi.
Constat ca nu-ti poti dedica 100% timpul copiilor...
miraklucker spune:
Buna seara.
da mult ati mai scris, se vede ca sunteti in vacanta.
Noi pe aici prin zona. Al meu lucreza la noapte asa ca acum deja doarme. David m-a bazait toata saptamana, Bee nu seamana cu Ana ta, rezonabila.......ca vrea un Lego care i-sam zis ca l-am vazut redus. Si doar stabilisem ca s-a terminat cu Lego. Cred ca profitat de fiecare minut liber sa ma bazaie " mama sa-ti spun ceva"!!!!!!!!!.
Seline e si ea imposibila plange cu orele, fara exagerare din orice moft. Ca nu-s bune moatele, ca o deranjeaza bluza, pantalonii, ca nu-i buna mancarea. David i-a oferit si bani numai sa taca din gura........fara efect. Ufffff. Daria ea e undeva intre. A dat-o intr-o invatatura. Nu se poate culca seara pana nu mai scrie niste litere, nu mai face niste socoteli. Vrea sa fie prima!!
eu mi-am schimbat programul de anul asta, nu mai am o zi libera am doua dupa-amieze libere. Mi se pare mai bine asa. Merg joi si vineri pana la 12, si apoi sunt acasa cu copii.
Dar.........acasa trabaluiesc,nu am timp de prea multe. Aseara pe la 1, cand am vrut sa ma culc si eu, m-am dus in pivnita sa scot hainele din masina. cum am deschis usa a tasnit casacada. Cred ca s-a stricat.
Ingrid tu ziceai sau intrebai odata de panze pentru pictat pentru Diana. Aici am vazut o sumedenie. simple, mai mari si mai mici, cu vopsele sau fara, cu desen pe el sau fara. Vrei??? costau cativa Fr...
Moni ma bucur ca ti-au iesit analizele si eco bine.
.......am ajuns si eu la doctor sa ma vait de intepaturile mele de sub coaste din dreapta. Mi-a zis medicul ca sunt "migrene la stomac, sau intestine??", din cauza de stress. Adevarul e ca nici macar nu m-a intrebat daca sunt stresata sau nu, dar a nimerit-o. Pentru linistea mea mi-a facut eco, si o gramada de analize. Mi-a spus ca pot inghiti cate medicamente vreau ca nu ma ajuta. Si a avut din nou dreptate, nimic din ce am luat nu m-a ajutat. Stresul bata-l sa-l bata de stress. suntem amandoi stresati, cumva nu ne putem reveni. Mai ales H, care vrea parca sa ma aduca pe mine in pragul dispararii.
v-am pupat. Maine mergem la biserica la slujba de boboteaza si apoi la toys`r us. am promis, asta e daca nu am ce face!!!