PRIETENE FARA TITLU (81)
Raspunsuri - Pagina 7
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Azi am dormit ca bursucul pana la 11,30, nu ma recunosc. Adevarat ca la 3 dimineata am adormit, dar chiar asa..
Nu stiu ce am, de doua zile am atacuri de panica si nu pot adormi, neam. Bubuie inima de o simt pana in gat. N-am exagerat cu cafeaua si nici nu m-am certat cu cineva.
Diana a reinceput orele de pian ieri, dupa o pauza lunga s-a reintors profesorul si mai ca nu i-a sarit in brate de bucurie. Ora urmatoare va canta combinat, jumatate pian, jumatate vioara.
Azi a scris in caiet diferite propozitii, citeste zilnic cate doua pagini dintr-o carte (care o vrea ea) si la matematica o las cu taica-su, are boala pe exercitiile cu o necunoscuta, mai spune mami din alea cu x, hahaha. Cand adoarme, asta are in cap, calcule.
Poimaine scot bradul, Daniela si la noi era frumos cel de plastic, puteam sa-l tin si vara, dar anul asta vrut-am miros de brad...si am fost racita. Asa le potriveste soarta, ceva de groaza.
De ce te plangi ca nu mai ai fata, a mea n-are acum unde pleca, nepotii mei sunt la ski, amandoi, altfel as lasa-o sa se duca....eu vreau liniste in casa, nu ca n-ar fi cuminte, dar linistea aia ciudata, de dinainte de copil....tanjesc uneori dupa ea.
Si la voi e asa de calda vremea? uf, tare snt suparata, aveam nevoie de iarna clasica, vreau zapada, sunt realmente indragostita de anotimpul rece.
Moni, felicitari, vestile sunt bune, Doamne ajuta sa fie si mai bine. Cum spunea Zorba Grecul, o sa aprind o lumanare barosana pentru tine!
N-au inceput cursurile la Palatul copiilor? sau macar sa iasa Diana afara cate doua ore, scapa de energie. Ma gandesc ca poate are si tovaras, pe Tudor, gata sa o urmeze in nazbatii, altfel ar sta si ea linistita...gresesc?
Cristina, de o memorie iesita din comun il suspectam mai demult pe Razvan, de cand cu poezia aia lunga ce ai ostat-o pe youtube, de ma miram cum fras nu se plictiseste de atata recitat, parca era Luceafarul ca lungime!
Bravo pentru copil si pentru eforturile tale!
Revin si eu imediat.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Salutare si de la mine!
CRISTINA si eu mi-am dat seama tot de-atunci cu poezia aia ce memorie fenomenala are Razvan! Super si cu celelalte calificative
INGRID si eu mai aveam palpitatii d-alea cateodata,ba chiar recent,prin noiembrie parca am avut vreo 2-3 seri la rand - si pe mine seara la culcare ma apucau.Dar daca mi-a iesit mereu ok electrocardiograma si eco la inima - ca astia ma pureca periodic - inseamna ca n-au importanta.Si mai demult mai aveam.
DENISA scriai zilele trecute de macaroane - si chiar mi-ai facut pofta.Noi "macaroane" le zicem doar alora de cumparat romanesti si din alea mancam pe vremuri doar in tabara si la tara! Acasa mancam doar taitei "latzi" (adica nu subtiri ca aia pentru supa) facuti de mami - din aia mancam cu varza calita,cu nuca,cu mac sau cu branza.Dupa revolutie ,deci dupa ce au aparut pastele astea italiene am trecut pe ele - acum ne spargem in spaghetti,farfalle,fusilli plus ca invatand eu retetele de la ei fac predominant d-alea . Rar ce mai fac taitei cu branza sau cu varza. Dar chiar mi-e dor de niste macaroane d-alea clasice - erau albeeee
Azi chiar paste mancai (spaghetti),dar cum mai aveam niste bucati de friptura de porc ramasa ,le-am motroshit pe-acolo si am tras un sos cu toate alea - ceapa,suc de rosii,condimente ... Ba chiar am bagat in sos si vreo doua polonice din supa-crema de legume facuta aseara .Daca a mancat pana si Diana o portie serioasa,inseamna ca iesira chiar bune.Noi mai avem inca si sarmale - azi am mai consumat si eu si Diana cate 4-5 bucati (dar erau micute)
DANIELO azi nu mai dadusi cafeaua - v-ati plimbat iar de zor? Ai mei abia acum au iesit la plimbare - ca Tudor numai ce s-a trezit.Cam bate vantul azi,dar tot nu-i frig defel.
LILI pe unde esti,v-ati intors? Sper ca ati beneficiat de zapada
MIRA la tine am vazut deja pozele
BRANDUSA cum mai sunt copiii? Sper ca si-au mai revenit!
eee ca uitat: INGRID adica cum,cu vioara,incepe Diana sa studieze si vioara? Bravo pentru super-progresele la citit si matematica! Cu inscrierea la scoala ce mai stii ,cum va fi la voi?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Si ca tot ziceati de lasat pe tanjala ,eu una chiar am lasat-o pe Diana libera ca pasarea cerului - probabil de-aia are timp si de scotocit Azi a desenat-pictat mai mult.A scos toata colectia aia de pictura plus ustensilele si tot a studiat pe-acolo,ba chiar a facut ceva dupa model.Aseara a apucat-o croitoria.L-a imbracat pe ursuletul de plus in servetele I-a facut vesta si ... jambiere - voia pantaloni.I-am facut eu o pereche dintr-un servetel - va imaginati ca i-am "insailat" cu capsatorul de birou? ,dar cum era cam mic servetelul au iesit cam stramti.N-am vrut sa o las cu materiale ca pe urma ii veneau iar idei cusutul,imi cerea ajutor si eu n-aveam timp de ea ca eram cu actele.In final a luat ea un capsator micut si inspirata de mine a avut ocupatie "serioasa" Dar si mie imi placea sa imbrac papusile cand eram mica (si evident si sa scotocesc )
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
marchplayer spune:
Seara buna fetelor!
Am citit pe aici dimineata dar nu am mai scris..aveam treaba ca azi am dat cu aspiratorul prin toata casa plus ca Dimineata(adica pe la 9.30) cumnata mea a adus-o pe Ioana acasa si a adus-o si pe Eva ca sa mergem la plaja ca vremea tot frumoasa a fost si astazi!! Azi chiar mai cald decat ieri!!! Profitam de vremea frumoasa sa stam la aer, acum se strica vremea si nu mai iesim cu zilele...
Ingrid, si eu sunt mare amatoare de ierni autentice cu zapada muuulta si alba si pufoasa!!! Din pacate in zona noastra numai rar se intampla asta si atunci dureaza putin. La noi vremea urata se caracterizeaza prin frig, vant si ploaie spre lapovita. Deci vremea cea mai urata posibil, cea care te tine in casa cu zilele. Macar de-ar fi zapada sa ne dam si noi cu sania si sa ne bulgarim putin!!!
Am gasit acum ceva oferta pentru ski, 99 euro de copil 5 zile in care intra monitor de ski/3 ore pe zi, cazarea si echipamentul de ski...
O sa ma uit dupa ceva oferte si prin Bulgarica poate tragem o fuga prin februarie.
Ce frumos Ingrid ca face Diana si vioara!!! Super, pai noi nu avem nici macar profesor de pian care sa vrea sa vina acasa...cica este prea departe la eforie!!! Deci vom ramane in contiunare cu inotul si baletul. Apropo, pentru ziua ei de sf Ion i-am comandat doua body, unul negru cu maneca lunga si altul rosu cu maneca scurta si i-am luat niste tull sa-i fac o fusta, nu stiu cum o iesi, mai bine dadeam 20 ron si i luam de la H&M
Cu siguranta copii au nevoie de miscare si faptul ca stau atat in casa le dau tot felul de idei:))
Moni tare ma bucur ca ti-a iesit asa bine la eco!!! ma bucur ca sunt in regres leziunile!!! La mai putine pana la disparitie iti urez!!!
Cristina, eu nu l-am vazut pe Razvan recitand acea poezie luunga!! tare mi-ar placea, nu de curiozitate ci asa pur si simplu sa ma bucur de el!! Ma bucur pentru rezultatele obtinute, este parte perseverenta ta, parte fond bun si maaaare parte noroc!!! Va urez mult noroc in continuare si multa perseverenta ca aveti cu ce lucra(asa baiet bun si frumos)
Moni cand zic de copii lasati liberi...hai sa va dau un mic exemplu:
Ioana moare de ciuda cand vede ca cineva, oricine are ceva mai frumos decat ea, aici ma refer la haine, jucari mai putin. Se inverzeste daca vede o rochie la cineva care o depaseste in stralucire pe a ei. Ma rog...asta o sa i se intample mai mereu(adica va exista mereu cineva care va straluci mai tare sau va avea ceva ultimul ragnet) Aici trebuie eu sa-mi pun limita ca de cate ori imi vad fetita in aceasta stare imediat ii promit ca va avea si ea una cel putin la fel de frumoasa . M-am surprins de multe ori facand prostia asta..chiar si azi, Ioana a venit de la Agigea pe cap cu o caciulita de-a Evei, una din aceea gen burlan dar care are pe ea ceva strasuri! Daca eu i-as fi cumparat acea caciula ar fi aruncat-o cat colo dar azi i s-a pus pata pe acea caciula si asta numai pentru ca posesoarea de drept si-o dorea inapoi...M-am trezit spunandu-i ca o sa-i cumpar si ei una .
Asta am eu de lucrat la mine si toptodata si la Ioana...si mai sunt multe lucruri...In primul rand trebuie sa invat sa spun NU!
ma duc sa-i bag la spalat ca sunt franti de oboseala, mai ales Ra;wqekhgjfds.,m/.,mnbvcxz'lhgdsflkhewgjro
sntioana sirares cineie ioana cineofi cudrag ioana teiubesc ioana 5 6
asteryaro spune:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Daniela, ce semnatura jmekera ti-ai pus, imi place la nebunie!
Mai, daca ai timp vreodata (si nu ma deranjeaza chiar deloc daca esti si putin curioasa, doar ma stii ca sunt o fire deschisa) pe Razvan il gasesti pe youtube, tastezi "Razvan si Miaunica". Inca o data (ooooffff, iar ma laud ) precizez ca avea exact 6 luni de cand incepuse sa rosteasca primele lui silabe si ca inceputul poeziei (2/3 strofe) l-am ratat , pentru ca... m-am pierdut efectiv de emotie , auzindu-l, ia imaginati-va......
Fustica aia de balet se cheama tutu, parca, nu? Abia astept sa o vad pe Ioana imbracata cu ele, la balet, daca se poate, adica o sa vrem pozeeeee.
Sa stii ca... eu nu gasesc gresita atitudinea "lasa ca iti cumpara si tie mami ceva macar la fel de frumos". Poate ca gresesc, nu stiu... eu am avut o copilarie extrem de chinuita, adolescenta la fel... n-am avut de nici unele . Si lui Razvan imi doresc sa ii pot oferi ce firesc au copiii, la varsta lui. El nu cere chestii iesite din comun, de exemplu acum, isi doreste din suflet "Mesterul Manole" (80/90 lei in magazin ). Si... am facut sapaturi si-am gasit pe okazii.ro, juma' de pret. POate ca exemplul este gresit si in mod cert eu sunt si subiectiva, insa... nu vreau sa sufere ca el nu are anumite lucruri. Adevarat ca mizez pe intelegerea lui de copil.
In fine, am divagat. De fapt cred ca nu esti de acord cu faptul ca incearca sa copieze cumva ce vor/au altii? Ca aici noi avem probleme, si nu gasesc insa metoda de lamurire, dar nu disper.
Ingrid S spune:
Haha, asa deci, a bagat si Ioana o fraza pe forum, o ia pe urmele mamei!
Daniela, zic ca e mare noroc ca Diana nu are grija hainelor. Se imbraca fix cum vreau eu, la cizme a vrut neaparat sa ia cele negre. I s-a pus pata. Dar s afie geloasa ca una sau alta fetita are ceva mai stralucitor ca ea...asta nu. Cred ca nici nu baga in seama cu ce sunt imbracate altele, la ea suprema calitate e sa stie prietena sa deseneze.
Nu-i bine sa-i promiti luna de pe cer, ia fetita cu binisorul si explica-i ca nu mereu poate avea ce vrea, adica pregateste-o si pentru dezamagiri. Alt sfat mai bun, n-am din pacate.
Foarte tare ca face si inot si balet, datorita miscarii se dezvolta armonios. Eu tot caut ore de inot, te si miri cum in Timisoara n-ai unde. Astept sa vina vara.
Vrei sa mergi la ski? Bulgaria e la doi pasi de voi.
Denisa, ati serbat in doi Revelionul! Frumos. Foc in semineu, sampania desfacuta alaturi si precis zapada afara. Bravo.
Si eu mi-am culcat fata devreme si ce mi-au auzit urechile de la altii..asa sunt de satula uneori cand mereu si mereu trebuie sa ma justific pentru modul in care-mi cresc copilul, imi vine sa-mi iau campii.
Aveti playdate cu copiii? Cine sunt, colegii de scoala ai Emmei?
Succes in terapia lui Alex, iti tin pumnii sa iasa foarte bine.
Moni, eu n-am nimic la inima, totul vine de la creier. Dar zau ca e ceva ascuns, habar nu am ce.
Colectia de pictura a Dianei sta bine mersi, se aduna revistele, se aduna pensule si culori, ea tot dupa capul ei lucreaza. Ma legan cu speranta ca intr-o zi o sa-i foloseasca la ceva.
Ma duc sa vad Fat doctor la Travel&living. Acolo grasime, nu de care ne plangem noi.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Si noi va iubim Ioana si Rares
Daniela apropo de costumatii: uite ce rochita "de printesa" a primit Diana de la o prietena :http://www.dropshots.com/diatudor#date/2011-12-21/18:48:07 iar acum seara,mi-a zis ca i-a venit o idee,ca ea vrea sa prezinte moda
De lucrat si noi avem muuult de tot la comportament.Pai de exemplu azi si-a lasat tot biroul full de desene si instrumentele aferente.Acum i s-a nazarit ca vrea sa faca matematica (nu va ganditi ca din proprie initiativa,doar i-am amintit in trecere ca uite Diana de la Timisoara citeste zilnic si face si mate - asta a fost mai mult decat de-ajuns ca sa inhate rapid caietul de mate) ei bine a inceput sa se smiorcaie ca n-are loc pe birou !! Ca sa vezi Pai nu le-am repetat de mii de ori ca daca termina cu ceva sa le puna intai la loc? Pana la urma a strans tot.Dar n-a fost de-ajuns ,a urmat alt conflict.Mi-a intins caietul sa ii dau exercitii,am scris rapid niste adunari si scaderi simple si ce sa vezi? balamuc ca de ce i le-am amestecat? Ca ea vrea separat pe-o pagina adunarile si separat pe alta pagina scaderile Si a luat o foarfeca si a taiat jos pagina! Io am zis ca nu mai discut cu ea,sa ma lase in pace,ea cu caietul dupa mine sa i le scriu separat ... ca la bolunzi.In final am ajuns la un compromis,i-am zis sa isi ia frumusel pagina taiata si sa copieze de-acolo exercitiile separat sau cum vrea ea si sa se dea peste cap cu ele. Deci va dati seama cu cine am de-a face si de ce cam prefer sa isi bata capul educatoarele,invatatoarele sau profesorii cu ea? macar de straini ii e jena sa faca pe nebuna
Denisam spune:
Hai ca am avut putin timp sa va citesc ca sunt cu Emma la fetele nasilor sa se joace ca A are lectii-adica terapie.
I-a veni ti siei de 3 ziel cadoul de la Santa-marele ipad,care de fapt este disponibil si pt familia ei ca asa l-am gravat:) si ma asteptam sa nu se dezlipeasca de el, dar se pare ca intelege si se mai joaca si cu frate-sau si mai intra si cateva lectii-mA DECLAR HAPPY CA stAPINESTE TABLA INMULTIRII SI CA citeste fluent in ambele limbi,fara sa se mai chinuei si sa desparta in silabe,la franceza e mai inceata dar nici nu am exersat cat trebuia-vad ca abia asteapta sa inceapa skiul,cred ca ma va intrece cu siguranta ca eu mai rar anul asta.
Daniela- eu te inteleg,a mea f.rar cere haien sau jucarii cum au altii,mam bucur insa ca devine inteleapta si cere chestii si educationale si nu e inca egoista,adica imparte frumos majoaritatea lcururilor,iar dc ii explic ca tb sa cedeze l aun moment in favoarea altuia, intelege mai mereu-dar eu nu imi asum meritul 100%-ci cred clar ca si Montessori a ajutat.
Cristina-cand pot sa te sun maine sa mai vb si ce terapie mai faci cu R?
Ingrid-felicitari pt ecuatii si ca se apuca de vioara, eu nu o voi impinge sa faca asta ca nu imi place, dc va cere e altceva, si cred ca tb sa o dau in curand la ceva trapez ca de cand cu trambulina mica din basement care are si bara, ma dispera copiii astia:)
Va pup, mai intru eu,am pus catev apoze in drop cu putina zapada de la cabana,sper WE viitor sa mergem si sa aiba mai multa.
Emma v-am zis ca nu vrea petrecere de ziu aei,vrea insa doar 4 fetite si tort de inghetata la noi acasa, normal ca mai fac ceva pregatiri,si a vrut carti,dintre care una e o supe rculegere de clasa a 3-a cu mate,language si spelling
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Asaaa acum iar plange,ca a scris o cifra gresita - facut "un porcusor" cum ziceam noi si ea nu stie sa corectezeeee I-am zis sa taie si basta ca doar nu suntem la ora de caligrafie ,dar ai cu cine? Cand a vazut ca am taiat peste, a inceput mai tare cu ,asa ca am dat cu corectorul peste ca sa o calmez.Deci io pur si simplu prefer sa nu mai faca niciun fel de "activitati",nici macar sa deseneze cand incepe sa ma enerveze cu smiorcaielile ei aiurea ca nu poate/nu stie/nu e frumos etc. Naiba stie dar eu nu tin minte sa ma fi agitat eu vreodata asa daca greseam! Si chiar nu i-am pretins nimic ,nu ma deranjeaza daca mai si mazgaleste,daca nu e perfect etc.
DANIELA si Diana isi doreste haine frumoase (frumoase dupa gustul ei ),dar parca nu reactioneaza asa cum zici ca face Ioana.Are comportamentul asta ca vrea si ea predominant la ... activitati Fie ca e desen,matematica,pian,patinaj,orice vede ca face cineva ,vrea si ea ne-a-pa-rat sa faca / sa stie ,ma pune sa ii promit etc.Si evident ca si io ii cam promit ce cred ca e posibil,dar la ce nu cred, ii mai tai si macaroana - gen cantatul la vioara ca tot veni vorba
DENISA felicitari Emmei si pentru tabla inmultirii! Noi suntem clar la ani-lumina distanta de asa ceva.Pe mine ma intereseaza prin ce metoda i-au invatat la Montessori,asa cum invatam noi pe vremuri la scoala cu memoratul? Sau au alta metoda?
monica70 spune:
Na hai sa va zic si io ce aflai acum de la Diana cum fac ele pe "doamnele" la gradinita Cica madam doamna educatoarea aia mai in varsta,mai pleaca de la datorie (sa stea la povesti pe hol cu cea de la grupa de alaturi,sau sa rontaie ceva ) si o lasa pe una dintre fetite (oare pe cine,ghici ciuperca pe cine - pe cea imbracata in Craciunita la serbare ) in locul ei sa fie "doamna".Si "doamna" asta accepta si ajutoare - doua fetite ii scriu pe cei care nu-s cuminti ,alte 2 verifica ,dau teme si pun stampile pe caietele cu teme - Diana cum sa lipseasca ea la asa ceva ??? Adica au o carte cu "hieroglfiele" si vad acolo ce urmeaza si ele chiar le incep randurile in caiet copiilor,cand termina cu un fel Cica Diana se duce sa ii verifice si pe cei noi si mi-a tot explicat ce dezastru pe-acolo pe la ei prin caiet,pe urma a verificat - si a corectat-o chiar si pe "doamna" originala cand a gresit ceva (ca sa vezi ce "buna" e ea ).Am intrebat-o daca le-a vazut doamna ce fac ele pe-acolo si ce-a zis a zis,ca le-a vazut si a zis ca e bine da' mai mir cum de le asculta ceilalti copii pe capritele cu pricina .
Faze de-astea mi-a zis ca doar cu tipa mai in varsta se intampla.