PRIETENE FARA TITLU (81)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Ahhhh, va felicit cate faceti cu copii. ai mei ori vor Tv, ori computer, si daca nu e nici una nici alta atunci se cearta, striga, sau se alearga se gadila, canta, topaie, vor, au pretentii......sa-i mai laud mai departe??????? Uffffffff.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Salutare si de la mine!
LA MULTI ANI DARIA SI MARCO!

Vad ca ati scris cu spor! Io-s lesinata: si nedormita si fara sa fi baut cafea azi!

Vad ca v-ati mirat de faza cu doamnele de la gradi - si eu am ramas cam afis aseara.Se pare ca nu s-a intamplat totusi f. des, adica presupun ca a mai iesit aia din sala,dar n-a stat chiar atat incat sa apuce sa isi faca astea mici chiar asa de cap de fiecare data Pe mine m-a distrat faza, parca le si vad ca le mai si cunosc pe "eroinele principale".
DENISA chiar asa la voi vorbesc copiii intre ei numai in pauze ?? Ca la scoala? Sper ca macar au pauze mai lungi.Cand te aud cu nu stiu cate pagini face Emma pe-acolo ... aoleuu ! Dar la gradinitele normale de la voi,deci nu Montessori, cam care e nivelul de cunostinte?
BRANDUSA nici a mea nu stie ceasul,decat partial,stie doar cand e ora fixa sau jumate. Recent am incercat sa o invat faza cu 60 de secunde= 1 minut,60 de minute= o ora,dar cred ca a priceput-o oarecum doar pe prima , ca se tot uita la secundarul de la ceasul de pe perete din bucatarie si asta stie ca atunci cand da o raita completa a trecut un minut.Felicitari Anutei pentru talentul la matematica! Mie mi se pare Diana catodata cam grea de cap si ma scoate din sarite cand vad ca nu pricepe din prima ceva ce mie mi se pare f. simplu . Clar nu-s buna de profa de mate,n-am rabdare si cred ca as fi d-aia care i-as da pe copii cu capul de tabla
Acum face exercitii gen cu necunoscute,e o adunare si o scadere ,iar de fapt in loc de numere sunt forme geometrice si trebuie sa se potriveasca p-acolo.Se da un singur numar la doua operatii ,restul trebuie sa le gaseasca ea.Nu-i plac defel - ea se enerveaza de fiecare data cand ii dau ceva nou (leita taica-su la faza asta ),zice ca e greeeu ,dar intr-un final le-a priceput.E drept si ca n-am facut cu ea - pe cartea asta de exemplu n-am mai pus mana din primavara.Sper sa prinda gustul si la mate; ei deocamdata ii place parca mai mult sa citeasca.
Acum e tot cu cartea langa mine,acum macar are de facut exercitii cu imagini,poate ii vor placea mai mult.Dupa aia o sa si citim.Conteaza f. mult si exersatul,am vazut ca daca citeste zilnic un pic ii e mai usor,dar daca nu citeste o saptamana iar ii e mai greu.Si la noi din pacate are pauze gramada.In primul rand vrea sa stau cu ea cand citeste.Si noi cam avem doua variante: cand n-am prea mult de lucru e Tudor acasa si nu ne lasa in plus si ea are chef mai mult sa se joace cu el,iar varianta a doua e cand e el plecat la ai mei ca am eu chestii ff urgente de facut si atunci iar nu-s prea disponibila eu.Acum mi-am planificat si eu ca Daniela sa facem zilnic cate ceva,chiar daca putin.
BRANDUSA nu e chiar asa de "tare" Tudor cu pampersul,asta cel putin comparativ cu sora-sa,dar cum o fi tare ma bucur ca mai scutim niste bani.Si eu tot inotul il am in plan - chiar m-a intrebat Diana azi daca o mai dau la curs de inot? Nu stiu ce sa fac,ca tare as vrea si eu,sa ne facem acum abonament ca anul trecut sa mergem amandoua,dar ... azi mi-a zis aia ca abia saptamana imi da rezultatele,plus ca vinerea viitoare merg iar suplimentar, ca azi lipsea ceva cardiolog.La mine e si problema ca nu stiu azi ce urmeaza maine Si abonamentul asta de we (ca si altele) se face cu o luna inainte, nici nu e transmisibil si n-as da o gramada de bani si sa nu pot merge ca cine stie ce se mai iveste! Pe de alta parte sa o dau numai pe ea,aproape la fel ar costa si ar avea cursuri de doua ori pe saptamana la ore care cel mai probabil s-ar "calari" cu activitatile de la palat,deci tot iesirea noastra de we in doua ar fi mai avantajoasa.Ce e maine ,sambata? Sa vad ce visez la noapte,ca poate ma enervez si ne luam si ne ducem sa ne dezmortim oasele.
Hai ca trimit o tura si revin.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

MIRA mortaaaal David cu oferitul banilor lui Selin ca sa taca Deci sa ma consolez ca nu e doar a mea smiorcaita din orice ??? Si zici ca Daria e f. ambitioasa? Super! Deci maine ii satisfaci dorinta aia de lego lui David?
INGRID io si vorbitul bland - adica in general inceeep ,dar pana in final nu-mi iese neam Poate de aveam si io la casa omului vreo Emma cumintica si ascultatoare! Da' io am un fel de Rares in varianta feminina
DANIELO nu te mai autocondamna aiurea la faza cu invidia,cred ca pur si simplu oricare mama ar vrea si pentru a ei ceva super,daca vede la altcineva.Sa iti fac acum o comparatie la faza cu rochitele.Asa era maica-mea! Pai eu aveam o vecina de varsta mea (2 saptamani era intre noi) ,aia unguroaica.ea dupa ce ca era singura la parinti ,avea si ambii bunici aproape ,plus rude ce veneau din Ungaria,avea tot ce voiai si nu voiai,comparativ cu noi.Ei bine,in plus avea la gat si vreo doua lantisoare de aur,cred ca avea si ceva inele dar alea i le dadea doar la ocazii,ma rog,ideea e ca mami voia musai sa imi ia si mie lant de aur - desi pe mine fix in dos ma durea de asa ceva,pur si simplu nu ma interesa si cam la fel sunt si in ziua de azi Pentru mami aurul e ... aur si trebuie musai avut si purtat,desi nu e genul ala sa isi puna o tona pe ea - are doar cerceii ,un lant subtire si verigheta (inelul nu-l mai poarta) Eu aveam doar cercelusii mici de aur,iar pe la 14 ani parca mi-a luat in fine si un lantisor subtire de aur - ea era satisfacuta.La 18 ani mi-am comandat un set cercei,lant,inel tot la initiativa ei - iar era si mai satisfacuta In '90 cand am fost la turci mi-a mai luat un inel si ceva lant parca,in fine majoritatea zaceau in dulap cu exceptia cerceilor,dar si pe astia vara ii dadeam jos si imi puneam gablonturi spre disperarea ei.Asta toamna inainte de nunta lui frate-meu,mi-am strans toate vechiturile si le-am dat la schimb,mi-am luat in loc altele noi cercei,inel si lant,ea cu platitul manoperei - ca io nu dadeam doi bani pe asa ceva,fix alea imi lipseau mie ce sa zic Nu ca nu-s faine,dar nu erau "de musai".Ideea e ca mamele se zbat si vor ceva,copiii poate au alte prioritati.Asa cred si eu,ca Ioana ta chiar era multumita cu rochia de Cenusareasa daca o avea la ea,nu isi dorea neaparat ce i-ai luat tu urgent ,rochie ca a verisoarei
Merg sa citim din abecedar sa ctitim acum.Paana atunci poate sa imi explice cineva exact cum se joaca marocco jocul ala cu betisoare? Am ceva idee ,dar nu-s sigura.Revin.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Hai ca am dat o cautare pe net si m-am mai lamurit.S-a pus frate-meu sa ii ia din Ungaria cadou Dianei un joc din ala cu o gramada de jocuri in unul singur (noi mai avem ceva asemanator dar varianta ieftina,din carton plus pionii din plastic).Asta e in schimb din lemn si are pe langa sah,table,moara,si alte jocuri pe table - si piese de domino, carti de joc vreo doua seturi ,plus setul de marocco.Instructuini are intr-o gramada de limbi,numai romana nu Credeam ca n-are instructiuni la marocco dar pana la urma am gasit,ca in set se cheama ... mikado.Faza e ca tot io trebuie sa ma joc cu ea,ca nimeni altul din familion nu se agita Taica-su stie doar remi - chiar zilele trecute l-am pus de s-a jucat cu ea pana am lucrat eu.La fel maica-mea,numai remi stie,sau hai ca se mai descurca si la Pacalici sau "nu te supara frate".Taica-meu stie/stia si sah, moara, table, carti ... dar el ar sta doar cu nasul in TV la stiri ... in plus nici el nu e defel genul rabdator,am pe cine semana Oricum el ne invata cand eram mici si se juca cu noi.Iar cand am mai crescut ne jucam intre noi sau cu prietenii - mai ales iarna eram pe hol la noi la etaj stransi gramada si ne jucam o gramada de jocuri (numai la noi la etaj eram 6 copii !) Acum cu PC-ul si TV-ul ... varza.Putini cred ca se mai joaca cu asa ceva! Io vreau neaparat sa invete si jocurile astea clasice si sa se distreze mai bine asa.Pai o "moara" puteam inventa oricand - jucam pe vremuri si la birou ,odata luam o foaie ,un creion si faceam tabla,iar pentru piese gaseam niste agrafe ceva,nu mai zic ca se poate juca cu boabe de fasole,pietre ... Amu' e musai sa dai o grmada de bani pe ipad, iphone sau ce alte chestii mai exista (nici nu stiu daca le-am scris corect numele ) ca sa nu se plictiseasca copilu' vezi doamne.Sau ca asa e moda.
Mai voiam sa scriu o gramada,dar merg sa pap ceva si vin dupa aia,sau dimineata.Doar de tinut onomastica sa zic pana nu uit: pai si eu as fi chemat ceva fetite macar acasa la Diana,dar pana la urma am renuntat.Prietena-mea cu fetele ei au fost plecati din oras,deci doua lipseau din start si la ceilalti e cam la fel,na asa ca de revelion.O sa ii comandam probabil un tort pe cand incepe gradi,sa o sarbatoreasca si acolo copiii,ca mai bine se simte asa si basta.

Asa si daca tot e trecut de miezul noptii IOANA LA MULTI ANI !!!
Mai avem vreo Ioana? ca la ora asta neuronii-s cam culcati,sper ca se trezesc ei maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Hai ca am si ras de ce spune Mira despre copii ei. Pai crezi ca ai mei sunt departe?? NU!! Exact acolo sunt si ei!! Ori tv ori calculator si atnci este liniste, daca inchid si le spun sa se joace ori fac mega dezastru in casa ori se cearta si se bat!!!
Din acest motiv eu am luat initiativa cu activitatile zilnice si cu educarea copiilor:))) de parca imi va reusi:))))
Luni incep gradinita si numai bine vom lua o mica pauza, atat stat acasa si in casa in special m-a chiaunit, mai ales ca au fost sarbatorile astea si am avut si o gramada de treaba, deci copii in casa, liberi, nesupravegheati = dezastru(trebuia sa fac curatenie/ordine si de 2,3 ori pe zi, nu mai vb de accidente, gen umplut baia cu apa sau cu vopsea de la o sorcova si multe altele...bataie, cearta sau muuuult televizor/calculator.
Era Rares mai plangacios cand era mic dar acum nu mai este asa ca am mai scapat de smiorcaieli, copii mei nu plang prea des. Ioana face fitze iar Rares se alinta.
Monica, ai dreptate imi doresc ce-i mai bun pentru copii mei si nu as vrea sa fie mai prejos decat ceilalti!! Problema este ca ei nu erau si nu se simteau mai prejos, doar eu am fost invidioasa. Ma rog..
Frumos ca ti-ai schimbat bijuteriile. Ar trebui sa o fac si eu..cu toate ca eu nu port nici macar o singura bijuterie..dar cine stie daca voi avea nele noi m-oi impopotona si eu
Nu mai tin bine minte...Maroco este un joc cu betisoare. Se ti n toate betisoarele vertical in mana si li se da drumul. primul jucator ia un betisor de jos(fara sa deranjeze/miste alte betisoare) cu ajutorul lui sau fara trebuie sa ia cate betisoare poate fara sa miste/deranjeze alte betisoare. In momentul in care misca ceva este randul celuilalt. Betisoarele au diferite culori si culorile au punctaj diferit..
Noapte buna la toata lumea!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S
Moni, chiar asa e la gradinita? Educatoarele lasa copii singuri si stau pe coridoare? Si fetitele dau note colegelor pe caiete? Hai ca-i buna de banc.

Nu puneau note mai,aia ar mai lipsi ,aplicau doar stampilutele alea cu diverse imagini la cine a scris bine/frumos.Iar la cine n-a scris deloc/a mazgalit ... cel putin Diana a dat raportul = parat la educatoare Si aia a zis doar ca bine,lasa ca se ocupa ea de problema.De parca ea n-ar stii care cum scrie p-acolo,dar na ideea ea ca s-au bagat pispiricele in seama,ca ele dupa ce si-au terminat treaba hop au trecut la distractie facand pe desteptele ca e clar ca nu a fost intentia educatoarei sa iasa asa.
Dar io chiar tin minte ca mai faceau unii profesori la scoala ceva de genul asta: schimbam "lucrarile de control" intre noi si corectam pe cea a colegului de banca!

DANIELA mersi,stiam si eu asa ,doar ca eu nu stiam faza cu punctajul.N-am avut jocul,doar l-am vazut la altii.Acum am aflat de pe net inclusiv ca e un betisor-joker.Iar punctajul nu-l stiam si atunci am toot rascolit prin instrunctiuni si doar asa m-am prins ca marocco=mikado Dar macar am gasit si punctajul.

CRISTINA voiam sa te intreb de jocuri de-astea gen nu te supara frate,remi etc. s-a jucat Razvan? Si daca da,el cum e? Cum reactioneaza daca pierde? Ca la noi Diana continua sa se cam supere,adica pe cum creste mai accepta sa piarda odata,de doua ori,de trei ori chiar dar dupa aia sare in sus si cred ca ne-ar bate pe bune

MIRA la noi nu e chiar asa numai TV-PC sau balamuc.Cand sunt impreuna ii mai montez la jocuri tip lego sau de asamblat (la astea se mai si cearta uneori),sau se mai joaca cu te miri ce jucarii - papusi,vase de jcuarie etc. Dar si cand ii apuca cheful de facut tambalau sa te ti nene! Si de obicei initiatoarea e Diana evident! Cand e Diana singura,deja e mai greu: sau deseneaza/picteaza sau e la TV la desene,sau f. rar cand am eu timp+chef de citit romane si-s deci interesata sa imi dea pace - o las la PC.Uneori se mai joaca si singura cu papusile (de-a profesoara),sau de-a croitoreasa ca zilele trecute.Plus bonus cu scotocitul Si daca are ceva nou - ca alea de lego e ocupata o vreme.Ar face ea muult mai multe chestii, dar daca m-as juca eu cu ea! De exemplu a primit Tudor cadou un puzzle de 50 si am tot rugat-o sa il faca si n-a vrut.Ca cica nu-l stie - si daca va mai amintiti ea a facut inclusiv unul de 250 bucati ( e drept ca in 2-3 zile parca) N-a mai pus mana de nici nu mai stiu cand pe puzzle - nu vrea! Atunci m-am pus sa il fac eu (nici mie nu-mi prea place,mi se pare ca pierd timpul ) ,am facut doar conturul si dumneai isi tot baga labutele pe-acolo sa contribuie ... si restul le-a pus ea.Dar clar nu are chef de asa ceva,nu ca n-ar stii,dar s-a dus pasiunea.Poate daca ar mai fi vreo fetita sa intervina concurenta,s-ar reapuca de asa ceva.dar o sa aiba ocazia sa il ajute pe frate-su.
Na hai ca ma duc la culcare ... aaa DANIELO fa-ti rapid bijuterii noi,nu lasa cumva invidia sa te roada ... esti mortalaaa cu invidia ta Io continui sa cred ca nu e vorba de invidie.par example in anii '90 mami ,UTA unde lucra mami era pe duca,salarii ioc,dat la gramada in somaj ,oamenii se descurcau care cum.Mami vedea pe careva/sau auzea de careva ca face ceva,hop a doua zi si ea.De la cusut garnituri de lenjerie de pat ,fuste (impreuna cu taica-meu - de fapt el a invatat-o sa coase la masina ) si dus la unguri la vanzare,pana la vandut la sarbi nu stiu ce,de toate au facut! In comunism la fel: mergea careva in excursie "comerciala" la polonezi? Hop si ea! Mergea la rusi? Hop si tati (trimis de mami evident).In '90 hop si la turci.Si asa au supravietuit.Si au si progresat,ca dupa aia comertul a devenit intern si dupa o vreme s-a legalizat .Deci daca vezi pe cineva ca face/are ceva nu e neaparat invidie daca vrei si tu, ci pur si simplu ai un exemplu ca se poate si actionezi in consecinta.Invidie poate e doar cand stai si privesti la altul si nu faci nimic ca sa obtii si tu lucrul ala - asta daca vrei neaparat sa il obtii.
Hai ca m-am labartaaat! Mi-a pierit si somnul ,incerc totusi sa ma bag la dumnealui.Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

La multi ani, Ioana de la Eforie!
la multi ani Oana-Pufumic! Nu mai vrei deloc sa dai si pe aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Buna dimineata si de la noi.

Moni, Razvan mai nou se joaca "Pantomime". La BUcuresti la terapie se joaca "Comoara Piratilor". Ii mai place Piticot, mai jucam si Razboi. Cand pierde... este dezamagit, dar.... noi i-am explicat si paraexplicat ca nu este neaparat important sa castigi, ci sa PARTICIPI si sa te DISTREZI. N-a fost simplu, uneori mai derapeaza, dar in cele mai multe cazuri este ok.

Marocco... hehei, ce amintiri din copilarie! Imi placea tare mult (poate si din cauza ca era cam singurul joc existent in casa?).
Mai jucam Macao (joc de carti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

La multi ani IOANA (pufumic)
Si LA MULTI ANI TUTUROR IONILOR SI IOANELOR PE CARE II STIU SI PE CARE NU II STIU!!!
Multumim de urari fetelor!!!

Mai, hai ca asa mi-am barfit copii pe aici si ei mititeii se joaca asa frumos...ai mei de vreo ora se joaca imreuna cu ceva papusi, au creat oarecum un scenariu si se joaca impreuna asta conteaza, tot cara jucarii pe aici dintr-o camera in alta..sper sa le si puna la loc. Hai ca am aflat ca Ioana este sotia si Rares razboinicul...asta in viziunea Ioanei, Rares zice ca este mos Craciun si se joaca de-a bebe si de-a mama si Ioana este sora...cum naiba se inteleg astia???
Peste o ora plecam la Agigea ca este si ziua s si dupa ce socrului meu
Dupa ce mancam acolo o sa mai stam putin si o sa mergem la piscina si de la piscina venim acasa sa mancam tort!!!
Monica, nu sunt mai invidioasa:)) chiar rau, doar ma enerveaza cumnata mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

La multi ani scumpa Ioana!!
La multi ani, Ioana-Pufumic!
La multi ani Ioana-Giova!
Si la toti/toate care isi serbeaza ziua de nume azi!

Daniela, hai ca mai stiu si eu atata chimie, dar mi-a ramas de cand eram gravida fixul asta cu copiii care n-au voie alcool, sub nicio forma. Socrul meu a lucrat la o scoala de surdo-muti, vreau sa-ti zic ca multi, prea multi de acolo, proveneau din zone in care a bea si a da copilului spirt trecut prin paine (de la bebelus incepand) era ceva natural. Si rezultatele se vedeau.
Bineinteles ca nu se compara cu un tort, Doamne, dar face parte din stolul care zboara la fiecare prin cap.
Uite, daca imi dai o reteta mai usoara o fac, nu din aia care tine trei ore doar pregatitul ca ma omori cu zile.
Sa aveti pofta, distractie si o zi cat mai frumoasa!

Imi trimit fata la plimbare si ma intorc.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput