"Craciun in Romania lui Dan Puric"
Raspunsuri - Pagina 3
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Deceneus, and your point is....? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Eu cred ca nu-i bine se se anihileaze o manipulare cu alta manipulare.
Manipularea trebuie anihilata cu argumente rationale.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
ladyJ spune:
Imi pare rau, nu am inteles la ce te referi.
De ce faci economie la cuvinte? Parca te temi sa asterni mai mult de cateva fraze scurte cand vorbesti cu cuvintele tale.
Deceneus spune:
Daca citesti toate mesajele de la subiect se intelege.
Eu cred ca exista o manipulare mediatica negativista, ce induce starea de degradare a imaginii de sine. "Rusinea de a fi roman" este cultivata in media si pe online.
Puric incearca o manipulare in sens invers, de exaltare nationalista prin care vrea sa faca prozeliti, nu se stie in ce scop.
Ambele manipulari sunt periculoase si degradante.
Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Deceneus Daca citesti toate mesajele de la subiect se intelege. Eu cred ca exista o manipulare mediatica negativista, ce induce starea de degradare a imaginii de sine. "Rusinea de a fi roman" este cultivata in media si pe online. Puric incearca o manipulare in sens invers, de exaltare nationalista prin care vrea sa faca prozeliti, nu se stie in ce scop. Ambele manipulari sunt periculoase si degradante. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Am inteles, multumesc.
Eu l-am ascultat pe Puric o singura data, cam 10 minute, si omul mima pe cineva..nu stiu despre ce a fost vorba. Dar aud tot mai des de Puric, cred ca as face bine sa-l ascult pentru a fi in randul lumii
Interventia mea era strict legata de afirmatia citata de B.nica, afirmatie care nu e vreo notate(deci nu ii apartine lui Puric) si care e adevarata. Se intampla in fiecare zi la nivel de individ, vezi relatia mama -copil de exemplu.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Deceneus Ambele manipulari sunt periculoase si degradante. |
Da.
In general, cand spunem manipulare ni se aprinde beculetul de atentionare, indiferent in ce directie e facuta.
Glicina spune:
Eu nu stiu cat de multe emisiuni unde e Puric invitat vor fi existand. Dar stiu ca emisiuni de-o calitate mai mult decat indoielnica sunt absolut pe toate posturile tv. Pe Puric sa zicem ca reusesc sa-l vad/ascult 5-10 minute, pe net. Si apoi ma-ntorc la viata mea, nu ma afecteaza. Cand am fost ultima oara in Ro am incercat sa vad 5-10 minute dintr-o emisiune oarecare, n-am reusit, ma izbea in moalele capului asa-zisul profesionalism, deturnarea de sensuri din fiecare fraza. Acu' ma-ntreb si eu, ca omu' simplu si neparticipant direct la viata din Ro, cu ce incurca Puric mai mult decat toate mizeriile transmise la tv? Si nu, nu dau exemple de emisiuni, cei din Ro stiu despre ce vorbesc. Am inteles ca Dan Puric profita de aceste emisiuni pt a-si promova cartile. I-am cumparat si eu vreo doua, eram curioasa. N-am avut timp sa le citesc, am parcurs vreo 50 de pagini dintr-una, iar n-am ramas marcata. La cate titluri ies anual de sub tipar, zau ca ar merge si-ale lui. Si-atunci, cui ii e frica de discursul lui Puric?
Despre manipularea mai sus pomenita... Manipuleaza Puric? Pe cine? Publicul lui e oare acelasi care inghite pe nemestecate stirile de la ora 5? Fac oare tahicardie adevaratii oameni de cultura cand il vad/asculta?
Cine e Marin David?
Deceneus spune:
citata Glicina Acu' ma-ntreb si eu, ca omu' simplu si neparticipant direct la viata din Ro, cu ce incurca Puric mai mult decat toate mizeriile transmise la tv? |
Cand mizeria este aruncata fara profisionalism, schimbi canalul. Cand e facuta cu profesionalism "stai cu gura cascata" si o inghiti.
O persoana publica, cu aderenta pozitiva la electorat poate sa-si negocieze influenta mediatica cu politicienii, sa negocieze functii, afaceri sau alte avantaje cum au facut "intelectiualii lui Basescu".
Un profesionist ajuns "guru", daca are ambitii mari poate sa se puna in fruntea unei miscari extremiste. In vremuri de criza extremismul prinde.
Un guru poate sa provoace miscari de strada violente, ca urmare a unei intelegeri cu puterea, pe care puterea sa le utilizeze ca pretext sa restranga drepturile democratice.
Glicina spune:
Aaaa, tu crezi ca Dan Puric e un fel de guru si ca ar fi mana-n mana cu puterea, de fapt el ar complota impotriva poporului, in vederea obtinerii unor avantaje personale? Inteleg...
Tre sa-mi fac timp si sa vad si eu o emisiune cu Puric! Are cineva un link?
Multumesc
Deceneus spune:
www.youtube.com/watch?v=x8AKLT4Gn_E&feature=related" target="_blank">Dan Puric ne indeamna sa indraznim
www.youtube.com/watch?v=04WQxtNDNQw&feature=related" target="_blank">dan puric la B1 2011
www.youtube.com/watch?v=FvNiMWbHMmU&feature=related" target="_blank">Dan Puric -Despre fostii securisti si noua DICTATURA EUROPA
www.youtube.com/watch?v=Arm-EVPugAc&feature=related" target="_blank">Dan Puric la Realitatea TV - 21.10.2011