Trombofilia, o cauza a infertilitatii -67-
Raspunsuri - Pagina 8
sper spune:
Me Alexmultumesc
Danezza cum ai ramas insarcinata, naturat sau prin RUAM ? Ce tratament ai avut si de cand. Ce medici te au sub observare?
Eu am si pacatoasa de hetero la FVL , e mai grav. Toate sarcinile mele sunt obt prin RUAM, nu pot ramane natural si datorita tratamentelor hormonale trombofilia sare pragul iar heparina isi face foarte greu efectul.
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
kitzy spune:
Eu va mai urmaresc din umbra sa vad ce mai faceti, cum mai sunteti si azi am citit si eu ce-a scris Dudu. Imi pare rau pentru decizia luata, sper sa fiti cu sufletul impacat pentru ceea ce ati hotarat.
Eu sunt cu trombofilie, la prima sarcina n-am stiut si-am dus-o pana la capat cu brio, dar dr mi-a zis ca oricand se putea intampla ca fatul sa inceteze din viata. Am dorit si un al doilea copil si dupa 5 sarcini pierdute, mi-am facut analizele genetice si-am descoperit ca am doua mutatii heterozigote. La a 6-a sarcina deja luam aspenter si in a 5-a saptmana au aparut semnele de avort spontan si m-a trecut direct pe Clexane. Cate o injectie pe zi timp de 9 luni, m-am ciuruit toata, dar puiul meu a avut zile si-a supravietuit datorita tratamentului si e sanatos tun acuma. A avut o operatie la o luna, dar nu din cauza genelor mutante, deci nu se pune.
Si tot nu pot sa-mi iau gandul de la ce-a scris Dudu, mi se pare o decizie aberanta, au lasat natura sa decida si-au hotarat ca natura si-a spus cuvantul. Dudule draga, cateodata putem ajuta natura sa obtinem un adevarat miracol.
Imi pare rau,foarte rau pentru micul sufletel
sper spune:
Dudutu sper ca peste cativa ani sa nu regretati pasul facut, ca atunci cand va veti dori din nou sa fiti parinti sa obtineti repede sarcina. Trombofilia da si infertilitate daca nu stiai. Am citit foarte multe capitole de aici inainte de a ma inscrie pe forum, m-am vazut in oglinda, parca descriau suferinta mea, lupta mea cu infertilitatea. Acum 2 ani doar 2-3 medici auzisera de aceste mutatii , restul ridicau din sprancene si savurau ce le povesteam noi, ce citisem pe net. Nu cumva ati nimerit la astfel de medici?
Cred ca v-ati grabit cu luarea acestei decizii, sper din tot sufletul sa nu regretati pasul care l-ati facut.
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25
balanta_tm spune:
dudutu, eu am trei mutatii (ai zis sa iti dam exemplu de o gravida care are 4 mutatii) plus varice si sunt insarcinata cu gemeni. Deci am ceva riscuri. Si daca mai pun la socoteala si faptul ca sarcina este obtinuta prin FIV, unii ar zice ca riscurile sunt si mai mari.
Varicele s-au agravat de la o sarcina la alta (am mai avut o sarcina, obtinuta tot prin FIV, pe care am intrerupt-o la 24 de sapt fiindca fatul avea o malformatie craniana grava).
Dar ce sa fac? Sa disper? Nu, imi fac la fiecare 6 luni eco doppler venos la membrele inferioare sa ma asigur ca nu am probleme grave, incerc sa imi mentin greutatea in jur de 60 kg si ceva si merg mai departe. Iar legat de sarcina, cred ca daca am grija de mine in sarcina, nici varicele si nici trombofilia nu imi vor crea probleme.
Eu nu va judec; nu am acest drept. Fiecare stie ce este mai bine pt el. Doar ca am impresia ca exagerati cu grijile pt trombofilie.
Va doresc multa liniste sufleteasca.
suzieq spune:
Sper, eu am Mthfr homozigot+ un pai heterozigot. Sarcina am obtinut-o natural, ca si tratament am luat initial femibion, cand am avut test poztiv si confirmare de la medic am adaugat acid folic, aspenter si clexane de 0.6. In timp am mai adaugat medicamente specifice sarcinii: utrogestan, calciu, magneziu, fier etc. De la 32 de saptamani am scos aspenterul.
Despre povestea lui Dudutu nu stiu daca mai e ceva de zis, eu am 3 mutatii (una homozigota face cat 2 hetero) si toti medicii cu care am discutat mi-au zis ca tratamentul cu clexane nu afecteaza bebele. Mi se pare foarte ciudat sa renunti la o sarcina fara probleme numai gandindu-te ca poate sunt probleme in viitor.
MTHFR C677T Homozigot
+34
nikoniko spune:
Sper, eu am mthfr homozigot, si am o sarcina obtinuta prin fiv. Tratamentul pt trombofilie a inceput din prima zi de stimulare a protocolului ( tratament stabilit de dr Uscatescu de la Fundeni): 1 aspenter la 48 ore, 1 gr vitamina c/zi, coenzima q10-1/zi, maneb6-2/zi, acid folic 5mg/zi, femibion, omega3-1/zi,vitamina e, innohep 0,35. Dupa sapt 12, mi-a scos vitamina e si coenzima q10.
Succes, si daca te mai pot ajuta si cu alte informatii, cu placere...
Niko, mami de Alex(1995) si 23+ cu
MTHFR C677 Homozigot
Hatshepsut spune:
as fi preferat poate sa nu vad acest subiect pt ca din pacate mi-a provocat o idignare greu de imaginat, si eu am trombofilie si sunt insarcinata.dudutu nu inteleg ce anume ai cautat prin postarea ta? este evident ca decizia de a face avort a fost de mult luata si din ce am citit eu chiar ma indoiesc ca tromboflia sta la baza acestei decizii. sa ai un fat de 10 sapt perfect sanatos si totusi sa il avortezi este peste puterea mea de intelegere, sa zicem ca sotia ta descopera ca are diabet sau cancer de colon? lasi natura sa isi urmeze cursul? tare ma indoiesc! sunt sigura ca daca ar fi asa ar urma tratament, ar merge la medic si si-ar da toate sansele din lume ca sa ii fie bine. de ce nu merita si acest copil acest lucru? cine iti garanteaza cu sau fara trombofilie un copil sanatos? numai Dumnezeu!! asa ca aceste "scuze" legate de trombofilie si altele crescute in sarcina sunt doar apa de ploie menite sa va linisteasca voua constiinta. sotia ta nu e singura care a trecut prin multe, sunt atatea femei care au trecut prin multe alte lucruri si mai grave si totusi au stiu sa lupte pt minunea din burtica! imi pare rau dar gestul vostru mi se pare extrem de egoist, probabil ca aceste cuvinte nu sunt ceea ce sperai sa auzi dar eu una cel putin nu am sa pot sa te compatimesc, sunt mii de femei cu trombofilie care au facut tratament,au copii sanatosi , in urma tratamentului sunt bine..si tu zici ca ti-e frica de concecintele clexanului asupra bebelusului si a sotiei tale?? tromboflia nu e o scuza pt lasitate si egoism..imi pare rau pt sufletelul care nu a avut nici sansa de niste parinti dispusi sa lupte pt el:(
danezza spune:
Danezza cum ai ramas insarcinata?- natural si se pare ca nu am pb in a ramane pt ca am ramas din a doua luna de incercari (si acum si la sarcina pierduta cand nu stiam de trombofilie)
Ce tratament ai avut si de cand - cam 2 luni am luat aspenter, acid folic, femibion, magne b6 2/zi, omega+complex b-uri iar de la confirmarea sarcinii + clexane
Ce medici te au sub observare?- am fost o singura data la Fundeni cand am ramas insarcinata si nu mi-a fost recomanmdat clexane si de atunci am mers doar pe mana ginecologului care mi-a dat clexane si pregnyl (1 la 4 zile .. l-am facut pana la 32 de sapt)
Dr Tutunaru iar pt morfologii dr. Iosup si dr Zvanca.
Te pup si fruntea sus, va rasari soarele si la tine si la voi!
Ca o completare, pe mine m-au ajutat si ma ajuta in continuare enorm fetele de aici care sunt foarte bine informate si binevoitoare si cu ocazia asta le multumesc inca o data !!!! imi aduc aminte ce disperata eram cand am pierdut sarcina si nu stiam ce sa fac .. si am invatat de la fiecare cate ceva. Va pup fetele!
in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
andradam spune:
Buna, fetele. Eu zic ca in cazul lui Dudu nu ar trebui sa fim atat de aspre. Eu am pierdut acum 3 ani o sarcina si de atunci incercam pentru a doua. In acest interval am auzit de cel putin 5 persoane care au facut avort la cerere, fara probleme medicale, fara copii, doar pentru ca nu se simteau pregatite (una dintre ele la 35 de ani).
Nu pot se va descriu sentimentele mele vizavi de alegerea acestor fete, stiind ca trecusem si mai treceam prin ce treceam, dar sotul mi-a spus odata ca nu ar trebui sa judec, ca fiecare isi face propriile alegeri, chiar daca noua ne vine greu sa le intelegem.
Mai stiu un cuplu cu sarcina extrauterina care am inteles ca a trait o experienta absolut traumatizanta, si locuiesc in Italia, deci cred ca au beneficiat de alt tip de asistenta medicala, si au hotarat in urma acestei experiente ca nu vor mai face copii niciodata.
Parerea mea este ca voi cautati suport moral pentru hotararea voastra, dar e greu sa il gasesti la niste femei care incearca de ani de zile sa aiba un bebelus, cu aceleasi probleme medicale ca ale sotiei (eu doar nu judec, as fi avut cu totul alta alegere).
Un psiholog cred ca ar fi mai de ajutor in cazul acesta...
Iar daca va hotarati pentru un bebe, sa stiti ca si eu am 3 mutatii, dar una este homozigota (MTHFR 677) si este considerata ca si cum ar fi 2. Asa ca pot spune ca am 4. Nu sunt asa de rare cazurile, poate doar nu au mai vazut medicii pe care i-ati consultat. Si eu am fost speriata cand am aflat, acum insa, si datorita fetelor de pe forum, privesc mai detasat problema.