Strugurasi de Sept-Oct 2011 *15*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna seara in miez de noapte!

Incep prin a ma scuza pentru lungimea mesajului, insa "ma ard cuvinte nerostite".

Desi pare incheiat subiectul, nu pot sa trec mai departe fara a-mi spune si eu opinia,chiar daca poate,va fi trecuta cu vederea.

Ca tot vorbeati despre cum ne vedem noi pe noi si pe celelalte dintre noi, m-am decis sa adaug si eu cateva vorbe pentru fiecare sau, cel putin pentru cele pe care le cunosc cat de cat.

Si o sa incep cu Hellena , cea de care ma doare cel mai tare in momentul de fata.Stiu ca poate o sa repet si eu din cele spuse deja, insa mi-am facut prea multe mustrari de constiinta si poate pe nedrept, vazand cele scrise de tine, draga mea.Nu vreau sa simti ca te cert sau iti reprosez ceva, ci doar sa intelegi ca NOUA CHIAR NE PASA.Mi-am stors mintea si m-am chinuit sufleteste gandindu-ma ca poate in acea seara te-am tinut "cu forta" de povesti si sa nu il mai obligi pe Petru sa manance urmatoarea masa, gandindu-ma ca saracutul este oricum suprasolicitat de cantitatea mare de lichid inghitita deodata plus mancarica solida primita. M-am gandit la stomacelul lui, care era clar ca are nevoie de odihna, pentru a putea digera alimentele primite. Stiam cat de tare te doare sufletul ca te opresc ....imi plangea inima in mine de durere, stiindu-te asa, insa am crezut(si inca mai cred) ca iti fac un bine.

Asa cum multe fete , mamici, au trecut la un moment dat prin asta, am trecut si eu cu Razvan si toate incercam sa iti dam un sfat din propriile noastre experiente, fara sa ne erijam in medici sau nutritionisti.....insa, atunci cand mi-ai spus ca ai mare incredere in pediatrul tau....cand ai spus in acel mesaj despre ce citesti pe internet, nu am simtit ca te referi in general, ci ca lovesti direct in noi(unde este adevarul?)....atunci am decis sa nu mai spun nimic, desi simteam disperarea ta ...simteam ca ai nevoie de orice sfat.....dar, desi primeai sfaturi la greu, chiar eu dirijandu-te spre cateva.....tot neinteleasa te-ai simtit. Am inteles si asta. Ca esti disperata din cauza lui Petru, ca esti bolnavioara si tu la randul tau,mutatul la tatal tau v-a dat peste cap,etc. Ti-am repetat in acea seara de nu stiu cate ori ca trebuie sa te linistesti, sa ai incredere in tine si in copilul tau, care singur iti spune ce are si ce nu nevoie.

Asa cum spune si in povestioara postata de tine , sunt mama, insa abia acum fac scoala de "doctor in dezvoltarea infantila si in relatiile umane".Este posibil sa si gresesc.....insa, in tot acest timp, m-am perpelit pe toate partile, m-am rugat pentru tine, am asteptat un semn, cat de mic....insa tu ai refuzat orice tentativa de ajutor. Am fost suparata, foarte suparata....dar te-am inteles.
Tu ma consideri o mama puternica , asa cum ii spuneai si Seidanei, dar cand am vrut sa iti ofer o mana de ajutor, m-ai ignorat. Poate ca toate cate ti se intampla , inca nu te-au invatat ce inseamna sa fi ignorat.....

Repet, nu vreau sa para ca te cert sau ca iti reprosez ceva!!! Tu esti responsabila de viata acelui copil si cred ca fiecare dintre noi facem ce este mai bun pentru copiii nostri. Sunt de acord cu toate fetele care iti spun ca TREBUIE sa te impaci cu tine in primul rand, sa AI GRIJA DE TINE in primul rand, ca trebuie SA INVETI SA ACCEPTI o mana de ajutor atunci cand ti se ofera, SA TE BUCURI de fiecare gest bun , oricat de minor ar fi din partea celor care te iubesc(da , noi te iubim, copil mic si incapatanat ce esti) si nu in ultimul rand, SA INVETI SA ITI ASCULTI COPILASUL(da, sa il asculti....pentru ca in gangureala, in privirea , in loviturile lui din manute si picioruse in aer, in zambetul sau, in plansetul lui, poate sa iti transmita atat de multe lucruri, incat te si miri cum poate la cele cateva saptamani de viata pe care le are).

Sper ca m-am facut inteleasa si ca nu o sa te supere cuvintele mele, care au menirea , NU sa te certe , ci sa te mangaie usor pe crestet si sa te imbarbateze pentru ce va mai urma.Ai un copilas minunat, este al tau si numai al tau, este cea mai de pret comoara pe care Dumnezeu a decis sa ti-o dea TIE si asta ar trebui sa spuna tot. Imi esti draga minune de om si am inceput sa imi fac griji pentru tine ca si pentru surioara mea.....

P.S. Stiu ca am spus ca o sa scriu despre fiecare in parte cate ceva, insa o fac mai pe indelete....
Revin ......

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns broome spune:

Bujo, am scris aseara un mesaj lung si l-am sters din greseala inainte sa-l trimit....

Reluam mai pe scurt ca am uitat din idei peste noapte :(

Australienii sunt f prietenosi! parerea mea...

Criza ne-a ocolit pana acum deci nu's probleme cu joburile. Locuinte, 90% din populatie locuieste la case, chirie sau proprietate, se construiesc continuu cartiere noi...

Copilul de la 6 sapt pana la 5 ani poti sa-l duci la childcare, la 4 ani merge pt un an la gradinita dupa care incepe scoala (la 5 ani!). Sistemul de invatamant e diferit complet fata de cel romanesc, inca din primii ani te invata sa socializezi, sa comunici, sa-ti expui punctul de vedere, sa faci prezentari. Imi povestea un coleg ca copilul lui (are 9 ani acum) la nu stiu ce materie la scoala, frecvent tb sa aduca un obiect de acasa si sa vorbeasca despre el in fata clasei.. Nu se preda in ritmul infernal care se preda in romania. Prietenii romani veniti aici cu copii de scoala si care au fost f nemultumiti la inceput de sist de inv de aici, spunand ca copilul nu invata nimic la scoala, dupa un an doi spun ca ori li s-au spalat creierul :) ori sistemul chiar merge pt ca ei sunt f multumiti de cum au evoluat copilul... eu spun din auzite de la ei, mai avem de asteptat 5 ani pana o sa intram si noi la scoala!

Apropos de cat de prietenosi sunt, vecinii mei au doua fetite, una de 6 ani, alta de 9. Noi nu prea comunicam cu vecinii, pt ca nu avem ocazia.. Doar daca te nimeresti cu vreunul cand tunzi iarba sau iei posta.. in rest fiecare vine acasa, isi parcheaza masina si intra in casa.. nu o sa vezi lume pe strada in suburbii.. Aseara au venit fetitele pt prima data la usa la mine si mi-au dat fiecare cate un Christmas card si cu un bastonas inauntru!!! M-am simtit prost pt ca eu nu m-am gandit nicicum sa dau la vecini felicitari de Craciun.. tb sa ma duc la shopping acum :) Si o alta vecina de peste drum care are o fetita putin mai mare ca Lucas, a venit la mine la usa sa ma intrebe daca nu vreau niste hainute de baietel noi pe care le-au primit ei la baby shower si n-au ce face cu ele..

si legat de invatamant, tot vecinica mea de 6 ani, cand m-a vazut cu burtica si a aflat ca sunt insarcinata mi-a zis congratulations si apoi m-a intrebat daca stiu ce am, daca m-am gandit la nume... Nu stiu cum sunt generatille actuale de copii in romania, dar eu la 6 ani daca vedeam pe cineva gravida habar nu aveam ca e frumos sa feliciti acea persoana, si apoi sa faci conversatie pe tema respectiva.. nici la 15 ani nu stiu daca stiam sa fac asta...

am scris si eu un cearceaf, poate ar fi bine sa scriu pe privat sa nu stricam subiectul.. daca mai ai intrebari poti sa ma intrebi

Mergi la inceput

Alayna, nu esti singura care infasa copilul! Si eu il infas, asa ne-a invatat din spital, in felul asta nu se mai sperie cand da din maini si cel mai important, ei se simt mai bine infasati, asociaza cu perioada din burtica cand spatiul era ingust, le era cald si bine... Bine nu-l leg, doar pun un wrap subtire putin mai strans pe corp si lejer de la solduri in jos. De la bun inceput a dormit f bine noaptea, sunt convinsa ca nu ar fi dormit la fel de bine daca nu-l infasam... Ziua nu-l infas pt ca da din maini si nu se lasa pana nu si le scoate afara asa ca am renuntat..

De culcat pe burta la noi nu este indicat pt ca nu este considerat sigur, este trecut ca fiind factorul nr-ul 1 ce poate provoca moartea sugarilor. Si daca autoritatile in vigoare au ajuns la concluzia asta, chiar daca stiu si eu persoane aici care au pus copii pe burta inca din spital si sunt f bine, sanatosi, eu nu vreau sa risc.. mai bine safe than sorry..

Mergi la inceput

Seidana, tu uiti cheile in usa, scoica la usa.. acum vad ca nu sunt singura care face prostioare.. eu am uitat fierul de calcat in priza de doua ori, nu l-am uitat niciodata in viata mea pana acum si nu e din ala care se stinge automat.. iar in sapt a doua am facut una si mai mare, am pus copilul pe masa de schimbat, am schimbat scutecul, m-am dus in baie sa inchid apa ca o lasasem deschisa dupa ce l-am spalat la fund, am zis daca tot sunt la baie sa-mi fac si toaleta de dimineata, am stat vreo 5 minute pe acolo cred cand aud un planset de copil. Ma uit pe pat unde m asteptam sa-l vad si nu era acolo.. copilul pe masa de infasat...

Mergi la inceput

Hellena, daca-mi permiti o sa-mi spun si eu parerea, cum vad eu lucrurile din afara.

Tu esti la marginea unei depresii, daca nu chiar in ea. Din pacate nu cred ca exista autoritati competente care sa te ajute sa treci peste asa ca tu trebuie sa faci asta singura. Lasa-l pe Petru cu bunicul pt o juma de zi, intalneste-te cu o prietena, sau du-te la plimbare de una singura si uita putin (daca poti) de situatie, incearca sa te relaxezi un pic. Fetele ti-au dat cele mai bune sfaturi care le puteau da, iar eu din ce am citit ele ti-au inteles f bine disperarea de mama si te-au sfatuit sa nu mai faci ce ai facut. (Cu ocazia asta m-am lamurit si eu cum e cu diversificarea pt ca nu citisem nimic despre asta, si va multumesc).
Stii ca o prietena nu e cea care-ti zice ce bine-ti sta rochia asta doar pt ca stie ca tie ti s-a pus pata pe ea, ci una care-ti zice deschis ca nu rochia aia nu e cea mai potrivita pt tine...

Daca te-am deranjat, te rog ignora mesajul meu, dar nu m-am putut abtine pt ca am vazut ca esti o fata extraordinara, ai luat decizii f bune in situatii dificile si e pacat sa te afunzi taman acum cand e momentul sa te bucuri din plin de puiul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinush4u spune:

neata fetele,

ieri am respectat intocmai cele spuse de dr referitor la modul de preparare al laptelui.
apa fiarta si racita, pusa la frigider,cand trebuie sa manacam o scot si o incalzesc pana la 50 de grade.pun laptele, il agit bine, pun 20 picaturi sab simplex,ii dau sa manance laptele la 37 de grade fix:).si de trei ori pe zi bonisan.ieri ziceai ca mi-a schimbat cineva copilul.a avut o zi minunata,a iesit si ieri dim si azi dimineata afara singur fara ajutor.i-am facut baia la 21 si la 21.30 a mancat, a dormit de la 21.30 pana la 2.45, a mancat, a adormit instant si s-a trezit la 6.30 , ne-am schimbat, spalat si apoi am mancat,ne-am jucat putin si acum doarme iar.

incerc sa nu ma bucur numai dupa o zi, insa fiecare zi in care bebe nu sufera pentru mine e cea mai fericita zi din viata mea.

ps: aveam la servici si l-am adus acasa termometru non contact.superb.cu laser, de la distanta masoara temperatura oricarui obiect.am rezolvat-o si pe-asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza... parca noi suntem ceva ceva mai binisor..

Am mancat portocala de 2 zile si Ela face parturi cu caca mai mult ...yessss.. e un pas , azi o sa mananc porto la greu poate poate.. cica toate fructele care incep cu P au efect laxativ : prune, pere, portocale, piersici, pepene..

ALAYNA.. am sa fac poza mai exact, in cea de la avatar se ridicase singura dupa ce initial a facut avionul si e putin stramba, nu e mare lucru insa pana la 3 luni cum o puneam cum nu o puneam nu statea cu capul sus, dupa ce am vazut la dr sta si ridica capul sus..
bre.. tot dr ginecolog roman il ai? ce magar.... asa imi zice si sotu, ca el s-a resemnat pana face Ela 18 ani , a zis ca o sa-l mai folosesc inca o data pt bb doi si apoi gata..

MAY.. de 1 an m-am obisnuit .. apoi cu ceza e lux, .. am uitat ca tu ai fpst cu ceza pt siguranta..
LActuloza si lactoza sunt diferite, prima e de la LM , cea de-a doua din laptele de vaca, ..

IONELA... ce cuminte etsti: atatea kg date jos, controalele la zi... eu nu am fost inca la gine , FELICITARI pt Tuor.. mama 6 kg la nici 2 lunii si 60 cm... cred ca il ia pe T si fevine campion la kg ....sa fie sanatosi
Scaunul l-ai luat din magazin sau de pe net? am vazut un chicco in carrefour , cu 650 lei , dar nu stiu de era asta... Ma mai gandesc la lemn/plastic..

Bromme.. faza cu scoica a fost cea mai grava (scoica era cu fata in ea)... insa am mai uitat sa inchid masina, am mai ars mancarea ca am uitat de ea, am mers fara portmoneu la shoping, mai multe nu imi vin toate in minte.. as vrea sa emogrez cu primul avion.. insa sotul nu vrea, iar parintii nu ii pot lasa singuri.. insa ma doare sufletul cand citesc cat sunt oamenii de civilizati si cat de "respirabila" e viata la voi.. Am fost acu cativa ani in SUA, atunci nu mi-a placut eloc ins aacum... as merge pe jos numai sa ajung acolo.. dar numai daca ar veni ai mei cu mine..

Irinush
,, ma bucur din suflet ca micutul e bine, nu conteaza ce a dat roade, ci ca a dat.. Sper sa te bucuri din plin de micutii tai acum...

...........................................................................
...........................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata,

Ionela felicitari pt bilantul lui Tudor.

Hayat, cat de frumos ai scris.

Irinush, ce bine ca sunteti mai bine.

Broome, imi place Autralia. Chiar m-a impresionat faza cu fetita de 6 ani si burtica ta
sa nu scrii pe privat. Eu sunt interesata :)

Sei si eu as emigra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Neatza... parca noi suntem ceva ceva mai binisor..

Am mancat portocala de 2 zile si Ela face parturi cu caca mai mult ...yessss.. e un pas , azi o sa mananc porto la greu poate poate.. cica toate fructele care incep cu P au efect laxativ : prune, pere, portocale, piersici, pepene..

sa nu sari calul cu portocala! da colici. eu am mai baut suc recent stors si a avut efecte bune(cacacioase la mine, ca fata era ok oricum) insa fructul a dat colici...nu stiu de ce fructul da, si sucul ba...

am un chec cu fructe confiate in cuptor, cine da cafeauaż

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Neata fetele!!! ,suc de fructe,ceai, laptic,o tigarica,ceva? Am si ceai cu miere,nu mai stiu cine a vrut data trecuta!
Eu scrisesem partea a doua in capitolul trecut,am salvat in drapt ,ca de ,nu il terminasem,capitolul s-a inchis si eu ciuciu mesaj,asa ca musai sa o iau de la capat.
Dbunny a intuit bine Jade,am luat-o in ordinea nr-ului de pe tricou,ajung si la tine. Merci pentru complimente.Mie toate imi sunteti dragi,in momentul in care scrieti de vre-o problema si eu nu apuc sa va raspund fie si cu o incurajare , ma simt vinovata, si incerc in urmatorul mesaj sa scriu ceva si pentru cine a fost sarit in mesajul anterior.
Revin ca s-a trezit mogaldata cu foamea in gat.

Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput