Strugurasi de Sept-Oct 2011 *15*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

JADE.. nu stiu cum sa explic cum ii pun manutele, chiar nu imi dau seama cum pot explica, eventual uita-te cum face dr, il pune pe burta?

Alayna.. nu reusesc sa explic deloc.. am incercat.. insa cu mainile drepte(in sus , fara flexie a coatelor), in fata ei(putin) nu sub ea, si cu palmele deschise... nu prea suna a nu stiu ce, de fapt nici eu nu inteleg mare lucru de aici , eu o puneam inainte mai mult pe coate si nu ii placea deloc... repet : si a mea mai face avionul sau cum o pun pe burta le tragela piept cu pumnii stransi.. avem personalitate ce mai..

Va doresc noapte buna.. merg lapat ca mormaie pitik..

...........................................................................
...........................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Sei.......multumesc, atat mai zic si ma retrag si eu urindu-va noapte linistita.

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Alayna, am inteles ca o tii numai noaptea infasata. Pana sa termin de citit ce ai postat tu, ma intrebam de ce nu o culci pe burtica, pentru ca nu ar mai da din maini ca atunci cind e neinfasata si sta pe spate, pentru ca nu mai are cum sa dea din manute, cel putin asa e la Zoe, daca o mai culc pe spate pana la urma trebuie sa o mut pe burtica pentru ca da din maini si se trezeste. Dupa care iti spuneam sa incerci putin cite putin sa incerci sa o pui pe burtica ca poate se obisnuieste, ale mele amandoua dorm pe burtica, a sora'mii nu suporta.
Dupa care a venit May si a spus de moartea subita la bebelusi si somnul pe burtica asa ca poti sa sari peste postul meu. Dar e bine sa invete si sa stea pe burtica fara sa se enerveze pentru ca atunci cind se va intoarce de pe spate pe burtica singura va plinge pana o muti al loc pe spate. Cel putin asa plangea fata sora'mii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Am incercat sa pun niste poze pe FB dar nu am reusit o sa incerc maine sa vad daca reusesc

edit: se pare ca am reusit... doar ca pe wall nu apareau nu stiu de ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

May, si noi brunete avem par pe urechi, frunte, dar nu si in fundulet.

Alayna, la fel face si Maia cateodata, am vazut k o metoda care functioneaza este sa o pun la orizontala. Se linisteste si papa frumos (asta in cazul in care plange isteric), daca doar ia tzitzi papa de 2 ori si apoi scoate iar o vrea atunci pentru asta inca nu am gasit o solutie :D (aici o cert si ii spun k ma doare daca face asa, o scot de la tzitzi si mai vb cu ea, apoi o pun iar)

Legat de somnul pe burtica, eu am pus-o si dormea foarte bine pana cand i-au aparut bubitele si isi freca obrajii... de atunci nu o mai pun sa doarma pe burtica.
Ai putea sa incerci sa o pui cand doarme pe burtica si sa o supraveghezi, daca vezi ca ea intoarce capul intr-o parte si in cealalta inseamna k e deja mare si o sa se descurce in aceasta pozitie.

pupici si noapte bune !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Sei,poate ii faci o poza fetei sa vedem si noi cum isi tine manutele,eu nici nu stiu cum sa i le asez macar

Ooka ,mi-e frica s-o culc pe burtica .Am sa incerc ziua cand e supravegheata.Vroiam sa-ti scriu ca fata mea e mica pt dormitul pe burta ,apoi observasem ca defapt e mai mare decat Zoe
Maine la pranz am sa fac o proba ,dar trebuie s-o asez pe burtica cand e adormita deja cred ,ca treaza nu sta nici 2 secunde oricat de somnoroasa ar fi dupa ce adoarme sta cu urechile ciulite ,Doamne ce iepureste mai doarme

Fata mea a adormit ,flamanda ca un lup ,iar am incercat sa-i dau sanul si parca avea otrava atat a mai racnit si s-a mai zvarcolit .

Hellena,nici la mine n-a mancat azi ,de la ora 3 pm pana acum n-a supt nici un strop de lapte ,acum a adormit.
Mi s-a mai intamplat asa o data si m-au linistit fetele ,acum sunt mai calma,o sa ma "rupa" la miezul noptii ,sunt sigura

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

sei, a iesit dupa supozitor dar un pic de tot.

jade, nu stiu daca are legatura lactuloza cu lactoza.

rach, merci
sei, nu ma astept la o minune, ci la revenirea la normal. nu cred sa avem probleme. eu am facut cezariana, deci jos e totul cum a fost si inainte oricum eu abia astept. nus tiu cum stai tu fara si cu sot in preajma, ca eu fara nu rezist prea mult

nu mai stiu daca mai era ceva la care sa raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

hellena, stiu si mi-a zis si pediatra ca daca ii dau lapte praf imi mananca aceeasi cantitate.

Mai fetelor Sei o are la avatar pe Ela stand pe burtica.

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Racheel,stiu poza Elenei ,am pus-o si pe Noura asa ,dar nu sta

May,ce e ala sex? Nici nu stiu cum se mai face ,dupa atata timp cred ca mi-e si rusine sa ma mai dezbrac cu atata celulita pe mine ,pana cand nu trec colicii nu-mi arde a nimic,i-am zis sotului sa treaca 3 luni si gata ne vedem de ale noastre,apoi el a completat ...pai vin dintisorii ,altele si tot asa
Si eu sunt cu sotul langa mine si nu-mi arde deloocccccccc !!!!
Mai ales ca am fost de vreo 3 sapt la ginecolog si m-a certat ca n-am facut gimnastica acolo jos (Kegel) cica o sa se urce barbatu pe mine si o sa dau vina pe el ca de ce nu simt nimic si multe alte poante rusinoase mi-a zis pe care nici nu le mai scriu aici

Lena,am incercat si la orizontala si mergand prin casa ,numai in cap n-am stat Ea cauta si lua titi in gura,ea o lasa imediat ,iar o lua si tot asa. Am incercat toata dupa amiaza s-o hranesc si n-am reusit pana acum.Ma luase si sotul la intrebari ce-am mancat azi ,poate e schimbat gustul laptelui dar ea nici macar nu trage sa-i simta gustul ,nici pe buza macar n-a simtit vreo picatura.
In schimb ce roade la pumn si la suzetaa,aoleu

Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Tot pe fuga, asa ca scriu repede:

Nu am dat lapticul din bibe lui Tudor, nici nu am incercat. il pusesem acolo mai mult pentru linistea psihica a naseilor... Acum e la congelator.

Grva suptului la noi a durat in medie 3 saptamani. Asta a insemnat ca urla cand il puneam la san... urla cand ma pregateam sa-l alaptez si plangea de foame. A fost tare greu. il leganam de ameteam eu si , semiadormit il puneam la san... tragea de cateva ori si iar se agita... O luam de la captat iar si iar... Unori plangeam sa ma descarc de stres si o luam de la capat
Mihnea a mancat extrem de prost cand am inceput diversificarea. Practic el a inceput diversificarea undeva intre 9 si 10 luni. Atunci( cand a inceput sa manance pe la 9-10 luni) manca aproximativ 2 mese pe zi de 50/70ml si inca una de vreo lingurita . Stiu ce ineamna acest stres: copilul nu mananca. La 8 luni i-am facut analize ( credeam ca e varza) A iesit PERFECT!!! doar laptic de la mami era suficient pentru el. incet incet m-am relaxat si e mult mai bine. Acum mananca foarte bine in general, dar are si perioade proaste. A mancat zilele astea intr-o zi cam 2 linguri de iaurt dimineata si 1 biscuite, 2 linguri de piure de cartof si a refuzat carnea la pranz si cateva linguri de budinca seara. La culcare san si gata... Ce sa fac? sa-l fortez? cand vrea el mananca o pulpa la masa... azi a mancat la prinz 1 ou si jum( + garnitura) si eu nu-i dau mai mult de 2 oua pe sapt nici acum si niciodata mai mult de 1 intr-o zi) Pur si simplu a mai cerut din farfuria mea... cum sa nu-i dau?? Seara nu a mai mancat mai nimic... dar am considerat ca la pranz a mancat excelent... asa ca am mers pe mana lui.

Scaun de masa: eu am Polly de la chicco ( 3 in 1 parca). Ce imi place mult la el:
e reglabil pe inaltime.
Are huse din plastic usor de curatat
masa e detasabila
spararul are 3 pozitii de inclinare ajungand mai jos decat e scoica si am putut sa pun copilul de 4-5 luni cateva minute in el sa imi fac si eu treaba prin bucatarie Nu sa manance , dar sa stea in siguranta si sa ma vada si sa-l vad)
centuri de suranta
masuta pentru cafeaua lui mami
roti pe picioarele din spare( asta m-a ajutat sa il mut cu bebe in el fara efort prea mare dar sa nu fuga scaunul fara voia mea)

Scaun de masina am avut unul grupa 0/1 si Mihnea inca sta in el. Acum am o scoica de la graco pt Tudor si cand nu va mai incapea acolo ii voi lua lui Mihnea un scaun mai mare si Tudor va trece in scaunul lui Mihnea. Atunci sa ma vad cu 2 scaune fixe in masina

hellena, greva suptului nu are o regula. La noi a fost de 2 ori in rpimul an la Mihne, la alti copii a fost de mai multe ori. la altii niciodata.
Puseele de crestere sunt frumos prezentate pe contul comun intr-un document al Lenei. Tine cont ca bebe nu a citit documentul deci nu il va respecta ca pe biblie. poate aveaq mai multe sau mai putine pusee. pot aparea asa cum scrie acolo sau in cu totul alte perioade.
Increderea in faptul ca bebe stie ce face e cheia sanatatii lui si a mamei... restul sunt idei orientative Nu reguli!!!

Nu reusesc sa mai pun poze cu noi nicicum. Cand am putin timp de net nu reusesc sa fac mai nimic...

Tudor e mai bine. Desi suntem la 6 saptamani am mai dat de cap colicilor. De aseara a facut insa o criza de colici pana in seara asta : plangacios, nemultumit, se arcuia... tipa... imi era tare mila de el... Acum doarme, sa vad cat tine minunea. sa mai spun ca eu am dormit vreo 2 ore in ultimele 24 de ore si alea din bucati dintre care jumatate de ora cu bebe in brate in fotoliu???
Cica ar fi bine sa merg la nani

Am fost ieri cu el la medic: Bilant: 6kg, 60cm, PT 40, PC 42( PARCA) sanatos si frumos. Nu aveam chiscute deloc E indesat nu pufos ... stie el ce-i place lui mami.
Isi tine bine capul... ma uramreste cu privirea... scoate sunete ca si cum ar incerca sa vb cu mine cand ii vorbesc, zambeste.... A inceput sa ceara sa stea jos nu doar sa ceara sa stea in brate, iar eu apreciez asta si il laud toata ziua ca e cumintel
Reactioneaza cand vb frate-su si zambeste la el Abia astept sa mai creasca putin cat sa am cuyraj sa ii adorm intre mine si sot pe amandoi nu unul intr-o parte si celalalt in cealalta parte de mine sa-i las se se iubeasca

Fost si eu la medic de familie .... am oficial 64 kg (1.67 m inaltime) de la aproximativ 80 cand am plecat la maternitate. Mai am de dat vreo 6-7 sa ma simt bine in pielea mea... dar am timp
Maine la gineco la control si gata... ma declar intrata in rutina familiei din 4 membri.

Mergi la inceput