Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Mersi Dana, deci post partum ramanem pe anticoagulant ... parca pt 6 sapt dupa spusele dnei dr U.
Acum imi aduc si eu aminte de necazul din familia lui DJ Rynno. Doamne fereste!35+cu
Eva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
eu una nu am de gand sa risc .. n-o fi foc acum daca ma mai injectez inca o luna. Chiar si o asistenta mai in varsta de la Fundeni mi-a pov de nepoata ei: dr cu care a nascut a zis ca nu mai e nevoie sa faca clexa si a facut o tromboza la picioare de a stat 2 sapt internata dupa nastere.
in alta ordine de idei, dr U zicea ca anticoagulantul se scoate treptat, in sensul ca de la o luna ... incepi sa faci doze mai mici si mai mici pana la eliminare (sau sa faci mai putin din doza ta, dar asta dupa o luna)
Doamne Mihaela .. acum vorbim de scoaterea clexaneului? nu-mi vine sa cred cum terce timpul! fetele
PS: se vede ca sunt in concediu prenatal .. bantui pe forum la ora asta.
Alex, ce faci? cum esti? in 31+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Am inteles Miha cu 12 ore pastrat jumatate, dar eu ma gandeam daca 24 ore nu o fi prea mult sa pastrez seringa desfacuta.
Asa e ca se indica la unele operatii ca sa nu se formeze trombi la oamenii cu trombofilie (mie mi s-a spus ca avand trombofilie ereditara, de-acum sa spun cand sunt vreodata operata de ceva sa mi se administreze heparina la operatii), dar ideea ca atata timp cat nu faci anestezie in coloana, ci generala, nu se intampla sa sangerezi aiurea la taietura, ca asta era riscul, nu? Adica sa zicem cum e la Clexane, daca la oamenii care fac operatii li se administreaza cu 2 ore inainte clexane 0,2 sau cu 12 ore inainte clexane 0,4, inseamna ca nici noua nu ni se intampla nimic la cezariana cu anestezie totala (nu in coloana), asta era rationamentul meu.
Clexane 0,2 contine 2000 UI anti-Xa.
Am citit si eu un articol cand e utila monitorizarea anti-FXa si cand nu, si prin sarcina parea relativ utila. In prospect nu prea e aprobata indicatia cu sarcina, ca le e frica, ca de obicei. La alaptare mereu aud ca trebe 6 sapt dupa nastere (cat inca e coagularea crescuta) la cei cu trombofilie ereditara cel putin, eu am ereditara. De ex, nu stiu daca trebuie si la SAFL (trombofilie dobandita) – sindrom antifosfolipid. Stiu sigur de cea ereditara. Ca sa nu facem trombi atunci, embolii pulmonare, tromboze venoase etc. Nu cre' ca-s nebuni astia cand zic de cele 6 sapt. Clexane e enoxaparina. Aspenter stiu ca nu se ia, da.
La primul link la cautarea "LMWH post partum six weeks" apare:
"Postpartum
Patients who undergo cesarean delivery with thrombophilias without a history of VTE or WITH a history of adverse pregnancy outcome (APO) should receive prophylactic UFH or LMWH for 6 weeks postpartum [1].
Restart heparin 4 to 6 hours after uncomplicated vaginal delivery, 6 -12 hours after uncomplicated cesarean.
Patients on prophylactic LMWH or UFH for VTE should continue on the same dose for 6 weeks postpartum."
Noi luam LMWH (heparine cu greutate moleculara mica).
http://www.obfocus.com/reference/OBPharmacopoeia-public/Thromboprophylaxis.htm
Daca mai aflu cu post-partum, zic.
Ai dreptate Dana cu IR si bebe, doar ca aia stiu cam la o luna abia si acum intr-o luna m-am trezit cu d-dimer de la 212 la 610 (cu o luna inainte fusesera 215). Desi daca.mi amintesc eu bine, parca Zsenia a zis ca a inceput clexane tot prin saptamana 22.
Am inteles cu anti-FXa decalata injectia, dar cre' ca o sa merg pe D.-dimer deocamdata si-s curioasa la eco. Pe 21 o sa am cam 8 zile de injectii, sunt curioasa daca s-a schimbat ceva la artera aia.
Da, si eu ma gandeam la MeAlex. Helloooo :)
S-ar putea sa schimb medicul de familie, zicea ca nu da la nicio gravida 100% si am vorbit cu medicul socrilor si in schimb ei dau la gravidele inscrise la ei Clexane 100%. Doar ca-s departe. Deocamdata am facut rost de 20 seringi pe baza de adeverinta de venit, dar ar vrea si de la fisc adeverinta, deja devine complicat. Inca mi-e putin frica atunci cand imi fac injectia, dar m-oi invata eu sa nu-mi mai fie frica atunci cand bag acul :)
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magnerot, Folowise*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikoniko/nikoniko.jpg)
nikoniko spune:
Dara, daca vrei eu iti recomand dr mea de familie la policlinica Titan(stiu ca stai in sect 3), eu iau anticoagulantele compensate 100%. Poop, si da-mi de stire
Niko, mami de Alex(1995) si 20+ cu
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Neata fetelor!
O mica ? Doar asa, de pofta? Intr-adevar, Dana si la mine se vede ca sunt in conc.
Deja vorbim de perioada post partum...a trecut timpul! Parca se intampla acum cateva zile cand am aflat ca sunt insarcinata, am fugit la fundeni, am inceput periplul prin farmacii pt a procura fraxi, drumuri la cate 2 sapt la analize, ecografii ...in fiecare sapt aveam programaty cate ceva: ori eco, ori analize de sange... Stiti si voi la fel de bine! Incepeau toate acestea in luna mai. Acum e deja decembrie!
Dara, interesant articolul! Daca mai gasesti cate ceva, posteaza te rog. Eu nu stiam ca e diferenta de 2 ore in reluarea antic dupa tipul nasterii(normal sau ceza).
Te inveti repede cu injectatul, relax! Primele cateva injectii le faci mai cu teama, dar apoi ele devin parte din viata ta de parca le-ai facut de cand te stii. Nu cred totusi ca sunt pb daca lasi 24 de ore injectia acoperita...nu cred eu...Intr-adevar, in prospect scrie ca tb aruncata fiecare injectie dupa folosire si ca sunt de unica fol, dar mai mult pt a nu fi fol de o alta persoana sau sa nu fie gasita de copii...
Nu stiu...
Am vazut ca vei merge la eco peste cateva zile (de fapt va fi chiar de ziua mea). Bafta multa!
Am facut si eu in aceastra dimineata jumatate de injectie, dar am cam dat-o in bara, au curs 2-3 picaturi, una la scoaterea acului, a iesit din piele, iar una si putin s-au prelins de pe ac...sper sa nu fi irosit prea mult... ce zici, Dana, ti s-a intamplat asa ceva?35+cu
Eva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
neatza doamnelor mutante! incerc sa recuperez din urma... si vad ca am ceva treaba! si eu sunt in prenatal, insa nu-mi mai ajunge timpul pentru nimik, parca am ramas in urma si am atatea lucruri de facut si achizitionat: carut, patut, cosmetice pe bebe, bagajul pentru spital nu l-am facut. promit sa-mi iau revansa...
vad ca v-ati mai pus poze... nice 31+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Buna fetelor, scuzati absenta de ieri, am tot fost pe drumuri.
Am facut prima ecografie: mi-a zis de la inceput ca e f devreme si putem vedea ori tot (adica chiar si bateile inimii), ori nimic :D...
cum a bagat sonda a zis ca e in uter si are embrion...apoi se tot uita pe acolo si mi-a aratat inima cat un puncticel si zicea ca el vede ca bate, dar e mititel si se confunda cu respiratia mea...si i-am zis sa imi tin respiratia si atunci am vazut amandoi ca era un punctulet care se zbatea acolo . Ne vedem si miercurea viitoare ca sa pecetluim clar ca e activitate cardiaca si sa si masoare.
Cand i-am reamintit ca ne pregateam de stimulare si ca se parea ca nu ovulez in noiembrie, a zis ca mi-a purtat noroc si trebuie sa mearga bine sarcina asta :).
Apoi a zis ca vom urmari impreuna sarcina ca sunt super calificata :).
Apoi am fost la Fundeni si am luat rezultatele: nu mai bag in seama analizele alea PS Thromborel, etc...am intrebat doar de homocisteina, are valoarea 9.12 pentru interval normal 3.7 - 13.9.
AntiFXA este 0.19 si dna Viorica a spus ca e bine. Se intampla sa fi avut si voi valoarea asta masurata la Fundeni (recoltarea s-a facut la 12 ore de la injectare).
Cam atat despre noi. Aaaa, azi implinim 6 saptamani. Incep sa pun muzica lui bebe si ascultam teatru radiofonic, mi se pare foarte interesant ce a scris Musette despre asta!
P.S.: Ieri pe seara am avut ameteli si greturi maaari...dar nu ne suparam.
6 weeks
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3 pentru
sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
felicitari alex! deja ii pui muzica... eu ma simt mama denaturata ca l-am cam neglijat pe bebe zilele astea
fetelor, eu mi-am facut un exudat nazal (dr a spus ca e bine ca toate persoanele care intra in contact cu bebe sa-si faca) si am descoperit un stafilococ de toat frumusetea in cavitatea nazala. merg astazi la dr sa vad ce spune 31+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Ei Raluca, pun si eu muzica in surdina, nu pun ceva special. O sa pun colinde de azi. 6 weeks
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3 pentru
sanatos!
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Buna dimineata doamne gravidutze mutante,
MeAlex, felicitari pentru bebe, si mie la fundeni mi-a iesit un tromborel din ala (sau cum s-o numi) putintel sub limita, restul OK, anti fXa la 12 ore 0.26 si mi s-a zis ca e OK.
Mihaela, ma bucuri ca rezisti, stai linistita si o sa vezi ca mai rezisti...
Danezza, asa cum cred ca crezi si tu, acum facem tratament, trebuie sa fie bine (dupa ce vine bebele, daca vrei, o sa-ti scriu povestea mea, dar nu are importanta, ca si tine, nu am stiut nimic si nu am facut tratament). Acum trebuie sa fie bine!!!
Toni, succes la eco!
Dara, eu dupa prima cezariana, cred vreo 10 zile am facut Clexane si i-au dat din lapticul meu. Eram in maternitate, banuiesc ca mi-ar fi zis cineva ca nu e voie.... Eu am auzit ca doctorii totusi nu contraindica alaptarea daca faci Clexane si multe mamici au alaptat...(Iarta-ma daca nu tu ai adus in discutie subiectul asta, nu mai retin...)
Eu cu un ochi rad si cu unul plang, ieri am mai facut o eco la un 4D(dee, am zis ca asta corelata cu DT e importanta), a iesit chiar mai bine ca la prima, si dr. mi-a zis ca sigur ar fi pereche, m-ar bucura enorm, asa ne doream, desi stiu ca drumul e lung si cu multe, multe greutati, ne rugam si suntem optimisti...
Dar, dupa cum deja stiu, n-a durat mult bucuria, ca mi-au iesit analizele... M-a mancat undeva si mi-am facut analizele de tiroida ca am tot slabit, si evident mi-a iesit TSH-ul cumplit de mic...Acu' trebuie sa merg si la endocrinolog, daca-mi da si acolo tratament, imi crapa ficatul... Oricum medicamentele de tiroida nu sunt asa sigure ca Clexanul, traverseaza placenta, nasol... Culmea e ca am mai facut analiza si in sarcina trecuta (acum 2 ani) si erau valori normale, ce sa mai zic, o iau razna ...
Hai ca m-am intins prea mult, la toate fetele....
Amary 12+ de