Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Sunt si eu o graviduta in 13 saptamani cu trombofilie, colega cu Amary pe cealalta odisee,
Mihaela vreau sa-ti urez succes si felicitari stai linistita bebele deja e super dezvoltat, fina mea a nascut prematur la 34 saptamani o fetita de 2200g perfect sanatoasa, dupa 3 zile a fost acasa, facuse si ea injectiile pt maturarea plamanilor
Am si eu o intrebare pt fetele cu vechime, voi in ce zona faceti injectiile? Eu le fac in burta dar incepe sa fie din ce in ce mai greu, eu eram mai slabuta inainte si acum cand incepe sa se intinda pielea, nu pot sa prind pielea in pliu si mie teama sa nu il afecteze pe bebe (am impresia ca imi prind burta cu totul).
Eu dupa ecografia de 12 saptamani am sunat la Fundeni pt programare(sunt din BV), si asis. dnei U. mi-a zis ca daca eco e bun nu e nevoie sa vin la control decat in jur de 20 saptamani.
Un alt aspect eu am avut prb mari la 6 saptamani cu sangerari cu cheaguri am crezut ca am pierdut sarcina, am sangerat aproape 2 saptamani, de la Fundeni mi-au zis sa intrerup aspenterul.

12+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Eu am 2 tromborele sub limita. Oricum, nu-i pericol sa ajungi la bebe. Nu te mai necaji pentru analizele de tiroida, cred ca asta e si ideea, sa iei medicamente si sa ajunga si la bebe, ca il ajuta si pe el tratamentul.

Raluca, din ce am mai citit, cand e burta mare, se fac injectii spre sold, pe partea cu grasimuta, dar nu stiu ca noi suntem mici. Si eu am avut o mica sangerare roz, la vreo 5 saptamani si la fel, au zis sa raresc Aspenterul (laum zilnic, acum iau 1 la 2 zile)

Deci pana acum avem pentru recoltare la 12 ore ca valori bune pentru anti FXA: 0.26 si 0.19

6 weeks
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Alex, felicitari pentru vestile bune de la eco.

Dara, intereseaza-te de medici de familie, eventual poti sa verifici si la policlinicile private mai mari, deobicei au si ei medici de familie si sunt mai organizati (cel putin asa par).

Despre Clexane si alaptat eu nu imi fac griji, sa pot eu alapta si sa am lapte ca nu cred ca ii face rau lui bebe, ganditi-va ca dupa operatia de cezariana se face anticoagulant vreo 2-3 zile si sunt mamici care alapteaza. Normal ar trebui sa facem 6 saptamani dupa nastere, dar nu cred ca o sa am rabdare atata timp.

MTHFR C677T Homozigot
+31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

raluca... bine ai venit! sarcina usoara si bebe sanatos!
si acum, ca de la raluca la raluca: eu am facut tot timpul clexane in picior... asistenta de la fundeni mi-a explicat ca trebuie a fie in zona dintre genunchi si zona inghinala (la o palma desupra genunchiului si o palma sub zona inghinala), acolo este mai multa grasime si este bine sa faci injectia. de fapt, ar fi exact in mijlocul gambei... sper sa fi fost explicita!

31+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

raluca.c eu am sangerat cu cheaguri la 4 saptamani si la 12. La 12s mi-au zis intr-adevar sa intrerup Aspenterul si in schimb mi-au bagat 4 no spa pe zi. cum s-au oprit hemoragiile, mi-au reintrodus aspenterul, dar doar 2 pe saptamana.
Si eu am fost slabuta cand am ramas si apoi am luat 6 kg in 10 saptamani. Aceeasi senzatie o aveam, ca apuc si burtica. Nu ai cum. Acul nu ajunge mai departe de stratul adipos. Cu cat e pliul mai gros cu atat e mai multa grasime acolo, deci si muschiul e departe. Cat despre burtica, oho... e si mai departe. Eu zic sa faci cat timp mai ai loc de hematomi in burtica. Nu are sens sa incepi sa-ti ciuruiesti picioarele de la 12 saptamani, doar daca vrei sa faci o rotatie ca sa se vindece burtica.
Sincer, in burtica mie mi se pare mai putin dureros, dar poate ca sunt eu sensibila. Pe mine ma ustura toate injectiile, mai ales spre final...

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
in 16+ cu baietel istetel si frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

si mie tot in burtica mi se par cel mai putin dureroase
am facut si in picior dar .. unde egrasimutza mai moale acolo e cel mai bine

in 31+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

pai da... dupa atata timp acum aflu si eu ca in picior sunt mai dureroase... oricum, in burtica nu am unde asa ca raman la dragutele mele picioare (care, apropo, nu au hematoame )
parca gabriela trebuia sa meraga la fundeni sapt trecuta... nimik?
dara - chiar ma bucur ca vrei sa schimbi dr de fam... ar cam fi cazul sa ne cerem si noi drepturile, ca doar platim CAS la greu... nu mai zic de cate analize platim din banii nostri

31+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

ALEX.MA bucur ca esti bine.
ma tin si eu dupa tine ca Labus
sper sa fiu bine,mai am pana pe 20 la prima eco,offf.
sa-mi explici si mie cand poti cum se aju nge la elias.
pupici la restul mamicilor.
antifxa-se face lunar???mie asistenta claudia imi spusese sa nu mai decalez ora injectarii ca ele stiu ca noi ne facem seara...
acum...oi vedea data viitoare cum fac.

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,omega 3,aspenter,fraxiparina0.3,pana la prima eco mai iau climen2/zi si medrol,utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+5 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

voi luati cumva UTROGESTANUL gratuit?sau macar compensat?
eu iau doar fraxiparina-unde am platit 25 ron diferenta...dar utrogestanul ma duce la 270 ron/luna+restul de medicamente ajung la 450 ron.
medicul de fam mi-a spus ca nu-mi poate da 2 retete ca fraxiparina este un medicament cu diez#...ce-o fii insemnand,si nu-mi poate compensa si utrogestanul

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,omega 3,aspenter,fraxiparina0.3,pana la prima eco mai iau climen2/zi si medrol,utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+5 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Valy, iti poate compensa si Utrogestanul. Urmeaza sa merg la dr de familie cu reteta de la ginecolog. Prima oara mi-a pus pe scrisoarea medicala doar Clexane si vitamine, nu mi-am dat seama sa ii zic de Utrogestan si nici el nu prea da scrisori in general, pana acum se dadeau de la Fundeni.
Ai PM!
Musette, legat de injectii, eu le fac doar in burtica, iar acum nu mai am niciun hematom. Am avut cand am facut injectia in deplasare si apoi m-a apasat pantalonul. Ma ustura uneori spre final si ceva timp dupa ce scot acul. Cu cat injectez si scot acul mai usor, doare mai putin.
Poate e si autosugestie, cand ma injectez, ma gandesc ca ii fac bine lui bebe si asa o sa cresteme mari...ma sitm de parca m-as droga, am o stare euforica. Nu stiu cum va fi cand o sa am burtica mare ca a voastra.
Dana m-a instruit la injectii! Saru'mana, Dana!
Am mai citit ce spuneau fetele aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=158521#6452757

6 weeks
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput