Strugurasi de Sept-Oct 2011 *13*
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
mikka11 spune:
Jade, ce grasunel e T si frumos foc
Ce mos bogat in daruri a avut, cred ca nu a dorit sa lase vreo ghetuta goala
marryan, chiar ca e mare bradul, sa ne pui si noua pozici
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
salut fetelor, si
sunteti foarte dragute, multumim de primire!
Lena, eu am cam pus pe hold scutecele refolosibile, primele kissaluv foarte bune, dar mici domne si nici nu aveau protectie (sunt ca inserturile) iar celelalte Charlie Banana sunt cu buzunar, arata f bine, insa pare ca nu se potriveau cu ea, adica i se cam iritase dosu, asa ca am renuntat, desi cind ne'am intors acasa le'am folosit vreo 3 zile pana cind am vazut ca nu'i merge bine cu ele. Acum, am ramas fara scutece si ieri i'am pus iar, o data un charlie banana normal, cu un insert si o hartie de protectie peste, a doua oara un kissaluv si chilotelul de protectie de la charlie banana si cu hartie bineinteles. A doua oara a fost mai bine, sunt foarte absorbante kissaluv. Insa nu sti in ce masura o sa mergem doar pe scutece refolosibile, Zoica face pipi si kk de o mie de ori pe zi, noi inca ajungem in unele zile la 10 buc pe zi. Eu am doar 7 scutece
. Dar o sa incercam, acum arata si mai bine in ele, nu neaparat estetic insa nu mai arata ciudat, ca statea cu fundul mult mai sus decit capul din cauza ca scutecele astea sunt totusi foarte mari. Ah si eu le usuc numai in uscator asa ca s'ar putea sa le distrug mai devreme decit ar trebui.
Cit costa un scutec mamaro?
mami de Sofia si de
Zoe
Doamne ai grija de noi!
Anilansa spune:
hellena.... darius a inceput de la 5 luni sa aiba mese de 300 ml ... pina la 5 luni era cu 40-60 ml peste masura de luna care scria pe cutie... eu in loc sa ii dau biscuiti as incerca cerealele pt ei.... care incep de la 4 luni , cu orez si fara gluten. sunt milupa, nesle.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alayna/alayna.jpg)
alayna spune:
Hi girls
Lena si fata mea a fost ciudata vreo 2 zile,nu reuseam sa-i dau sa pape,stiam ca-i este foame si cand o puneam la san tinea o guuraaaa,cand o ridicam si plimbam se calma si "scana" tot prin casa ,acum e ok ,o fi puseu sau greva suptului
May , eu miercuri facusem un experiment si am mancat lactate fara lactoza (credeam ca va fi ok,dar Ionela avea dreptate o fi de la proteina din lapte de face urat) ,azi e sambata si inca ii bolboroseste stomacul si se strange de atunci intr-una .Si e a 4 zi !!! Numai de la lactate face fff urat si-n stomac parca e razboi cum se aude
Aseara am fost in vizita la cumnata-mea si m-a asteptat cu multe feluri de mancare :mancarica de mazare,orez cu legume(avea si ceapa),vinete si dovlecei pane ,sarmale,fruptura cu sos de legume,salate , imi era asa rusinneeeeee ,nu puteam sa mananc nimic !!!!! Pur si simplu imi era frica ,ca o va supara burtica pe fata .
Stiu ca e naspa sa stai la tigaie sa faci zeci de feluri si la urma sa nu se manance.Am gustat ffff putin din toate sa n-o supar nici pe ea.
Vazand ca am mancat fff putin , s-a dus saraca in bucatarie sa-mi aduca ceva si mi-a adus o ommleta cu patrunejel si rosii
Cand i-am zis ca nu mananc nici rosii ,jur ca am simtit ca-mi va da cu farfuria intre ochi
Mi-a mai oferit cascaval,iaurt simplu,cu fructe etc nu puteam sa mananc ,inca se mira cum de am lapte ca nu mananc nimic si cum de nu slabesc la felul in care mananc
Ca tot vorbiti de dioptrii,eu ma tem sa merg la control la ofta cu fata,sotul se trage din familie cu ochelaristi,iar el are -12 parca la un ochi ,eu sper sa nu ia nimic de la el
Legat de Hellena,stiu ca a gresit ,dar citind mesajele voastre mi se pare ca ati fost prea ,prea dure cu ea . A gresit femeia ,n-a stiut cum sa reactioneze si a ales cea mai proasta cale .Stiu ca-i pare rau si se simte vinovata ,nu vreau sa ma gandesc ce e in inima ei acum.
Probabil n-a avut pe cine sa intrebe rapid sau sa deschida forumul sa ne scrie .
Ieri am vorbit cu mama la telefon si ma sfatuia sa-i dau fetei o lingura de mar ras prin razatoarea mica (sa iasa ca o spuma) si sa bag Un colt de biscuite
VAAAIII !!!!!!!!!Luasem foc si sa ma linisteasca cica asa mi-a dat si mie la 2 luni ,mi-a placut si am crescut mare si sanatoasa
Stau si ma intreb oare cat am bocit-o pe saraca mama de la marul ala daca aveam colici ?
Fata mea nu mai vrea suzeta deloc de 2 zile,suge orice numai suzeta nu
Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Buna seara mamici,
Eu am intrat sa va impartasesc reusita mea: i-am dat in cap dintr-o singura lovitura eritemului fesier!!! Am badijonat o singura data pielea cu violet de gentiana , am lasat jumatate de ora si am spalat copilul. Asta am facut aseara. Azi nu mai are absolut nimic - nici rosu nici bubite
Citrice nu mai mananc cu sacul ca sa nu mai faca si a doua oara eritem...
Ieri am cantarit-o ...m-am suparat la maxim ca mi-a luat doar 400 gr si mai are doar 1 saptamana pana implineste luna. Trebuia sa am eu fotomodel in loc sa creasca precum toti copii peste media lunara...
Mai voiam sa mai zic ceva dar din pacate am uitat ..
revin daca imi amintesc..
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011Doamne iti multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
Seara buna
Sei, noi la 13:00 am papat bine.
Voi cum sunteti cu papa?
Mikka, ai scris cu bold ca sa nu sar cumva :P?
Inca testez scutecul, dar pana acum pare ok. pana acum de fiecare data cnad il puneam facea kk si tb sa il schimb imediat:(. cand termin testele te anunt. Am adaugato pe mamaro pe YM si acolo am vb.
Ooka, mamaro e 45 ron :). Mersic ca mi-ai povestit. Si la noi Itti bitti e foarte mare si ii sta fundul in sus (dar acus nu o sa ne mai vina, la 2luni am cantarito si avea deja 5100), dar astea de la mamaro se aseaza mai bine.
Da, Alyana, ma gandeam si eu la greva suptului. sper sa nu se agravezi, dupa cum spuneam mai sus la urmatoarea masa a papat ok.
Lasa, Aly ca te intelege cumnata :)
diseara avem program artistic cu colacelul
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Buna fetele,citit tot de pe telefon cat am fost la socrela,nu am apucat sa raspund ,ca mi se termina privirea. Ma dor ochii rau, zilele astea merg sa imi refac ochelarii ca nu se mai poate.Nu am dioptrie mare dar ma deranjeaza la citit,imi fuge imaginea
.
Hellena ce sa te mai cert si eu ,te-au certat fetele destul . Dar,la cat s-a scris pe aici despre puseele de crestere, fazele cu mananca/nu mananca deajuns , faptul ca dupa vaccin o perioada nu mananca bine , a mancat 300 ml la o masa,enorm pentru un copil de 13 saptamani , ar fi trebuit sa iti infranezi dorinta de a ii pune biscuite in lapte. Om fi crescut noi cu asa ceva,dar uite cat suntem de bolnavi,cred ca generatia noastra are cei mai multi oameni cu boli de ficat,stomac, boli endocrine tocmai din cauza alimentatiei . Pai pana la colectivizare mamele dadeau san copiilor cat mai mult,apoi nu s-a mai putut sta cu copiii , trebuia sa mucneasca fiecare femeie,s-a bagat pe gat laptele praf, s-a inoculat idea ca ar fi mai bun/mai satios decat cel de mama, s-a inceput diversificarea mai devreme s.a.m.d. De ce din generatia noastra sunt cei mai multi oameni cu boala celiaca? Cand eram mica am auzit prima data de un baietel care nu putea manca un biscuite macar,ca avea dureri crunte de abdomen. Il descriau la tv ca avand o boala foarte grava, si spuneau ca din pricina grisului din grau dat mult prea devreme,si mult prea mult s-a ajuns la asta. Imagineaza-ti ce pot face biscuitii,care sunt mult mai procesati acum decat acum 25-30 de ani . Atunci erau biscuitii populari, din apa,faina,sare si bicarbonat de sociu. Pe eticheta la petit beure te-ai uitat? Cred ca faina ,apa ,sarea si bicarbonatul reprezinta 20% din tot,restul sunt excipienti, premixuri,E-uri si grasimi. Nu,un biscuit nu face rau, dar unul acum,unul la masa urmatoare, a doua zi mai multi,ca a mancat baiatul tot , pot duce la intolerante grave.
Nu iti imagina ca odata inceputa diversificarea totul e floare la ureche! Se incepe cu o lingurita pe zi , a doua zi doua,samd, pana reuseste sa manance vre-o 50 gr de papica , asta dupa vre-o 10 zile. Daca introduci unele alimente prea devreme risti sa il dai peste cap si sa iti refuze total alimentatia solida.
Eu personal la Paul consider ca m-am grabit. Adica pe la 3 luni i-am dat prima data 2 lingurite de banana zdrobita. Apoi am intrebat dr-ita, m-a certat,nu i-am mai dat nimic pana la sf lui februarie ,cand facea 6 luni. De ce i-am dat banana si nu alt aliment.... Toata lumea din jur ma batea la cap sa ii dau mar cu biscuit. Eu de la mar crud am aciditate la stomac,sotul la fel , biscuitii au gluten deci pas amandoua . Banana eu o mancam cand imi era rau de foame si nu puteam manca nimic de greata,durere de stomac asa ca m-am gandit eu ca ar fi buna. De ce voiam sa ii dau altceva decat lapte? Din acelasi motiv ca si tine,am crezut ca nu ii mai place laptele. Nu aveam pe cine sa intreb,cineva informat , la dr nu stiu de ce nu am apelat,doar aveam incredere in sfaturile ei. Nu stiam de greva suptului . Cand mi-a spus dr ca e normal, ca o sa treaca si o sa manance copilul meu iar bine,am rezistat altfel plansului lui ,l-am alinat altfel. Nu stiu daca am explicat ceva coerent,cert este ca eu nu te cert, nu ridic tonul la tine ca si cum as sti adevarul absolut si tu ai fi facut cea mai mare gresealaca nici una nu ar fi adevarata, te rog,daca vrei altceva decat sa iti spunem ca ai facut foarte bine ce ai facut citeste de mai multe ori sfaturile date de fete si aplicale.
Alayna am crescut mami cu mar si biscuiti, dar uite ,am avut carente in copilarie care se vad pe noi acum. Atunci da,mancam, si acum daca le dai copiilor putini sunt care ar refuza,ar inghiti cel mai probabil si 100 gr de mar cu biscuit, pe care l-ar transporta efectiv de la gurita in pampers, si cel mai probabil i-ar durea burtica foarte rau. Atunci parintii/bunicii nostri ar spune ca "cere botezul" daca nu ar fi botezati,sau daca ar fi deja botezati ar spune ca nu mananca indeajuns,trebuie cu siguranta marita doza de mancare,dat ceai intre mese ca sigur ii e sete , lapte nu noaptea,ca doar de la 3 luni trebuie sa doarma toata noaptea, sau ca plange ca e alintat si invatat in brate copilul. Si atunci,ca sa nu ne simtim mame denaturate ascultam , dam copilului sa le inchidem gura parintilor .
Despre "purtatorul" tip marsupiu de la chicco nu am o parere buna,nu am avut niciodata,iar copiii purtati cu fata la sensul de mers mi se par ca stau atarnati , nu stau comod. Dar aveam parerea asta de cand am vazut primul marsupiu,acum vre-o 14 ani,cred. Intotdeauna mi s-a parut ca stau mai comod copiii in baticele tigancilor,asezati pe sold sau alungiti,cum am vazut copiii mai tarziu in sling.
Si este ultimul mesaj in care scriu ceva negativ despre faptele cuiva sau felul in care isi poarta copilul. Cel putin sper sa imi pot infrana degetele. Fiecare isi creste copilul cum crede de cuviinta,cine sunt eu sa judec pe altii ?
Fii ajutorul lui Mos Craciun
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nanna_mika Sei - de diferenta intre pupile imi amintesc ca am citit cand ai scris, de dioptrii insa, nu ![]() ![]() ![]() ![]() Eu am azi zi de mers la sala, desi mi-ar fi placut sa fac ca si fetele sport prin shopping ![]() mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11 |
acum am vazut pe foaia de consultatii ca srie +3,25 -2.25 la acelaso ochi. la celalalt + 2,00-1.25.. ce inseamna asta?.. eu nu stiu de ce am retinut altceva, pana la urma treuie sa fac diferenta?
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nanna_mika/nanna_mika.jpg)
nanna_mika spune:
Sei - m-am uitat si eu acum pe rezultatul consultului de ieri. Scrie asa: OD: + 0.50 - 1.00; OS: + 0.75 - 1.25, concluzia dr-ului a fost ca are 0.75 . Am cautat si pe net interpretarea dioptriilor, dar din pacate nu m-am lamurit. Stiu insa ca se masoara dioptriile pt distanta si pt apropiere si cred ca asta indica cele 2 valori. Sper sa nu ma insel. Imi pare rau ca nu te-am lamurit mai mult.
Eu am fost azi la sala ( cu Pinkysor ) si a fost asa de biiiiiine, cand am iesit de acolo parca pluteam. Abia astept sa mergem si maine
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
mikka11 spune:
Oana si eu tot cu violet de gentiana am rezolvat iritatia (din fericire usoara) de la fundulet, de 2 ori pana acum. Singurul inconvenient ca sa spun asa e ca are fundu mov vreo 2 zile, dar nu o vede nimeni
Lena,da, de aia am scris cu bold, sa fiu sigura ca vezi...glumesc
O sa ii trimit si eu un mail atunci.
E fain colacelul tau, al meu e mai urat si materialul de mai proasta calitate, eu l-am luat pe asta ca e mai mic decat unul normal si doar asa incape in cadita mea.L-am folosit de 2 ori, Mariuca e topita de placere cand o bag in cada. Din fericire nu s-a iritat insa nu i-l pot inchide ca o strang de gusa aia grasa pe care o are. Tu cat o tii in cada? Eu am tinut-o 7-8 minute.
Lali ce fain scrii tu.
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)