Strugurasi de Sept-Oct 2011 *13*
Raspunsuri - Pagina 17
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/May3/May3.jpg)
May3 spune:
mi-a vazut careva oile?
deci, prima zi de mancat anti-colici si fetita mea a tipat pana la 12 jumate, cand ea de obicei pe la 11 termina programul de colici, ce sa inteleg? ca-i plac lactatele si cioco?
mai continui cu paine si orez sa vedem ce mai zice si azi si maine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nanna_mika/nanna_mika.jpg)
nanna_mika spune:
Neatza fete dragi!
Nu stiu ce e cu mine, dar nu am mai avut somn deloc de la 5 jumate cand s-a trezit pitica sa manace, asa ca am revenit la voi
Cand am intrat sa citesc ce ati mai scris, dau fix de mesajul tau, Hellena! Clar mi-a fugit tot somnul din lume
. Ce sa iti mia zic si eu, ca vad ca fetele ti-au spus exact ce trebuia. Si eu ma intreb CUM TI-A VENIT IDEEA? Plus ca era f logic, daca a baut 300 ml la masa anterioara ( ENORM!!!) sa nu mai aiba chef de mancare la urmatoarea. De ce oare nu te-ai gandit media pe 24 ore iese bine?!
Referitor la faptul ca vrei sa diversifici de la 4 luni....zic sa te mai gandesti! Incearca! Si Inez a mea este tot pe LP si de cand mi-a zis Ionela ca si pt bb pe LP se asteapta pana spre 6 luni, m-am documentat si vreau sa incerc sa aman mai mult diversificarea.
Incearca sa te linistesti si cand iti mai vin idei traznite intra pe forum si cere parerea...daca reusesti sa amani putin momentul de a trece la fapte deja vei vedea altfel lucrurile
Ooka - bine ai venit la noi! Mai povesteste despre fetitele tale! Si eu una bucata fata mai mare cu greva foamei de cand s-a nascut
Irinush - te inteleg ca esti deprimata cu luatul in greutate! Tocmai de aceea cred ca mai bine renunti sa cantaresti copilul saptamanal. O data pe luna cred ca este suficient, pana la urma raportul se face la o luna, o avea o logica si treaba asta, nu? Eu de asta am refuzat sa imi iau cantar la bb 2; imi ajunsese obsesia cantaririi de la prima fetita!
O sa vedeti, o sa fiti mult mai zen la BB2
Sei - iti tin pumnii pentru azi! Sa iasa totul perfect! Sunt convinsa ca asa va fi
Referitor la dioptrii...Indra a avut 0.5, acum are 0.75. Ma gandesc totusi ca poate nu au fost corect masurate inainte, nu stiu ce sa cred. Ideea este ca si eu m-am nascut cu strabism si astigmatism congenital, ma asteptam sa ma mosteneasca ( copiii astia isi aleg uneori sa ia fix ce nu trebuie de la parinti ). Am si eu partea mea de vina ca o las cam mult la tv si PC
si in plus de asta dca nu e supravegheata sta la 10 cm de tv
. Aici am eu de lucrat cu mine
.
Ce dioptrii are Ela? Pana la un an cred ca sunt sanse sa ii mai scada, cu atat mai mult cu cat a avut de suferit la nastere si asta ar fi motivul. Copilasii isi regleaza multe "defecte" in timp. Sigur, asta nu inseamna ca noi trebuie sa ne bazam pe asta...
Ionela - te-am mai suparat noi pe aici, insa nu degeaba! Foarte multe dintre noi am beneficiat de sfaturile tale! Asa cum ziceam, eu am inceput sa ma documentez ref la diversificare spre 6 luni desi Inez e pe LP. Inca un lucru pe care nu il stiam, ca div trebuie doar cu lingurita si cand spun asta ma refer la cereale in lapte. Majoritatea ( daca nu chiar toti pediatrii) sfatuiesc sa introducem cereale la masa de seara sau/si dimineata in bibe...
Wow cat am scris
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
nanna_mika spune:
Hellena - voiam sa iti mai spun ceva si am uitat. Nu iti pune asa mari sperante in diversificare! Nu de alta, dar e posibil sa fii dezamagita! Sa stii ca foarte multi copii nu sunt defapt foarte incantati de piureurile sau sucurile pe care le primesc, fac mofturi, scuita, se stramba, vomita etc! Ce vei face atunci? Sa nu crezi ca "problema" se va rezolva odata diversificarea inceputa. Cel mai bine e sa te linistesti tu, sa accepti, asa cum spunea parca si May faptul ca e posibil sa ai un copil mai mofturos ( desi nu sunt convinsa) si sa fii in primul rand TU pregatita pentru diversificare luand in calcul ceea ce ti-am scris mai sus ( daca vrei). Crede-ma ca bb-ii nu "se plictisesc" de lapte! Ei nu au notiunea asta, nu e ca si cum s-ar gandi: "ok, acum am x luni, parca as manca si un piure, o fripturica..."
Te pup si sper ca nu te-ai suparat, insa imi pare rau ca te chinui si il chinui si pe Petru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
marryan spune:
Buna dimineata
Mai nu inteleg un lucru de ce va faceti atitea griji unele mamici ca nu papa bbei daca anume ai vostri cintaresc mai mult la 2 luni decit unii bb de aici la 3 luni?
Scuzati- mi indrazneala da voi vrei copii sanatosi sau va intreceti la kg.....
Irinush nu te stresa ca ai un copil perfect sanatos, stii ca si cintarele dau rateuri.. uite de ex eu la 3 luni am cintarit o pe fetita si avea apr 6 kgfara citeva grame...la dr am cintarot o avea 5740 si a ft in aceasi zi cintarita cu pelicica goala in ambele cazuri....dar nu mam stresat o sec stiind ca fetita mea a luat mai mult de media teoretica si anume 550 de gr in luna....
Cu diversificarea....eu as prefera sa o alaptezi si pina la 8-9 luni fara sa introduc nimik...ca atunci incepe veselia...ca ei sunt fiinte si o sa refuze anumite chestiii care o sa le incercam...atunci e o sa ziceti? Sima refer la helena...scuze dar tu chiar fortezi lucurile care decurg normal...ai grija
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
marryan spune:
Daca mesajul meu deranjeaza ignorati-ma
P.s. azi avem zi de shopping...asta da activitate tare imi place...
Aseara ne a ajuns bradul acasa...uh parca in poze era mai mik...dar cind l am desfacut are 250cm, e mare frumos, si pufos abea astept azi sa il impodobesc
Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011
nanna_mika spune:
Marryann - wow ce brad mare! Spor la shopping azi! Ce ai pe lista? Iar hainute pt Valeria?
marryan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nanna_mika Marryann - wow ce brad mare! ![]() ![]() mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11 |
Nana
![](pupic.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Ca tot discutati despre wraps, slings etc eu miam comandat un babycarrier de pe amazon care o sa l folosesc de la 6 luni incolo hiar daca se foloseste de la 3 luni vine cu cover protect s e 44$e un pret fr bun.
Cea mai fericita
![](mamica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Fetele, in a 3 a luna de viata cat trebuie sa ia bb in greutate? Tot 700 gr in medie?
Neata...scuze!
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011Doamne iti multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Neatza...
IONELA.. lacatatia nu a scazu, din contra ca sa reusesc sa o mentin m-am ingrasat 2 kg intr-o sapt , probabil ii place sanul drept pt ca nu curge asa tare, din stangul se ineaca mereu..
.. de abia astept sa termin cu medicamentele... de dimineata sotul imi zicea mai bine LP decat sa o doara burta de la laptele tau sau sa o racesti ..WTF?
NANNA.. are 2.25 si 1.5 .. exact ca taicas-o , (cum ziceai cel mai rau din fiecare).. ziceam intr-un alt mesaj ca eu am o pupila vizibil mai mare (anisocorie), si ea a mostenit asta insa cu o valoare mult mai mica de inegalitate in mm, acum citeam ca inseamna existentta unei tumori sau efectiune a nervului optic ( ete na ca eu vad ca luneta si nu am tumori ), sper sa nu fie cazul..
MArryan.. spor la shoping.. e brad artificial? abia astept pozele cu bradutul.............................................................................
...........................................................................
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooka/ooka.jpg)
ooka spune:
neata fetelor
bufnitoaica asta mica iar s'a culcat pe la 2, iar de la 1.30 pana cind a adormit a stat langa mine in pat si a dat din maini si picioare fara sa se miorlaie. La un moment dat s-a oprit si atunci mi-am dat seama ca a adormit, am lasat'o asa pe spate desi de cind s'a nascut n'a dormit decit de vreo 5 ori asa, in general doarme pe burtica.
De oboseala s'a trezit ca o boieroaica abia la 9, bine a mai mancat si pe la 6 cred, dar s'a culcat la loc.
Seidana si a mea sufera de anisocorie, cea mare, ca a mostenit ochii de la sora mea si culoare si defect, eu am fost cu ea la doctor si de regula daca sunt asa de mici aia e, a mea are diferenta de 0,5 mm ai mei spun ca nu se vede ca vulturoica de masa a vazut. Asta mica inca nu pare a avea nimic, dar ochii tot deschisi sunt deci nu ai mei sau ai lu ta'su. Bine, Sofia, nici nu seamana deloc cu noi, e blonda cu ochi verzi, iar noi bruneti cu ochi caprui. Insa ochii s'au facut verzi dupa 8-9 luni pana atunci fura bleu.
Noi ne pregatim sa mergem baby expo sa luam virsli de la alpin ca la baby expo am fost si m'am si enervat ca e scump de lesini, doar la jucarii erau super reduceri la toy plan, cele de lemn. Am luat si eu pentru fina mea de acolo un xilofon si o chestie de impins. Xilofonul e super fain ca nu e cu metal sunt cumva tensionate lemnisoarele de scoate niste zgomote frumoase (cel putin asa am retinut la prima vedere
). Ah si m'au enervat cei de la Z ca nu au adus ce au in magazin in mall, ca ma interesau chestiile de Craciun dar au adus probabil ce nu se vinde.
mami de Sofia si de
Zoe
Doamne ai grija de noi!