Strugurasi de Sept-Oct 2011 *13*

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

si-s grabita si-s grabita ca mi-e fata ne-adormita...

hellena crezi ca s-a plictisit copilul de lapte sau nu-i ajungeż dani al meu a fost crescut cu lapte praf, la 4 luni am primit unda verde pt cereale fara gluten. eu (cred ca din aceleasi motive ca si tine) i-am dat copilului cereale inainte de 4 luni...mai avea vreo 1o-14 zile pana sa faca 4 luni. mai aveti si voi f putin pana la 4 luni. Insa cauta fara gluten, okż

irinush pai sta f bine cu kilele, daca zici ca are doar 5 mese pe zi. daca te incalzeste cu ceva, noi avem acelasi gramaj, s-a nascut cu 3 kg, si mananca mese de 12o ml(san) cate 8-9 pe zi. l-ai cantarit Ve acelasi cantar, in acelasi moment al zileiż un scutec plin poate cantarii si 25o grame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Anilansa.. ELena si-a schimbat total programul de somn dupa vaccin, in sensul ca u mai dormea ziua ( si in prezent la fel) decat ff greu si relativ putin 4-5 h in 14 h, iar noaptea desi inainte de trezea la 6 de la 21.30 si apoi la 9.. acum se culca pe la 22-22.30 si se trezeste la 3 , 6, 8..

JADE...
ce flacau adevat ai.. cat a luat in a fiecare luna? cica luna a 3-a cresterea medie incepe sa scada.. la voi insa nu se prea vede.. noi nu am prea crescut luna asta , cred ca o sa atingem maxim 700 gr.. pupam bulane intepate, si baiat frumos su cuminte..

Dbunny.. Elena are imediat 4 luni si nu i-am taiat unghiile de la picioare, la mana i-i le tai de 2 ori pe sapt//.. eu zic ca se tocesc/rup de la sosete

Nanna.. ce dioprtii are Indra? si de cand le are? noi avem destul de mari (bb) din cauza nasterii si la anul n da ochelari .. offf... imi pare rau ca i-au crescut? nu se poate face ceva pt micsorare? are + sau - ?

Hellena.. cum zice Lena, incearca sa schimbi LP.. eventual daca chiar nu stii ce sa faci si vrei sa schimbi ceva, ince schema de diversificare cea mai simpla, cu sucurile de legume, insa dupa ce vb cu dr lui.. si nu trece la bicuiti asa brusc..

OOKA.. te mai asteptam pe la noi.. daca vrei si cu viza de rezident,facand naveta, daca nu se supara colegele de la nov-dec.... nu stiu ce sa zic cu somnul, ca si noi avem deregleri.. Doamne ajuta sa iti rvina dupa botez, in odiseea noastra copii cuminti au devenit mai rauti, poate functioneaza vice-versa

Irinush.. sa stii ca si fetita mea a mai slabit de la o saptamana la alta, insa intr-o sapt a pus si pt 2 sapt la un loc si per total in luna a iesit f bine.. oricum teoretic cresterea in greutatea scade de la fiecare luna la alta ..vezi la sf lunii cat pune si atunci te agiti daca nu e ok.. si a mea a slabit sapt asta 150 gr(poate chiar 200) , dar nu ma stresez astept sa vad raportul de 4 luni
Sanatate

JAde.. am smotruit azi casa ca maine imi vin "dragii" de socrii.. sotu e zen si se joaca pe pc, in timp ce eu mancare, curat, fata .. abia astept sa treaca ziua de maine.. doar stiti cat ne iubim..

.. eu am o problema.. de fapt noi.. ptiti de cand am inceput cu bio san,si evident, eu iau antbiotic, plange la san cum nu a facut-o nici in per colicilor, ce e drept planga mai mult la stangul ( e ciudatica mai nou, nu adoarme seara decat la sanul drept, la stangul devinde nervoasa se trage de par, se zgarie pe fata, mereu adormim la dr).. ia titi trage o data plange de 2 -3 ori, il ia iar, trage o data iar striga.. oare are lapele gust de antibiotic? probioticele ii dau colici?, ce sa fie oare? e si mai apatica si varsa mult, si face basinute greu..

Va pup ..
Noapte buna, wish me luck maine

...........................................................................
...........................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka
... nu doarme noaptea, adoarme foarte tirziu fara sa aiba neaparat colici (cel putin nu are semne clare, urlet neconsolat sau genunchi flexati), uneori sta treaza aiurea asa, daca e plimbata nici nu plinge. Daca aveti ceva sfaturi sa o transform inapoi in bebelus, astept cu drag. Foarte tirziu inseamna ca nu a depasit niciodata ora 3 dimineata. Si nici probleme cu somnul nu pare sa aiba ca ziua, obosita fiind doarme ca o valiza in gara, de cele mai multe ori se trezeste doar sa pape si repejor adoarme la loc. In rest bine sanatoasa, duminica o crstinez, sfintesc bufnita sa vie la sentimente mai bune

O fi sora cu a mea! noaptea sta ca pupaza cu okii pe pereti, iar ziua doarme...

bine ai venit si sa aveti distractie mare duminica la botez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hayat_Kh spune:

Buna seara mamici scumpe!

La multi ani si sanatate sarbatoritilor de astazi!

Jade, wow. Sa fie sanatos si sa creasca mare mare bebe T, ca frumos mai creste dragul de el.

Sei, ziceam ca ti-ai dat singura raspunsul, pentru ca ai spus de mersul cu masina, de scoica, de reinceperea serviciului,carucior etc. Asta inseamna ca daca il cumperi, o sa fie bun de tinut in sifonier. Si , pe langa asta, majoritatea sunt pentru bb-i pana la 9kg si Ele, mai are putin si face acele kg si atunci o sa simti ca a fost o investitie proasta. Parerea mea...strict a mea...

Mikka, nu am de ce sa ma supar( ma simt printre cele avizate). Eu oricum l-am cumparat pentru drumuri scurte, gen magazin, farmacie, cam tot ce a zis si Lena. Si astazi, chiar ii spuneam sotului ca as vrea sa mai asteptam putin, macar pana isi tine el capusorul drept si i se mai intareste spatele.

Anilansa, si Razvan a avut un program haotic, masa-somn. Manca ori foarte putin ori foarte mult, de dormit mai ca nu dormea deloc si asta a tinut cam o saptamana. Acum are un program fain, si l-a facut el singur...are mesele aprox. la aceleasi ore si pot si eu sa imi mai fac treaba in functie de el, iar noaptea doarme bine si ma simt in sfarsit si eu un pic mai odihnita.

May

Hellena... In rest, ma abtin, ca te-am certat destul. Sper doar ca ai retinut din sfaturile fetelor , care sunt foarte pretioase.

Mami fericita de Razvan Octavian 15.09.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui hellena_d

exact cum banuiam a mancat 300 ml la o masa si acum a refuzat categoric chiar si o picatura de lapte
Am fost nevoita (din disperare, asa ca nu dati cu pietre, sau daca dati.....sunteti indreptatite ) sa sfaramitez bine de tot un biscuit petit beurre (aveam in casa) in 80 ml de lapte si i l-am dat asa, la canita, cu lingurita. A mancat tot. Inainte am incercat sa-i dau laptele simplu cu lingurita si il scuipa. Deci????? Ce sa cred?!?!?! IONELAAAAA!!!!

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Parerea mea e ca ai facut o mare gafa! In primul rand ai dat prea devreme unui copil altceva decat lapte...
In al doilea rand , biscuitele de care vorbesti contine gluten si daca declansezi o in toleranta la gluten il vei chinui tot restul viatii.... ceea ce e foarte foarte grav. ( boala celiaca... gasesti pe google)
In al treilea rand te intreb cum ti-a trecut prin cap sa faci asta???
In al 4-lea... cel mai probabil e o intamplare... ca a primit laptele asa... in cel mai bun caz i-a placut gustul mai dulce... si atat... daca cumva i-a pasat de ce primeste..

COPILUL CARE CERE DIVERSIFICAT CERE LINGURITA SI MESTECA!!!

NICI CEREALELE CU LP/LM/APA/FRUCT NU SE DAU CU BIBERONUL. ASTA E O GRESEALA... DIVERSIFICARE = LINGURITA .
SCRIU ASTA PENTRU TOATE MAMICILE CARE AU CHEF SA ASCULTE: NIMIC NU SE DA COPILULUI IN DIVERSIFICARE CU BIBERONUL... NIMIC.
COPILUL DIVERSIFICAT PRIMESTE DIN BIBERON LAPTE ( DACA NU E ALAPTAT) SI DIN LINGURITA RESTUL. ( EXCEPTIE APA)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena_d spune:

Stiam ca asta declansez, reactie de in lant Stiu ca ma iubiti si il iubiti si pe Petru, chiar daca nu ne stim decat virtual, si eu va iubesc pe voi si sunt alaturi de voi cu tot sufletul meu, chiar daca, cateodata, nu reusesc sa intru in marea noastra casuta de pe strugurasi. Fac si eu parte din ciorchinele asta atat de dulce, si sunt mandra ca sunt una dintre voi.
Ooka cred, acum dupa ce am citit ce mi-ai scris (si pe aceasta cale vreau sa ITI MULTUMESC ca mi-ai scris) ca si eu sunt autoarea intr-un fel sau altul la greva lui Petru.....saracul in timp, simtindu-ma pe mine de-a dreptul stresata de faptul ca manca prea putin, simtind pe deplin ca il fortez, incet incet, a inceput sa refuze sa mai manance! Sunt ........nu stiu cum, n-am cuvinte sa ma descriu!

May, mesajul tau a fost cel mai direct si cel mai tare daca pot spune asa , esti super directa si-mi place mult asa cum esti (adica cum te stiam deja ) .Te las sa-mi dai mustruluiala ca merit din plin. ai dreptate, am zis ca ma potolesc si tot n-am reusit!

Hayat, scumpa mea iti multumesc ca esti cu sufletul langa mine.

Sei, Dbunny, cu siguranta de la 4 luni bag cerealele (fara gluten). Deja ma documentez in privinta asta

Abmariana, cartea sotilor Capraru este de mult considerata invechita, s-au schimbat multe de atunci....

Jadeincerc sa ma calmez, las' ca tu ai un super grasunel (7 kg si 400 la 3 luni, nu prichindea ca al meu de 6 ) sunt obsedata, visez numai kg

ps: masa de 300ml a fost intamplatoare; a baut 150 si a mai cerut. am facut "la misto" inca 150 si i-a baut si pe aia. Oricum, asa ceva sigur 101% nu se va mai repeta. Si nu pt ca nu am sa ii mai dau eu, ci pt ca nu va mai manca el atat

Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

Mergi la inceput

Ionela, a fost o decizie luata in disperare
Nu i-am dat cu biberonul, a mancat cu lingurita usoara pasta rezultata din 80ml lapte+1 biscuit pisat si apoi mixat cu laptele respectiv.

nu se va mai repeta......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

MIKKA eu chiar apreciez ca te-ai bagat. Helena a cerut o parere si a primit un raspuns onest de la o mamica.... Ai perfecta dreptate... boala celiaca e ingrozitor de greu de dus... neplacuta... nici nu vreau sa imi imaginez cum e viata unui copil care nu poate manca un covrig cald cand trece pe langa o brutarie.
Helena, nu exista s-a saturat de lapte. Poti incerca sa schimbi poate formula de lapte ... poate accepta o alta.... SCHIMBAREA se face treptat. Nu mai baga prostii in copil. Nu o sa moara de foame... fii convinsa... poate are si el o stare aiurea... Si ce inseamna ca a mancat 300ml? ai vrut sa spui 30???
Mergi si-i fa niste analize... poate are o carenta de ceva... si de aici lipsa poftei de mancare...

ooka, ce povestesti tu ( si multumim ca ne povestesti) e greva suptului care apare la multi bebei si pe LP si pe LM... E o experienta grea pentru mama ... dar ce nu ne omoara ne intareste

irinush, lasa copilul in pace... ei au pusee de crestere si perioade de stagnare... Eu spun ca nu a fost cantarit in exact acelasi conditii... calm... si lasa cantarul pentru la 6 luni de acum

Sei, tot ma tn sa-ti zic de dioptrii. Mie oftalmologul mi-a spus cand am fost la 1 an cu Mihnea ca ei se nasc cu dioptrii mari si tot scad. Ca la 1 an dioptrii 4 sunt normale si nu e de ingrijorat deloc.
Si da, laptele are gust schimbat cel mai probabil. apoi o fi scazut putin lactatia pe fond de stres si daca ea are un san preferat deja din ala curge mai mult( Mihnea l-a preferat tot pe dreptul)

Hayat, eu nu sunt pro slinguri/wrapuri etc cat sunt contra marsupiului ala aiurea.. Pana bebe nu sta excelent in fund si cateva minute il afecteaza. Picioarele stau prost, se sprijina in coloana face staza la arterele picioruselor... iar cu fata spre lume e un mare NU...

Mergi la inceput

Ionela, maine vine pediatrul la noi pt controlul de la 3 luni si am sa-i cer un set de analize (eu suspectez o infectie urinara insa........e posibil sa fie tot vreun pitic din capul meu)
Nu, a baut 300 ml = trei sute ml la masa de la ora 17.

Mergi la inceput

Nu mi-ai zis cate kg are bb Tudor

Mergi la inceput