Strugurasi de Sept-Oct 2011 *13*
Raspunsuri - Pagina 15

hellena_d spune:
mikka, nu sunt o mama rea, crede-ma, sunt doar o mama DISPERATA!!!
Am citit despre boala celiaca si am inteles ca apare cu precadere la copiii cu intoleranta la gluten, nu la toti. In fine, STIU ca este mult prea devreme pt asa ceva insa nu mai rezist Am cel mai mofturos copil din cati exista!
Si vad clar ca S-A SATURAT DE LAPTE!
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !

LenaC spune:
Dbunny, nici noi nu am taiat niciodata unghiutele de la picioare. La maini le tai la cateva zile.
Pinky mersic. bine k mi-ai adus aminte k uitasem
uite http://dl.transfer.ro/The_No-Cry_Sleep_Solution-transfer_RO-09dec-10ff59.rar
ce norocoasa esti. La mine pitica niciodata nu a dormit intre 8-12 mai mult de 30 min :P
Nanna sa va fie de bine cumparaturile.
Hellena, parerea mea este ca nu e ok in nici un caz biscuitii.
Incearca sa il pacalesti altfel, eventual schimba formula. La LP e mai simplu din punctul asta de vedere, k incerci altceva poate nu ii place gustul.

ooka spune:
salu
va citesc si eu ca am nascut in octombrie si sunt oarecum intre sept oct si nov-dec.
Hellena, fiica mea cea mare Sofia a crescut cu lapte praf si bea in jur de 150ml la masa la un an. La trei luni, cit are baietelul tau, nu depasea 120ml la o masa si asta cu greu, in genere in jur de 100. Si a crescut, era ok, pe curba ei. Din cauza ca insistam in jur de 2 luni a facut un fel de greva a foamei de vreo doua zile n'a mancat aproape nimic, adica in 6 - 8 ore undeva pe la 40ml. Bebelusii fortati si care au o predispozitie spre asa ceva pot face anorexie si atunci nici cu mama petit beurre-ului nu mai bagi ceva in gura lor. Lasa'l in pace, da'i ratie fixa cam cit ar trebui sa manance el, cit crezi tu ca poate la o masa, nu cit poate alt bebelus care poate are stomac mai mare si papa mai mult. 300ml e mult si la un an, dar la 3 luni, stomacul e supra umplut si iar nu e bine, e bine sa manance constant chiar daca putin si sa ia in greutate. Din cite am urmarit eu, el creste bine, constant. Nu te mai panica, lasa'l in ritmul lui si incearca sa nu'l mai fortezi nimic. O sa urmeze perioade si mai rele, boli, dinti in care nu va vrea sa manance nimic, sau pur si simplu asa e firea lui, tu ar trebui sa urmaresti doar sa creasca cu ratia lui constant. Trebuie sa te obisnuiesti, unii copii asa sunt insa sunt normali si sanatosi.
Sa nu fie cu suparare, insa si eu am trecut prin asta, sclifosila si anul asta a vizitat dr ca nu manca si mai si varsa demonstrativ, are analize f bune si in 2 luni (de la vizita la dr pana acum) a luat 800g, la 3 ani si jumatate e mare lucru. Dar parca am uitat ca intotdeauna se ingrasa cind nu mananca.
Ideea e, cu cit te obisnuiesti mai repede cu faptul ca asa e copilul tau cu atat mai repede nervii tai scapa intacti si probabilitatea sa agravezi lucrurile e mai mica.
sanatate!
mami de Sofia si de
Zoe
Doamne ai grija de noi!

irinush4u spune:
buna seara si multumim de urari.
de la sfatul nicolae zac in pat.ieri am chemat salvarea ca nu mai imi scadea febra deloc,frison incontinuu, aveam impresia ca nu o sa ma mai incalzesc niciodata.amigdalita pultacee(adica cu puroi).in fine...azi mi-e mai bine.dar nu ma pot apropia de bebe .
Fiind vineri avem zi de cantar.sunt socata.bebe a slabit.
l-am nascut la 2.850 .a iesit din spital cu 2.750.
in prima luna a luat 1.400 kg, in a doua 1.200 kg.avea la 2 luni 5300 kg
Vinerea trecuta a avut 5.700 si acum 5.550 .
desi mananca bine, doarme bine...e drept f miorlait , stiti ca ne-am batut cu jade pentru locul 1 cel mai colicos bebe, face kk o data pe zi, ba chiar si la 2 zile....ce se intampla?!??!?
e drept ca bicicleste incontinuu cat e treaz, dar si acum o saptamana era la fel de agitat,da si din maini, si din picioruse.
orarul de masa:
7 100 ml
11 100-120 ml
15 100-120-chiar si 140 cateodata
19 cca 100 doarme pana la 1 - 2 noaptea, mai mananca 100-120 si doarme pana dimineata.
ce poate avea???
sotul deja zice ca sunt nebuna.de cand l-am cantarit nu mai am chef nici sa vorbesc.urla inainte de dureri, plangea manancand, dar lua f bine in greutate.stiu ca are deja dublata greutatea si ca trebuia sa o aibe dublata la 4 luni, dar de ce sa slabeasca?
noroc ca maine dimineata vine pediatra pentru evaluarea de 3 luni.ca am macar doar noaptea asta sa imi fac griji.
e alimentat cu lactana de la topfer.

abmariana spune:
Hellena, bebelusul tau creste bine, are 6 kg ( in Mama si copilul sotii Capraru spun ca la 3 luni majoritatea copiilor au intre 5 300-5 750 g). Nu inteleg de ce te stresezi, are greutate buna si este un copil sanatos. Daca-l fortezi sa manance il poti transforma intr-un anorexic.
Nu-i mai da 300 ml la o masa, este enorm. Si da-i numai lapte pana la 6 luni!
Bb Anto are zile in care ma tzitzileste de 10 ori si de fiecare data mananca cu pofta , si zile in care refuza sanul. Nu ma stresez, il las pe el sa hotarasca cat are nevoie.

JadeJador spune:
helena scumpa , hai calmeaza te , te rog
ti am mai scris acum cateva zile ca si eu am trecut prin disperarea ta dar niciodata nu mi a trecut prin cap sa i dau si altceva sa pape
sa nu crezi ca te cert , dar daca zici ca a papat 300 ml , unde crezi ca mai are loc sa mai bage ? eu zic ca era super satul mititelul
cum zicea si ooka , primul pas este ca tu sa intelegi ca atat poate baiatul tau
si mie mi a luat vreo 3 sapt sa inteleg asta (T bea intre 100 si 130 ml) si abia cand m am calmat eu a inceput si el sa pape
cu cat ma enervam mai tare cu atat refuza si el biberonul , isi tuguia boticul si nu era chip sa i mai bag tetina in gura
eu facea cu nervii , scoteam capul pe geam sa trag aer in piept , ma duceam la baie si plangeam
acum si a revenit , nu mananca cantitate mare , dar mananca constant si eu ma declar multumita
hai , incearca sa treci peste pragul asta
ooka hai mai des pe la noi daca tot ne citesti
nu vrei in lista noastra ?
irinush imi pare rau ca esti bolnava , sanatate multa iti doresc
poate nu l ai cantarit bine pe bebe data trecuta ? poate tocmai mancase atunci ? cine stie...
imi pare rau ca esti suparata
buny nici eu nu i tai unghiile de la picioare
pe cele de la maini , o data pe saptamana
seidana ??
_
de
T 3+

May3 spune:
helena, ma bag si eu sa te sapunesc. nu mai fa asa ceva!
si Beatrice are zile cand nu mananca decat 60 ml la o masa si zile cand mananca 140 la fiecare masa.
dar nu o stresez. o las in pace.
ce ti-a venit cu biscuitii?
parca ziceai ca te potolesti dupa largirea gauricii!
nu te supara, dar meriti o sapuneala buna!
cand iti mai vin idei de astea, intreaba si tu pe cineva mai intai. ori pe aici ori pediatru... mi-e si frica ce idee iti mai vine urmatoarea
hai relax mami!

May3 spune:
irinush, poate nu era acelasi cantar, poate facuse cacacea de curand. urmareste si peste o saptamana.
noi avem iar probleme cu kaki. e a 4 zi si nimic. am terminat tratamentul cu protectis si cred ca de aia...

ooka spune:
Jade, multumesc frumos de invitatie insa m'am inscris dincolo pentru ca asa a fost primul dpn, dar daca invitatia a fost lansata, o sa scriu mai mult nu doar o sa citesc aici
.
Zoe a mea e mititica, s'a nascut pe 20 octombrie si e cam bufnita ca nu doarme noaptea, adoarme foarte tirziu fara sa aiba neaparat colici (cel putin nu are semne clare, urlet neconsolat sau genunchi flexati), uneori sta treaza aiurea asa, daca e plimbata nici nu plinge. Daca aveti ceva sfaturi sa o transform inapoi in bebelus, astept cu drag. Foarte tirziu inseamna ca nu a depasit niciodata ora 3 dimineata
. Si nici probleme cu somnul nu pare sa aiba ca ziua, obosita fiind doarme ca o valiza in gara, de cele mai multe ori se trezeste doar sa pape si repejor adoarme la loc. In rest bine sanatoasa, duminica o crstinez, sfintesc bufnita sa vie la sentimente mai bune
pt Irinush, poate totusi a fost stricat cintarul sau ai prins ipostazele extraordinare in care bebe vinerea trecuta era inainte de kk si pipi, eventual cantarit mai pe seara cind am observat eu atarna mai greu si acu' dupa kk si pipi si eventual si dupa mese mai usurele, poate fi si din cauza asta diferenta.
mami de Sofia si de
Zoe
Doamne ai grija de noi!

pinkysor spune:
Lena, multumesc mult pt care! Nu in fiecare seara adoarme asa repede, azi s fost o exceptie. De obicei doarme pe la 10 fara ceva - 10 si ceva... oricum e bine si asa!
irinush, imi pare rau sa aud ca esti asa bolnava iti doresc sa te faci repede bine sa poti sa stai langa bebe!!! Am vazut ca esti tare suparata ca a slabit bebe
sper sa te linisteasca maine pediatra! Oricum e important ca el e bine dispus si jucaus!
Hellena, imi pare rau ca esti in starea asta cred ca esti foarte stresata si suparata ca nu mananca... dar poate e suparat, poate il deranjeaza ceva (altceva, nu papa in sine)
Iti trimit un
sa treaca repede perioada asta!