Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***369***

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

se vede treaba ca toata lumea sarbatoreste azi, singurele care bintuim pe-aci sintem cele din afara ro :) va pun si io o poezie, in ton cu ziua de azi (si cu idealismul, ca daca era sa v-o pun pe-a cu realismul, va puneam "desteapta-te romane")

Ce-ti doresc eu tie, dulce Românie de Mihai Eminescu (poetul meu preferat)

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tara mea de glorii, tara mea de dor?
Bratele nervoase, arma de tarie,
La trecutu-ti mare, mare viitor!
Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,
Daca fiii-ti mindri aste le nutresc;
Caci ramine stinca, desi moare valul,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Vis de razbunare negru ca mormintul
Spada ta de sânge dusman fumegind,
Si deasupra idrei fluture ca vintul
Visul tau de glorii falnic triumfind,
Spuna lumii large steaguri tricolore,
Spuna ce-i poporul mare, romanesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vilvoare,

Ingerul iubirii, ingerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surizind,
Ce pe Marte-n glorii sa orbeasca-l face,
Când cu lampa-i zboara lumea luminind,
El pe sinu-ti vergin inca sa coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu il stringe-n brate, tu îi fa altare,

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tinara mireasa, mama cu amor!
Fiii tai traiasca numai în fratie
Ca a noptii stele, ca a zilei zori,
Viata în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tarie, suflet romanesc,
Vis de vitejie, fala si mindrie,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

In alta ordine de idei, va multumesc inca o data pentru sugestii, incurajari si sfaturi. Poate fara sa va dati seama dar mi-ati raspuns unanim la ce ma durea pe mine cel mai mult si anume perspectiva, despartirii familiei si mi-ati bagat mintile in cap. Din pacate uneori mai am nevoie de asigurari din partea celor de langa mine, ca am luat decizia buna si nu sunt doar egoista.
Cu gradi vom gasi solutii, ca ne framantam in fiecare zi si cum eu sunt o perfectionista nu ma las pana nu gasesc varianta optima. Doar ca uneori framantarile astea ma baga nitel in butoi pentru ca nu e vorba doar de mine ci de ea, iar eu ca mama, am responsabilitatea fericirii si confortului ei. Intre timp pana gasim alta solutie, cum zicea Roro, ne-am adaptat si imbracamintea si pachetelul de masa iar cu mersul la baie nu-mi mai fac chiar asa mari probleme pentru ca vad ca ei ii place aceasta independeta si acasa cere la fel. Si ne gandim sa reducem numarul de zile de gradi la 3/sapt dar cel mai bine ar fi sa gasim o solutie pana incepe semestrul viitor.
Simply, am cautat toate variantele si intradevar scoala catolica e pe lista noastra, speram doar sa gasim un loc liber cand va fi timpul. La gradinite n-am gasit pentru ca desi accepta copii de orice religie, totusi aceasta si implicarea parintilor in comunitate sunt criteriile care primeaza in ocuparea unui loc. Totusi mi-a fost foarte util site-ul cu Gimboree. Chiar suntem in dilema daca sa renuntam la petrecerea de 1 Dec si sa mergem acolo de azi sau sa mai amanam o zi. Asa de incantati suntem. Sper ca preturile sa fie cat de cat ok.
Anca trebuie sa-ti multumesc si tie ca ai facut efortul de a-mi raspunde chiar daca nu stii toate datele problemei. Stiu ca tie iti place sa analizezi mult asa ca imi dau seama ca nu ti-e foarte usor sa dai o solutie legata la ochi. Merci.

Si tot cum zicea Roro am adunat multe idei de la voi asa ca ma pun dinnou pe cautat variante. Asta sa-mi fie invatatura de minte ca desi nu-mi place sa ma plang, uneori e bine sa-ti vresi oful ca ceilalti sa-ti redeschida ochii. Va multumesc ca m-ati inteles si ati incercat in limita posibilitatilor sa-mi fiti aproape cu un sfat sau o incurajare. Pup.

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Chato eu bundita adevarata am vazut la Gap dar era foarte scumpa, mai bine cauti pe net ca sigur gasesti mai ieftin si mai multe variante. Sau.. rogi pe cineva sa-ti trimita din Ro.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22

Chato eu bundita adevarata am vazut la Gap dar era foarte scumpa, mai bine cauti pe net ca sigur gasesti mai ieftin si mai multe variante. Sau.. rogi pe cineva sa-ti trimita din Ro.

hihi, gazo, merci, da nu vreau frantuzeasca, vreau ro.
daca ar fi si brodata ar fi si mai misto :)

va pup, plec sa fac controlul tehnic al masinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

La multi ani!

Chato- Sunt cojocarii la Valcea...In regiune, cei mai tari in cojocele sunt la Novaci sau Sibiu.

Gaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

La multi ani!

Gaza , sper sa gasiti rapid cea mai buna solutie! Ma bucur mult sa fiu de folos, macar un pic!

Andiaroro, ce-mi place cand ai limbarita! curtezanul poliglot si madmoazeaua dichisita!

Chato, am inceput devreme, intre 15 si 25.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

LA MULTI ANI, ROMANI!

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

La multi ani!

Chato- Sunt cojocarii la Valcea...In regiune, cei mai tari in cojocele sunt la Novaci sau Sibiu.

ana

alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)

unde sint cojocarii aia? ca il pun pe tata sa se duca la ei :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

La multi ani!

Chato, am inceput devreme, intre 15 si 25.

http://www.lucamic.blogspot.com/

ce tare esti, simply :)) si statornica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Saluti,

Gaza, asa cum stii, fiecare familie are resorturi proprii dupa care functioneaza asa ca iti pot spune cum as face EU, Gina. Nu stiu insa cit e de relevant pentru voi pentru ca eu am fost de la inceput pro- "tinut copilul acasa pina la 3 ani". Deci, eu, clar, as tine-o pe Gaza acasa. Si Ian este un copil care are nevoie de atentie, de jucat impreuna, de socializat si de copii. Si reusim sa la facem pe toate facind -eu!- rabat la toate celelalte; adica, nu mai fac nimic altceva; gatesc dar ori ceva rapid, ori mincare ce se poate lasa in cuptor cit noi sintem afara; curatenie nu mai fac decit praf si spalat pe jos; eu nu mai sint "o aparitie" ci "o aratare" etc. etc. Si da, tot ce invatam, invatam prin joc. Cu copii ne intilnim afara, in parc, pe pietonal dar si la spatiile de joaca. Eu inca il scot pe Ian afara; chiar daca e frig, imbracat corespunzator, e o placere. Contactul cu copiii, el il stabileste, el ii alege si ii antreneaza in diferite activitati. Pare greu dar nu este, dupa ce iti accepti statutul PASAGER de mama full time cu toate placerile si...neplacerile inerente. Eu am o satisfactie extraordinara ca invatam impreuna, ne jucam impreuna, dormim impreuna. Consider ca stie multe pentru virsta pe care o are, zilnic invatam cite ceva; facem progrese chiar si la limba engleza care nu facea parte, initial, din "programa" Gaza mai doarme la prinz? La noi timpul trece repede dimineata; nu avem program fix, ne jucam/invatam, in functie de preferintele lui din ziua respectiva. Cind construim un castel cu multe turnuri de exemplu, il rog sa-mi dea el o piesa rosie, roz, galbena etc. Il pun sa i-o denumeasca in engleza, sa numere piesele, ferestrele, turnurile. Sint 4 turnuri, unul il darimam, cite ramin? Daca ne jucam cu trenurile, conversam pe tema asta. Coloram, discutam plansele. Ne jucam cu literelede tipar. Eu am inceput deja sa formez cuvinte simple, el le citeste pe litere. Afara, daca-mi arata "uite mama, nuna", ii explic pe intelesul lui despre zi/noapte, luna/soare, stele etc. Daca mergem in parc sa cautam veverita, incepe o discutie despre animale etc. Cam asa sint "lectiile" noastre. Inainte de nani de la prinz, facem miscare: dansam, ne ascundem si ne cautam sau ne luam la trinta; intotdeauna ne hlizim pina nu mai putem; apoi el doarme, io stau pe forum; cind se trezeste, o luam de la capat; dupa 6, intra si Jambo in peisaj: mergem la cumparaturi, la centrul de joaca sau afara, pur si simplu iar, mai tirziu, acasa, ii arata Ian diverse "scheme" ce le-a invatat peste zi sau fac baie sau se joaca cu mingea etc. Nu cred ca am fost coerenta dar am incercat sa-ti explic ca nu numai ca nu e un capat de lume sa stai cu Gaza acasa pina la 4 ani, ci poate fi si extrem de frumos si benefiv pentru amindoua!

PS. Si eu zic ca statul separat iese din discutie.

Mergi la inceput