Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***369***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Anca, o fi , dar eu jur ca mi-am gasit perechea (acul de cojoc), nu-i mai caut completari si compensatii lui ex .
Asa ca rezumat, ex imi placea ca era un tip sensibil si vesel, cea mai frumoasa amintire e prima lui "declaratie", cand mi-a spus ca II E DRAG DE MINE! Dar cea mai urata, e o marturisire a lui, la cateva luni dupa moartea tatei, provocat vezi-Doamne de gelozie, cand tot un fel de ex ( va amintiti ca eu "am avut" doi barbati si jumatate? ei, de "jumatate" era vb) mi-a cerut sa iesim in oras la un tete-a-tete (era prima oara cand ne vedeam dupa cativa ani, el avusese un accident de masina si fusese 2 sapt in coma, cand si-a revenit, s-a apucat sa-si indrepte greselile tineretii ). Asa, si cum ziceam, se apuca ex sa-mi marturiseasca, cum ca in vara precedenta, cand eu nu mai ieseam deloc, ingrijind de tata sau ajutand-o pe mama la tara cu bunicii, a avut o aventura (cu fiori, cu indragosteala, cu iesit in oras cu prietenii si noua cucerire, cu schimb de carti si de casete ).

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Gaza imi pare tare rau ca treci prin atatea framantari si nemultumiri. Inteleg durerea si alegerea e cea mai grea in situatia data. E clar ca "ceva" Kathya va trebui sa faca, daca apuca sa intre la scoala lor iti dai seama ce nebunie va fi. Of...sarmana sa trebuiasca sa faca atatea...Apai, si dupa ce am citit mesajul Ilincai (horrorrrrrrrr rau ce a povestit) chiar inteleg titlul emisiunii de la Protv "Romania. Te iubesc"...
Am stiu ca fiecare tara are uscaturile ei dar asa spuse pe sleau nu le-am auyit de la nimeni. Peste tot e lapte si miere si frumos. De aceea eu intreb CE NU iti place la Italia, Spania, Anglia, etc. , pe udne e umblat omu cu care vorbesc.
MAre grija si multa intelepciune in decizie.

Anca atat m-a distratmesajul tau caci nu prea intelegeam initial ce caut eu si Simply in context. Apoi, mi-am amintit de un coleg de la Galati cand intr-o discutie despre mersul la biserica, cand, cum si de ce de atatea ori pe luna...El se foloseste de o porunca bisericeasca "sa te rogi pentru apropiatul tau", si imi spune "pai, ca o credincioasa ce sunt daca tot te duci tu la biserica si respecti poruncile, pai cumva te rogi si pentru mine. Atunci tu te rogi, mama se roaga, sormea se roaga daca pun la fiecare cate 25%, ceialati 25% ma rog si eu cand ajung de Paste si de Craciun".

Atat am ras atunci si de fiecare data cand vorbesc cu el la telefon si merg la biserica parca nu ma lasa sufletul sa nu il trec pe Acatist, stiid ca el asteapta d ela mine 25 % din rugaciuni pt el.

Asa si tu...DAca esti in aceeasi oala cu noi...sa te pun si pe tine pe Acatist de acum inainte. Si cu ajutor si credinta sigur vei fi protejata.

Multumesc fetelor pentru oferta de cazare. Contactez pe pretena sa vad ce program are si va dau de veste.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

A, Gaza, mi-am amintit: prietena din Londra zicea ca cele mai decente, din perspectiva ei de romanca cu pretentiile aferente (pe care n-o dau nici banii afara din casa), sunt scolile si gradinitele catolice, ea la asa ceva l-a inscris pe fiu-sau. Tu pe astea le-ai scanat? Nu-i obligatoriu sa fii catolic.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Ia sa va dau eu lovitura de gratielu' Goofy , francezii ii zic Dingo. Asta ca sa stiti si sa nu credeti ca-s 3.

Gazza- Oricat ai face tu presiuni, sistemul nu poti sa-l schimbi. Poti sa mai dai peste vreo edu, care sa-si mai calce pe inima si sa faca ceva eforturi, dar "esentialul" e asta, pe care l-ai vazut. Din ce spui tu, eu inteleg ca poti sa alegi data intoarcerii la serviciu, chiar daca nu-i idealul pentru tine. Daca am inteles bine, "eu" as ramane acasa cu ea pana ar fi musai sa o duc (la 4 ani). Intre timp, m-as organiza cat as putea de bine, mai ales ca locuiti intr-un oras mare, in care sigur sunt activitati pentru copii. Sigur sunt asociatii, cluburi, care au activitati in anumite zile, muzee, centre comerciale ca banuiesc ca-s multi copii la categoria asta de varsta neinregimentati.Poti sa o duci la inot sau alt sport...Uite ce de idei s-aua dunat, pe langa cele ale fetelor..Eu chiar nu ajung sa fac cu ai mei tot ce-mi propun.
Chato- Nu stiu, daca se poate chiar compara sistemul. Nu uita ca tu ai reusit sa obti pentru Izia un loc la scoala (gradi) inainte de vreme (in principiu, mergeau acolo in toamna asta, copii nascuti pana la 31dec2008). De asta aveti faza cu WC-ul singuri, chiar daca legal nu-i pot refuza chiar cu scutec.In mod normal, copii francezi de varsta celor din gasca sunt la cresa, unde sunt stersi la fund...
Poate "scoala" engleza de la 4 ani e echivalentul "scolii"(gradinitei) franceze de la 3 ani. E o presupunere, nu cunosc deloc sistemul englez, dar poate de asta cei de la grupa 2_4 de acolo sunt un fel de struto-camila. Inca mai copilaresc la nivel "educativ", dar cum sunt englezii mai spartani de felul lor au pretentia sa se ocupe singuri de viata lor.
Va-m mai spus, Anastasia e la cresa Montessori si intr-adevar sunt propuse mai multe activitati in ac timp, dar nu exista un copil dezorientat in mijlocul clasei caruia sa nu i se sugerezesa se alature unei grup...Din ce spui tu, acolo e sistemul: v-am strans, va pazim sa nu va dati in cap ...in rest, vedeti-va de viata voastra.

Altfel, practic vorbind, la faza cu baia nu ai decat varianta, cum zicea Chato, pantaloni cu elastic...Adio colanti, pantaloni cu nasturi, stramti, etc. Raman pentru iesirile cu voi.
Ca sa-ti dau un ex...Aici in gradinite(alea pe bune, de la 3 ani in sus) exista un joc tampit cu fularul si au ajuns ( cazuri rare) sa fie copii strangulati. Rezultatul e ca sunt interzise fularele...Sa zicem ca tu ii pui dimineata, dar la iesirea in curtea scolii ziua nimeni nu-i mai pune. Asa am ajuns eu sa-i iau lui Alex de cum vine frigul, numai bluze pe gat ca pe ger si zapada, el iesea in curte cu capul si gatul..la aer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ana, ia-i caciula "cosmonaut" lui fiu-tau, izia asa are :) daca nu stii de unde, vb cu dodo-pui, noi de la ea o aveam.
e adevarat ca izia e cea mai mica de acolo, dar prietenul ei solal e nascut pe 30 decembrie si e si el la gradi.... crezi tu ca se descurca mai usor, cu numai 3 luni mai mare? nuuuuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata!Coffee?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Chato- Sincer, nu cred in diferentele astea de cateva luni, doar ca inteleg ca trebuie sa puna si ei o data limita undeva. Si am vazut clar anul trecut, cand am fost cu clasa lui Alex (grupa mijlocie) la Muzeul Muzicii, ca nu-i simplu pentru cei mici. Era o fetita, Zoe,cea mai mica din clasa, care_i nascuta pe 31 dec. In fata anumitor instrumente se asezau pe jos ca sa le explice ce-i cu ele...La fiecare oprire de genul asta atipea, ca de la grupa mijlocie nu se mai face siesta si era cam pranzul. Altfel, am incercat si eu sa-l dau pe Alex mai devreme, dar la noi e imposibil ca-s prea multi copii...
Am insistat pe chestiA cu data si ca Izia joaca la nivelul superior ca sa fie mai clar ce vreau sa spun si incercam sa gasesc o echivalenta, care poate i-ar fi folosit Gazei. Ca una e sa compari gradi-scoala cu o gradi-scoala ( echivalentele gradinitei din Ro) si alta sa compari o gradi-scoala (echivalentul gradinitei din Ro) cu o gradi-cresa (echivalentul cresei din Ro). La echivalentele gradinitei din Ro se fac clar activitati si copii sunt considerati independenti cand e vorba de mers la WC...Unde sunt echivalentele cresei e mai moale cu activitatile decat in Ro, iar cu schimbatul depinde...Imi povestea o prietena, care face cursul de dadaca, ca li s-a spus sa fie atente cum sterg baieteii ca-i pot decalota "din gresala" si pot fi date in judecata de catre parinti pe chestia asta. Ea are doar o fata si ma intreba pe mine, cum se poate intampla asta, si, sincer, n-am fost in stare sa-i explic, dar i-am spus sa steraga linistita cum stie ca eu nu vad cum s-ar putea intampla asa ceva, daca nu tragi ca tampitul. Au existat niste parinti nebuni candva, dar acum ce facem, nu mai atingem copii ce-i avem in grija din cauza asta,etc... Daca sunt scolite pe principii de genul asta, normal ca vine copilul acasa cu rahatul la fund.
Edit ca mi-am amintit...Parca a fost un mare scandal in Anglia cu o dadaca ce molestase copii aflati in grija. Poate-i prea proaspat in mintea lor chetsia asta sia u luat masuri extreme epste tot.

Si am mai zis parca, Anastasia are anul asta o ora sau doua pe saptamana, cand stau la masute si fac activitati impuse, tocmai ca sa-i obisnuiasca cu trecerea de la sistemul liber de la M la sistemul obisnuit. Si chiar asa stiu ca Alex nu intelegea la grupa mica de ce tr sa stea tot timpul intr-un loc si sa faca numai ce vrea educatoarea.

Am incercat cu cosmonaut( cagula), dar nu le suporta...Sa nu auda de ele. Asa ca are o caciula, care se inchide sub barba sau deschisa si muuulte bluze pe gat. Caraie si cand ii dau bluzele, dar stie ca nu are de ales...oriori...
Revenind la Gaza ...Mie mi se pare complicat cu mersul la gradi in Ro. Izia stia clar, din start, ca era in vizita acolo, asa ca isi aminteste cu placere de vizita in Ro, unde s-a jucat frumos cu Dana si cu copii, etc...Pentru Gazulicea mica, gradi din Ro a fost parte din viata ei, din normalitate, asa ca mie mi se pare riscant. Daca ea cere cand se vede in Ro, nu aveti de ales, dar s-ar putea sa boceasca si mai tare la intoarceresau...cine stie. Ea idealizeza gradi din Ro si cand ai de comparat ceva ce a fost muuult mai bine cu ceva ce nu-ti place din prezent, biuneinteles ca suferi.
Pana creste ea mai mare, va fi putin cam complicat cu mutarile...

OLY- Nu suferi f tare ca nu ati atins personajele.Poate-i mai bine asa...Lui Alex ii era frica de ele, cand se apropiau se punea pe plans. Abia pe la 4 ani s-a lasat imbratisat de Donald, care-i mai mic de statura. Si pana la mom ala pe el nici nu-l interesa Mickey. Era fan Tigru. Anastasia nu stiu cum reactioneaza ca nu ne-am apropiat tocmai pentru ca stiam ce-am patit cu Alex.

Sa nu uit..daca vreti sa trag la sorti, trag. Asa m-as simti si eu o secunda ca missele alea de la loto. Recunosc, ca m-ar fi tentat sa ma bag in joc, dar era prea complicat, asa ca, daca voi ma vreti, eu......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

LA MULTI ANI ROMANIA!
Sa-ti dea Dumnezeu mai multa intelepciune si integritate

La multi Ani fetelor!

stiu ca poate par romantica, dar din pacate aceasta zi vibreaza altfel in suflet cand esti departe de casa.

Pupici si sa va bucurati din plin de ziua libera

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gaza22

LA MULTI ANI ROMANIA!
Sa-ti dea Dumnezeu mai multa intelepciune si integritate

La multi Ani fetelor!

stiu ca poate par romantica, dar din pacate aceasta zi vibreaza altfel in suflet cand esti departe de casa.

Pupici si sa va bucurati din plin de ziua libera

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

hahaha, gazo, bienvenue au club

evident ca altfel te gindesti la ro cind esti departe... si de multe ori o idealizezi (cel putin io asa fac) si trezirea la realitate e cam dificila cind ajungi in peisajul real :))

Fetelor, stiti (ati vazut) de unde pot lua Iziei un cojocel (bundita) adevarat?

Mergi la inceput

simply, cind ai avut tu timp sa ai un ex 10 ani?

Mergi la inceput