Meniu de Craciun :)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Nu mi-a sunat prea bine "Lichior de oua", dar m-a lamurit Google-ul cum se face.
Not for me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Anul acesta vreau sa fac piftia putin diferit, in cupe mici individuale, o sa fac sarmalute in foi de vita si in varza murata, o ciorba de potroace adevarata cu zeama de muraturi si cozonac si asta pentru cateva zile :)))) bune ca nu sunt adepta mancatului la gramada.
De revelion am planuri mai rafinate ca am invitati, o sa fac terrine de foie gras ( o sa cumpar ficat de rata intreg si il preparam la restaurantul unde lucrez ) somon afumat "de casa " :) in afumatoare, un aspic de legume, ceva rolouri de carne umplute cu legume, gen friptura si un tort de ciocolata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

In loc de lichor de oua va recomand Limoncello - lichor chema de lamaie - e excelent .Precis se gaseste in Romania in magazine de alimente.Se poate face si acasa da' e mai greu..eu nu l-am facut doar cumparat (costa de la € 5,00 la cca € 12 depinde de marca )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

pai de ce lichior de lamiie,asta se poate bea tot anul(am si eu o sticla in frigider,sta acolo de ceva luni),insa lichiorul de oua e c eva tipic craciunului!

Rufus ai aflat retzeta?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

la noi se facea in vremurile vechi, facea tot neamul de gospodine :-) merg sa caut reteta in retetarul vechi al bunicii+mamei mele .


"500 ml lapte fiert si racit, 5 galbenusuri, 400 g zahar, 2 plicuri vanilie, 500 ml alcool dublurafinat
cica se freaca galbenusurile+zaharul spuma-spuma, se adauga incet laptele racit, esenta de vanilie si alcoolul si se agita bine-bine de tot.
cine vrea poa` sa puna cacao si atunci e lichior de cacao

***intre timp am citit pe net, cica acum se adauga vodca

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

la noi se facea in vremurile vechi, facea tot neamul de gospodine :-) merg sa caut reteta in retetarul vechi al bunicii+mamei mele .

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela




Lichior de oua spui tu ,mamagiuliei,nu?

PS:Ce avatar dragalas ai tu!!!!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu tin minte acest lichior, pt ca nu o data cantitatea de galbenus+zahar era mai mica :-))) nu ma puteam abtine :-)))
nu stiu insa cum e la gust lichiorul pt ca eu nu am facut niciodata.
dar Limoncello e bun :-)



si despre meniul nostru: invariabil; sarmale , baigli .
si ma surprind cu o prajitura cu ness ca n am mancat de 10 ani cred si mi e pofta rrrau

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Mie mi-e dor de prajitura Rigo Iancsi. Si cred ca o facem de sarbatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Lichior de oua am facut pe la 21-22 de ani. Nu mai am reteta, dar mi-aduc aminte ca il faceam cu aroma de migdale, cu oua frecate cu zahar pe vas cu abur. Munceai un pic, dar rezultatul merita cu varf si indesat.
Ce vremuri...

Si noi tot traditionali: sarmalele si mamaliga vor fi nelipsite, niste aperitive simple (oua umplute, salata de avocado, branza, costita, ceva legume proaspete), iar ca desert niste eclere de ciocolata (cumparate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos


Rufus ai aflat retzeta?




de ceva vreme fac lichiorul dupa urmatoarea reteta (luata tot de pe aici):

20 oua, 200 gr zahar, zahar vanilat (dar mai bine baton vanilie), 400 ml rom alb (de calitate!), 4-5 linguri mari de lapte condensat (la cutie, de ex), dar eu pun mai mult.
Se separa galbenusurile, se pun in castron si se freaca cu zahar; se adauga treptat romul, laptele condensat.
Compozitia poate fi impartita in doua, jumatate cu vanilie, jumatate cu ciocolata topita si cafea instant.

Trebuie facut din timp, sa aiba timp sa se "infrateasca"; se tine la rece, se agita sticla inainte de a pune in pahar; cu timpul se ingroasa compozitia, de aceea (oare?) la noi nu are viata lunga. Anul trecut a fost primul an in care am facut ambele variante, dar am vazut ca tot cel cu vanilie a fost preferat.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput