In asteptarea Craciunului

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Rox, pot amesteca primele ingrediente tot cu mixerul?
La reteta a 2-a pot portiona tot cu forme de biscuitei?

Edit ca deja am terminat reteta nr 1, am amestecat primele ingrediente cu mixerul, apoi am invartit cu paleta. DIlema mea este urmatoarea (va rog sa aveti rabdare cu mine, caci e PRIMA oara cand fac si io asea ceva - pana acu' facea mama si-mi dadea, da' de acu vreau sa miroasa si-n casa me' frumos): sa fac biscuiteii de azi sau sa-i mai pun la conge si sa-i fac la vreo vineri/sambata? Daca-i fac de azi nu se usca rau? Ma gandesc ca poate or fi ca cei ai Dariei si se intzepenesc, apoi destzepenesc pe masura ce stau


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

reteta lu` bunica:
1 kg faina, 250 g miere, 500 g zahar, 6 oo, 250 g Rama, 1 praf de copt, 2 lingurite scortisoara macinata, 2 lingurite cuisiare macinate.
se amesteca toate la gramada , se intind foi de cca 1 cm si se decupeaza dupa doleante, apoi se coc pe foaie de copt si gata :-)
dupa cca. o ora se intepenesc si se destepenesc dupa 2-3 zile :-)))

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Roxana, pe bune ca-ti trimit, doar ca nu stiu daca ajunge in timp util!Are ceva daca faci de revelion?
Si vorbesc serios, astept PM cu adresa si-ti pun la posta!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Laura, daca ai facut acum aluatul inveleste-l bine in folie si il lasi la frigider. eu am tinut o saptamana aluatul in frigider fara probleme. daca iti e teama, il poti pune la congelator.
la ambele intrebari raspunsul e da.
poti coace de acum biscuitii, daca ai timp si chef! ei sunt tari la inceput si se fragezesc pe masura ce stau!
Vali, glumesc maica, doamne fac eu rost de osanza si pun si reteta, ca doar am promis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Rox pana la urma m-am descurcat: l-am impachetat de 3 ori in folie si l-am bagat la conge. Multumesc mult. Diseara fac reteta a 2-a, ca acu' deja-s epuizata
Glumesc: tre' sa fac curat in camara cat mai e lumina afara si vad ceva, ca n-am bec
Pupici si spor la cocarit


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu ce fac cu osanza ca trece timpul si imi este frica ca o pun la topit,!
Va extaziati dar reteta de/cu ..haios..nu da nimeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Acum mai vin cu o provocare!
Acum 3-4 ani am gasit niste "miroase" de carnati care mi-au placut ff. mult, au disparut si imi pare rau ca nu am pastrat plicul cu condimentele, imi aduc aminte ca avea printre multe alte plante ceva care imi era necunoscut: isop.
Daca aveti niste ingrediente secrete, altele decat cele deja cunoscute, nu trebuie sa va desecretizati toata reteta,, poate ne spuneti pe aici.
Ca sa vedeti ca am bune intentii eu va spun ce folosesc fara "minunea pierduta": usturoi(mujdei mai precis!) la greu, piper, boia, cimbru mult, seminte de marar, enibahar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxi2003 spune:

Buna,

vreau si eu reteta.

Multumesc

O zi buna!

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Laura, eu untul il mixez. daca nu uit sa l scot cu 2-3 ore inainte din frigider, pun la mw 20-30 secunde, apoi mixez.

Osanza ... ce haios bun iese cu ea ... uof ... cine mi trimite si mie gata facute :-)



Noi azi am facut fursecurile copilariei mele - cu miere, scortisoara, cuisoare
Si in premiera, fi`mea nu doar le a facut ci a si mancat o groaza asa ca nu stiu cate raman sa fie moi pt sarbatori



_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Eu as vrea o reteta buna si testata de cozonac.Sa iasa pufos si sa se desfaca asa fasii...
Si pt ca am auzit ca faceti racitura de curcan vreau si eu o reteta!

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ce de bucatarese aici

acus am probat reteta de mai jos de cozonac. http://www.retetecalamama.ro/2010/12/cozonac-cu-aluat-oparit-reteta-silviei.html
sunt deja gata cu framantatul, astept sa creasca inamicul. la inceput nu mi-a placut cum s-a oparit partea de faina, dar in final s-a amestecat cu drojdia si a crescut bine. cand am framantat, dupa vre-o 10 minute care mie mi s-au paraut secole se lua de pe lighean, doar pe mana se mai lipea. cand am pus ultima parte de unt aproape nu s-a mai lipit de mana. exact ca la reteta. totusi mi se pare complicat de pregatit toata increngatura. vad eu in vre-o doua ore ce-a iesit

mama mea face un cozonac super, asa care se rupe fasii si foarte pufos. stiu ca il framanta in mod clasic, iar in loc de ulei pune unt incalzit.

o sa mai fac o prajitura, trebuie sa tin cont si de preferintele copiilor. si un curcan la cuptor plus cateva salatae langa si aleluia.

Mergi la inceput