In asteptarea Craciunului
Raspunsuri - Pagina 7
Laura Ioana spune:
Fetelor, pun si eu o intrebare care va parea prosteasca, dar chiar nu am idee: cu ce se bate untul? Il frec cu o lingura, o furculita sau cum? Azi vreau sa fac biscuitii (aluaturile, de fapt), ca am luat toate ingredientele.
Roxana.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
b.nica spune:
Eu tot nu am inteles cum se foloseseste grasimea aceea de pe burta porcului (osanza) la prajituri.Se topeste ca slanina? Ce se face cu ea?
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Eu tot nu am inteles cum se foloseseste grasimea aceea de pe burta porcului (osanza) la prajituri.Se topeste ca slanina? Ce se face cu ea? |
Da, se topeste ca slanina, dar are alt gust, e alba, nu galbuie si se fac niste cornulete cu ea de... E buna de fapt la orice aluat fraged, la foietaje, etc.
Cand o folosesti la prajituri, nu o topesti. O pui asa, bucata, pentru ca se inmoaie la framantat. E important sa respecti reteta pentru ca inghite multa faina (evident, ca si untul).
Daca faci cornulete, te rog sa imi trimiti. Daca nu, trimite-mi osanza
b.nica spune:
Tanti Zavaidoc draga, eu la osanza nu renunt dar poate te induri tu si imi spui ce pot sa fac acum cand ma uit la ea: e osanza ca m'am prins care este deosebirea, dar mai departe nu am nici cea mai mica idee ce sa fac cu bucata de grasime.
Step by step pana la aluat,, aluat care nu are sanse sa fie framantat prea curand, !
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Tanti Zavaidoc draga, eu la osanza nu renunt |
Mai, ce oameni! Unul nu ar renunta la ce e al lui
Osanza o pastrezi in frigider, intr-un borcan, de preferat, dar merge si in punga. Pentru aluat sunt mai multe retete. Trebuie sa spui ce vrei sa faci.
szivarvany spune:
Laura, eu untul il mixez. daca nu uit sa l scot cu 2-3 ore inainte din frigider, pun la mw 20-30 secunde, apoi mixez.
Osanza ... ce haios bun iese cu ea ... uof ... cine mi trimite si mie gata facute :-)
Noi azi am facut fursecurile copilariei mele - cu miere, scortisoara, cuisoare
Si in premiera, fi`mea nu doar le a facut ci a si mancat o groaza asa ca nu stiu cate raman sa fie moi pt sarbatori
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Alex@Sara spune:
Osanza(haiu-l) se da prin ma#537;ina de tocat si ASA se folose#537;te cel mai bine la aluaturi...mai ales la haioseeeee.Socrelli au t#259;iat 2porci si au aruncat haiul ca miroase.eu nu eram pe faza,ca nu imi place cand se desfac marele,si ASA am r#259;mas fara o gramada de hai
Mamagiuliei,tu vb de Turda dulce,sau ce fursecuri ai f#259;cut,ca mie imi suna a Turda dulce.Am si eu o reteta,o fac miercuri.Ies o gramadaaaaa de turtite dulci si moooiiii...
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
Laura Ioana spune:
Daria eu am mixer vertical (adica ala ca un batz) si nu cred ca e bun pt treaba asta. Cred ca o sa fac cu lingura de lemn (inca nu am facut aluatul).
Imi ploua in gura dupa biscuitii tai!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
roxanaz spune:
Laura, eu sa stii ca am folosit si mixerul vertical la batut untul, nu iese chiar spuma dar nici nu trebuie, ca nu faci vreo pufosenie de tort.
Daria, ce reteta facusi? pune aici! eu de maine ma apuc de copt!
vai, iar incepeti cu osanzelele [:((] ca uite Vali zice ca-mi trimite si nu o face sunt fantaaaasticeeee!!!
Rufus spune:
Fiecare cu ce-l doare. Eu in we am afumat carnatii (facuti de joi) si muschiuletii.
Ma abtin cu greu sa nu sar pe ei...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010