In asteptarea Craciunului

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

ce de bucatarese aici

acus am probat reteta de mai jos de cozonac. http://www.retetecalamama.ro/2010/12/cozonac-cu-aluat-oparit-reteta-silviei.html
sunt deja gata cu framantatul, astept sa creasca inamicul. la inceput nu mi-a placut cum s-a oparit partea de faina, dar in final s-a amestecat cu drojdia si a crescut bine. cand am framantat, dupa vre-o 10 minute care mie mi s-au paraut secole se lua de pe lighean, doar pe mana se mai lipea. cand am pus ultima parte de unt aproape nu s-a mai lipit de mana. exact ca la reteta. totusi mi se pare complicat de pregatit toata increngatura. vad eu in vre-o doua ore ce-a iesit

mama mea face un cozonac super, asa care se rupe fasii si foarte pufos. stiu ca il framanta in mod clasic, iar in loc de ulei pune unt incalzit.

o sa mai fac o prajitura, trebuie sa tin cont si de preferintele copiilor. si un curcan la cuptor plus cateva salatae langa si aleluia.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!



kariguld, reteta asta am facut-o si eu acum vreo 3 saptamani. a iesit super, mai pufos decat pandispanul. si trebuie respectate cantitatile. o sa il mai fac de sarbatorile astea.

aaa, si atentie la cata umplutura pui ca fiind prea pufos aluatul nu suporta multa umplutura. si neaparat raciti cum zice ea.

sa ne spui cum ti-au iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Eu ce fac cu osanza ca trece timpul si imi este frica ca o pun la topit,!
Va extaziati dar reteta de/cu ..haios..nu da nimeni!


b.nica, uite o reteta de haiosi. http://www.retetecalamama.ro/2009/04/haios.html

nu am incercat-o insa tipa ce le face se vede ca e priceputa.am testat cozonacul cu aluat oparit si din celalalt si mi-au iesit intocmai ca si la ea. sm facut si diverse mancaruri si au fost f bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cozonacul meu a iesit foarte bun. eu parca nu am vazut diferenta, dar sotul si copii mi-au spus ca nu e ca altadata. deja s-a mancat aseara, mai e un colt.
prea pufos nu mi se pare, dar per total sunt multumita de rezultat.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

cozonacul meu a iesit foarte bun.


poze! poze! poze!! ce ma fac cu voi???

noi aseara am copt prima tura de biscuiti. a trebuit sa ii tin de maini la o proba de intins ca se inmuiase coca in ultimul hal la cat o pritocisera
de ornat ii ornam pe toti vineri cand am liber. azi cred ca ii fac pe cei cu portocale, daca ajung in timp rezonabil inapoi de la serbare.
Rufus, super carnatii... eu anul asta am cumparat de la targ, pentru ca ai mei nu mai cumpara porc, mare prilej de suparare ptr mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aseara la 11 eu am terminat o alta tura de biscuiti, cu diverse arome, menta, portocale si unii cu bucati de cioco!
O sa urc poza in album ca sa-i vedeti!Colegele mele au fost incantate, au terminat cutia pe care le-am adus-o!
Azi fac niste vitralii daca gasesc bomboane sa-mi convina!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Vali, super. abia astept sa ii vad. maine coc turele 2 si 3 de biscuiti. sper sa am timp sa coc si prajitura cu fructe, ca la cele 3,5 ore ... trebe timp
spor tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Aseara la 11 eu am terminat o alta tura de biscuiti, cu diverse arome, menta, portocale si unii cu bucati de cioco!
O sa urc poza in album ca sa-i vedeti!Colegele mele au fost incantate, au terminat cutia pe care le-am adus-o!
Azi fac niste vitralii daca gasesc bomboane sa-mi convina!

"La vita e bella"


Valentina si reteta lor? e tot ca cea din urma cu cateva pagini?
sub ce forma sunt aromele, mai ales cea de menta?

Citat:

125 gr unt
40 gr zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
130 gr faina
30 gr amidon
coaja rasa de la o lamaie
Am amestecat toate ingredientele, a iesit o coca moale, dar nu lipicioasa, am lasat-o in frigider o ora, apoi am format bilute, le-am pus pe hartie de copt la vreo 180 gr grade, inainte de asta le-am aplatizat cu lingura, vreo 15 min cred ca au stat, acum e in functie de cuptorul fiecaruia, eu n-am d'asta cu grade, ventilatie nu-s ce!
Le-am scos, le-am lasat sa se racesca putin, apoi le-am lipit cate doua cu gem de gutui!Au iesit bestiale!O sa fac si in alte combinatii, ca sa dau cadou de Craciun!

Reteta asta merge si fara ca biscuitii sa fie umpluti?
Cam cati biscuiti ies la cantitatile astea?
Multumesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Madalina, aia e reteta!
Eu am facut cantitate dubla si am impartit aluatul in 3!In prima am pus o lingurita esenta de menta si am mai adaugat putina faina, o lingura sa zic, am taiat copt si apoi dat prin cioco!A 2-a parte am adaugat esenta de portocale si coaja rasa de portocala, a 3-a am amestecat-o cu bucati de cioco!
Aici sunt biscuiti si aici sunt trufele facute aseara, ca n-am gasit bomboane de vitralii!
Mi-e mi-au iesit vreo 70 bucati cred din reteta dubla!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

super arata. aaah si truuufeee
nici nu mai gaseam emoticonul balitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Vali, ce fel de cioco ai pus si cum se pune? Tai bucatele mici si pui pe biscuitii gata formati inainte de a-i pune la cuptor? Ce bine arataaa!


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput