Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 19
crissteo spune:
Si eu incepusem sa consum numai lapte de soia/tofu, pe urma am primit informatii ca ar fi prea mult fitoestrogeni. Nu am apucat sa studiez in detaliu despre ce e vorba. Nu prea inteleg eu de ce daca soia e bio e modificata genetic? Dar mai studiez problema. Daca mai stiti info pro/contra eu va rog sa le spuneti, fiecare decide cum e mai bine pentru el, copii, familie, eu vreau sa fiu informata si apoi sa decid. 

Am pus poze pe facebook. 

histamina spune:
de la inceput mi-am cerut scuze daca deranjez ca spun imediat daca un aliment e alergen sau nu e ok.vb doar din experienta.daca deranjez, spuneti-mi si nu-i cu suparare.
ca sa gasesti un produs bio e ff greu.
cu sosul de soia e si mai greu.in mod normal prepararea lui dureaza un an,dar timpul e prea lung pt cat sos de soia e pe piete,asa ca se aleg variantele modificate genetic.
daca vrei sos de soia autentic,nu il iei din supermarket.
in Dragon 2 exista la et 1 un magazin de produse alimentare chinezesti f bine dotate. e unul si la intersectia str Sportului cu sos Colentina(pe langa spit Fundeni),dar nu e asa d eok.
deci ,daca vrei bun,iei scump.kim lee e marca lor cea mai tare din parcare,ce se gaseste la noi.
tot la magazinele astea(mai e unul tot pe lnaga sos Colentina, pe o latura a benzinariei OMV, magazinul lui Jemi, un chinez cu tata chinez si mama unguroaica. sa vezi un chinez vb maghiara,asta da experienta).
acolo gasiti orez brun, otet de orez alb si brun, mult mai putin alergen.
in leg cu soia s-a constat ca bebelusii alergici la PV din lapte au din ce in ce mai multe alergii daca li se da lapte de soia.atunci s-au facut studii mai amanuntite si s-a vazut de ce.
anca_vlad spune:
crissy din pacate vaca nu-i prin batatura ca sa ma exprim in felul acesta, stiu ca nu e greu de facut unt am facut si eu din curiozitate cand eram la tara la un unchi de al meu, si fara robot cu borcanul!
cat despre alergeni nu prea sunt in tema pt ca nu a fost nevoie, dar dca mai citesc doua trei posturi de ale histaminei ma pun pe studiat!
histamina spune:
dati si mie reteta de unt facut in casa,pls.
pt alergii,va pot indica ceva site-uri.cele mai tari sunt cele nemtesti.
ramonavlas spune:
Nu stiu ce sa mai mananc sa nu imi fie rau. Nu pot carne sub nicio forma, nu am mancat de 2 saptamani. Nici ou nu pot. Pot lactate si paine prajita, doar din astea as manca. A, si fructe, of course. Dar, pe langa asta, mai mananc legume, ciorbe (aici mai fentez si pun putina carne). Cum se dezvolta bebelusul asta?
Mami fericita de Raisa - 01.08.2010
laurika1982 spune:
Salutare fetele!!
Noi am avut noapte grea!!
Nu vreau sa va suparati niciuna, mai ales Pufescu, dar eu personal sunt mai mult decat de acord cu Histamina.Nu am indraznit sa spun nimic, dar mi se pare cam exagerat ca in locul LV sa alegi lapte de soia, care sinceri sa fim nush cat bine face, iar unui copil de 1 an cu atat mai putin.Eu una personal nu sunt de acord cu regimuri exclusiviste, gen vegetariene, raw vegan sau mai sgtiu eu ce sa mai gaseste, omul e facut sa ia din toate vitamine, minerale, nutrienti altfel am fi catei, pisici sau soareci.Repet, nu vreau sa deranjez, dar chiar sa impui unui copilas un asa regim, bazat pe lapte de soia si seminte mi se pare ca e un pic cam departe mers.Poate e mai usor asa decat sa tragi tare, sa pitesti carnea sau alte lucruri care nu-i plac in mancarica lui.Sigur va veni momentul sa incerce si carnita si multe altele...eu zic ca astfel de regim si-l face el cand poate alege, cand e constient de alegerea lui.
Acum hai sa nu omoram LP sau LV pe baza a ce spun diversi.Informatiile exista pentru a fi consultate si nu luate mot-a mot.Acum si eu pot spune la fel de bine despre piciul meu ca mananca de toate si chiar ne-a ferit DD de orice boli, de raceli, viroze .Eu una zic ca imunitatea depinde f mult de mostenirea genetica si mai apoi de hrana.
Acum puteti sa dati cu rosii, dar e doar o parere si atat.Cu riscul de a deranja, Eu una nu as incuraja pe nimeni sa urmeze regimul impus de Pufescu.
Va pupez
Laura
de
Cristian Alexandru 10.08.2010
btz_ovi spune:
Salutari!!
Noi iarasi raciti,deja sunt satula,de cand merge la cresa numai bolnav este incontinuu,nici bine nu ii trecuse bronsita,acum ii curge nasul iarasi
si la ochi a reaparut galbeneala.
S-a facut obraznic rau,vrea numai in brate,nu ne lasa sa mancam,sa dormim,sa facem ceva prin casa,
iar cand nu ii convine ceva se duce la usa de la intrare,care e metalica,si da cu capul.Ma scoate din minti faza asta,ma apuca toti dracii cand il vad ce bombeuri trage de duduie usa aia.Si cand nu e usa in cale,se duce la un perete cu faianta,cred ca intr-o zi tot o va sparge cu capul lui.
crissy77 spune:
histamina
, nu cred ca deranjeaza pe careva mesajele legate de alergeni, cui nu-i convine poate sari peste ele. Eu asa fac untul de casa. Cu specificatia ca smantana o fac tot in casa (Suntem abonati la lapte, Elise isi face greata daca simte spuma in lapte asa ca inainte de a fierbe laptele las sticla cateva ore in frigider pana se aduna deasupra grosciorul pe care-l scot intr-un borcan si-l las la cald 1-2 zile. Cand se aduna mai multa smantana, fac unt). Simplu, nu?
ramonavlas, aoleo, la Raisa parca nu ai avut astfel de probleme, nu? Eu nu am avut greturi la niciuna din sarcini DAR erau chestii pe care nu le putem manca. Iar mirosurile de creme/after shave/unele parfumuri nu le suportam. Pot zice ca am ramas si cu sechele. O buna periada dupa sarcina cu Bea nu am putut manca varza gatita (doar in salata) si carne de porc, am in casa condimente pe care tb sa le arunc ca nu le mai suport nici acum (curry, ierburi de provance).
btz_ovi spune:
HISTAMINA eu nu ma supar cand zici de alergii,din contra,ma bucur ca ne informezi.
Despre laptele din soia si cel din migdale stiam si eu ca sunt daunatoare in exces deoarece provoaca alergii.
Sper ca spun corect dar se pare ca migdalele contin o substanta toxica care in exces provoaca nu stiu ce organismului,trebuie sa recitesc articolul.
Poate ca risc niste pietre in cap,asta e,dar consider ca privarea unui copil de anumite alimente este o idee gresita si aici iarasi sustin ce ai spus tu HISTAMINA,Dumnezeu ne-a lasat si carnea pe acest pamanat cu un scop.
S-a dovedit ca un consum exagerat de carne procesata duce la aparitia cancerului,dar este recomandat zilnic sa se manance 2-3 feliute.
Ar fi ideal sa consumam carne cu adevarat bio,dar din pacate nu reusim toti sa gasim.
Eu nu cred in produsele bio/eco de pe piata,totul este o strategie de marketing parerea mea,care din pacate prinde la oameni.
Eu UNT cumpar de la o familie ce comercializeaza si in piata,il face la comanda,de asemenea si cascaval/branza topita etc.Gustul este incomparabil fata de ce se gaseste in comert.
CRISSY vreau si eu reteta de unt,please ![]()
bumblebee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ramonavlas Nu stiu ce sa mai mananc sa nu imi fie rau. Nu pot carne sub nicio forma, nu am mancat de 2 saptamani. Nici ou nu pot. Pot lactate si paine prajita, doar din astea as manca. A, si fructe, of course. Dar, pe langa asta, mai mananc legume, ciorbe (aici mai fentez si pun putina carne). Cum se dezvolta bebelusul asta? Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 |
Creste bebele, nu-ti face griji! Mananca ce poti si cum poti, cu forta nu intra.
Eu de prin saptamana 5-6 am luat-o cu raul si am terminat-o cu greturile prin sapt 20, si nu definitiv, am vomat si in ultimul trmestru. Vreo 3 saptamani am trait cu lactate si fructe ca in rest nu puteam manca nimic, de carne nici nu putea fi vorba.
Atata timp cat nu tii dieta si iti iei vitaminele si nu vomiti tot ce mananci (desi sunt destule femei care o patesc in primul trimestru si totul e ok) bb va creste frumos si armonios.

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad