Clasa a-III-a: 2011-2012 (3)
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
da, sofia vine de la 12. ieri a fost cam mamaliga:D azi si-a revenit.
Bogdan e un super :))
fetelor ce ma fac eu ca Sofia nu mai vrea la arhimede si nici la concurs la a doua etapa.
adica nu o duc, nomrla, asta fac :P dar na.
zice ca e prea obosita si ca sa ii scot macar ceva.
eu credeam ca o sa zica de pian da uite ca zice de mate.
si nu ca nu ii place, invoca oboseala.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
anya spune:
Asa e (de Bogdan vorbind). La vara ma gandeam sa ii lipesc pe baieti la un program de tabara la Bogdan.
Cat despre Arhimede nici Matei nu mai vrea. El nu vrea sa-si faca temele la Arhimede si din cauza asta zice ca nu vrea. Acolo cred ca se descurca pt ca am vazut ca are FB pe caiet. La el marea problema e cu temele - in general. Pe de alta parte ma bazacane ca vrea spaniola si polo...inca nu stiu ce sa fac. Mi-e teama ca se axeaza prea mult pe sport si limbi straine si il pierd pe mate si romana - la care va da examene, teze...si notele la astea vor conta mai departe. Nu tin sa faca performanta la concursuri de mate/romana dar sa fie de 9-10.
loryi1974 spune:
La multi ani ! N-am mai intrat de mult...Condoleante Sorana !
Eu zic sa ii dai o pauza Sofiei pana se mai mareste ziua si pana scapam de acest trimestru luung:), apoi poate o mai duci din cand in cand. Dupa cum iti mai spuneam, prezenta non stop face mai mult rau decat bine.
Eu n-am inteles niciodata cum se pot descurca copiii de varsta fiica-mii cu atatea cursuri extra pentru ca eu o insotesc la engleza si imi dau seama ca drumul plus cursul in sine inseamna acumulare de oboseala.Sigur ca si eu am uneori impresia ca face mult prea putin pentru potentialul ei, dar imi revin repede.Eu, la varsta ei, stateam cu cheia de gat si ma jucam, faceam temele, citeam si cam atata.Olimpiadele si extraopt le-am inceput abia dupa 10 ani.
Astept vacanta de vara pentru anumite activitati, atunci va fi mai libera si mai odihnita.
Fiica-mea a avut o vacanta prelungita (ultima saptamana a mers vreo doua zile) in care nu a facut nicio tema :)) (nici nu m-am interesat ce li s-a dat),a citit de a rupt din cele mai diverse genuri cam atat.
La matematica face cate ceva ales de mine abia de cateva zile.
Mi-e groaza de trezirea de luni dimineata....
Sabina spune:
Pai unii sunt mai rezistenti.Cred ca fiecare parinte isi da seama.
sigur ca ii dau o pauza, mai ales ca la noi urmeaza ca eu plec iar la Viena 10 zile, apoi ma duc pt operatie samd. Pana vine primavara o sa fie cam greu. Ea nu spune niciodata, braveaza incontinuu, dar toate astea lucreaza in subconstientul ei.
Cum mi-am alaptat copiii
loryi1974 spune:
Da, sunt si copii mai rezistenti, sunt convinsa. Dar sunt si multi supraincarcati cu tot felul de chestii pentru care au o vaga aplecare sau poate nu o au deloc.Merg pentru ca asa aud/citesc parintii ca fac altii. Eu am ceva indoieli legate de parinti, mai degraba functioneaza gandirea: ala face, tu de ce nu ai putea.
Ne-am tot gandit vacanta asta la ce vrem noi de la copil, la ce vrea ea cu adevarat si la ce, chiar daca nu vrea/nu vrem, trebuie sa faca.Discutiile ne-au relevat tot felul de lucruri, unele care vin din copilaria noastra :) De aici si pauza in suplimentar si altele de acest gen. Pauza a fost foarte utila, iar discutiile foarte interesante.
Acum a luat din biblioteca "David Copperfield".E posibil sa fie cam devreme pentru aceasta carte, vom vedea in urmatoarele zile ce se intampla :))
Sabina spune:
eu am incercat sa ii dau la rascruce de vanturi si nu a mers :D zice ca nu vrea sa citeasca despre lucruri de zi cu zi, ca la astea se gandeste si sigura , LOL.
D C pare o alegere buna, eu in clasa a doua am citit primul volum. ia sa ii propun :P
Edit, sotu meu are o vorba, aia cu ars lumanarea pe la ambele capete.
de gandit :)
Cum mi-am alaptat copiii
anya spune:
Cand va aud, mi-e asa de ciuda ca al meu nu prea vrea sa citeasca... A devorat in doua zile ultimul volul din Jurnalul unui pusti si apoi nimic de doua saptamani. Nu se pune o carte cu glume . Acum a luat din biblioteca Razboiul Stelelor. Sa-l vad dac aciteste sau ramane doar inceput.
Sabina, ca ai amintit de sotul tau, vezi ca e gata bicicleta . Bogdan, pt ca i-am zis ca am recomandare de la voi a presupus ca ne cunoastem bine si i-a spus sotului meu ca e gata bicicleta lui dom'profesor. L-am luminat apoi ca doar copiii se stiu.
Sabina spune:
nu-ti fie ciuda, nici ai nostri nu sunt asa buni la sporturi :P ce sa mai vb de limbi straine unde Sofia e in urma tare de tot.
Cred ca deja a luat bicicleta, merci mult.
Cum mi-am alaptat copiii
sorana spune:
A inceput si scoala. Momentan am avut discutii aseara ca nu vrea sa se culce (era deja 10) dar a adormit in 5 minute .
Ne reluam si activitatile. Noi suntem "in urma" cu sportul. Rau.
Cu cititul e ok, adica citeste dar ce vrea ea, m-a refuzat cu Dumas, J Verne si in general cu orice "vechi". Acum citeste A Clark Odiseea Spatiala 2001. Probabil o sa vina si vremea clasicilor, momentan e ok ca citeste.
Ieri nu au primit teme, probabil de azi vor primi.
carolinah spune:
La multi ani si bine v-am regasit!
Sorana, condoleante pt pierderea suferita!
Anya, am vazut ca zici de vol 4 din Jurnalul unui Pusti. Noi avem vol 1, dar eu am ramas cu impresia ca celelalte 3 sunt pt copii mai mari, chiar de liceu... Asa e? Sau de fapt e pt copiluti ca ai nostri?
Stie cineva cum e Insemnarile unei Pustoaice?
Oli citeste de rupe si mereu trebuie sa-i refac rezerva. Nici vb de cartile copilariei noastre, adevarul e ca sunt greoaie. Cand ma gandesc la Cuore, de ex, mi se face rau! Inca n-am convins-o ca Jules Verne e fain, banuiesc ca trrebuie sa mai creasca pt asta...
I-a placut seria cu Magic Lily, nici nu ma mir ca si noi ne-am distrat.