Am urgent nevoie de ajutor
Raspunsuri - Pagina 5
diuta_20 spune:
Suntem alaturi de tine si de copilasul tau, daca ai nevoie de ceva spune-ne si oamenii minunati de pe acest forum cu siguranta vor sari in ajutorul tau!O imbratisare si de la mine!
diannaalex spune:
Diuta, Danielac ca sunteti alaturi de noi simt acum ca as avea nevoie de o vacanta o foarte scurta vacanta 2-3 azile fara Alex o singura data in 5 ani si 8 luni cat are am mai stat 2 zile fara el singura, am fost la un simpozion la Iasi si a fost asa de bine. Am venit acasa linistita cu forte proaspete. Dar singura unde sa plec si mama nu prea isi poate lua 2-3 zile libere sa stea cu Alex decat cu cearta si scandal si mai bine se lipseste. Si cum nici banii nu ajung stau linistita acasa si incerc sa ma calmez asa cum reusesc si cat reusesc.
mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Vine Mos Craciun
diannaalex spune:
Ieri am fost la Bucuresti sa rezolv o problema personala, am plecat la ora 7 dimineata si m-am intors asta noapte, Alex nu m-a vazut deloc ieri dar am vb cu el la telefon. In general a fost cuminte cu bunica acasa dar la pranz a plans aproape o ora de nu stia ce sa ii mai faca. Nu mai pot pleca deloc ca plange si ma striga. Offff si nu facea asa inainte
Vine Mos Craciun
Marina spune:
probabil ca il agiti pentru ca esti nervoasa si stresata. Dar asta nu e vina ta si nu te face o mama rea ci doar o mama obosita si stresata care se zbate singura sa razbeasca . De fapt cred ca esti o mama exceptionala si iti doresc sa ai puterea sa stringi din dinti si sa mergi mai departe.
tinatache spune:
diana, azi am citit pt prima oara despre tine, de fapt cautam altceva, tu stii ce. Nu pot, de fapt nici nu cred ca vreau sa-mi imaginez prin ce treci, imi pot doar imagina cat iti este de greu.
Pt faptul ca e cumintel la gradi ar putea fi 2 factori: 1. copiii se simt intot. mai bine cu alti copii decat cu adulti. E interesat, ii distrag atentia cu jocurile lor si uita de plans, muscat si altele. 2. da, e posibil sa fii atat de terminata psihic incat sa-l agiti, dar asta numai pt ca faci cu mult peste ceea ce esti de fapt in stare sa faci, peste cat duce corpul si psihicul tau. Pt ca esti o mama deosebita si e puiul tau. E un cerc vicios: ca sa-ti revii tb sa iei o pauza, pauza nu poti lua ca el nu are cu cine sta, cu cat iei mai putine pauze sau deloc cu atat ti-e mai greu. Incearca sa folosesti orele cat e la gradi. Nu cunosc detaliile, mergi la servici in timpul asta, sau stai acasa...? In orice caz, incearca sa gasesti o activ. numai pt tine si sufletul tau. Oricat de important ar fi el pt tine, si tu esti o persoana cu nevoi, cu dorinte, cu visuri. Pt tine dar si pt el: nu te mai neglija, incearca sa gasesti macar 1h pe zi in care sa fii doar cu tine.
Marina spune:
nici eu nu iti stiu situatia materiala dar eu in locul tau m-as apuca de sport. La extrem. cel mai simplu si ieftin e alergatul. la mine daca sunt stresata, nervoasa si tot asa efortul fizic intens e scaparea mea. ma duc si alerg , pana la epuizare, pana cand sunt atat de obosita fizic incat nu mai am chef sa-mi amintesc ca am si psihic. Nu zic ca e solutia dar nu te costa nimic sa incerci.
Din pacate psihologia/psihiatria romaneasca e inca in faza de pionerat, fara sa jignesc doctorii de acolo ma indoiesc ca ai parte de un tratament adecvat. Sper ca nu te indoapa cu pastile.
diannaalex spune:
Multumesc frumos fetelor dar eu am o problema de cate ori ies singura din casa ma simt atat de vinovata mai ales daca aud de la ai mei ca Alex a plans sau m-a strigat ma simt si mai rau. Ma gandesc ca daca as fi stat cu el sau daca l-as fi luat si pe el poate nu ar fi plans asa. Asa ca nu imi mai vine sa mai ies gandidu-ma ca el poate plange poate ma striga.
Vine Mos Craciun
roxy spune:
diana problemele mele palesc in fata alor tale.Jos palaria si sa stii ca nimeni nu poate face mai bine ceea ce faci tu.Asta daca iti trece cumva prin cap ca poate altcineva s-ar fi descurcat mai bine.
Incerc sa te intreb ceva.La gradinita nu este nici un copil care sa fie mai aproape de Alex ? De exemplu cand era cel mare al meu la gradinita pentru ca eu cu el am probleme, si era retras , nu se juca cu nimeni, nu interactiona decat cu educatoarea...avea groaza de copii ca daca se apropia cineva de el tipa de ziceai ca-l taie...totusi a fost un baietel de 6 ani (aici grupele sunt cu copii 3-6 ani impreuna)care a l-a placut asa cum era si a inceput , ca un om mare , sa-i arate jucarii ,sa il lase pe el daca vroia ceva aratandu-i cum se face...m-am mirat de asa ceva la un copil de 6 ani ).Sa ajung la ce vreau de fapt sa spun , sa nu te plictisesc.Vazand ca se inteleg, am vorbit cu mama lui si am rugat-o sa il lase si la noi in visita.Si a fost de acord, si venea din cand in cand sambata la noi cateva ore.Deja se vedea diferenta, chiar daca eram si eu prezenta acolo, macar el avea o ocupatie placuta si se bucura de prezenta copilului acolo.
La voi nu e asa un copil care sa vina acasa la voi .Stiu ca e mai greu cu jucatul, da macar interactioneaza si Alex e mai ocupat cu el , nu se mai concenteaza pe plans sau muscat.Tu te mai relaxezi putin , chiar daca esti cu ochii pe ei.E doar o idee, sper ca nu foarte deplasata.
Multa putere iti doresc.
diannaalex spune:
Buna dimineata Alex se musca iar, offfffff ce greu e o sa pun vreo 2 poze sa vedeti cum arata degetul lui Alex de cand se musca iar
http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6542528129/in/photostream
Ma gandesc cu groaza ca vin sarbatorile pentru mine e perioada cea mai urata din an. E asa de greu.
Vine Mos Craciun
anda141 spune:
Iti doresc multa,multa putere si rabdare sa faci fata situatiei. Si multa intelepciune. Cred ca iti este foarte greu , insa trebuie sa accepti ca asta e situatia, si sa o accepti ca atare cu multa rabdare.
Si eu sunt de parere ca tu il agiti cand plangi. Si nu spun sa te critic , te inteleg, ai dreptate, insa ...nu stiu , incearca sa gandesti pozitiv ,sa-l incurajezi si pe el. Faptul ca la gradinita e linistit inseamna ceva. Poate ceva il deranjeaza mai mult acasa. Nu stiu ce sa spun, poate un psiholog v-ar ajuta un pic, cineva din afara sa vina pe la voi,poate mai primesti un sfat, o idee ,poate te ajuta cumva.
Incearca sa lucrezi si la psihicul tau cumva , vorbeste cu cineva, trebuie sa ti faci macar o prietena care sa vina pe la tine, sau voi sa mergeti in vizita, ajuta si asta.
Iti doresc multa, multa putere !