Pufi de 2010 (50) - LMA BlueFlower!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Tomaca Miru nu baga cariocile in gura,dar sper sa nu o deochi ca m-am mai laudat eu ca nu baga in gura lucrurile si acum vreo 3 saptamani si-a bagat o porcarie in nas de am ajuns la spital
catr despre murdarit in jur nu are cum ca o pun oarecum blocata la masa de la bucatarie.Cand da semne ca vrea sa plece ii strang cariocile deci nu poate mazgali decat foile,masa,hainele si mainile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Voi ce alimente nu ati dat pana acum pufilor? Eu nu i-am dat fasole, varza, ciuperci, vinete, icre, ciocolata si carne de porc. De astea imi aduc aminte. Bine, de ex. nu i-am dat praz niciodata, dar nu cumpar niciodata praz.....deci din astea de gatim noi in casa, doar cele mentionate au avut restrictii.

o zi frumoasa va doresc!!!

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

eu i-am dat din toate astea,doar cipercile si vinetele nu prea ii plac,carne de porc doar din preparate si f rar,icre de casa i-ar fi placut tare dar mai mult i-am mazgalit painea,cioco ii mai dau ca vede la Daria si nu pot scapa de ea
eu nu i-am dat niciodata mazare,pur si simplu nu am mai facut de o vesnicie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Dece... de cafea...buna, ca de obicei...
BF...saru-mana de tratatie.. bun-bun rau de tot, si imi era o foameeee....

Despre mancarurile ce nu le-am dat copilei....

Nu i-am dat fasole, varza, carne de porc, vinete, icre...cioco a mai prins(de la diana, nutella sau kinder, ceva), dar o scuipa, nu prea e incantata de gustul dulce....Conopida si broccoli nu doreste...am incercat si-si face scarba...Idem ou...nu vrea neam sa guste...

Ea oricum, mananca doar borcanele...pe cele de 8,9, 12 luni, care au bucatzele i le blenduiesc...Mai papa cereale de bebe, cu lapte inclus sau iaurtele de bebe, humana sau nestle. Dar dupa ce papa masa ei, blenduita si data de mine sau de bona cu linguritza, cere "bobo", si aici jonglez cu multe chestii...
Ca si "bobo" ii dau mar intreg, piersica, para, bobite de struguri, toate ne-decojite si intregi, netaiate, iaurt, cascaval, biscuti sarati, branzica Baby-bel sau bilutze de mozarella, rosii cherry, floricele, pufuleti, paine cu unt de arahide, paste cu mozzarella si sos de rosii, i-am dat risotto cu ciuperci si parmezan si a bagat ca sparta...etc...
Tot ce papa la "bobo" papa singurica, neblenduit, cu manutza, cu linguritza sau furculitza si mesteca excelent.
Bine...eu sunt si cam..."mama asa nu"...avand in vedere antecedentele ei cu refuzuri de papa...eu i-am cam dat de toate...ce a primit sa pape...a fost .."bun-primit"

Cu carioci mazgalim si noi..mai putin prin gura, dar altfel...peste tot prin casa...mese, canapele, haine...asta e, sunt lavabile, oarecum...

Cu carti/reviste...este incantata de carti...sunt preferatele ei, mereu imi cara/aduce cate o carte sau revista, sa.."titim"(citim)...Ii plac f mult revistele cu bebelusi(gen "baby", "mami", etc), am mereu grija sa am cate una noua pe stoc....si cartile cu copii, animale..cam astea sunt in top acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Sorina - am gasit pozele lui Adam

Despre mancare - i-am dat cam toate legumele mai putin vinete, ciuperci si alte chestii exotice, ca nu cumparam nici pentru noi (de ex praz, niciodata nici noi). Inclusiv fasole verde, nu boabe. Le mananca blenduite. Nu se da in vant dupa mazare de ex (simpla n-a vrut sa guste), brocoli. Oricum i-am dat cam amestec de legume, cel putin 2 si s-au mai ascuns una pe alta.
Nu-i place insa carnea. Daca o simte, o da afara. Sa fie mai light asa. Manaliga, la greu. Lactatele ii plac. Overall, semana cu mine, mai putina carne.

Am fost ieri la doctor si pediatra mi-a zis ca-i smecher si sa nu ma intorc la blenduit daca a mancat bucatele (e drept doar fructele). A durat cam mult lipsa poftei de mancare, dar nu are nimic (facem totusi analize pt viermisori). Sa ii dau mai supa-crema, iar dimineata daca nu mai vrea lapte sa-i dau cereale chiar nestquick (numai dimineata) cu lapte sau cereale din porumb. Sa-i introduc cereale in alimentatie (eu i-am dat rar) ca n-are nimic cu greutatea. E perfect 90 cm si 13,6 kg. Despre vitamine nu este cazul in acest moment (nici eu n-as vrea).

Si daca vrea mamaliga tot timpul, asta e ii dau mamaliga cu branza ca e foarte buna.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Portocale pentru Mos Nicolae

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

eu recunosc ca i-am dat orice de mancare, mai cu prudenta, sau doar o piscatura dar i-am dat ... si icre (facute in casa) dar nu i-au placut, si vinete (icre de vinete) dar n-a fost super incantat si carne de porc (foarte putina si foarte rar), ciocolata (mai mult o arunca pe jos cred ca e prea dulce pt ei), nuttela pe paine (nu i-a placut in mod deosebit), fasole da!!! si varza !!! (chiar ieri am facut o supa de varza cu carne de vita si cum erau flamanzi amandoi copiii au rontzait varza cruda (Kay o juma de frunza babana), salata de varza ii dau cel putin o data pe saptamana... ieri s-a mai delectat si cu niste hamsii marinate...
din interzise i-am dat si somon afumat si branza mucegaita (evident doar o bucatica mica-mica)... INSA nu i-am dat niciodata bere sau vin sau alte tarii si spirtoase!

chiar idee de meniu fasole... !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

si ce are mazare sau fasolea sau ciupercile ca nu m-am prins... ii dau si si si (ciuperci mai rar ca nu ne dam noi in vant se prefera carnea)... broccoli da! ii fac supitze din alea mixuri congelate (broccoli conopida si morcov) cu smantana si putin usturoi... fructe de sezon ... i le dau decojite si feliate ... cereale - terciuri de gris, ovaz ... mamaliga da dar nu foarte des, nu se omoara dupa ea (tomaca nu inteleg cum ai putut sa nu-i dai cereale pana acum? ai evitat glutenul sau ingrasharea?)
lactate da, in fiecare zi, iarturi cate 2-3 o data, lapte cam 300 ml cu cereale de bebe (2-3 lingurite), branza de oaie (ii pun 2-3 felii in fiecare supa), smantana si unt - le mananca cu degetul si fara paine...
ce am mai evitat - zaharul, prajelile (gatim des la cuptor, chiar si chiftelele le fac la cuptor)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

si ce are mazare sau fasolea sau ciupercile ca nu m-am prins... ii dau si si si (ciuperci mai rar ca nu ne dam noi in vant se prefera carnea)... broccoli da! ii fac supitze din alea mixuri congelate (broccoli conopida si morcov) cu smantana si putin usturoi... fructe de sezon ... i le dau decojite si feliate ... cereale - terciuri de gris, ovaz ... mamaliga da dar nu foarte des, nu se omoara dupa ea (tomaca nu inteleg cum ai putut sa nu-i dai cereale pana acum? ai evitat glutenul sau ingrasharea?)
lactate da, in fiecare zi, iarturi cate 2-3 o data, lapte cam 300 ml cu cereale de bebe (2-3 lingurite), branza de oaie (ii pun 2-3 felii in fiecare supa), smantana si unt - le mananca cu degetul si fara paine...
ce am mai evitat - zaharul, prajelile (gatim des la cuptor, chiar si chiftelele le fac la cuptor)

I-am dat cereale, dar rar din motive de ingrasare. SI acum zice lumea ca e grasut, dar pentru ca ii vad obrajii bucalati. La corp s-a subtiat de mult.
Cum sunt tercurile pe care i le dai? Cum le faci? Vrei sa spui gris cu lapte? Ca si Tudor mananca, dar ovazul?
Fasolea boabe umfla stomacul, nu toti rezista. Cipuercile sunt recomandate dupa doi ani caci sunt f grele si suprasolicita functia hepatica.
Brocili e perfect. Si mazarea (mai umfla si ea stomacul, dar mai putin). Doar ca nu le place unor mofturosi.

Cum pui branza in supa?

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Fetelor, care dintre voi folositi / gatiti steamer? Sunt practice, le folositi des? Ce modele aveti?

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Fetelor, care dintre voi folositi / gatiti steamer? Sunt practice, le folositi des? Ce modele aveti?

Povestea unui Dor

Noi avem steamer. Am luat atunci cand am inceput diversificarea, pentru ca nu totdeauna ii faceam la cuptor.
Sotul e mare amator de steamer, daca ii pun o punga de legume congelate sau mazare congelata la steamer, cu sare si piper, altceva nu mai vrea, zice ca e super.
Se face usor, in 30 minute, am facut si carne acolo, e ok, dar e mai ...dietetica decat gatitul pe aragaz, cu ulei/ceapa. Acolo e ...light de tot. Eventual poti unge cu ulei carnea/pestele, dar nu sta in ulei.
In ultima vreme nu am mai facut. Cred ca soacra e mai amatoare decat mama. Cand era soacra la noi, era facea incontinuu la steamer.
Acum sta in camara....este practic, dar eu nu il mai folosesc, bine...nici nu prea gatesc eu...iar mama, cum am zis, prepara mai mult fiert/copt.
Tefal parca am luat.

Mazare i-am dat copilului din prima, mananca f f bine. Si cu carne si fara. Brocoli ...aseara a bagat o farfuriuta cu o aripa de pui taiata bucatele si cu parmezan ras pe deasupra. ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Salutare!

Am intrat sa urez si eu sarbatorita zilei, Blue-flower!

LA MULTI ANI!
Sanatate si iubire, respect si intelegere,
si pitic voinic sa fie mamica lui mandra de asa fecior!

Ma scuzati ca nu-s la zi desi ma mananca ochiu' la citit, dar mai reusesc sa intru prea des, nici macar sa citesc.

Eu il am pe Kiti acasa, inca virusat si am renuntat la gradinita, pana in primvara, zicem noi.
Vom petrece muuuult timp impreuna, iar.

O zi frumoasa!

Mami lu' Kiti

www.lucrumanual.tk/seturi-crosetate-baby/230-set-santa-claus.html" target="_blank">Set "Santa Claus" si www.lucrumanual.tk/seturi-crosetate-baby/232-set-oac.html" target="_blank"> Set OAC...si ...www.lucrumanual.tk/new-products.php" target="_blank">Produse noi

Magazinul meu

Mergi la inceput