Pufi de 2010 (50) - LMA BlueFlower!
Raspunsuri - Pagina 13
blue_flower spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tomaca WOW! Pa-i ziceai ca nu-i graba cu gradinita. Felicitari! |
Nu e de graba, nu e ca nu am cu cine sa il las, e simplul fapt ca s-a dereglat complet cu somnul si vrem sa il obosim/stimulam corect, sa ii refac programul de somn.
Am ajuns la 2 ore de plans pe seara, de la 9.30 la 11.30. Ne gandim de asemenea sa il ducem dupa-amiaza la gradi, de cand se trezeste pana la 6, sa se alerge/joace/oboseasca pe acolo si sa adoarma la o ora normala pt un copil de varsta lui.
Eu nu consider ca 11.30 e normal pt el. I e somn dar a dezvoltat o rezistenta la somn de ne vine sa il facem avion uneori. Ne santajeaza, vrea cand cu mine, cand cu tati, cand cu biba, cand cu combinatii de permutari intre noi.....2 ore de urlete, ba in camera la el, ba la mine, ba jos....numai in garaj n-am ajuns.
Incercam sa il obisnuim cu un program. That's all.
tomaca spune:
Mi s-a parut mie printre paginile pe care le-am mai citit asteptand in aeroporturi, ca a zis Ruxita ceva despre o gradinita Montessori ca i se pare saracacioasa. Da, asa pare la inceputul anului scolar pentru ca metoda de predare este alta. Se prezinta materialele de lucru pe parcurs si odata folosit, se lasa pe rafturile de lemn, dar ordonate, pt aceasta metoda pune accent pe latura ordonata, natura normala a copilului. De fapt supra-expunerea la jucarii (ceea ce facem noi de ex), este daunatoare. Este la fel ca si supra-alimentarea. Stiu dar, tot am tona de jucarii pe care le tinem intrun cufar este adevarat, macar incerc sa nu fac expozitii.
Parca am vazut si un link pentru model de jucarie motessori. Un ciocan cu bile din lemn. Tudor a primit asa ceva de la prietena mea cand a implinit 1 an. Mi-a spus ea atunci ca sunt f bine primite de copii. Si a avut dreptate. Nimic nu l-a tinut mai ocupat decat acea jucarie. Si acum la fel. I-o ascunde bona ca e grea si ii este teama sa nu-i cada pe picioare (e ea stresata) ca acum o ia in brate si fuge cu ea. Mai are si obiceiul sa loveasca cu bilele in oglinzile de la sifonier. Doar ca Tudor cam stie unde o tine si nu se lasa pana nu scoate tot si o gaseste.
Cred ca sunt facute cunoscand profesionist ce-i trebuie copilului la acest nivel de dezvoltare neruo-pshiho-motorie.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un 
Portocale pentru Mos Nicolae
Ajutoarele lui Mos Craciun
tomaca spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Nu e de graba, nu e ca nu am cu cine sa il las, e simplul fapt ca s-a dereglat complet cu somnul si vrem sa il obosim/stimulam corect, sa ii refac programul de somn. Am ajuns la 2 ore de plans pe seara, de la 9.30 la 11.30. Ne gandim de asemenea sa il ducem dupa-amiaza la gradi, de cand se trezeste pana la 6, sa se alerge/joace/oboseasca pe acolo si sa adoarma la o ora normala pt un copil de varsta lui. Eu nu consider ca 11.30 e normal pt el. I e somn dar a dezvoltat o rezistenta la somn de ne vine sa il facem avion uneori. Ne santajeaza, vrea cand cu mine, cand cu tati, cand cu biba, cand cu combinatii de permutari intre noi.....2 ore de urlete, ba in camera la el, ba la mine, ba jos....numai in garaj n-am ajuns. Incercam sa il obisnuim cu un program. That's all. de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Nici Tudor nu mai vrea sa doarma. Mai ales la pranz, desi moare de somn, se fataie in pat si pleaca. Doarme numai in carut. Ies cu el la plimbare si in 5 minute e gata.
Seara la fel. Moare de somn si tot nu vrea sa plece de langa noi. Tot pe la 11 adoarme de cele mai multe ori. De aceea nici nu-i mai fac baia mai devreme, ca incepe sa se plimbe prin casa.
Aseara de ex, l-am dus la baie la ora 21, caci nu a dormit in timpul zilei decat 30 min. Se vedea ca i se inchid ochii, dar dupa baie, a baut putin lapte si a luat-o la picior. Aproape adormise la mine in camera la bebe tv, dar m-a mancat pe mine undeva sa dau TV mai incet si si-a adus aminte brusc ca mai exista si ta-su.
Asa ca am coborat si ne-am uitat acolo la Bebe TV si a adormit la 22.
Vad si eu partea buna din asta, adica nu se mai scoala la 6 ci la 8 si ceva
Doctorita mi-a zis ca n-am ce-i face. Si cred si eu. Daca seamana cu mine si cu ta-su, nu va mai dormi la pranz de la 2 ani
Cand vrea el, ma ia de mana si ma duce la el in camera si adoarme in 5 min.
Povestea unui Dor

tomaca spune:
citat din mesajul lui decenuela
ziceti-mi si mie despre cee vb... Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...Povestea unui...petrecaret JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
Eu nu-mi dau seama ce ti-a scapat
Povestea unui Dor

larisel spune:
| citat din mesajul lui tomaca Larisel, ma tin ca trebuie sa-ti zic ceva, dar nu-mi amintesc ce. Tu stii? Ps Ma omoara astia cu cele 60 secunde Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() Portocale pentru Mos Nicolae Ajutoarele lui Mos Craciun |
Nuuu... nu mai tin minte nici eu...

Poate sa refaci mesajul pierdut de la semnatura mea... ziceai tu ceva candva...
tomaca spune:
citat din mesajul lui larisel
Nuuu... nu mai tin minte nici eu... ![]() Poate sa refaci mesajul pierdut de la semnatura mea... ziceai tu ceva candva... _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare ![]() ![]() |

Corect !Povestea unui Dor

Beatrice1982 spune:
La multi ani BlueFlower!

Sa fii intotdeauna asa cum esti, o mamica superba!
Sa ai sanatate sa il poti creste pe Dani!
_
Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010) si
Adam Eduard (14.11.2011)
In 14.11 cu ajutorul lui DD va veni pe lume bebe Adam!
[b]
Doamne ajuta sa fim sanatosi!
Beatrice1982 spune:
noi suntem bine
am un copil cuminte ce papa si doarme...scuipati-l sa nu-l deochiati!!!!!!!!!
da?
iubire mare aici la noi.............
http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc05659c.jpg/
pupici la toti!!!!!
_
Bea, mami fericita de doi baieti superbi:
Ivan Matei (14.01.2010) si
Adam Eduard (14.11.2011)
Asteptand cel mai frumos
in formula completa!
Doamne ajuta sa fim sanatosi!
nyny spune:
| citat din mesajul lui Beatrice1982 noi suntem bine am un copil cuminte ce papa si doarme...scuipati-l sa nu-l deochiati!!!!!!!!! da? iubire mare aici la noi............. http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc05659c.jpg/ pupici la toti!!!!! _ Bea, mami fericita de doi baieti superbi: Ivan Matei (14.01.2010) si Adam Eduard (14.11.2011)Asteptand cel mai frumos in formula completa! Doamne ajuta sa fim sanatosi!![]() |

Doamne ajuta sa o tina tot asa! Pupici

.P.S. ce semnatura frumoasa ai

Mamica fericita de Mara si de David
tomaca spune:
| citat din mesajul lui Beatrice1982 noi suntem bine am un copil cuminte ce papa si doarme...scuipati-l sa nu-l deochiati!!!!!!!!! da? iubire mare aici la noi............. http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc05659c.jpg/ pupici la toti!!!!! _ Bea, mami fericita de doi baieti superbi: Ivan Matei (14.01.2010) si Adam Eduard (14.11.2011)Asteptand cel mai frumos in formula completa! Doamne ajuta sa fim sanatosi!![]() |
Vai ce frumosi sunt!!
Povestea unui Dor

de Daniel, n.01.02.2010