Pufi de 2010 (50) - LMA BlueFlower!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Le-am luat si eu goji (o punguta mica de proba) si sunt innebunite. Le dau cate 10-15 bobite in canite si cer supliment de fiecare data. Dupa ce le "suplimentez" o data, continui cu stafide, ca nu avem atatea goji cate ar vrea ele...

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Merci Larisel.
Da, prazul este exotic pentru mine ca eu nu prea l-am vazut la fata in vitza mea . Desi suntem in familie olteni. Cred ca au vrut sa fuga de miros .
Am sa-l incerc si eu.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Portocale pentru Mos Nicolae

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Ati vacinat careva pufi pentru hepatita A? Cum a fost?

Da noi... nu am observat nimic neobisnuit in comportamentul sau starea fetelor... Doar ca medicul nu stia ca havrix e pt hepatita A si se minuna de ce vrem sa il facem, ca doar le-am tot vaccinat de la nastere pana la 1 an de hepatita ... Le-a facut in umarul celalalt decat bcg-ul si trebuie sa ne amintim prin vara de rapel.

Vrei sa-l faci si tu?

_
din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare

Sondaj de sezon

Da, mi-a zis pediatra sa-l fac in ianuarie dupa sarbatori. M-a dat pe spate chestia cu vaccinul pana la 1 an pentru hepatita.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Mazare facuta mancarica, cu ulei, ceapa si suc de rosii. Cu sau fara carne. De obicei cu carne. Evident, neblenduita.
Am mai scris ca nu ii mai blenduiesc nimic, doar carnea o tai cu cutitul marunt.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

La noi n-a avut succes saptamana trecuta. Eu cred ca l-a fortat bona sa manance inainte de a se culca de pranz si a prins o aversiune.
Ca are ea o problema sa fie mancat cand se culca sa doarma bine. De parca atunci cand ai burta plina poti sa dormi. Si i-am tot spus ca daca mananca la 11 fructe nu are cum sa mai mamnce si de pranz la 13, fiind si obosit.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:

Si noi carnea tot bucatele... fasii sau cubulete, depinde cum se preteaza. Dar dintre toate specialitatile gemanutele prefera pestele, gatit ca pt noi (tati e meserias) si nu incorporat in piure (care e demult bleah).

Aa... mai au o interdictie alimentara de care am uitat: mezelurile. Pana cand? Nu stiu...sper ca pt totdeauna... incercam sa renuntam si noi parintii la ele, desi ne plac.

_

Sondaj de sezon

i-am spus si eu sa incerce cu carnea separat, pusa in castronel si taiata bucati mici. Sa ia singur poate asa il distreaza mai mult. Ca la chiftele merge. Sa vedem ce intelege.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Hello fete dragi!

BF multumim de cinste, pe mine m-ai nimerit, chiar imi place bucataria italiana.

Mara tot neblenduit mananca, de multa vreme. Din fericire a inceput sa manance mai bine de duminica incoace. Lali, David cum e?

Praz nu folosisem nici eu la mancare, pana cand am citit aici pe forum, ca i-a fost recomandat de catre un pediatru unei mamici sa-l foloseasca in locul cepei. Am folosit asta vara, acum folosesc ceapa pt ca e de la tara, deci mai buna decat orice praz din comert.

Sorina cum a fost excursia la Buc? Cum se simte tatal tau?

Tomaca, Ruxi pregatesc si eu un colet pt Mos Craciun, am pus in el hainute pe care Mara le-a purtat f rar sau deloc, jucarii/plusuri cu care nu s-a prea jucat, am cumparat carioci/creioane colorate si o sa mai cumpar ceva carti de colorat. Ma gandeam sa pun si niste dulciuri dar cred ca e mai indicat sa trimit niste banuti si sa cumpere fetele.
Eu cred ca oricine are hainute/jucarii in stare buna care nu mai sunt de folos, ar putea sa le trimita. Poate nu neaparat sa le primeasca cpiii ca si cadou de Mos, dar sigur le vor prinde bine.

Larisel ce bine ca se acomodeaza fetele. Poze cu noul look nu vedem si noi?

Eu tot citesc dar nu mai apuc sa raspund cand si cat as vrea. Va pup!

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

si ce are mazare sau fasolea sau ciupercile ca nu m-am prins... ii dau si si si (ciuperci mai rar ca nu ne dam noi in vant se prefera carnea)... broccoli da! ii fac supitze din alea mixuri congelate (broccoli conopida si morcov) cu smantana si putin usturoi... fructe de sezon ... i le dau decojite si feliate ... cereale - terciuri de gris, ovaz ... mamaliga da dar nu foarte des, nu se omoara dupa ea (tomaca nu inteleg cum ai putut sa nu-i dai cereale pana acum? ai evitat glutenul sau ingrasharea?)
lactate da, in fiecare zi, iarturi cate 2-3 o data, lapte cam 300 ml cu cereale de bebe (2-3 lingurite), branza de oaie (ii pun 2-3 felii in fiecare supa), smantana si unt - le mananca cu degetul si fara paine...
ce am mai evitat - zaharul, prajelile (gatim des la cuptor, chiar si chiftelele le fac la cuptor)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

I-am dat cereale, dar rar din motive de ingrasare. SI acum zice lumea ca e grasut, dar pentru ca ii vad obrajii bucalati. La corp s-a subtiat de mult.
Cum sunt tercurile pe care i le dai? Cum le faci? Vrei sa spui gris cu lapte? Ca si Tudor mananca, dar ovazul?
Fasolea boabe umfla stomacul, nu toti rezista. Cipuercile sunt recomandate dupa doi ani caci sunt f grele si suprasolicita functia hepatica.
Brocili e perfect. Si mazarea (mai umfla si ea stomacul, dar mai putin). Doar ca nu le place unor mofturosi.

Cum pui branza in supa?

Povestea unui Dor

da, gris cu lapte! se face si fara lapte??? ovazul tot cu lapte, dar e ovaz trimis de mama din Grecia (de la Quaker oats) care se umfla in lapte si e gata in 2-3 min de fierbere (am incercat din ala romanesc si nu e moale tot bobul nici dupa ce il fierbi 10 min, o fi vorba de grad de macinare, sau sortimentul de bob).

Eu am crescut cu terciuri! Nu erau pe vremuri cereale instant... mama ne fierbea diverse cereale (cand ii spun sotului se cam stramba presupun ca in Ro nu se manca cereale asa cum se mananca pe la noi)... chiar si la gradi primeam diverse terciuri de grau, arpacas, ovaz, gris, orz, hrisca, mei (acasa faceam mai mult de grau - pe aici prin Ro nici n-am vazut crupe de grau) sau hrisca, am avut colegi de servici care intrebau cum arata hrisca? cum se gateste? ce gust are?

Branza se pune in supa felii sau faramitzata (in supa calda-fierbinte), cand am branza in frigider doar asa prefer supele/ciorbele/borshul cu branza...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:

Aa... mai au o interdictie alimentara de care am uitat: mezelurile. Pana cand? Nu stiu...sper ca pt totdeauna... incercam sa renuntam si noi parintii la ele, desi ne plac.

_

Sondaj de sezon

nici eu nu cumpar salamuri,parizer doar rar muschi ,de astea
si merge Daria la o petrecere la care i-a servit cu pizza.Si apoi imi zice- mama am mancat o pizza mai buna ca a ta
si eu
da cum era mami?
cu salam.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

eu de fapt intrasem sa ma laud ca a inceput si Miru sa zica tata si Daia
o achizitie spectaculoasa daca o raportam la vocabularul ei format din 4-5 cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Alex, tocmai ce vroiam sa te intreb daca ti-ai gasit de munca, ca nu prea ai mai intrat pe forum, dar se pare ca ai fost ocupata doar cu mutatul. Nu?
M-am uitat pe pozele de la gradi - pe facebook - ale lui Yannis si, pe langa ca mi s-a facut pofta si mi-a placut foarte mult - pot sa zic ca am simtit ca al meu e in urma, ca nu stie sa lipeasca si nici sa coloreze.
Poate ar trebui sa cumparam si noi acasa, daca tot nu il ducem la gradi, niste din astea, ca numai aruncari toata ziua si numai alergari.....se plictiseste.
Sau poate ar trebui sa il duc la gradi din cartier, macar asa, de acomodare.
Pe de alta parte ma gandesc ca va avea timp atatia ani de gradi sa coloreze si sa lipeasca si sa stea departe de bunica...incat nu prea stiu ce sa aleg.
Mai e si problema disciplinei, cred ca asculta mai bine la gradi, invata sa manance singur mai bine decat acasa, etc.

Ca tot zicea Sorina ca Iris mananca doar blenduit, apoi am citit ca si Tudor e la fel......sa bag in cra-cra mic: al meu nu mananca broccoli daca e pasat, il vrea bucatele. Pe de alta parte pot sa zic ca in ultimele 2 luni sau chiar mai mult, nu am mai blenduit nimic. Carnea o taiem marunt cu cutitul, cartofii sunt pasati nitel, iar restul de alimente le mananca asa, le mesteca. Dupa ce mi-a stricat Dani blenderul vechi, din ziua cand mi-am luat unul nou, nu l-am mai folosit aproape deloc. I-am mai facut de vreo 2 ori branza de vaci cu fructe la blender, dar doar pt ca se facea mai repede, nu aveam eu timp de pasat/amestecat.....ca daca ar fi dupa el, ar baga mana pana la cot in branza si ar manca-o asa.
De mancare nu ma plang, nu mi-a refuzat inca nici un aliment. Aseara l-am diversificat cu fasole boabe. Nu a mai mancat niciodata fasole boabe, i-am dat vreo 5-6 boabe, le-a mancat, n-a zis nimic. Mi-e teama sa nu il doara burta de la gaze.
Voi ce alimente nu ati dat pana acum pufilor? Eu nu i-am dat fasole, varza, ciuperci, vinete, icre, ciocolata si carne de porc. De astea imi aduc aminte. Bine, de ex. nu i-am dat praz niciodata, dar nu cumpar niciodata praz.....deci din astea de gatim noi in casa, doar cele mentionate au avut restrictii.

o zi frumoasa va doresc!!!

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Vinete a mancat, ca ma vedea pe mine si nu scapam de el pana nu-i dadeam si lui. Varza doar cruda, sub forma de salata, imi ia efectiv din mana castronul ca sa manance el. Gatita i-am dat o data si mi s-a parut ca l-a camd deranjat stomacul, asa ca mai astept un pic. Fasole boabe am evitat, dar tot i-a dat ta-su o data pe furis o bucatica de paine cu fasole batuta... Nu a parut sa-i dauneze cu ceva, dar nici n-am mai incercat sa-i dau. Icre si ciuperci nu i-am dat nici eu. Ciocolata ii mai dau cand fac eu, iar porc mai scap si la el, dar cand stiu ca e bine degresata, si nu in cantitati mari. Oricum, in ultimul timp nu prea mai vrea carne, de nici un fel

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

Cel mai interesant in faptul de a avea un copil este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT!

Mergi la inceput