Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***366***
Raspunsuri - Pagina 18
inapreda spune:
Nici eu nu l-as trimite pe Ian "prin strainatatzuri" la 14 ani. POATE, daca e genial, POATE, daca ne permitem financiar si DACA el isi va dori!
DAR eu nu-mi imaginez acum ca el MUSAI va face facultate. ![]()
Stiu ca suna "periculos" ce afirm dar...poate el va dori sa fie hair stylist sau mai stiu io ce. Jambo stiu sigur ca ar vrea sa-l vada ceva "mare"; eu imi doresc sa-l vad fericit si sici includ si "imbratisarea" unei meserii pe gustul lui sau construirea unei cariere. 
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Nici eu nu l-as trimite pe Ian "prin strainatatzuri" la 14 ani. POATE, daca e genial, POATE, daca ne permitem financiar si DACA el isi va dori! DAR eu nu-mi imaginez acum ca el MUSAI va face facultate. Stiu ca suna "periculos" ce afirm dar...poate el va dori sa fie hair stylist sau mai stiu io ce. Jambo stiu sigur ca ar vrea sa-l vada ceva "mare"; eu imi doresc sa-l vad fericit si sici includ si "imbratisarea" unei meserii pe gustul lui sau construirea unei cariere. ![]() "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Corect! Nici eu nu vreau sa anticipez, doar ipotetizam
(zic eu acum, cand se despoaie doar pentru un public restrans
Monnvas spune:
Da, mai tufete, sistemul de invatamant de la noi e cam de cacao, dar ce alternative avem? Io-s mai pragmatica, nu-mi pun problema homeschoolingului cata vreme n-o pot aplica. Fiindca nu am conditiile materiale.
Aci in urbea capitalista exista si multe scoli/licee private. Io am o eleva la meditatii de-acolo. Insa stiind cate mii de euro pe an costa, iarasi, nu m-am obosit sa cercetez. Fiindca nu cred ca voi ajunge vreodata sa castig in halul ala
Asa ca, dp meu dv, e sa lupti din interior. Adica vezi ca la scoala nu i se inculca niste valori, marsezi pe ele acasa. Din lista de licee disponibila in urbe il alegi pe cel mai bun. Ii aduci carti si materiale antrenante pentru disciplinele respective.
Ca epilog. Am terminat Literele si aveam colegi care nu citisera inca, la licenta, Patul lui Procust. Stiu cat de analfabeti suntem. Dar asta avem, cu asta defilam! Luptam cu pasi mici si cu armele pe care le avem.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
novus spune:
Anaan ,

parca-l si va pe Andrei pe scena !!
Amu si io ziceam de liceu asa teoretic, ca sincer nu m-o lasa sufletul probabil sa plece-n lume asa tanara dar daca asta o sa vrea si o va duce capu' , nu o sa ma opun
!
A propos de mers in lume de tanara, ma gandeam si radeam cu mama intr-o zi ce diferente e intre mine si fratelo meu: eu in clasa a 5 a deci la 12 ani, am fost in excursie in Bulgaria si evident ca la vremea aceea am dus cate ceva de vanzare cu noi adica am facut bisnita cum se zicea pe aici , acum cand ma gandesc ma ia cu tremurici
avand in vedere cate se intampla acum, adica pe noi atunci ne-a debarcat autocarul in fata unui hotel de unde ne-am imprastiat grupati doi cate doi sau cum am nimerit, profii cu alti copii si ni s-a spus peste cat timp sa venim inapoi 
Noi am mers prin magazine si ne-am vandut marfa (cateva cutii de ness parca ) apoi am tocat banii pe prostii evident,eu stiu ca am luat sapunuri, un lantisor de argint, ciocolata, dulciuri in general dar ideea era cat de responsabili sau inconstienti eram totusi la varsta aceea ![]()
Fratele meu a fost opusul meu, abia in liceu cred ca s-a incumetat sa plece intr-o tabara, eu nu ratam nici una
Asa ca daca Ada o fi la fel de plimbareata nu o sa ma opun chit ca nu mi-o fi usor c o closca ce sunt !
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Monnvas Asa ca, dp meu dv, e sa lupti din interior. Adica vezi ca la scoala nu i se inculca niste valori, marsezi pe ele acasa. Din lista de licee disponibila in urbe il alegi pe cel mai bun. Ii aduci carti si materiale antrenante pentru disciplinele respective. |
Perfect de acord !
novus spune:
Vis a vis de scolile din strainatate, clar nu toate sunt exceptionale, sistemul de invatamant in schimb e altul si se merge mai mult pe dorintele si afinitatile elevului fata de sistemul nostru ,unde cum zicea Pisigri programa e aceeasi
Pana una alta sa fie sanatosi picii si sa ajunga la liceu si noi sa forumim la fel
!!
novus spune:
LUCIA

Sa ai parte numai de lucruri bune care sa te faca fericita 

!!
Si vrem tort
!!
novus spune:
Pisigri, m-ai distrat cu MM povestitorul :)))
Asa ma gandesc eu acum sa-i iau si o bucatarioara din aia de papusi dar sincer nu stiu unde naiba o mai punem si pe aia 
Vad ca e fascinata de ea si unde mergem se apuca de bucatarit, nu stiu pe cine seamana, zau ![]()
novus spune:
Gata, fug la
!!Ada e inca fresh desigur, eu nu stiu cum de rezista atata fata asta si zici ca a baut un redbull asa sare si fuge si vorbeste-ntruna ![]()

Monnvas spune:
Valeu, uitai sa urez sherpoaica!
Lucia
sanatate si multa dragoste in jurul tau!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way