Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***366***
Raspunsuri - Pagina 17
Floric spune:
Ilinca, si noi am avut o "problema" de exprimare cu fluturele. Evidnet ca prima data cand am auzit nici prin cap nu mi+e trecut fluturele ci ...faptul in sine.![]()
Despre accident...a fost azi noapte. Caci a fost schimbul 3. Asa ca...eu zic sa te mai cercetezi? Ceva de bine iti apare despre mine?
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
pisigri spune:
Acu, am intrebat, la noi se zice "futue", cu r graseiat. Parca vad ca iese fiica-mea ririita !!
Inapreda, eu nu stiu ce ma "maninca", daca ma maninca ceva
. Mie imi plac niste chestii la homeschooling, recunosc, nu l-as face acasa la mine, dar mi-ar placea o scoala in grup restrins, 5, maxim 10 copii sa spunem...ma rog, nu e locul sau momentul sa discutam asta cred, o sa ma straduiesc sa le prind din urma pe fetele de la subiectul cu pricina ca sa ma exprim acolo. Eram doar curioasa cum vad si altii acest sistem.
Eu in sistemul de invatamint "traditional" din Romania nu prea mai am incredere, cind ma uit si pe la liceele de elita din Iasi care sunt practicile si cui apartin rezultatele bune si foarte bune. Dar e si asta alt subiect de discutie. Si nu mi se pare normal nici sa imi trimit copila la 14 ani in strainatate, singura, ca sa fiu sigura ca are acces la un sistem de educatie superior (presupunind, prin reducere la absurd :D ca mi-as permite financiar asta) - ce sa fac, io-s mai...panicarda
cred; 14 ani (clasa a9a) mi se pare prea devreme. Dar, dupa cum am spus, sa lasam deoparte subiectul asta de discutie.
Am mers azi in Carre4 si am vazut, din greseala, pe Mickey povestitorul.
Tufete, io nu prea pot sa sufar MM Clubhouse dublat in RO, cu vocile alea imbecile. Desigur ca MM vorbeste fix cu vocea aia care dubleaza desenul original. Nu am reusit sa ma prind ce povesti spune si cit sunt de elaborate, voi analiza problema. Io cind am citit pe la voi am zis ca nuuuu!!!!! vreau sa vad asa ceva in casa mea !!! (vorba lui Madi, singura calitate a jucariei aleia sinistre e ca e...Mickey), dar Ilinca a fost azi asa dulce si duioasa....
Intii l-a vazut la o fetita in carutul de cumparaturi, si a zis sa luam si noi. I-am zis sa ii scrie lui Mos Craciun sa ii aduca, si a zis ca mai bine sa-l chemam pe tati ca are tati bani :)))).
Dup-aia am ajuns la raft, unde erau muuuuulti MM. Acolo...parca s-a rusinat. Se uita la mine cu un zimbet...incurcat, timid, topit...se uita la ei....se vedea ca e reactia la o chestie care ii place mult si parca nu indrazneste....tare m-a induiosat.
As putea sa il cumpar la o adica.
Da e asaaaa de uriiiit !!!!!
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
dyana27 spune:
LA MULTI ANI LUCIAAAAAAAAAAA!!!!!

Iti doresc o viata superba, plina de iubire, intelegere si sa continui sa gasesti acel "ceva" care ti-a dat aripi in ultimele luni. Te imbratisez cu mult, mult drag!!!!
inapreda spune:
"Mincatul" avea legatura fix cu lipsa de incredere in sistemul de invatamint traditional. Pe la Cluj stiu ca sint si scoli private, inclusiv liceu. Despre ele inca NU am o parere pentru ca habar nu am cu ce se maninca. ![]()
Din punctul meu de vedere, Ilinca idealizeaza situatia in invatamintul de stat; nu cred ca e nici pe departe lapte si miere; cred ca ea asa vede lucrurile pentru ca e o profa ok dar majoritatea cred ca e...altfel! ![]()
pisigri spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda "Mincatul" avea legatura fix cu lipsa de incredere in sistemul de invatamint traditional. Pe la Cluj stiu ca sint si scoli private, inclusiv liceu. Despre ele inca NU am o parere pentru ca habar nu am cu ce se maninca. Din punctul meu de vedere, Ilinca idealizeaza situatia in invatamintul de stat; nu cred ca e nici pe departe lapte si miere; cred ca ea asa vede lucrurile pentru ca e o profa ok dar majoritatea cred ca e...altfel! "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Perfect de acord.
dar nu vreau sa le supar pe 2 dintre cele mai dragi fete de la noi din club.
DAR atita timp cit intr-un an de 140 de studenti, eu gasesc 10 oameni care sa stie sa scrie corect romaneste, nu pot sa am incredere in sistemul de invatamint.
Ok, la noi vin multi copii de la tara, de la liceul "veterinar", dar macar jumatate dintre ei provin din Iasi sau din alte orase mari.
La multi ani Lucia !!! Sa fii fericita si implinita ! Si sa ne dai tort

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
inapreda spune:
Sint de acord cu tine, Pisigri si, daca nu ar fi fost vorba de tine, eu nu as fi mizat nici pe 10 din...140 ![]()
Recunosc, cind e vorba de "Scoli" eu sint pesimista si cred ca, in prezent, e si mai "greu" decit pe vremea mea desi, si atunci, cind profa' de franceza -foarte buna, de altfel- era "obosita", eu eram in masura sa o corectez. In clasa a 12-a luam ore cu ea si voiam sa subliniez ca era buna, daca am ajuns sa fiu in masura sa o corectez; no, nu stiu daca s-a inteles ce am spus ca m-am exprimat ca porcu'; era, oricum, de bine ![]()
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. - de multe ori mai degraba vin elevii "spalati pe creier" de acasa; n-ai vrea sa stii ce idei au elevi de-ai mei, deci de la un liceu "cu pretentii", bun, vorba aia: comunismul era bun ca ne dadea locuinte si locuri de munca si nu erau infractiuni/ ungurii sa stea in banca lor ca prea le trebuie multe, vor sa ne ia Ardealul etc/ un copil daca nu-l si bati din cand in cand ti se urca-n cap etc. Crede-ma ca astea nu de la scoala le stiu; - scoala "in general" poate sa nu tina cont de indivizi, dar profesorii o vor face; imposibil ca un profesor, oricati elevi ar avea, sa nu "simta" care elev e dotat pentru disciplina lui si sa nu-l incurajeze/ lucreze cu el suplimetar/ sa-i recomande lecturi etc. - programa iar o fi rigida, dar profesorul poate fi flexibil; sunt destui care apreciaza personalitatile puternice, e drept ca sunt si multi care prefera genul care "sta in banca lui"; - scoala n-are de ce sa lucreze doar cu varfurile, ar fi absurd, toti copiii trebuie sa aiba dreptul la educatie, nu doar cei inzestrati de la natura in mod privilegiat. Cred ca pentru o societate e mai bine ca toti indivizii sa fie adusi la un nivel mediu de cultura/ alfabetizare/ civilizatie decat ca scoala sa "vaneze" si sa se ocupe doar de "elite", caci nu ele sunt "grosul societatii". Elitele/ geniile/ supradotatii se vor dezvolta oricum, si fara ajutorul scolii (de impiedicat nu vad cum ar putea sa-i impiedice scoala) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Totalmente de acord!!!
olishka spune:
Ina noi folosim cu succes pentru depozitare rafturi de acest gen
http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/S89857541/
au cutii de mai multe culori, combini cum vrei tu. Sunt foarte practice.
Acum depinde cu ce mai ai tu pe-acasa si cu ce vrei sa combini. Tu stii cel mai bine.
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
26+
olishka spune:
LA MULTI ANI LUCIA!!!! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de baietii tai!!!
Te rugam sa vii mai des pe-aici 
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
26+
Anaan spune:
Tufete, pe mine nu ma suparati, dar, la fel cum Ilinca vede in roz
, voi vedeti in negru. Eu sunt de acord cu Ilinca din perspectiva modului in care vad si "practic" eu scoala, insa stiu cazuri de profi dezinteresati si incompetenti. Cred ca adevarul e undeva la mijloc. Oricum, referitor la invatamantul din strainatate, am colege/colegi care lucreaza pe-acolo si nu e nici ala unul ideal. Desigur ca exista institutii de invatamant de top (dar costa bani grei sa-ti trimiti copilul acolo) pentru invatamantul liceal. Eu, cum a zis si Pisigri, nu l-as trimite pe Andrei la 14 ani departe de noi pentru a face liceul in strainanate. Daca ar fi sa aleg, as alege sa faca studii universitare/postuniversitare in strainatate, nu liceul.