Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***364***
Raspunsuri - Pagina 19
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda S. Din experienta, detoxifierea costa mai mult decit...porcitul. Mama lui Ian. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
cum asa?
sau e vb de efortul fizic pe care il faci, nu banesc?
Monnvas spune:
Salutam!
N-am apucat sa citesc nimic, intru numai sa va anunt diagnosticul: faringita (usoara, nu acuta) si otita pe dreapta. Avem si niste pipi la analize, sa vedem ce iese.
Azi-noapte a fost horror, iar 40 si plans ca il dor: burta, capul, urechea, gatul, piciorul...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
anca_nicolae spune:
Am revenit, insa inainte sa trec la pct 3, sa raspund lui chatonel:
da, si animalele mor, dar in general, oamenii le taie INAINTE de vreme, inainte de a-si parcurge intreg rostul, adica plantele nu le rupem cand nu e graul facut, ci doar cand "e vremea", pomii ii culegem cand e rodul copt, in timp ce animalele, sa zicem puii de gaina, sau manzatul, nu vor avea sansa sa-si parcurga toata menirea... Chiar imi amintesc, de multe ori, despre hiene.. ele parca sunt singurele animale ce manaca mortaciuni... cred ca ele sunt cele mai spirituale dintre pamanteni
.
sii, postul nu cred ca inseamna sa mananci "mai saracacios", eu a trebuit sa fac pomeni si in post si in ne-post, si credeti-ma, mancarea de post NU este mai iefitina, e doar o iluzie, o confundare intre mancare savuroasa/consistenta si mancare scumpa.
Mancarea de post nu e ieftina pentru ca... nu este consistenta.., nu tine mult de foame, si in plus, pentru a "compensa" acest lucru, oamenii tind sa gateasca mai multe feluri de post... pe cand in ne-post, un gratar poate sa te tina 1 de zi.
dau send si revin, sa nu amestec placerea "carnala" cu placerea "trupeasca" ![]()
:)))
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
andiaroro spune:
Ina- eu am incercat un fel de "istoric" al postului...Acum 1000 de ani, oamenii trebuiau si ei organizati cumva. Astazi putem alege sa credem sau sa nu credem, sa tinem post sau regimul X...Poate si atunci unii alegeau sa faca altfel, dar marea majoritate vazand ca se simt bine cu aceste perioade de abstinenta organizata au ales sa continue... Fiecare in stilul lui.
Ce spuneam eu, n-are nicio legatura cu costurile postului...actualizate
.
inapreda spune:
| citat din mesajul lui andiaroro Ina- eu am incercat un fel de "istoric" al postului...Acum 1000 de ani, oamenii trebuiau si ei organizati cumva. Astazi putem alege sa credem sau sa nu credem, sa tinem post sau regimul X...Poate si atunci unii alegeau sa faca altfel, dar marea majoritate vazand ca se simt bine cu aceste perioade de abstinenta organizata au ales sa continue... Fiecare in stilul lui. Ce spuneam eu, n-are nicio legatura cu costurile postului...actualizate ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) |
Scuze, costurile vizau o postare anterioara de-a lui Chatonel
Am inteles perfect ce ai vrut tu sa spui; intrebarea mea initiala -cea adresata lui Floric- se referea strict la postul din contextul crestin si la...justificarea lui. Adica: tin Monti ca sa slabesc, tin o cura de detoxifiere, evident, ca sa elimin toxinele DAR nu inteleg care e legatura intre ne-mincatul de carne si iertarea asa-ziselor pacate
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
chatonel spune:
| citat din mesajul lui Monnvas Salutam! N-am apucat sa citesc nimic, intru numai sa va anunt diagnosticul: faringita (usoara, nu acuta) si otita pe dreapta. Avem si niste pipi la analize, sa vedem ce iese. Azi-noapte a fost horror, iar 40 si plans ca il dor: burta, capul, urechea, gatul, piciorul... CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- Where there's a will there's a way |
multa sanatate injinerului, monn

anca_nicolae spune:
3. Sexul.
De ce ar trebui sa consideram sexul un pacat [si deci de evitat in post]? Si nu cautam aici raspunsuri din carte, pentru ca ... nimeni din aceasta odisee nu le-a aplicat 100%...
. vrem sa cautam impreuna raspunsuri din interiorul gandirii noastre, si din convingerea noastra.
Eu aici am o problema, eu nu pot crede partial, in vreo chestie, orice. Ori-ori. Si atunci, si legat de sex, mi-e greu [adica FAKE] sa zic ca da domne, e pacat, daaar, in limitele casatoriei si in afara postului, hai treaca de la mine, merge. Eu nu pot "arunca" sexul in "prapastia diavoleasca", dar sa mentin pe calea "crestineasca" lucruri precum admiratia frumusetii, moda, rujul, rochii cu decolteu sau umar usor descoperit... Ori toate colo, ori toate dincolo...
Omul meu arab insa STIE sa povesteacsa fff misto despre religie si sex. De fapt, ce ma uimeste pe mine, el a citit AMBELE "religii", si a lui, si a noastra, si a tot stat pe ganduri, de multe ori, in multe garzi, in multe nopti...
Dupa el, nici iubirea si nici macar sexul [privit nu doar ca o extensie a iubirii sufletesti, ca uniune etc, ci privit si ca atractie fizica, simturi, dorinte, chef etc] nu sunt in categoria pacat. El considera ca NU asta e dorinta lui Dzeu [nu mai stiu dc v-am zis, el de TOATE datile vorbeste despre Dzeu, nu despre Alah, DESI se declara arab 100%]. El crede ca doar excesul [ma plagiaza un pic :)))] e problematic, dar NU pt trairea senzatiilor in sine, sau pt multitudionea de parteneri, etc, nuu, ci pt DEPRESIA ULTERIOARA, in timp, ce apare intr-un astfel de om...
revin
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
inapreda spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
cum asa? sau e vb de efortul fizic pe care il faci, nu banesc? Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009Toulouse, la ville rose ![]() |
Legumele si fructele de calitate au preturi nesimtit de mari; si da, are dreptate si Anca, in "post" exista tendinta de a minca mai mult; cel putin, asa stau lucrurile in cazul meu. Chiar acu' vreo luna, 2 cind tineam regimul disociat, ziua de fructe "se simtea" la portofel.
Mama lui Ian.
simplyana_m spune:
Hai sa ma bag si eu, ca ma asteapta Anca
!
Dau cu parerea personala, scurt, ca nu stiu ce am azi (e muza plecata
), dar rama deschisa la discutii si aprofundari:
Postul este jertfa noului testament.
Isus a spus (aproximativ) ca nu e pacat ce bagi in gura, ci ceea ce scoti, transmutand astfel pacatul din sfera materiala, in cea spirituala. Asa ca postul inseamna mai intai smerenie, inseamna introspectie si auto-privare de placere (=lumea materiala), pentru o mai buna aplecare asupra spiritului. Astfel, vegetarienii nu au absolut nicio legatura cu ascetii, al caror exercitiu este pur spiritual. Se mai zice "post si rugaciune", in sensul de jertfa atat materiala, cat si spirituala, dar eu gasesc postul implicit, pentru o rugaciune adevarata. Sa nu uitam ca insusi Isus a avut nevoie de 40 de zile in desert, de "lupta cu demonii", pentru a se gasi pe Sine (o revelatie in acest sens a fost pentru mine "Ultima ispita a lui Hristos", de Nikos Kazantzakis)
Postul inseamna ignorarea trupului, in beneficiul spiritului, dar programarea lui in calendar are atat functie de "reminder", cat si de plan nutritional, cu vedere de ansamblu, acoperind mai multe aspecte, asa cum sade bine unui "mod de viata", Crestinismul fiind unul din cele mai complexe, dupa parerea mea. Postul este foarte, foarte binefacator si pentru trup, impunand un ritm care il fereste de excese in toate sensurile.
http://www.lucamic.blogspot.com/
inapreda spune:
Precizare: cartofii, varza, orezul si fasolea nu sint scumpe nici la noi; dar mie imi plac mincarurile savuroase, urasc monotonia, fie ea si alimenatra si imi place sa experimentez "senzatii" noi. ![]()
![]()
Condimentele costa (ex: tahina despre care iti poate confirma Pisigri)
De asemenea: migdalele, nucile, caju-ul, pistachi (nu-mi vine in minte acum varianta romaneasca
) sint foarte scumpe, dupa parerea mea.
Mama lui Ian.

Izia, 23 mars 2009