Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***364***
Raspunsuri - Pagina 20
inapreda spune:
Sanatate multa lui Ingi' si o noapte fara febra!
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simplyana_m Hai sa ma bag si eu, ca ma asteapta Anca !Dau cu parerea personala, scurt, ca nu stiu ce am azi (e muza plecata Postul este jertfa noului testament. Isus a spus (aproximativ) ca nu e pacat ce bagi in gura, ci ceea ce scoti, transmutand astfel pacatul din sfera materiala, in cea spirituala. Asa ca postul inseamna mai intai smerenie, inseamna introspectie si auto-privare de placere (=lumea materiala), pentru o mai buna aplecare asupra spiritului. Astfel, vegetarienii nu au absolut nicio legatura cu ascetii, al caror exercitiu este pur spiritual. Se mai zice "post si rugaciune", in sensul de jertfa atat materiala, cat si spirituala, dar eu gasesc postul implicit, pentru o rugaciune adevarata. Sa nu uitam ca insusi Isus a avut nevoie de 40 de zile in desert, de "lupta cu demonii", pentru a se gasi pe Sine (o revelatie in acest sens a fost pentru mine "Ultima ispita a lui Hristos", de Nikos Kazantzakis) Postul inseamna ignorarea trupului, in beneficiul spiritului, dar programarea lui in calendar are atat functie de "reminder", cat si de plan nutritional, cu vedere de ansamblu, acoperind mai multe aspecte, asa cum sade bine unui "mod de viata", Crestinismul fiind unul din cele mai complexe, dupa parerea mea. Postul este foarte, foarte binefacator si pentru trup, impunand un ritm care il fereste de excese in toate sensurile. http://www.lucamic.blogspot.com/ |

Mama lui Ian.
Floric spune:
Of, Ina, ai declansat o adevarata revolutie cu intrebarea ta. Eu am inteles sensul numai ca acum, in acest moment, nu pot s aiti raspund caci e mult de spus. In mare, da, postul este o pregatire trupeasca si sufleteasca inaintea sarbatorilor mari (cele 4 posturi mari de peste an simbolizeaza miscarile semnului crucii...in batrani, sa nu spun babe, se zice ca tii cele 4 posturi sa iti tii crucea. Cine are imagineatie sa iti inchipui cum te inchini ca is 4 miscari). Postul este jertfa noastra in intampinarea sarbatorii respective. Se spune sa fim curati si bucurosi. Nu stiu cine a zis ca mancarea te face sa te simti mai usor, da asa este. Ori nu se urmareste sa ai matzu plin ci in post (nu neaparat strict la cele 4 perioade, ci si la zilele de peste an de post) te hranesti cu credinta, cu rugaciuni, ai alte preocupari.
Ori, da, Ina, este ideal sa ducem o viata cumpatata, linistita, dreapta. Dar...hai sa fim seriosi. Cati dintre noi respecta cu adevarat poruncile si cerintele crestinesti? Si probabil, ca, macar in aceste perioade, dinaintea sarbatorilor, unii dintre noi ne amintim de cele Sfinte, de cainta si uite asa se ajunge la dorinta aryatoare de a tine post.
Da, poti spune ca este o detoxifiere a organismului dar pe vremea Inceputurilor crestinatatii se postea cu frunze, ierburi nu cu soia nemodificata genetic.
Hai ca revin cu acest subiect.
DAr sigur, intotdeauna, religia, credinta si Dumnezeu a generat polemici greu sa potolit si neinteles.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
anca_nicolae spune:
asa, sa continui, cumva, coroborand cu postarea lui roro de mai sus, cu nevoia de organizare, arabul spune ca de fapt, Dzeu doar "incearca" sa ne fereasca de depresie. Pentru ca.. un om care ajunge la exces trupesc, inseamna ca nu este 100% implinit/fericit/multumit de voata lui, si ca asta se intampla oamenilor SINGURI. Singuri sufleteste. Si atunci, Dzeu a "propus" acest model, al casatoriei, si al aparentei interziceri a sexului la liber tocmai pentru ca "impinge" pe om catre casatorie.
De aceea, in trecut, se purtau cu fff mare "firesc", casatoriile "programate", TOCMAI pt ca, oamenii erau mai "credinciosi", dar credinciosi in faptul ca, necasatorit, vei fi sigur atatcat de depresie, si deci, casatoria era privita ca o salvare, nu ca o pasiune nebuna... Ca orice salvare, ea putea fi "optimizata", si de aici decurgeau si casatoriile programate.
Inspre prezent, femeile au capatat "puterea" de a fi pe picioarele lor, si atunci... mitul "casatorie=salvare" a cazut, si a ramas doar notiunea de cuplu bazat pe iubire, nu pe nevoie. Nu stim dc e 100%, cine a citit postari ale lui vikinga, va vedea ca nu e chiar 100% bine. Asta scriu EU, care stiti, sunt total impotriva realizarii/mentinerii casatoriei in afara iubirii/fericirii etc.
Acest mit fiind cazut, a ramas sexul "descoperit". El nu mai este "legat" de casatorie, este legat de om, asa cum placerea de a ne plimba, de a manca este legata .. de om.
revin
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
inapreda spune:
Floric iti multumesc ca ti-ai gasit timp ca sa dai curs rugamintii mele. Astept cu interes continuarea. 
Mama lui Ian.
Ilinca_M. spune:
Ioi, pe ce panta spirituala o luaratzi...
Ma scuzati ca va intrerup discutia elevata
da' am o doleantza de adresat:
Simplyyyyyanaaaa, bine ca te vazui, freau si io poezie!!
(continuati, va rog, sunt ochi si urechi
)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
inapreda spune:
Bineinteles, multumesc tuturor tufetelor care au scris pe marginea acestui subiect; pe mine ma interesa, insa, in mod special opinia lui Floric pentru ca si eu am notat de-a lungul timpului ca ea este cea mai "pioasa" (nu-mi vine alt cuvint ) dintre noi. Si din ACEASTA perspectiva ma interesa subiectul ![]()
Altfel, stiu ca subiectul e controversat si ar deschide cutia Pandorei, motiv pentru care n-am inclus niciodata aceasta intrebare intr-un chestionar. 
Mama lui Ian.
simplyana_m spune:
Ilinca, stai o tzara sa ma concentrez (azi sunt imprastiata rau)!
http://www.lucamic.blogspot.com/
anca_nicolae spune:
Deci, in prezent, s-a ajuns ca acest subiect, sex, sa ramana "descoperit" si el poate fi transhat individual, nu la pachet cu casatoria, asa cum era pe vremuri.
In aceasta transhare, intr-adevar, eu nu consider sexul un pacat, eu, anca. Dar pun o diferenta intre "escaladarea" lui si urmarile lui. Adica, atunci cand el este "implementat" in scopuri de distrugere a altora [casatoriti sau nu], atunci el ar trebui tinut in frau. Totusi, gandul, cateodata, va ramane. Nu cred ca barbatii ce o adulau pe marlin mornore [pe ecran doar] se gandeau ca vaii, o fi maritata, sau chiar voi, cand vorbeati de actori sexi din filmele alea cu medici, iubiri, operatii si garzi. Nu e pacat sa privesti si sa doresti, un pic, in gand. So, nici macar gandul nu e pacat, ci doar netinutul in frau atunci cand efectul ulterior ar fi distructiv.
Prin urmare, eu prefer ca in "post" sa imi amintesc mai des de anumite gesturi "nobile", si las "jertfa" pt momente neschedulate.. daca or veni vreodata..., pt ca sincer, nu cred ca a "copia" jertfa unui personaj inseamna ca eu sunt mai spirituala, ci doar un elev constincios.
asa.. acum am citit mai sus, ca dc reduci placerea trupeasca, se amplifica trairea spirituala. Unii medici ar explica asta concret prin mancare de post = mancare redusa in "substante" stimulatoare de chef fizic.
revin
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
anca_nicolae spune:
Aoleuuuuu, acum vazui... intrebarea era doar pt Floric, si eu gata, ma bagai in oala pana la coate
.
ok, a venit simpli, predau locul la vorbitor.
A fost mortala ilinca.. vrea si ea o poezie..., dc simpli nu o face, si si dc o face
, ma stradui si eu... nu se poate sa ramaie fata fara poezie...
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori