Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***364***
Raspunsuri - Pagina 16
inapreda spune:
Chatonel, sa inteleg ca nu ai fluctuatii de 2, 3 5 kg
de cind ai slabit? Wow! Mi se pare...de invidiat si, musai, de copiat! 
Eu am adoptat stilul de viata Montignac, sper eu, "per veshnico". Ma rog, principiile de baza. DAR, daca intr-o seara vreau sa maninc piine cu vinete, sa zicem nu manin O felie, ci...6. A 2-a zi, maninc o prajitura ca, daca tot am facut o abatere, mai pot afce una. Si, uite asa, ma abat de la drumul drept o saptamina, ma ingras considerabil ca, apoi, sa revin spasita la Monti.
PS. De obicei "ma abat" cind am neshte "spleen"-uri interioare, lucru care ma dispera. ![]()
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
bebe_shtrumf spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae So... POSTUL. A raspunde la intrebarea "de ce postim" este, in mintea mea, apropae egala cu intrebarea "CAT din religie credem si CAT nu?". Uuups, merg pana la cafea, revin in 2 min [cafea, NU vodka :)))] Poze cu noi Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori ![]() |
vb de crestinism aici.
Iar "Postul" nu inseamna numai varza, fasole si cartofi, ok?
Sau postesc si fumez, sau doar cat si cand imi convine.
Postul inseamna(in varianta mea, si-n credinta mea) o pregatire pentru sarbatori, o cainta, de aceea nu te "bucuri" de "placerile"= carne, sex, bautura, caci astea inseamna desfatare si petrecere etc.
Si cel mai important este ca Postul este insotit de fapte bune,doantii, vizite, ajutor pt sarmani, o mancare calda, o ceva de pomana, un ajutor benevol; nu treb sa spui la toata turma, sa- te inscriptionezi"eu tin post", ca si cum e o scuza, o boala, sia stepti competimire, ca si mersul al biserica; e strict pt tine, si sufletul tau.
www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
inapreda spune:
Pisigri, subscriu si eu la "pro-turma" dar exact pentru ce ai argumentat tu; si nici mie nu-mi miroase a bine ideea cu "ei e prosti, noi sintem diferiti".
Mama lui Ian.
denisamada spune:
| citat din mesajul lui olishka eu ii voi lua altceva (dar ceva care stiu sigur ca o sa-i placa f mult - cred ca inca ceva sine+ trenulete+ alte chestii care sa-i completeze insula Sodor sau ma gandeam sa-i caut ceva cu Roary caci vad ca este innebunit mai nou) |
Cred ca mai iau si eu ceva Thomas de Mos Craciun pt ala micu', ca vaz ca au revenit in trend. Mai ales de cand ii place si fi-sii!
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
chatonel spune:
| citat din mesajul lui pisigri Si-acu sa raspund, ca ma suparai pe Chato :D si poate ma lamureste ea. Recunosc, produsele "de marca" pt copii (si nu numai...) sunt scumpe, mai scumpe decit altele din aceeasi gama. Dar pe de alta parte...nu stiu, ma uit la mine, ca daca e sa imi cumpar o cana pentru cafea pentru serviciu, imi aleg una care sa IMI PLACA. Si atunci, daca oricum ii cumpar copilului ceva, nu mai vine sa ii si placa? Nu o sa incurajez Hane Montanisme si Barbisme, recunosc. Dar daca la 5 ani sau la 10 ani fie-mea o sa vina sa imi ceara un Hello Kitty sau ceva asemanator...nu cred ca o sa-i refuz explicindu-i ca restul "e prosti" si ea e speciala. Mi-e teama ca genul asta de explicatie ar contribui la o separare de "turma" si stim cu totii cit de importanta este "turma" la anumite virste (in loc de turma, a se citi anturajul). Bine, pe de alta parte daca si chilotii tre sa fie Hello Kitty ca altfel nu se poate imbraca cu ei, coboara militaria din pod http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
atentie, pisicogrix, ca io nu vb despre toate marcile in trend
novus spune:
| citat din mesajul lui pisigri Si-acu sa raspund, ca ma suparai pe Chato :D si poate ma lamureste ea. Recunosc, produsele "de marca" pt copii (si nu numai...) sunt scumpe, mai scumpe decit altele din aceeasi gama. Dar pe de alta parte...nu stiu, ma uit la mine, ca daca e sa imi cumpar o cana pentru cafea pentru serviciu, imi aleg una care sa IMI PLACA. Si atunci, daca oricum ii cumpar copilului ceva, nu mai vine sa ii si placa? Nu o sa incurajez Hane Montanisme si Barbisme, recunosc. Dar daca la 5 ani sau la 10 ani fie-mea o sa vina sa imi ceara un Hello Kitty sau ceva asemanator...nu cred ca o sa-i refuz explicindu-i ca restul "e prosti" si ea e speciala. Mi-e teama ca genul asta de explicatie ar contribui la o separare de "turma" si stim cu totii cit de importanta este "turma" la anumite virste (in loc de turma, a se citi anturajul). Bine, pe de alta parte daca si chilotii tre sa fie Hello Kitty ca altfel nu se poate imbraca cu ei, coboara militaria din pod |
No, tocmai ce vroiam sa scriu dar din fericire am cui da copy pt ca asta e si parerea mea, nu imi plac mie acum barbismele si nu ii cumpar pt ca nici nu cere, la haine chiar nu are pretentii (ba, sa nu mint i-am luat lui David o bluza cu Fulger Mqueen si a fost asa incantata de ea incat nu o mai facem cadou
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
inapreda spune:
Bebe, multumesc
ca mi-ai oferit varianta ta...neconvingatoare pentru mine ![]()
Neconvingatoare pentru ca:
-nu inteleg cainta; din punctul meu de vedere trebuie sa traiesti astfel incit sa nu ai nevoie de "cainta" sau "pocainta"; nu mi se pare ok sa dai friu liber dezmatului, avind drept acoperire ulterioara postul si spovedania
-nu inteleg de ce trebuie "sa te pui bine" facind fapte bune in prag de Sarbatori; consider ca acestea trebuie facute tot timpul si fara un scop anume (de a mi se iaerta pacatele sau ca sa-mi cumpar bilet de sedere in Rai)
-in fine, nu mai izc nimic; mai bine nu deschideam subiectul pentru ca nu cred ca existe shanse ca eu sa inteleg vreodata "rinduielile" astea.
Consider subiectul inchis.
Mama lui Ian.
chatonel spune:
| citat din mesajul lui inapreda Pisigri, subscriu si eu la "pro-turma" dar exact pentru ce ai argumentat tu; si nici mie nu-mi miroase a bine ideea cu "ei e prosti, noi sintem diferiti". Mama lui Ian. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
eu asta am s-o sustin mereu, pentru ca este un adevar: nu facem parte din multimea de consumatori care-s fraieriti cu prima publicitate; oricum nu avem tv, pt ca noi citim, iesim, avem viata sociala si culturala in loc sa stam ore intregi sa ne indobitocim de la reclame (francezul de rind are peste 20 de ore de tv pe sapt). NU MERGEM IN FAMILIE LA FACUT CUMPARATURI (asta mi se pare greseala maxima, ca iesirea familiala sa fie legata de consum).
Nu cumparam niciodata "gadgeturi".
Opunem rezistenta la a ceda in fata nevoilor creeate de catre societatea de consum- dovada: eu nici acum nu am telefon mobil si nu mor.
anca_nicolae spune:
Asaaa,
am revenit la.. post.. adica la scaunul de la birou :)))
Sa intram in detalii, cu mainile afundate pana la "coate" :).
Notiunea de post, strict partea "didactica si APLICABILA" este, in mare, cum au zis floric si bebe, adica o perioada mai plina de fapte bune si mai saraca in placeri trupesti.
DAR, cand am scris mai sus despre acel semn de egal, m-am referit la mult mai multe aspecte [normal, cand SI lucrurile simple, vorba gazei, tre sa le complic].
1. Daca postul ar trebui sa insemne DOAR ce este mai sus, de ce ii trebuie o perioada de timp schedulata in calendar? Nu ar trebui sa fie un stil de viata, cam cum vrea ina motignacul?
2. "IF" la 1 ar fi raspunsul cu "ba da", atunci vine intrebarea: si atunci de ce nu aplicam mereu? Raspuns: pentru ca ... am fi prea sfinti, si nu am mai fi oameni muritori... ca deh, omul "obisnuit" e "normal" sa mai aiba si pacate...
3. "ELSE", dc la 1 rasp ar fi "nu", atunci vine intrebarea [extrapoland faza super misto cu pokerul cu Dzeu.. e mortala floric.. si mai ales, unexpected :))]: jucam pe reprize si pauze? Adica... intre posturi se cheama ca suntem in "piuuaaa".
4. Problema fundamentala in mintea mea este NU daca suntem credinciosi sau nu, ci ce consideram pacat.... de aici, cred ca pot curge rauri si fluvii... dau send si revin
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
chatonel spune:
| citat din mesajul lui inapreda Chatonel, sa inteleg ca nu ai fluctuatii de 2, 3 5 kg ![]() Mama lui Ian. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
fluctuatiile sint de un kil max in ultima vreme.