Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

eu am s-o sun pe d-na dr. Avram saptamana viitoare sa o intreb ce parere are despre aspenter. Nici eu nu l-as opri, evident, dar nici nu-mi place ce am citit despre riscurile tratamentului prelungit cu aspenter (mai ales in trim III). Oricum, 2 n-am avut curaj sa iau, mi-e teama sa nu-i fac rau copilului.(off topic si scuze pentru asta) am citit la odiseea la care sunt ca o fata a nascut la 28 de saptamani un baietel de 1200 (si ceva de grame parca) si amandoi, mama si bebe sunt bine. Imi canta inima. Stiu ca si ea apucase sa faca tratamentul pentru maturare fetala, stiu ca piscoata mea e mult mai mica, dar tot imi da speranta.Clexane ar trebui oprit cu minim 24 de ore inainte de nastere (undeva intre 48-24 de ore) iar aspenterul cu cel putin 5 zile inainte de nastere. Mie asa mi s-a spus. Chiar daca Doamne fereste se intampla ceva si ajungem pe masa de nastere mai devreme decat stabilisem, exista solutii sa amani cateva ore nasterea, pana se duce Clexane si ma gandesc ca se poate administra ceva sa-i contracareze efectul (zic si eu, ceva gen vitamina K). Cu aspenterul am auzit ca e mai urat, ar fi bine sa-l rarim macar, desi efectul lui tine mai mult de 48 de ore.Salut si eu fetele noi Un week-end placut! MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Toni, nu e o problema daca se declanseaza nasterea si esti sub clexane, se poate naste natural, dar 10% natural, fara niciun fel de anestezie. Riscul apare daca este o problema si trebuie sa se intervina chirurgical si nu se poate face anestezie.
Acum la cate induram noi mutantele...mai conteaza o nastere 100% naturala?

Am o intrebare legata de injectiile cu clexane: aseara cred ca mi-a nimerit un vas de sange sau ceva de genul asta, nu m-a durut injectia numai ca la final a curs foarte mult sange, nu am mai patit pana cum, poate a fie o problema?

MTHFR C677T Homozigot
+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 75IrDa spune:

La fel mi-a zis si mie medicul ginecolog ca nu este o problema daca intru in travaliu la mai putin de 12 ore de la clexane, pt. ca este cu masa molecurala mica(0.6). Eu vreau sa nasc natural si imi este teama de o sangerare mai puternica, in schimb inca nu imi este clar daca pot face epidurala. Luni merg sa vorbesc cu medicul anestezist.

MTHFR C677 Homozigot

Mami de Teo (04.08.2007) si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

SuzieQ, am patit si eu asa, am nimerit intr-un vas de sange si mi-a tasnit sangele dupa ce am scos acul. M-am cam speriat, dar nu a fost nimic rau, decat ca mi s-a facut o vanataie de toata frumusetea. De atunci ne-am invatat sa intindem pielea de pe burta si sa ne uitam bine unde sunt venele si sa facem intre ele, sa nu mai nimerim vreuna.

Am vazut si eu ca AntiFxa costa 200 lei la synevo, nu stiu de unde stiam eu de 400, dar este mult mai acceptabil pretul, cred ca o s-o fac si eu dupa ce scot aspenterul.

Fetelor voi ati cumparat ceva lui bebe? Sau v-ati apucat sa-i amenajati locsorul? Ca eu din decembrie as incepe sa iau una, alta, nu hainute, patutul, caruciorul, din astea...Pana acum nu am luat absolut nimic.
26+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Suzie si eu am mai nimerit cate un vas. Cand scotem venea picur mare de sange si stateam cu tamponul cu spirt pe intepatura vreo 5 minute, fara sa apas, pana se oprea. A doua zi in schimb am patit sa am hematom de jumatate de burtica, tot asa, fara sa fi durut cand am facut. Am evitat zona pana a disparut vanataia de tot. Eu nu ma ghidez dupa durere. Aseara m-a durut de numa'. Am zis ca sigur am nimerit ceva. Nici intepatura nu se mai vede astazi. Si alte dati nu doare mai deloc si fac cate o mare vanataie.
sa treaca.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 2 Urtogestan 200, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 1, Complex B-uri, acid folic 5 mg, Vitamina E, Vitamina C 1000
in 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Suz,nu-i bai
se face o vanataie si trece
si eu am perioada cand fac unele asa urate ....
dar trec .. acum am o burta curataaa nu se vede nik nik si sunt happy
Toni, am vazut si eu de minunea de 28 de sapt dar nu am vrut sa-ti scriu sa nu te rascolesc. Intr-adevar se poate, asa ca ,,, capul sus! o SA FIE BINE. La Polizu, cand era Luciu internata s-a nascut un bebe de 600 gr si era bine, crestea .. ajunsese la 1.5 kg si mama era foarte vesela. si acum 100 de ani se nasteau copii la 700 gr su sunt ditamai oamneii (am si eu unul pe etaj cu mine, acum are 20 de ani si e un urias).
Carpediem, in afara de contractul de celule stem nu am luat nimic dar din decembrie am zis ca ma apuc sa iau cate ceva. Pana acum am fost cam paranoia dar e timpul sa vedem si noi partea plina a paharului!

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Mi-am pus si eu minunatele mutatii, dar nu se vad decat la "vizualizare semnatura". Mai sap...
Vad ca discutati despre minunatele intepaturi, eu inca nu am vanatai (probabil se pierd in sunculitze). Dar dupa ce am nascut prin cezariana, injectiile mi-au fost facut in umar intramuscular 10 zile....Aratam ca batuta

Amary 9+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Citat:
citat din mesajul lui amary09

Mi-am pus si eu minunatele mutatii, dar nu se vad decat la "vizualizare semnatura". Mai sap...
Vad ca discutati despre minunatele intepaturi, eu inca nu am vanatai (probabil se pierd in sunculitze). Dar dupa ce am nascut prin cezariana, injectiile mi-au fost facut in umar intramuscular 10 zile....Aratam ca batuta

Amary 9+ de

MTHR C677+A1298 - heterozigote, FV Leiden, deficit Proteina S

se vede semnatura :)
la faza cu sunculitele, nu stiu daca are imp
ca am si eu ... l greu si tot am mai facut vanatai

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Dana, cu cine ai ales sa recoltezi celule stem? Eu acum tot citesc si trebuie sa ma hotarasc

Eu am comandat ceva hainute de pe: http://www.flickr.com/photos/imbracaminte_copii/page2/
(asta ca s-a facut ceva comanda comuna sa ne incadram in suma) si acum vreau sa fac o lista cu tot ce e nevoie la inceput (de vreo 2 saptamani to zic ca o fac).

MTHFR C677T Homozigot
+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Citat:
citat din mesajul lui suzieq

Toni, nu e o problema daca se declanseaza nasterea si esti sub clexane, se poate naste natural, dar 10% natural, fara niciun fel de anestezie. Riscul apare daca este o problema si trebuie sa se intervina chirurgical si nu se poate face anestezie.
Acum la cate induram noi mutantele...mai conteaza o nastere 100% naturala?

Am o intrebare legata de injectiile cu clexane: aseara cred ca mi-a nimerit un vas de sange sau ceva de genul asta, nu m-a durut injectia numai ca la final a curs foarte mult sange, nu am mai patit pana cum, poate a fie o problema?

MTHFR C677T Homozigot
+28

Off, fetelor, eu intelesesem ca e mai bine cu cezariana, ca programezi. Dar daca intervine nasterea inainte de programare???
Eu am o problema ca vreau sa continui sa fac injectiile desi dr mea ginecoloaga ar vrea sa le opresc cu 2 sapt inainte!!! M-am mai plans eu de asta! Si nu stiu ce sa fac?! Din ce mai intelesesem eu, majorit dr recomanda cezariana pt cele ca noi... Si de asta ma gandisem si eu sa aleg cezariana, sa ii zic dr ca le-am oprit(injectiile) cand a vrut ea, dar eu sa le opresc cu max 48 ore inainte. Voi ce ma sfatuiti?
32+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012

Mergi la inceput