Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

cu cord blood center
am profitat de ocazie la targul de la romaero ca pt contractele incheiat pe durata targului, beneficiai de ferta de a plati in 12 rate fara niciun alt cost suplimentar. Avand in vedere ca pacheul gold ajunge la aproape 4000 lei, am zis ca e o treaba decat sa-i dai toti odta sau in 3 luni. Oricum nu vom avea nevoie never ever dar asa tre sa facem asigurarea
am optat pt ei si pt faptul ca mai toate cunostintele mele care au recoltat, au facut-o cu ei si sunt destul de ok.
in rest, mai astept targul din decembire pt alte achizitii

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

eu una m-am impacat cu ideea de cezariana, chiar daca pana acum vreo 2 luni incercam sa ma imbarbatez si ma pregateam din punct de vedere psihic pentru nasterea normala.
mihaela - chiar nu stiu ce sa spun... nu mi se pare ok sa intrerupi pt 2 sapt clexane si eu as spune doctoritei in fata ca mi se pare riscant. parca se vorbea depre dezavantajul clexane-ului ca dureaza doar 12 ore si ar trebui administrat de 2 ori pe zi... acum e nevoie de 2 sapt pentru a iesi din organism factorii anticoagulanti?
cam aceeasi problema o am si eu cu dr mea, insa pe partea de utrogestan. mi-a spus sa iau cate 600 mg/zi (3 pastile), insa eu nu prea sunt fan si am luat cate 100 mg/zi. acum urmeaza sa primesc injectiile cu progesteron, injectii pe care le agreez foarte bine si le prefer in detrimentul utrogestanului. imi voi anunta dr ca nu am luat utrogestanul la indicatia ei sa vad daca imi mai recomanda injectiile cu progesteron (mi-e frica sa nu fie doza prea mare).
musette - esti bine? maine stiam ca ai programare la eco... asteptam vesti bune!

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mie dna dr Avram mi-a zis risc de sangerare 10 zile la aspenter si max. 12 ore la heparina (citeam pe undeva ca si la 6 ore a fost ok).

Am citit si eu de fata care a nascut la 28 sapt. bebe de 1250 g care respira singur, dar nu stiam ca apucase sa faca injectiile de maturare a plamanilor. Daca le faci, cat timp au efect? Ca citeam ca ar trebui refacute?

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

Buna fetelor
danezza frumoasa semnatura!
tonniro
Va citesc pe apucate, dar am intrat sa va impartasesc experienta mea. Eu am avut in sarcina fraxiparina de 0,4 si cezariana am facut-o la 10 ore de la ultima injectie, asa a programat dr meu ginecolog, mi-a spus sa nu-mi fac griji ca n-o sa se intample nimic grav, doar ca nu doreste o perioada prea lunga de intrerupere a anticoagulantului de 24-48 de ore cum aveam eu recomandare de la dr U. Prin urmare totul a decurs perfect, am facut rahi, practic am participat activ la nastere , nu au fost complicatii, eu m-am recuperat bine si dupa cezariana, la cateva ore am reluat anticoagulantul. Va pup pe toate si va tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Fly multa sanatate si bucurii!!! Dara cred ca depinde de tratamentul ales pentru maturarea pulmonara fetala. Am citit ca sunt unele pe care le faci in singura doza, altele la care trebuie rapel (refacute) la o saptamana sau chiar 3. Eu, cu Diprophos am facut 2 fiole la 24 de ore, 2 zile si mai fac 2 fiole inainte de cezariana. Si eu ma intreb ce se intampla daca bibi se hotaraste sa stea in burtica pana dupa 30 de saptamani....repet sau nu tratamentul? Banuiesc ca nu ma va mai interesa atat, pentru ca sansele ca piscoata sa respire singura vor creste simtitor.Si eu am nimerit zilele trecute un vas de sange. M-a trecut groaza gandindu-ma ca poate odata cu sangele mi-a curs si Clexane-ul.MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Mi-am facut Clexane-ul de dimineata si iar am avut 2 picaturi de sange. Mie de obicei imi iese o picatura de Clexane, nu sange. Am mai cautat pe net diverse depsre heparine si tratamentul cu heparine cu masa moleculara mica si am gasit ceva folositor. Sunt aici cateva lucruri despre dozare, nastere, etc. http://mymed.ro/anticoagularea-in-sarcin.htmlMTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

flyhigher77
ce ma bucur ca ai intrat si pe la noi
Mihaela, asa cum a zis si Fly, nu ai de ce sa ai pauza de 2 sapt la clexane!

in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

danezza, tonniro pai mai stau pe-aici pana nasteti, neaparat la termen si bebei sanatosi! Doamne-ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Interesant articolul, Toni. Inteleg ca ar trebui 1 mg/kg? nu stiu cat vine in UI sau cum se exprima medicamentele.

So, cel mai safe 24-28 ore...dar totusi in niciun caz 2 saptamani.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Neatza,
fetele, Musete n-a dat niciun semn?

in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput