Gravidute cu trombofilie - capitolul 5
Raspunsuri - Pagina 26
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Musette_1982/Musette_1982.jpg)
Musette_1982 spune:
Fetelor.... maronelile s-au intros aseara. Parca nu se mai termina. Abia astept sa mergem la eco sambata (ne-am reprogramat).
Azi primesc rezultatele la dublu test. Tineti pumnii.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 in 13+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Citat: |
![]() ![]() Dana, si cum fac daca, sa zicem cumpar o seringa de clexane de o,6 ml care e gradata? ![]() ![]() ![]() 3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV |
pai ma gandeam ca din clexane poti scoate 1 ml si in felul asta te orientezi si cam cat ar trebui sa scoti din fraxi al tau.
Daca ai injectii pentru toata sarcina, din punctul meu de vedere, dupa sarcina, poti schimba anticoagulantul si eventual atunci, treci pe clexane. Mai stiu persoane care l-au schimbat pentru ca erau alergice ..
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
danezza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette_1982 Fetelor.... maronelile s-au intros aseara. Parca nu se mai termina. Abia astept sa mergem la eco sambata (ne-am reprogramat). ![]() Azi primesc rezultatele la dublu test. Tineti pumnii. MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot. 2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011 ![]() |
o sa fie bine la dublu test iar cu maronelile ... ai grija sa nu fie rosu sangeriu asa .. si vezi ce-ti zice dr, numai maine nu-i poimaine.
![](pupic.gif)
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](images/user_woman.png)
amary09 spune:
Buna dimineata fetele,
Dara, multumesc de raspuns, cred ca am reusit cu semnatura. Si eu la prima sarcina am fost foarte racita in primul trimestru si am luat paracetamol si sirop de tuse din plante, fara urmari, deci si eu cred ca unele medicamente sunt safe.
Musette ma bucur ca s-a oprit sangerarea, maronelile nu sunt de speriat, dupa primul trimestru sansele sa reapara sunt mici.
Si eu vad ca nu mai am nicio pata, ma bucur, insa cu Utrogestan-ul am inceput vaginal ca nu mai eram om, simteam ca-mi plezneste capatana . Voi dimineata cum faceti sa nu se scurga, ca eu nu prea mi permit mereu sa stau linistita din cauza copilului (are 2 ani
) si din pacate uneori trebuie sa-l mai si ridic..... Deci partea cu efortul fizic
Saptamana viitoare intreb daca se pot pune doar 2 seara, sau trebuie neaparat si dimineata si seara. In sarcina trecuta am luat Duphaston, dar fara simptome ciudate (poate putin constipatie).
MeAlex, succes la stimulare, poate se prind doi ca la mine...
Amary 9+ de
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela_let
Dara, semnatura am facut-o in 2008 si tare as fi vrut sa o schimb acum, dar nu am reusit, sorry ca nu te pot ajuta... Pe la "Trombofilia, o cauza a infertilitatii" explica fetele mai bine (dar nu stiu ce capitol). Am sa incercs si eu. ![]() ![]() 3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV |
Dara, hai ca m-am prins cum e cu semnatura (din nou, dupa 3 ani).
Te duci la Profil personal si mai jos ai Optiuni profil si dai pe+/- si adaugi la Semnatura chestia pe care ti-o scriu eu mai jos, cu mentionarea faptului ca, intre paranteze, scrii datele tale
![](icon_smile_blush.gif)
3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV
Sper ca e ok.
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_let/mihaela_let.jpg)
mihaela_let spune:
Of, hai ca iesit tot semnatura mea!
Asta pui la inceput, apoi scrii datele care doresti sa iti apara si la sfarsit
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
mihaela_let spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danezza
pai ma gandeam ca din clexane poti scoate 1 ml si in felul asta te orientezi si cam cat ar trebui sa scoti din fraxi al tau. Daca ai injectii pentru toata sarcina, din punctul meu de vedere, dupa sarcina, poti schimba anticoagulantul si eventual atunci, treci pe clexane. Mai stiu persoane care l-au schimbat pentru ca erau alergice .. ![]() Doamne ajuta! MTHFR C677 Homozigot |
Ideea e ca este bula de aer la inceput, nu?
![](bang.gif)
Pentru sarcina am, eu asa cred, ca vor fi de ajuns. Ideea este dupa, dar eu nu cred ca exista Clexane de 0.30, nu?
Asa ca tot doza de 0.40 va trebui sa iau...Deci le am pe cele de 0.40 de Fraxi. Dna Viorica zicea ca s-ar putea sa marim mai incolo doza, dar totodata mi-a zis sa ma mai duc la Fundeni doar daca mai am o eco morfo, altfel sa le scriu sau sa le sun, deci raman pe aceeasi doza
![](bang.gif)
![](bibe.gif)
Nici nu stiu cum voi proceda... Cred ca stau cuminte pana la nastere, mai ales ca analizele au iesit bunicele si nu mi-a schimbat dna dr U doza (Fxa 0.15, iar data trecuta 0.17). Iar dupa nastere voi vedea cum naiba injectez 0.3 din 0.40 sau poate imi zic de la Fundeni sa injectez chiar 0.40 si gata!
Le-am mai si platit la pret intreg, pt ca eu deja luasem reteta pe luna in curs, din care mai este o saptamana si nu mai puteam astepta pana dupa 1 dec care e zi libera, iar medicul de fam este numai martea si joia, deci ar fi tb sa astept pana pe 6 decembrie! Asa ca...am platit 489 lei pe aceste injectii ieri
![](bang.gif)
Pentru semnatura:
hr intre 2 paranteze drepte, apoi langa, fara spatiu, tot intre 2 paranteze drepte, se scrie: font=Tahoma, apoi tot langa si tot fara spatiu si intre alte 2 paranteze drepte: size=1; apoi: teal
Dupa ce scrii toate cele de mai sus, pui datele tale care le vrei sa-ti apara la semnatura si iar, in cadrul unor paranteze drepte, unele langa altele, fara spatiu, urmatoarele:
/size=1
/teal
/font=Tahoma
Ultimul paragraf a fost pt Dara, sper sa fi reusit!
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
suzieq spune:
Musette, capul sus, vor trece si acele maroneli, eu cred ca totusi a fost un hematom ceva si nu s-a vazut la eco.
Georgia, ne bucuram sa auzim vesti bune. Mie la Timisoara ambii medicii (ginecolog si hematolog) mi-au dat clexane-ul in functie de kg, iar dna dr Uscatescu nu mi-a dat deloc clexane, cred ca nici Danei. Intr-un fel e ok ca am doza mai mare ca nu ma stresez cand pierd cate o picatura sau mai avem greseli de injectare, probabil ca daca doza era mai mica aveam motive in plus. Nici nu m-am ingrasat in sarcina si oricum medicul ginecolog mi-a zis ca daca bebele e ok nu are sens sa fac analize suplimentare sau tratament suplimentar.
MIhaela, clexane-ul este gradat, ca si o seringa normala si atunci poti sa scoti din lichid sau, mai simplu, injectezi pana la 0.3 si a doua zi diferenta (asta daca e voie sa folosesti seringa de doua ori in 2 zile diferite).
Ceea ce nu am inteles eu este cum se recomanda la fundeni anticoagulantul asta, cat nu era pe piata Clexane toata lumea era pe clexane, acum ca nu e fraxiparina, marea majoritate vin cu reteta de fraxi.
Daca tot a venit vorba de semnaturi, cum se pun carucioarele alea colorate?
Dana, facem capitol nou?
MTHFR C677T Homozigot +28
danezza spune:
[quoteIdeea e ca este bula de aer la inceput, nu?
[/quote]
daca tii seringa cu acul in jos, bula ramane sus si cand scoti lichid nu iese bula in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Mihaela, merci, cred ca mi-a iesit. Din cate am socotit eu, ti-ar mai trebui vreo 10 injectii ca sa ai pt. 6 saptamani dupa nastere?
Suzie, carucior pui roz sau albastru scriind baietel sau fetita intre paranteze drepte, cam asa stiu eu. Ai vizualizeaza semnatura ca sa poti testa daca ti-a iesit. Daca nu iese, mai caut.
Hai ca acu' dupa ce s-a chinuit Mihaela atata, saraca, cautand instructiuni pt. Suzie am gasit instructiunile de care intrebam:
Instructiuni pt semnatura:
Copiati (ctrl C) urmatoarea formula, stergeti spatiul pus de mine in paranteze si in loc de puncte scrieti mutatiile, tratamentul, etc.
[ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]................[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]
Apoi, te duci pe: Profil personal-> Editeaza profil-> Optiuni profil-> Semnatura; acolo Paste (ctrl P). Tot acolo ai si un butonas 'Vizualizeaza semnatura', ca sa vezi cum arata dupa ce scrii.
![](gravida.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*