Gravidute cu trombofilie - capitolul 5

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Cred ca la Clexane nu-s probleme, stiu o fata care a fost azi la Fundeni si i-a zis dr. Uscatescu sa cumpere Clexane si sa vina maine sa discute de tratament si sa invete sa faca injectia...nu i-a zis ca nu s-ar mai gasi. Ea nu e gravida inca, asa ca daca ramane, va avea nevoie de muuult Clexane.
toate fetele!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm

pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Cred ca la Clexane nu-s probleme, stiu o fata care a fost azi la Fundeni si i-a zis dr. Uscatescu sa cumpere Clexane si sa vina maine sa discute de tratament si sa invete sa faca injectia...nu i-a zis ca nu s-ar mai gasi. Ea nu e gravida inca, asa ca daca ramane, va avea nevoie de muuult Clexane.
toate fetele!

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E primele 10 zile ale cm

pentru

alex, te tot urmaresc si la topicul celalalt .. am retinut bine, urmeza o stimulare? te asteptam cu drag sa ne spui vestea cea mare

in 28+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Danezza, te referi la Aspirante, nu?
Da, luna viitoare ne stimulam, si atunci scot de la naftalina sfaturile tale despre injectat, stii tu de ce.
Incercam cu Clostylbegit, speram sa ne iasa din prima!

Edit later: am uitat ca am scris si la "Trombofilia, o cauza a infertilitatii" despre stimulare...am simptome de gravidutza deja!

pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

MeAlex, tin pumnii!!!

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

m'neata zanici
fost aseara la control sa vedem dra piscotica (de data asta la medicul cu care voi naste)
am stat de vorba ca el ,dupa ce i-am povestit patania cu eco facuta in alta parte si decalajul acela la abdomen
ce mi-a explicat pare destul de logic --in general masuratorile plane (gen femur , humerus , etc) sunt mult mai usor de efectuat si ca atare sunt considerate cu curatete mai mare , decat masuratorile caputului sau abdomenului (care sunt niste elipse si se prind mai greu de catre aparat mai ales ca mi-a zis ca trebuie sa fie in plan cu nu stiu ce sectiune a nu stiu carei vene --ma pun pe citit sa vaz io ce zice nenea dr)
de aici si masurari de-astea combinate , plan sfera si tot asa
deci a masurat femurul lui pisco si mi-a zis ca e ok

de ceva vreme ma tot macina o intrebare (scuze daca s=a mai raspuns)..care este legatura intre doza de clexane si greutate in sarcina (inteleg un calcul initial functie de inaltime si greutate , dar modificam doza dupa greutatea crescuta din sarcina ?daca da , aveti un raspuns de la medicul hemato?)
caci ma gandesc ca , el fiind un anticoagulant , e f strans legat de volumul de sange (care da in sarcina creste ),asta da ... dar in rest ?
hai ca v-am ametit
toni , azi asteptam cele mai bune vesti de la tine

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgia_c

m'neata zanici
fost aseara la control sa vedem dra piscotica (de data asta la medicul cu care voi naste)
am stat de vorba ca el ,dupa ce i-am povestit patania cu eco facuta in alta parte si decalajul acela la abdomen
ce mi-a explicat pare destul de logic --in general masuratorile plane (gen femur , humerus , etc) sunt mult mai usor de efectuat si ca atare sunt considerate cu curatete mai mare , decat masuratorile caputului sau abdomenului (care sunt niste elipse si se prind mai greu de catre aparat mai ales ca mi-a zis ca trebuie sa fie in plan cu nu stiu ce sectiune a nu stiu carei vene --ma pun pe citit sa vaz io ce zice nenea dr)

de ceva vreme ma tot macina o intrebare (scuze daca s=a mai raspuns)..care este legatura intre doza de clexane si greutate in sarcina (inteleg un calcul initial functie de inaltime si greutate , dar modificam doza dupa greutatea crescuta din sarcina ?daca da , aveti un raspuns de la medicul hemato?)
caci ma gandesc ca , el fiind un anticoagulant , e f strans legat de volumul de sange (care da in sarcina creste ),asta da ... dar in rest ?
hai ca v-am ametit

Albert Einstein

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca

am auzit si eu cum ca anticoagulantul se da in functie de kg si implicit de volumul de sange
parerea mea (si nu numai) este ca trebuie sa mai tinem cont si de cat este de afectat organismul nostru de trombofilie.
eu am plecat in sarcina de pe la 80 kg, 1.75-1.766 cm si dr mi-a dat clexane 0.4. Pana acum nu mi-a crescut doza cu explicatia ca atata timp cat lucrurile merg bine nu avem de ce sa modificam nimic. Mai vedem pe viitor (unde sper eu sa fie la fel de bine).
Alex- cu simptome sau fara, te asteptam aici in calitate de prietena gravidutza (si nu numai)
Tonihai cu vestile despre pitica. Oriocum eu stiu ca va fi bine si vei ajunge cel putin la 36 de spat cu 2.6 kg . Indiferent de ce iti spun doctorii

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Citat:
citat din mesajul lui danezza

off cat ai mai umblat si tu .. e bine ca ti-ai prcurat fraxi dar nu stiu sa iti spun cum sa-l dozezi. la clexane e gradat si e mai usor. Fraxi de 0.3 inseamna o.3 ml? sau care e faza ca habar n-am. Poate data viitoare cand mergi la fundeni iei una la tine si intrebi asistenta. Daca tre sa scoti doar 0,1, inseamna ff putin. Ia o injectie de clexane de 0.6 ca e gradat si vezi cat inseamna 0.1 .. dar asta sa fie acelasi lucru ca nu stiu!
hai ca nu mai ai mult!
De fraxi am inteles ca nu il mai fac dar de celxane a zis ceva?

Gabi: felicitari pt rezultate!

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Da, Dana, Fraxi de 0.3 inseamna 0.3 ml. Si nu sunt gradate seringile...am tot studiat o seringa de 0.40 ml!!! De Clexane nu a zis nimic dna doctor. Era doar agitata in leg cu FRAXIPARINE. Pe o fata o chemase, cred ca o trecuse de la Fraxi la Clexane si vroia sa vada cum ii merge... Ea avea insa 4.5 luni de sarcina. In cazul meu, fiind cu sarcina aproape de 33 de saptamani, probabil nu vrea sa ma treaca pe altceva. Eu mai am acasa 13 injectii de 0.3 ml (eu credeam ca mai am 18...) plus ca am luat inca 38, deci se fac pt 51 zile. Pana la 38 saptamani mai sunt, in cazul meu, 38 de zile. Deci pentru post-partum, daca as naste la 38 de sapt as mai avea 13 injectii de 0.3 plus 20 de 0.40 ml. Am sa scriu mail si dnei asist Viorica sa o intreb ce fac cu cele de 0.40 cand epuizez stocul de 0.3 ml.
Ideea e ca sigur nu sunt zvonuri pt ca eu luna trecuta am alergat la 8 farmacii pana cand am gasit aceste injectii si nu am putut lua 30, ca nu aveau atatea pe stoc, a trebuit sa comand si le-am luat dupa cateva zile.
Dana, si cum fac daca, sa zicem cumpar o seringa de clexane de o,6 ml care e gradata?

32+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Mihaela, imi pare rau ca eu nu stiu sa raspund la ce ai intrebat tu :(
Da' voiam sa te rog sa-mi zici si mie cum ti-ai facut semnatura asa mai mica si cu alta culoare, cu linie, etc. Sper sa nu te superi:)

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Dara, semnatura am facut-o in 2008 si tare as fi vrut sa o schimb acum, dar nu am reusit, sorry ca nu te pot ajuta... Pe la "Trombofilia, o cauza a infertilitatii" explica fetele mai bine (dar nu stiu ce capitol). Am sa incercs si eu.

32+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 foarte usor pozitivi, insa, la Fundeni, mi s-a pus diagnostic de SAFL NEGATIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 75IrDa spune:

[quote]citat din mesajul lui georgia_c

m'neata zanici

hai ca v-am ametit

Albert Einstein

Buna dimineata!
mie initial mi-a dat doza de 0.4 de Clexane la 55 kg ( cat aveam cand am ramas insarcinata) si a zis sa anunt cand ajung la 60 kg pt. ca o sa trec pe doza de 0.6 pana ajung la 80 kg. Recomandarea este a medicului ginecolog care-mi urmareste sarcina, si care m-a si trimis sa-mi fac si analizele pt. depistarea trombofiliei. Eu la Fundeni nu am fost decat o singura data la inceputul sarcinii.

MTHFR C677 Homozigot

Mami de Teo (04.08.2007) si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 75IrDa spune:

scuze, in mesajul precedent mi-a luat citatul aiurea. am probleme cu net-ul si l-am scris de vreo 2 ori

MTHFR C677 Homozigot

Mami de Teo (04.08.2007) si 36+

Mergi la inceput