Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***363***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

La noi miorlaiala e in program numai in prezenta mea. In rest, e fooaaaarte fericita si vesela cu toata lumea.

Exemplu : aseara mingiia motanul, abia trezit din somn, care s-a intins cu labele in sus in pozitie de lupta. Si ii spun, pe ton normal, fara sa ma agit, fara sa tip: Ilinca, ai grija sa nu te zgirie motanul. Mai frate, si se supara, si vine alergind la mine, cu capul in jos, miriind "Veau in batze, veau in batze". O intreb ce are, o iau in brate, o dau jos, plec, ma rastesc, ma alint etc etc, nimic, ea biziia ca vrea in brate. Din nimic. Daca ma ridic si plec vine dupa mine tipind si plingind de-a binelea, ca vrea in brate.
De fiecare data dupa ce se termina criza imi spune ca "mama te ubeste taie-taie" si ii confirm, si ii spun ca o iubesc orice ar face, dar uneori tare ma supara cind miorlaie asa in loc sa imi spuna ce o supara, sa rezolvam problema impreuna. Degeaba. Fazele astea ma fac la psihic !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Ina aseara ma luase burta si pe la 3 m-am culcat dar de dimineata am fost fresh Multumesc.

Pisik, Pisigri, Bianca, Dodo multumesc ca ati impartasit cum stau si pe la voi lucrurile. Pisik si tu ai ceva showuri pe-acasa, desi eu de cate ori o vad pe Ana imi pare atat de cuminte si intelegatoare ca imi vine greu sa cred. Dar iti dai seama ca te cred. Eu incerc sa nu ma enervez si procedez si eu exact cum zice Bianca, dar la mine nu iese. David este atat de incapatanat si urla langa mine si trage de mine si ma bate pana obtine ce vrea. Desi ii explic de cateva ori si apoi il las in pace (si Cristi insista sa nu-i mai zic de 100 de ori caci el intelege, dar se preface ca nu intelege). La noi nu functioneaza.

Sa va povestesc de ieri seara (de fapt noapte): David ieri nu a dormit la pranz si seara era praf de oboseala. Se facuse deja 11 ceasul, ne-am bagat in pat si ca de obicei tot tacamul, povestim un pic, ne jucam pe Ipad (seara desenam) si apoi il opresc si ii zic ca s-a terminat bateria si ne culcam. In fiecare zi functioneaza f bine, mai putin in ultimele 2 dati. Nu mai vrea deloc sa doarma, ii este frica sa nu piarda din distractie. Mentionez ca deja toata lumea dormea (mama, care era cu el in pat, Chitibus, Cristi, toti se culcasera). A inceput scandalul si urla sa mergem in camera cealalta sa ne uitam la desene. L-am lasat 10 minute singur in sufragerie, dar eu m-am facut ca dorm (chiar adormisem un pic). Apoi a venit la mine si ainceput sa traga de mine si sa urle ca dsa vin sa ma uit cu el. I-am explicat f frumos (cum ii explic in fiecare seara) ca toata lumea doarme, ca este noapte, ca dormim se face ziua si o luam de la capat cu joaca, ca sa nu faca galagie ca trezeste lumea si ca si eu vreau f mult sa dorm caci sunt obosita. El urla in continuare langa mine si tragea de mine si ma batea. Am inceput sa nu-l mai bag in seama, dar mai urat facea. Va zic ca nu era o solutie sa merg cu el la laptop caci mai putea sa stea si 2 ore la desene. Am incercat sa rezist, sa-i explic, am injurat printre dinti pana nu am mai rezistat am venit cu el si l-am certat bine de tot. A venit la mine in brate, si-a cerut scuze si a zis ca vrea sa doarma. Am mers in pat si in 3 min a adormit. Dar nu-mi place deloc aceasta solutie caci il supar si pe el, dar si pe mine si nu imi place sa urlu.

Cam asta este pe la noi...Dar mai face figuri si pe timpul zilei si nu vrea deloc sa inteleaga, nu merge cu negocieri la el. Trebuie sa faci numai ce vrea el caci de altfel incepe scandalul. Si asa am obosit Tare mi-ar placea sa-i placa la gradinita si sa fie si sanatos. Dar deocamdata este imposibil ce-mi doresc eu. Desi abia astept sa nasc, mi-e tare frica de momentul cand o sa raman singura cu ei acasa. Si daca as avea ajutoare tot nasol ar fi, caci el ma vrea numai pe mine. Sper sa mai creasca in aceste cateva luni si sa inteleaga mai multe, desi si acum intelege, dar este f incapatanat.

Gata, caci am scris cam mult.

Olga, mamica lui David iepurasul si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAndra_81 spune:

Neata la pranz!

Si noi avem crize de personalitate cat incape, cu tavaleli, urlete si tot tacamul si oricat as incerca eu sa fiu zen nu reusesc tot timpul, din pacate. Mai nou, cand incepe cu urletele sau cand ma mai pocneste ii spun ca m-am saturat, ma ridic si plec in alta camera si mai si inchid usa dupa mine. Ea urla un pic si incepe sa se joace singurica, si uite asa avem amandoua liniste 5 min Dupa, cand ma intorc in camera ma intreaba daca mai sunt suparata si-si cere iertare si eu o iau la pupacit si uite asa n-are mare efect supararea mea

Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Desi Olga ma vede ca pe un monument de calm - merci, Olgule, dar nu merit complimentul!- chiar nu sunt: deseori ridic tonul la Andrei si ma enervez si-mi pare tare rau dupa aceea, mai ales ca, daca judec la rece, nici nu face saracul de el mare lucru, incat sa merite asemenea reactii din partea mea. De cele mai multe ori cauza "turarilor" mele e oboseala, iar asta nu ma onoreaza absolut deloc si mi-e ciuda pe mine ca trebuie sa sufere copilul din cauza ca eu am nevoie de odihna.De cand am realizat asta, incerc sa ma controlez si merg pe linia ignoratului: ii suport si eu nervii, asa cum ii suporta si el pe ai mei - acum nu va imaginati ca mereu imi si reuseste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAndra_81 spune:

Pisik, Olga eu va inteleg perfect, zici ca-s fratiori , asa face si a mea, mataiala si urlete de fiecare data cand nu ii iese cum vrea ea, si asta numai cu noi doi, cu altii e un ingeras de copil, dar ma gandesc ca ceilalti cu care mai sta, adica bona sau bunicii ii fac toate poftele si n-are ocazia sa se exprime cum stie ea mai bine.

Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Daca sunt la centralizari ma afirm prima. Nu ma regasesc in viziunea Gazei, Anamaria si Gianina.

Acu, eu stiu ca aveti o parere buna despre mine dar va invit sa o si exprimati in scris.

Apropo, mamutul caracterizarilor cuprinde 60 de pagini. CAt are un mamut de doctorat, ca sa stiu la ce ma inham? Bine, 60 de pagini are pana acum dar e ne-filtrat.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Floric multumim tare multa pentru munca depusa

Gianina multa, multa sanatate Micsunicii. Imi place totusi ca nu v-ati lasat de program si distractii. David cand boleste, nu mai pot sa ma mobilizez deloc. Dar cum am zis, te organizezi f bine
Multumesc de sfat, si eu m-am gandit ca o sa ma umflu, dar deja am facut programare la coafor si chiar am nevoie de o schimbare.

O sa revin cu o rugaminte la voi

Olga, mamica lui David iepurasul si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Floric,

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Salut fetele, probabil ca sunt ultima la efectuarea temei 2, n-am citit nimic din urma ca merge netul in reluare si dureaza o ora sa mi se incarce pagina. Ce nu-mi place e ca am tot amanat si acu mi-am pierdut si ideile, si cu timpul stau prost si cheful mi-a fost un pic alterat de ceva probleme de acasa daar o sa incerc sa dau tot ce-i mai bun.

Asadar:
Anaaan

Eu pe Anaan o vad un om "bun ca painea calda". Mi se pare ca aceasta expresie i-se potriveste de minune. Prezenta ei, atat in real life cat si virtuala degaja atata bunatate, calm, echilibru, serenitate si impartialitate incat pentru o persoana asa mai agitata ca mine sunt absolut dezarmante. Mi-e Anaan mi-a placut de la primele postari. Are un umor fin, se incadreaza in toate discutiile de pe forum cu o deschidere si sinceritate care ma face sa o simt ca fiind una dintre fetele cele mai legate/ atasate de grup. E adevarat ca in real life nu este asa de curajoasa in a se implica in diferite conversatii dar este un foarte bun ascultator. N-as fi vrut sa o caracterizez prin prisma meseriei sau ca calitatii de mamica dar din aceste doua privinte eu am observat la ea o calitate pe care nu am altfel cum sa o definesc. Desi e profesoara, e o persoana matura, si ti-ar putea inspira un pic de inchistare in ceea ce priveste cresterea copilului, ea nu e deloc asa. Se joaca cu Andrei ca orice mamica ghidusa, nu aplica cu inversunare sau cu dedicatie metode didactice pentru cresterea lui si pentru asta o apreciez tare mult. Asa ca in spatele profei se reflecta si sufletul deschis si lipsit de costrangerile maturitatii si ale profesiei, probabil de aceea o si plac asa de mult elevii ei. Si daca tot e vorba de profesie, stiu ca multe fete au scris ca le-ar placea ca Anaan sa fie profa copilului lor dar mie mi-ar fi placut ca Anaan sa fie profa mea.
Din pacate nici eu nu am reusit sa ajung la sufletul ei (ca sa folosesc o forumula deja consacrtata pe forum), poate pentru ca eu am fost prea speriata de linistea ei iar ea de vijelia mea. Dar mi-ar placea muult de tot sa o cunosc mai indeaproape.
Ce am de criticat este ca uneori se desconsidera prea mult (nu stiu daca e tocmai cuvantul potrivit) si bate in retagere luand postura de ascultator(in viata reala) sau cazand in butoiul cu melancolie.

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka
O sa revin cu o rugaminte la voi

Presupun ...ce este...daca-i tot ceva organizat de tine/voi pt copii da-mi si mie PM ca eu mai am si zile din vad abia la o luna dupa

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.

Mergi la inceput