Nasterea la Arcadia - Iasi( 26 )
Raspunsuri - Pagina 14
gravidacori spune:
multumim fetelor de urari, va doresc numai bine voua si bebeilor vostri
eu cercei i-am pus dupa vaccinul de 4 luni, la 3 sapt dupa de fapt, ca asa m-am hotarat eu sa-i pun in perioada aia. gaurile le-am facut la un magazin de bijuterii din mall , 30lei a costat.nu am avut prb cu urekiusele. pun ei intai cercei medicinali, care trebuie tinuti o luna jumate. noi kiar ieri i-am skimbat,i-am pus pe cei de la nana de la botez,ca sa fim frumoase la implinirea celor 6 luni
O intrebare, branza de vaci proaspata de tara pot sa-i dau fetei? daca nu, de ce sau de cand?
ionelamaria spune:
Promisa poveste despre ce nu a fost ok la nastere e acum pe blog
cori: eu nici acum nu ii dau branza din lapte nepasteurizat lui Mihnea ( care are 2 ani. ideea e ca branza de la tara nu se face din lapte fiert. Astfel nu sunt omorate bacteriile si alte chestii care ajung in lapte iar imunitatea lor abia dupa 2 ani e suficient de puternica. I-am dar branza de tara in budinci si alte chestii preparate termic .... niciodata ca atare.
gravidacori spune:
IONELA, multumesc , am inteles.i-am dat azi putin p buze si parea ca tare-i place,dar vom spune PAS.
DadaIna spune:
Pupicei fetelor.Eu ii dau fetei branza de vaci de tara, oua de tara.Acusica o voi invata cu lapte de capra si alte derivate.Cu asta am crescut si eu si sotul cand eram mica.Nu cred ca sunt mai sanatoase produsele din comert decat o sursa de incredere de la tara sau propria curte.
LenaC spune:
Dada de acord cu tine. Si eu asa o sa fac:)
Eu cand eram graviduta am papat branza de la tara si nu am avut prob.
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Promisa poveste despre ce nu a fost ok la nastere e acum pe blog Mami fericita de Mihnea si de Tudor |
Ionela, citit povestea. Eu m-am simtit si mai nasol, era anestezistul-barbat in incapere si se uita si el cand eram pe masa..deci no comment.Oricum pt mine atunci nu mai conta nimic..dar ca idee, nu stiu de ce se baga si el in seama?
madline82 spune:
Stiu ca fiecare mamica o sa adopte propriul stil vis-a vis de diversificare. Eu sunt hotarata sa nu dau fetei deloc din comert: carne, oua, branza. daca voi primi de la bunici oua sau carne bine, daca nu, gasim metode alternative de inlocuire.Cu branza inca stau in dubiu daca sa o dau sau nu, indiferent de care. Inca nu am inceput diversificarea, am zis sa mai asteptam o luna.Si ca sa nu saraceasca in depozitele de fier o sa iau eu fier supliment.
DadaIna spune:
Pupicei fetelor.
iulia_iulia ce a patit puiutul?Eu nu stiu dermatolog de copii.:(
Mada nici eu nu incepeam diversificarea la 6 luni pentru ca era satula cu laptele meu si inca si acum tot laptele e baza insa m-au speriat niste prietene ca erau pro alaptare exclusiva pana cel putin 8-9 luni si s-au trezit cu niste probleme si niste anemii la copii ceva de speriat.Anemia poate debuta fara sa stim ca exista.Nu vreau sa risc.Decat sa ii dau picaturi sintetice mai bine sa ia vitaminele, fierul, proteinele si tot ce ii trebuie din fructe,legume proaspete si alimente.
oana.irina spune:
Buna fetelor!
Multumim pt gandurile bune.
Dada, tu ai inceput diversificarea dupa schema pediatrului? A fost sambata la noi si am vb deja despre diversificare pe care o s-o incepem la aproape 6 luni, in functie de cum o sa ia in greutate in urmatoarea luna. La ce se refera cand spune fainos fara gluten? La cereale, biscuiti?
Iulia, imi pare rau, dar chiar nu stiu niciun dermatolog de copii. Maria avea o iritatie urata la gat si ma gandeam ca e ceva grav, dar pediatrul mi-a spus sa o dau cu bepanthen ca e eritem. Si asa a fost. Dupa o singura aplicare a trecut ca si cum nici nu a fost.