Nasterea la Arcadia - Iasi( 26 )
Raspunsuri - Pagina 13
ionelamaria spune:
5 cazuri de TBC la Iasi la gradinita ( de fat 4 copii si 1 coleg student al educatoarei). Intrebarea mea e: copiii aia nu au primit vaccinul anti tbc la 3 zile de la nastere? La ce le-a folosit? probabil pentru ca e "atat de eficient"nmu se face in tarile dezvoltate...
oana.irina spune:
Buna seara!
E ingrijorator cel putin, ce spui tu Ionela. Pe de alta parte, eu ca mama nici nu imi pot permite sa imi asum refuzul vaccinului. Dealtfel, nici nu stiu daca te intreaba cineva daca sa i-l faca sau nu copilului. Eu una nici nu am stiut ca o sa-i faca vaccin in maternitate. M-au anuntat dupa, cand mi-a adus-o in camera umflata de plans mititica.
Marti am facut si noi vaccinul de 4 luni. Nu a plans delooc, ba mai mult chiar a ras. Am adus-o pe doamna de la circa cu vaccinul acasa si a decurs totul minunat. Nu i-am pus nici paracetamol preventiv...
Maine vine dr pediatru in vizita. Are o iritatie uratica si nu vrea sa ii treaca deloc, in rest e bine. M-am relaxat si cu greutatea. Suntem in grafic. Are 5800 de gr la 4 luni, peste dublul greutatii de la nastere.
DadaIna spune:
Pupicei fetelor.Ce mai faceti?Nici o burtica noua?Burticile vechi vad ca nu ne mai dau nici un semn de viata.Am ramas numai noi mamicile pe aici.
Ufff saracii copilasi.Ionela am citit pe alte forumuri ca multe mamici se plangeau ca trebuia repetat vaccinul BCG pentru ca la unii copii nu se prinde.Nu stiu cum vine asta ca si eu sunt cam ingrijorata.Cred ca e vorba de cazul Aroneanu.A fost si la stiri la TV. Multe mamici discutau despre testul IDR sa il faca inainte de revacinare.In alte tari nu este obligatoriu vaccinul deoarece nu sunt tari cu risc de TBC cum e Romania.Ma refer la nr.cazuri.Nu prea am inteles ultima fraza "nmu se face..."cred ca ai vrut sa scrii: nu se face. Daca e asa atunci ce am raspuns eu e la subiect.
oana.irina felicitari pentru greutatea micutei si vestile bune despre vaccin!
Puiutii nostri nu plang cand sunt mici la injectii pentru ca nu e dezvoltat sistemul nervos complet.De asta se zice ca bebelusii percep altfel durerea.Cred ca gazuta ta a plans din alt motiv in primele zile.Nu din cauza BCG-ului.Nu stiti ca se zice ca e indicat sa se faca gauri in urechiuse fetitelor in maternitate pentru ca nu simt durere?Ei de asta nici la vaccin nu plang de durere.Poate se sperie de ceva.Nici gaza mea la 4 luni nu a plans, a ras la fel ca si gazuta ta insa acum la 6 luni....vai si amar...
Am trecut si noi noaptea grelut dupa vaccin in sensul ca s-a trezit de vreo 3 ori tipand.Au fost de vina ori trauma dupa vaccin, ori durerea din locul intepaturilor, ori dintisorii.Am leganat-o putin si a reusit sa faca nanita.A adormit tarziu, in jur de 1-2 noaptea.Pe la 8 dimineata a supt un bidonas de 200 ml lapte pe somn.Aseara nici nu i-a mai trebuit papa si s-a trezit abia la ora 13 azi la amiaza.12 ore de somn in continuu si apoi iar veselie si lucruri revenite la normal.Normal ca am dormit si eu cu gazuta ca sotul meu credea ca nu suntem acasa cand a venit la ora 13.Nu mi-a facut febra si nici nu i-am pus nimic preventiv.Doar pupici, imbratisari calde, dormit cu capusorul pe pieptul meu si asa ne-am linistit si alinat.Bine ca a trecut.Acuma 6 luni stam bine merci pana la urmatorul vaccin de la 1 anisor.Sa dea cel de sus sa nu avem nevoie de medic in tot acest timp.
Noapte buna!
ps.Uitasem sa intreb mamicile cu bebe de 6 luni gata vaccinati.Ce vaccin au facut bebelusii vostri acum?Tot Pentaxim si Prevnar sau ce fel?
gravidacori spune:
SI uite cum facem noi in capitolul 26 , pe data de 26 , 6 LUNI! intr-o zi cu un asa soare frumos!
claumarcoci spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gravidacori SI uite cum facem noi in capitolul 26 , pe data de 26 , 6 LUNI! intr-o zi cu un asa soare frumos! MAMA PRINTESEI ESTERA ELENA-26MAI 2011 |
Ce frumos
La multe lunite!!!!
Claudia DAVID ANDREI 12 septembrie 2011
DadaIna spune:
La multe lunite si la multi ani plini cu raze de soare Estera!Azi chiar a fost o zi frumoasa de toamna desi de dimineata era o ceata...am fost si noi prin parc insa era cam pustiu.Noi ne uitam la desene cu Nu zait pagadi pe you tube.
madline82 spune:
Felicitari Estera pt 6 luni pline! Sa fie sanatoasa si voioasa!
Dada, noi am facut euvax cu pentaxim.
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria 5 cazuri de TBC la Iasi la gradinita ( de fat 4 copii si 1 coleg student al educatoarei). Intrebarea mea e: copiii aia nu au primit vaccinul anti tbc la 3 zile de la nastere? La ce le-a folosit? probabil pentru ca e "atat de eficient"nmu se face in tarile dezvoltate... Mami fericita de Mihnea si de Tudor |
* Vaccinarea BCG
Profilaxia primar#259; a tuberculozei (TBC) se face prin vaccinare cu bacilul Calmette Guerin (BCG), Mycobacterium bovis viu, atenuat. Eficienta vaccinului este controversata. Rata de protec#539;ie īn diferite #539;#259;ri ale lumii, variaz#259; de la 0 la 80 %, īn func#539;ie de prevalen#539;a bolii #537;i de eficacitatea vaccin#259;rii. Īn unele #539;#259;ri, de ex. īn SUA, nu se folose#537;te vaccinarea BCG de rutin#259;, datorit#259; sc#259;derii num#259;rului cazurilor de tuberculoz#259; si din cauza reac#539;iilor adverse, care pot fi grave.
Vaccinul BCG se administreaz#259; īn doz#259; unic#259;, intradermic, īn regiunea deltoidian#259;, nou n#259;scu#539;ilor cu greutatea la na#537;tere mai mare de 2500 grame, īntre vārsta de 2-7 zile #537;i 2 luni. Īn clasa a VIII-a (la vārsta de 13-14 ani) se administreaz#259; o nou#259; doz#259; de vaccin BCG, numai dac#259; rezultatul test#259;rii IDR la tuberculin#259; este negativ (sub 9 mm). Injec#539;ia este foarte dureroas#259;. Reac#539;ia postvaccinal#259; poate fi destul de nepl#259;cut#259;, iar timpul de vindecare al leziunii postvaccinale poate ajunge #537;i la 6 luni, īn caz de ulcera#539;ie si abces. Intensitatea reac#539;iei postvaccinale cre#537;te odata cu vārsta, de aceea īn ultimii ani s-a renun#539;at la vaccinarea din clasele a VIII-a #537;i a XII-a.
Din cauza eficien#539;ei controversate a vaccinului BCG #537;i a efectelor secundare ale acestuia s-a īncercat producerea unui nou vaccin īmpotriva tuberculozei, folosind ADN recombinat (fragmente foarte apropiate de ADN-ul nativ sau chiar micobacterii atenuate) īns#259;, la testarea pe modelele animale, rezultatele ob#539;inute s-au dovedit inferioare celor ob#539;inute cu vaccinul BCG.
Sursa Wikipedia
LenaC spune:
Neata si de la noi,
Claudia eu i-am luat papusa Emily si paunul Lamaze de pe dinoland.ro. Ieri si azi au reduceri si e gratuit transpotul dak comanda depaseste 100 Ron.
Madline, cum sa te uit. Asteptam un raspuns de la ei, dar vad k nu vine... mi se par neseriosi. Mai insist luni...
La multe lunite Estera !!!
Oana, ce frumos a recuperat Maria. Felicitari !!!
Fetele care a veti gazutze cu cercei, eu dak i-as pune acum e tarziu? Unde as putea sa ii pun si in cat timp trece urechiusa... k presupun e o mica roseata acolo.