Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(37)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Fetelor (si mai ales Adipapazi): Iulioara mea a mancat repede, ca am lasat-o nemancata 5 ore! Se bateau turcii la gura ei :) I-am dat un pic mai mult decat ieri seara, cand a mancat in doua ore, cred (legume). Azi in juma' de ora erau terminate, la inceputul mesei venea ca pestele la mine cu gura deschisa, iar mai apoi deschidea gura cand ma vedea cu lingurita, dar inghitea imediat, nu mai asteptam 5 min., ca alta data, sa inghita un dumicat. Bine, ca am facut-o intamplator, nu mi-am propus, dar a dormit afara 3 ore 45, pana am urcat, pana ne-am dezbracat, pana am mancat eu, ca m-am gandit ca termin mai repede decat ea, s-au facut 5 ore de la sfarsitul mesei anterioare. Si ea nu urla de foame, dar cand am inceput masa, era fericire mare pentru mine, sa o vad cum coopereaza. Cred ca am exagerat eu cu mesele prea dese, de stres ca e prea mica si slaba si ea nu inghitea repede, ca nu ii era foame. Sugubina: felicitari pentru Ilincuta maricica! De la intalnirea ursuletilor mi s-a parut ca e mai maricica decat Iulia. Da' cat a luat intr-o luna, ca parca luna trecuta era pe la 7.300? Sau poate confund eu, ca Iulia mea are de doua luni tot atat. Astept cu inima la gura saptamana viitoare, marti, ca ii facem analizele, sa vedem daca are ceva in neregula. Sper totusi sa mai ia si ea ceva in greutate luna asta.

Letzy: Scuze, da maselele sunt tot dinti, pentru voi, dentistii, ca noi, ceilalti, cand e dinte, spunem dinte, cand e masea, e masea. :)

Letzy (daca ai facut si tu pana acum) si Adipapazi (daca stii de la sis): cat tine efectul scoaterii petelor negricioase de pe dintii de lapte si cam cat costa? Acum sunt doar pe dintii incisivi superiori. Se va extinde negreala pe toti?

Bravegirl: Super tare ideea cu analizatul somnului, bine ca ne-ai spus. Am si eu niste prieteni, care se confrunta cu problema asta, o sa le spun prin ce ati trecut voi si cat de rapid s-a rezolvat. Poate vor incerca si ei...

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Fetele, au venit fructele!!! Va trimit pe pm totalurile, sa le verificati. Am vazut ca acum au scazut preturile pe ici pe colo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

ELFICO ma uitai pa carnet acu ca m-ai facut curioasa si pe 13.10 avea 7500 si azi pe 29.11 deci sa fie 6sapt are 8300. 800gr uau e suuupeer. Dau din cuada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

amelia, dau pm.
elfica, bravo! la ioakim nu merge faza cu orele de namancare. el sta nemancat si cate 9 ore si tot nu mananca legume.

Mergi la inceput

Elfica, bravo pentru papica! Eu zic ca Iulia e ok daca e vesela, se joaca, alearga... depinde si de parinti, de statura, de conformatie. Fa-i analizele si vedeti atunci daca e cazul sa va ingrijorati sau sa faceti ceva in plus. Tinem pumnii sa iasa bine.

Sugubina, felicitari pentru Ilinkutza! Bag sama si a mea a inceput sa mai puna putina carnita pe ea de cand i-am dat vit.C. Acum nu-i mai dau picaturi, dar am goji in fiecare dimineata si ii si plac si le mananca bine cu fructele.

Adi eu nu stiu ce sa zic cu papa lui I, sper sa-i treaca faza cu "fara legume", ca stiu cum e sa te rogi de copil sa manance. Dar daca le mananca chiar si cu banana da-i-le asa, cel putin sti ca isi ia nutrientii necesari.

Mergi la inceput

La multi anisori Tudor Andrei bebe de Heidy! Sa cresti mare, sa fii sanatos si sa ai o viata plina de bucurii!

La multe lunite Natalia Maria bebe de Bebelu! Sa cresti mare, sanatoasa si frumoasa!

La multi ani tuturor Andreelor si Andreilor!

Mergi la inceput

Si dupa ce a mancat prima doza pregatita, i-am mai umplut una, a halit-o si pe aia in 40 min. + peste salau o rondea maricica!

Sugubina: Felicitari pentru draga de Ilinca!

Adipapazi: Da, sigur si materialul genetic conteaza si mama imi spune ca si eu am fost la fel, chiar militeaza sa nu ii fac analize, ca intep copila degeaba. Dar si daca ia in greutate luna asta tot i le fac, ca mi se pare util sa vad cum sta cu Ca, Fe etc.

Sa va mai povestesc ce a mai facut Iulia in ultima vreme: ii blenduisem legumele si curatam vasul, scurgand continutul in castron. Copanelul de carne din care urma sa ii rup bucatele era pe o farfurie. Ea a luat copanul cu o mana, tinut corect si a bagat toata maciulia in gura. Seamana cu ta'su, carnivor! Pot sa ii dau orice, cand vede carne, mananca tot, cu viteza! Asa a facut zilele trecute cu kiwi. Vinerea trecuta tineam post si mi-era foame. Eu ii dadeam Iuliei sa manance si am rugat-o pe mama, care venise in vizita, sa curete un kiwi si sa mi-l dea. A fost curioasa sa vada ce mananc, i-a dat mama putin, sa muste ea, sa ii vina sucul si a fost asa de incantata, ca nu se mai oprea, se ducea cu gura deschisa catre kiwi. :) Ieri i-am dat 3 bucatele de clementina (sau ce o fi, ca sunt multe care seamana, ideea e ca erau din cele mici). A strivit una cu dintii, i-a placut, pe a doua a smuls-o pur si simplu, de ma chinuiam sa ii scot din gura bucata muscata, ca mi se parea ca se poate ineca cu ea. De unde, nu a fost chip sa i-o scot si a inghit-o perfect!

Acum are o obsesie, sa arate ochii la toata lumea: la jucariile ei, la bebeii din reviste si la noi, oamenii. Doar ca la noi nu pune degetul, ci il baga in ochi cu forta, de trebuie sa fim atenti, ca are viteza si o data te trezesti cu degetul in ochi :) Incerc sa ii arat ca nu trebuie sa apese, ci doar sa puna mana, dar nu se lipeste inca de ea. Dar asa a fost si cu coboratul din pat, credeam ca nu stie, desi ii aratam cum sa faca si apoi mi-a spus sotul ca a prins-o de nenumarate ori dandu-se jos si ca e experta. Iar eu credeam ca nu stie :) Dar isi facuse un stil propriu, nu a copiat fix ce ii aratam noi.

Aseara venise sotul cu o punga cu dosare de la serviciu. Nu avea liniste, trebuia sa vada ce e cu sacosa aia, facea ce facea, tot acolo se ducea. O atrageam cu altceva, o lua pe alta parte si tot acolo :) Si tare se mai enerva cand o luam de acolo sau cand o intorceam din drum.

Doamne, sunt atat de dragalasi, ca nu ma mai satur. Ce rau ca la al doilea bebe nu voi mai prinde astfel de momente decat seara, ca nu o sa ne permitem sa stau acasa doi ani, asa cum e legea conceputa. Si un an mi se pare atat de putin :( Cand incep sa fie mai dragalasi, gata cu mamicia, go and work, ca merita statul roman!

Mergi la inceput

Sugubina: Cam cat lapte de cocos iese dintr-o nuca? Sigur e bun si pentru copii mici? Si nuca ai ras-o tu pe urma? Sa ne mai recomanzi si noua ce produse au avut succes la fete, ca voi mai discutati pe FB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Cum am preparat laptele de cocos:
Pulpa alba + lichidu dinauntru am amestecat-o cu 700ml apa plata incalzita si am pufat la blender. Am indulcit f putin cu sirop agave. A iesit minunaat!

Uite ce am gasit despre el:
In bucataria traditionala a populatiilor din arealul Oceanului Indian, laptele de cocos este un ingredient obisnuit īn alimentatie. El poate fi folosit chiar pentru sugari, deoarece contine o serie de elemente nutritive care īl apropie de calitatea laptelui matern si īntareste imunitatea bebelusului.Acest aliment este bogat īn substante minerale precum: fier, potasiu, fosfor, contine magneziu, cupru si seleniu īn proportiile necesare organismului.
Desi este un produs gras (66,26% materii grase), el este bogat īn acizi grasi saturati, de tipul lauric, palmitic, miristic, ceea ce face ca el sa fie usor asimilabil, sa ajunga direct la ficat unde se transforma īn energie.

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Sugubina: Cam cat lapte de cocos iese dintr-o nuca? Sigur e bun si pentru copii mici? Si nuca ai ras-o tu pe urma? Sa ne mai recomanzi si noua ce produse au avut succes la fete, ca voi mai discutati pe FB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

azi m-am intalnit face 2 face cu amelia, ca sa iau fructele. are o bubulina!!!!!lesinata de somn, a adormit la mami in brate cat am stat la barfa.
asadar, draga amelia, I a mancat la pranz o banana, juma de pulpa superioara de pui si 2 rondele sanatoase de morcov si 6 boabe de mazare fiarta. puteti voi sa ziceti ca nu e un progres?

anicela a mancat un castronoi cu mazare, morcov, pulpa de pui.
facut 2 ore de parc, nani si papat cate 150 iaurt plus o placinta cu mere facuta de mamaie.
seara party la matusoaica andreea, puzderie de copii, noi eram cei mai mici, am ros toate sabiile/iataganele/pistoalele/carligul capitanului hook din casa respectiva, acuma dorm dusi dupa atata munca.

pupi

Mergi la inceput