Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***361***
Raspunsuri - Pagina 21
simplyana_m spune:
Ilinca, asemenea nenorociri se intampla din vina unor preoti idioti, care merita pedepsiti, si implicit biserica, pt ca nu ia masuri impotriva lor. Dar "metoda safe" exista, chiar si pentru scufundare, care nici nu e obligatorie, ca botez se poate face si cu nisip. Dupa parerea mea, ortodoxia este foarte flexibila, iar factorul uman joaca un rol major, totul e interpretabil, totul este ultra-mediat si adaptat, de unde si delasarea credinciosilor si usurinta cu care biserica e luata peste picior. Multi se duc la popa sa-i boteze, sa-i lege, sa-i dezlege, fara strop de credinta, fara strop de pregatire, asa, sa fie facut. Ar fi aproape imposibil, dupa parerea mea, ca preotul sa faca altfel decat "vrea parintele", daca preotul respectiv i-ar fi parintelui duhovnic, daca ar avea o legatura spirituala, sau macar de s-ar vedea la fata in prealabil.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Ilinca_M. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simplyana_m Ilinca, asemenea nenorociri se intampla din vina unor preoti idioti, care merita pedepsiti, si implicit biserica, pt ca nu ia masuri impotriva lor. Dar "metoda safe" exista, chiar si pentru scufundare, care nici nu e obligatorie, ca botez se poate face si cu nisip. Dupa parerea mea, ortodoxia este foarte flexibila, iar factorul uman joaca un rol major, totul e interpretabil, totul este ultra-mediat si adaptat, de unde si delasarea credinciosilor si usurinta cu care biserica e luata peste picior. Multi se duc la popa sa-i boteze, sa-i lege, sa-i dezlege, fara strop de credinta, fara strop de pregatire, asa, sa fie facut. Ar fi aproape imposibil, dupa parerea mea, ca preotul sa faca altfel decat "vrea parintele", daca preotul respectiv i-ar fi parintelui duhovnic, daca ar avea o legatura spirituala, sau macar de s-ar vedea la fata in prealabil. http://www.lucamic.blogspot.com/ |
Ce frumos ai scris!! Desi eu nu sunt religioasa, admir nespus (si te invidiez
) modul in care vezi tu credinta!Nu scrii asta si la topicul respectiv, te roooog?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
simplyana_m spune:
Ilinca, nu mai am nervi acuma, m-au parasit brusc si iremediabil:
Soacra-mea suna pe mess in continuu de 28 !!!! de minute, sa ma intrebe unde-i fiu-sau de nu-i raspunde! 28 de minute! Ala nu-i raspunde ca nu vrea sa-i spuna ca e la interviu (de fapt acum e in avion inapoi), ca ma-sa ii poarta ghinion, asa cum nici ea nu-i spune cand se duce la procese (ca-i procesomana), din acelasi motiv. Asa l-a crescut, asa il are, mai mai mult, asa il am si eu!
Si eu acum nu stiu ce sa-i spun, asa ca n-am raspuns. Si daca n-am raspuns de la inceput, o tin asa si nu-i raspund nici acuma. Dar nu mai pot, fac cu nervii, ne-am imbracat si iesim afara, ca soarele tine cu mine. Sa sune pana lesina!![]()
http://www.lucamic.blogspot.com/
anamariame spune:
Novus, ma bucur ca m-ai pus pe lista, da' nici macar barbat'meu nu stie de dorinta mea
, si nu vreau sa par iarasi indecisa sau mai rau, sa zic ca vin si sa nu vin de fapt 
Ilinca_M. spune:
Mno, bun, pana ma lamureste cineva care e lista completa a tocanitzei voi incepe in ordine alfabetica: ANAAN
In primul rand, un fel de "intro": la inceput de odisee eram noi o gashca mare...la care ulterior s-au tot adaugat ceva mai tarziu sau chiar mult mai tarziu noi gravide si mamici...ei, dintre acestea eu vad 4 perle, diamante, cum sa le mai zic...hai sa le numesc in ordinea aparitiei: Olishka, Chatonel, Bianca, Anaan...ele au imbogatzit clubul nostru de zeci de ori, nici nu stiu cum sa mai zic sa nu cad in patetism!! (era si Uali o tanara sperantza dar ne-a parasit mult prea devreme
)
Sa revin. Anaan este o fiinta superioara. Este o fiinta fermecatoare, asta face ea, te farmeca, nu ai cum sa nu intri sub vraja ei fiindca e atat de maiastra cu cuvintele, atat in forma cat si in continut, incat cel putin pe mine ma lasa cu gura cascata de admiratie mai de fiecare data. Este foarte inteligenta, foarte culta iar calitatile ei sufletesti sunt pe masura celor intelectuale. Este empatica, are o intuitie deosebita, "citeste omul", stie sa vorbeasca cu oricine, fara condescendentza, fara infumurare, fara sa repeada, fara sa se arate nepasatoare. Faptul ca este atat de iubita de elevi (vivat FB!:)) si ca la randul ei ii iubeste ma face sa ma simt si mai apropiata de ea si sa o apreciez si mai mult. I se potriveste profesia, i se potriveste orasul- pentru ca il banuiesc cald si pitoresc ca pe ea iar pe ea o vad o Regina acolo, apreciata si admirata de toti. I se potriveste acel oras mic si linistit si NU fiindca ar fi o "provinciala", caci mintea si cunostintele ei transcend "provincia", ea ar face fatza intelectual si profesional oricarei metropole, dar sufletul ei este calm, bun si...aproape bucolic:))). Are rani si suferinte din trecut pe care le poarta cu demnitate, nu e genul care sa le exhibe sub forma de glittere si sclichiceli si alte artificii (stie ea despre ce vorbesc
). Este o persoana verticala, demna, sufletista. Pana aici apare din descrierea mea ca o "mare doamna"...dar nu, ea nu e genul de "mare doamna" cu morcovul in cur, ea e o fiintza ludica, spirituala, amuzanta...ea nu trece prin lume cu nasul pe sus, cu un orgoliu care chiar i-ar putea insoti valoarea...ea e o jucausha si un om de actiune in acelasi timp, o vad gata sa sara intr-un trening si sa planteze copacei cu elevii sau sa se tavaleasca pe jos cu Gulia si Tesa![]()
inapreda spune:
Ilincutzo, daca tocaneala ta are traseu alfabetic, presupun ca acum te distrezi transind-o pe Anca
Mai ai, mai ai? Ce-ti veni tufato sa te "arunci" la 10 pagini???
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
anca_nicolae spune:
dar cine a zis ca pastreaza aceeasi marime de font?
:))))
Poze cu noi
Veronica-Elena 14 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
Ilinca_M. spune:
Stati ca am luat o pauza, m-a solicitat Phiphi non-stop, amu sper sa stea potolita ca imediat imi incepe Next top model!! Dar de obicei sta si se uita si ea si cum au alea o prezentare cum aplauda entuziasmata, din proprie initiativa (ca acolo nu aplauda nimeni:)) si striga "baboooo!!"
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae dar cine a zis ca pastreaza aceeasi marime de font? :)))) Poze cu noi Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori ![]() |
Pot numai "ca sa banui" pentru ca...nu si-a retras cuvintele. Si, chiar daca s-a "infierbintat" in gluma, o cred in stare pe cuscra-mea sa...ti-o coaca!
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
ramona7575 spune:
help please,
Stefan mi-a scris canapeaua cu pixul 

Am incercat :acetona,spirt, fixativ, lapte demachiant, detergent de spalat vase si tot se cunoaste ( ca naiba, canapeaua e deschisa la culoare si ii scosesem husele sa le spal ) 

Aveti vre-o solutie ??