Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***361***

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

PISIGRI

si pe ea o cunosc. e o tipa foarte cool. Ne-am intalnit in Iasi si am vorbit foarte putin pentru ca fiecare dintre noi era preocupata de propriul plod care de abia invata sa mearga- eram in faza cu tinut de maini.
E foarte misto ca om. O mama responsabila si de gasca. Foarte naturala si roackeritza. Chiar nu stiu ce sa va zic despre ea nou. Desteapta ati vazut ca este, directa la fel, creativa si foarte muncitoare.

FLORIC

Sincer (sa nu te superi Floric) mi se pare ca e din povestea cu drobul de sare. Parca s-a mai dat pe brazda in ultimul timp insa nu trebuie sa o scoti prea mult din ale ei ca se panicheaza. Tot in Floric vad si un sac de box. Adica, indiferent de situatie ea sta si incaseaza si inghite si nu refuleaza. Asta mi se pare incredibil. Io mai cred ca e si foarte haioasa, adica glumeata...ca se joaca frumos cu Rares dar are niste limite. Adica, ea nu s-ar urca pe cel mai inalt tobogan sa se dea cu Rares in brate ci l-ar da jos de acolo sa nu cumva sa faca buba. In mare, Floric mi se pare o femeie de casa care face anumite lucruri pentru ca "trebuie" sau pentru ca asa se fac, fara sa isi puna prea multe intrebari.

ANCA

dificil subiect. Io nu m-am bagat in discutiile cu Anca decat o singura data. Pe cuvantul meu ca mi-e greu sa scriu acum despre ea pentru ca nu stiu cum.
dar mai am timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Roro multumesc frumos ca mi-ai dat mura-n gura

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Bianca, ce ma distrezi tu cum ne vezi pe noi provincialele astea: linistite, intr-un ritm lent si fara bataie de cap,nimic iesit din comun, cam plictisitor as zice ; cu toate astea este si aici adrenalina
Da' ne-ai si americanizat un pic

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus

Bianca, ce ma distrezi tu cum ne vezi pe noi provincialele astea: linistite, intr-un ritm lent si fara bataie de cap,nimic iesit din comun, cam plictisitor as zice ; cu toate astea este si aici adrenalina

pai stai ca nu sunt toate provincialele la fel.
Din cat m-am plimbat eu pe afara si prin Romanica, de la Sibiu incolo (adica Ardeal) atmosfera seamana foarte mult cu a oricarui oras din Austria/Germania.
Adica, ziua e zi si e forfota specifica locului, dar cand dat seara (in cursul saptamanii) toata lumea e la barlog.

De exemplu, in Liechtenstein, la 6 seara nu mai era nimeni pe drum si de abia am reusit sa cumparam ceva ca se inchidea ultimul magazin deschis. La Sighisoara, dupa 4 dupa-amiaza se cam strang tarabele. In Sibiu, la 12 noaptea nu am gasit nimic de mancare...nici macar un covrig/ o shaorma. pai la 2 noaptea in Bucuresti sunt curse cu masini, coada la shaorma, clubburile fierb...

Oricum Ardealul, fiecare orasel/comuna de la Brasov incepand are un aer european. In Centrul orasului exista o piata "mare" cu o zona pietonala si biserica cu influente Gothice. Me like it! (Mai putin experienta de la Hunedoara, de la un restaurant de langa castel, unde se miscau ospatarii de marca aveau melci in fata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:
citat din mesajul lui novus

pai stai ca nu sunt toate provincialele la fel.
Din cat m-am plimbat eu pe afara si prin Romanica, de la Sibiu incolo (adica Ardeal) atmosfera seamana foarte mult cu a oricarui oras din Austria/Germania.
Adica, ziua e zi si e forfota specifica locului, dar cand dat seara (in cursul saptamanii) toata lumea e la barlog.

De exemplu, in Liechtenstein, la 6 seara nu mai era nimeni pe drum si de abia am reusit sa cumparam ceva ca se inchidea ultimul magazin deschis. La Sighisoara, dupa 4 dupa-amiaza se cam strang tarabele. In Sibiu, la 12 noaptea nu am gasit nimic de mancare...nici macar un covrig/ o shaorma. pai la 2 noaptea in Bucuresti sunt curse cu masini, coada la shaorma, clubburile fierb...

Oricum Ardealul, fiecare orasel/comuna de la Brasov incepand are un aer european. In Centrul orasului exista o piata "mare" cu o zona pietonala si biserica cu influente Gothice. Me like it! (Mai putin experienta de la Hunedoara, de la un restaurant de langa castel, unde se miscau ospatarii de marca aveau melci in fata)

Iarna cam asa e dar vara sunt si aici curse de masini (mai putine , dar mai nou sunt), si e plin la terase pana dimineata

Data viitoare in loc sa mananci la Hunedoara, haideti in Deva si va duc eu in niste locuri unde se mananca bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Neata Gagici! azi sunt tare necajita, dar o sa va dezvolt problema mai tarziu caci acum vreau sa-i dedic timpul meu Gargaritei. Dar e un subiect care ma macina mult de cand am venit aici si ma afecteaza pentru ca o afecteaza pe ea.

In alta ordine de idei, legat de discutiile cu copilul. Eu vorbesc mult cu Gaza mea si de cele mai multe ori vorbesc cu ea ca si cu un adult. Asta pentru ca am senzatia ca daca i-as vorbi altfel ii lezez inteligenta. Ea m-a determinat sa ajung la concluzia asta pentru ca daca ii explicam lucrurile intr-un mod mai copilaresc, pueril, se uita cu nencredere la mine si nu intotdeauna accepta raspunsurile. Cand am tratat problemele mai serios si i-am explicat ca unui om mare, a fost mult mai receptiva si chiar a inteles mai bine situatiile, regulile etc. Dar asta nu inseamna ca nu recurg si eu la mici povesti, infloriri, etc. Mie imi place sa-i prezint viata in culori, asa mi se pare normal pentru un copil. Totul e ca un curcubeu, lucrurile au viata (dar in anumite limte adica nu peretii, masa, scaunul dar papusile, copacii, florile, stelele, luna, da), animalele vorbesc si comunica cu noi si intre ele chiar daca uneori nu le intelegem (asa am manageriat de exemplu momentul in care incepuse sa se teama de catei pentru ca a latrat-o un caine dupa un gard si s-a speriat tare). Asa ca eu combin discutiile serioase cu zugravirea unei lumi pline de farmec pe care daca o asculti si o privesti cu atentie ai sa descoperi multe lucruri minunate.

Pup, fug sa pun masa de pranz.

Mami de Gazii mica si frumoasa Al Doilea Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Eu, cand vine vorba de Eva, ma adaptez in functie de context. De exemplu, ieri, cand nu a vrut sa manance, i s-a spus ca ciorbita are pe ea praf magic de la printese, si a mancat-o pe toata (ea de foarte putine ori are nevoie de infloriri de genul asta la masa). Cand eram in spital, si trebuia sa i se puna branula, i-am explicat foarte clar ca va veni o doamna asistenta si o va intepa in manuta, ca sa ii ia putin sange. A inceput sa planga si a spus ca nu vrea sa ii ia sange, dar i-am explicat ca nu avem de ales, ca daca as putea as sta eu sa ma intepe pe mine, si ca o rog sa nu traga manuta, ca mami e langa ea etc, si a stat foarte cuminte, ii curgeau lacrimi pe obrajori dar nu spunea nimic mititica, nici manuta nu a tras-o. Nu aveti idee cat ma doare cand va scriu asta.In concluzie, eu nu ocolesc basmele, mi se pare ca ii fac viata mai frumoasa si parca patrund si eu putin in lumea ei. E copil, pana la urma! Si e atat de frumos sa fii copil!

Mergi la inceput

uitasem GAZA,

Nici despre ea nu stiu multe. Doar ca e gagica bine. Am vazut intr-o seara in parc (eu bineinteles ca alergam dupa Vladimir) cand au venit si Aris cu Vitamina.
Gaza, e simpatica rau, cu gropite in obraji si parca mereu cu zambetul pe buze. Mi se pare o fiinta puternica si care stie exact care va fi urmatoarea mutare pe care trebuie sa o faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Evei cand i se spune ca nu are voie sa faca ceva, asa ramane. Mai cere explicatii uneori, dar asta nu inseamna ca face stiind ca nu ii este permis. Aseara a luat un abajur de la o veioza, si-a bagat piciorul in ea si sarea prin casa. Cand am vazut-o, am avut o reactie mnaturala, i-am spus imediat ca nu are voie, dar am regretat apoi, caci s-a panicat putin, si a pus imediat inapoi abajurul. Eu nu pricep ce-am facut de am asa un copil, cine ne vede din afara zice ca o terorizez, ca mananca bataie de n ori pe zi de e asa de ascultatoare, iar eu nu stiu daca ridic vocea la ea odata la 2 luni. Ca sa nu mai spun cat e de politicoasa, daca o rogi sa faca ceva, zice imediat: "sigul ca da, mami!", mereu "multumesc flumos" si "te log".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Scriu inainte sa citesc ca sa nu ma las influentata.

PISIGRI - eu, din contra, o percep ca mai mult romantica decat cinica (cinic mi se pare prea dur, da' ma rog). Mi se pare ca are ceva sentimental, aproape mistic in ea si, fiindca e constienta, incearca sa se puna cu picioarele pe pamant. Ii iese figura, dar io o vad si cu picioarele pe pamant, si cu capu-n nori. Mie initial mi s-a parut prea dura, apoi am inceput sa vad si partea sensibila, framantata. Desi scrie frumos, io-s convinsa ca e mai buna la practica decat la teorie - asta apropo de cat discutaram la "parinteala" - si mi se pare ca Ilinca a schimbat-o mult, in sensul ca din dura de dinainte a indulcit-o, a scos la suprafata niste sentimente si niste laturi ascunse.
Mi se pare una dintre cele mai inteligente fete din club.
Daca la inceput mi s-a parut ca e taman pe dos fata de mine, amu mi se pare ca de fapt avem multe in comun, nu doar vieti amoroase paralele.
Imi place ca pastreaza mereu o flacara vie (cine a fost rocker macar pe sfert stie la ce ma refer, anume la spiritul liber) si ca nu renunta la flacara asta.
Nu zic ca-i fara defecte - as enumera aici o serie de idei cu care nu-s de acord, uneori teoria chibritului, stresat cam mult - dar mi se pare ca si-a gasit un echilibru intre trasaturile si tendintele ei contradictorii. D-asta o percep cumva ca pe "un om matur" si ca pe un "om complet", fiindca imbina si stiinta, si arta, si realismul si idealismul si totul e coerent.

Scuzati incoerenta mea, is la ore, in pauza

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput