Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***361***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ina, e frumos! Ar fi bine sa existe cat mai multe asemenea gesturi!

La mine la scoala era un proiect tare fain. Pacat ca s-a derulat doar vreo doi ani (cand am revenit din CIC disparuse):pe tot parcursul anului clasele concurau pentru o excursie, obtinand puncte prin implicarea in diferite actiuni extracurriculare (actiuni umanitare, dar si de protejare a mediului etc.) Am pus o miza fiindca e destul de greu sa-i implici pe copii in asa ceva, iar pe ei competitia ii motiveaza si sperand ca, incet-incet, vor vedea si altceva decat premiul ala, cum, din fericire, s-a si intamplat. Printre altele, am fost la casa de copii, la sectia de pediatrie si la scoala ajutatoare cu cadouri, prajituri, jocuri si veselie, experienta care i-a schimbat vizibil pe copiii mei si chiar si pe parintii lor, fiindca unii dintre ei ne-au insotit si ne-au ajutat. Nu o sa uit niciodata ce mi-a zis mama unui copil din clasa mea dupa o asemenea vizita: "Ioi, diri, chiar nu trebuie mult sa fim mai buni!"

A propos de "diri", ca tot s-a amuzat Ina pe FB pe tema asta:am ajuns de-mi zic si parintii "diri" si fratii/surorile copiilor care au fost/sunt in clasele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Novus, Ada e foarte inteleapta si asta de multa vreme. Citind ce povestesti, mie nu-mi vine sa cred ca intre ai nostri copii e diferenta de doar 20 de zile. Ian si acum scrie peretii si apoi ma cheama sa-mi arate. Daca-i zic "nu e voie", de aia face si se distreaza copios. Inca nu are...notiunea banilor (io n-o am nici acum, ce-i drept). Aseara, de exemplu, dupa ce am terminat (adica, s-a plictisit el) de desenat a aruncat toate creioanele la cos (era gol, goluth, nici macar sac nou nu pusesem). I-am explicat ca ne mai trebuie, ca nu avem bani sa luam altele si ca nu o sa mai aiba...nici o treaba! Pentru el inca totul e un joc care se desfasoara dupa regulile lui. Io inca cred -scuzati-mi naivitatea- ca in jurul virstei de 3 ani o sa incep sa ma intelg cu el si o sa inteleaga semnificatia lui "de ce nu!".

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Anaan, mi-ar fi placut si mie asa un concurs in liceu. Si nici acum nu m-as da in laturi daca organizam ceva
Pai de ce s-a terminat? Nu se poate relua? Care sint impedimentele?

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Novus, Ada e foarte inteleapta si asta de multa vreme. Citind ce povestesti, mie nu-mi vine sa cred ca intre ai nostri copii e diferenta de doar 20 de zile. Ian si acum scrie peretii si apoi ma cheama sa-mi arate. Daca-i zic "nu e voie", de aia face si se distreaza copios. Inca nu are...notiunea banilor (io n-o am nici acum, ce-i drept). Aseara, de exemplu, dupa ce am terminat (adica, s-a plictisit el) de desenat a aruncat toate creioanele la cos (era gol, goluth, nici macar sac nou nu pusesem). I-am explicat ca ne mai trebuie, ca nu avem bani sa luam altele si ca nu o sa mai aiba...nici o treaba! Pentru el inca totul e un joc care se desfasoara dupa regulile lui. Io inca cred -scuzati-mi naivitatea- ca in jurul virstei de 3 ani o sa incep sa ma intelg cu el si o sa inteleaga semnificatia lui "de ce nu!".

Mama lui Ian.

Stai linistita ca si Ada are faze de genul asta, doar ca ea se prinde cand e pe bune
De ex ii place sa linga oglinda, asa ca vine si ma intreaba cum un zambet smecher pe fata : am doie ? ; eu ca sa-i fac jocul spun nu si abia asteapta sa-i dea cateva limbi oglinzii si apoi reia intrebarea

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Ina,s-a terminat din cauza indolentei unor diriginti carora le era lene sa se implice in asemenea actiuni si nu le convenea sa-si consume timpul liber pentru "prostii". Din semestrul doi speram totusi sa reluam proiectul. Desigur ca pot face asa ceva doar cu clasa mea, dar, cand erau actiunile la nivel general, se chiar vedea o schimbare in bine si o altfel de atitudine fata de cei cu probleme.

Sa stii ca si mie mi-ar fi placut in liceu sa ma implic in asa ceva! In plus, copiii au avut parte si de distractie impreuna( fiindca am fost si la curatat parcuri, la colindat, la plantat puieti,am vizitat expozitii, am montat o piesa de teatru scrisa de ei)si s-au simtit foarte bine, au devenit mai uniti si mai deschisi unii fata de altii. Deci, numai beneficii...

Mergi la inceput

Si eu recurg la "abureli", dar le vad ca fiind inofensive...ba mai mult, cred ca aduc un pic de magie in viata lui, asa ca nu-mi propun sa renunt deocamdata la ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

si eu sunt in trendul cu "aburelile"
iar acum, ca tot urmeaza mosul (nu stiu dupa craciun cu ce mai aburesc) am ceva mai multe succesuri in a avea un copil mai ascultator, cooperant ... ca de, ne pregatim cu drag si spor sa-l intampinam pe mos, sa primim multe cadouri si pupici de la el
avem chiar si o cutie cu lumanari (sub forma bomboanelor, desigur) pe care sa le aprindem atunci noaptea sa vada mosul pe unde merge, sa nu dea cu nasul de brad sa faca buba

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori si jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Anaan, eu cred ca din pacate asta e mentalitatea in Romania cand vine vorba de facut ceva nerecompensat material
De ex eu sunt membru al Crucii Rosii adica sunt translatorul lorasa ca am fost acum 10 ani in Germania la un schimb de experienta si am ramas socata efectiv de cat de serios faceau nemtii cursurile de prim ajutor, toate actiunile caritabile ,fapt ce-mi era cunosc si din timpul transpoartelor ce le faceau catre Romania adica ei isi luau concediu ca sa vina cu ajutoare, puneau mana la descarcat/incarcat, cazare pe banii lor etc, iar la noi se faceau mese pompoase unde era invitat primarul si alti idioti locali care nu ridicau un deget in rest dar veneau atunci sa tina spech-uri plicticoase adica romanesti
Asta pana au zis ei stop joc si i-au cam scos in careu pe ai nostri si s-au potolit cu festivitatile, in schimb nu vreti sa stiti unde ajungeau ajutoarele

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

sa incep cu tocanita ca am prin o fereastra.

MONNVAS
Cred ca datorita varstei apropiate mi se pare ca semanam. Semanam la partea cu caratul copilului in brate si partea cu "lipsa" de implicare a tatalui. Pe ea o vad ca mine doar ca in plus ea stie sa gateasca bine (eu gatesc bine doar chestii pe care le arunc in cuptor, la ciorbe sunt praf) si inainte de a face un lucru mai analizeaza inca o data. Ideea e ca se vede ca are un sot mai matur, care i-a fost si prof si in toata copilaria ei e foarte matura pentru ca "trebuie" sa tina un ritm.
Imi place de ea. Chiar imi place. Mi se pare o combinatie reusita intre actualitate/modernitate/ ancorare in zilele noastre si traditie.

ANAAN
Iaca greu mi se pare sa vorbesc despre diri. Nu stiu de ce! dar am impresia ca nu imi dau seama ce fel de persoana este. Cred ca o persoana de gasca si calda (aici m-am ghidat dupa zambetul lui Andrei), linistita si cu un ritm lent (avantajul de trai intr-un oras de provincie) care o avantajeaza profund, o persoana foarte populara in randul vecinilor. Adica o vad ceva de genul: daca se muta cineva nou in cartier ea merge cu o placinta sa le ureze bun-venit (si Novus la fel ar face)- ca in filmele americane. Este o persoana careia ii place sa aiba lucrurile planificate si sa faca multe activitati in 3 (ea, H, Andrei). Imi inspira foarte multa incredere!

GIANINA,

ei... aici vorbesc in cunostinta de cauza (ca doar o stiu face to face). Pentru mine este o enigma cum dupa ce zice ea: aseara am avut probleme, nu adormit mai deloc, am facut, am dres, ne-am dus la doctor, iete mucii, gatul si alte chestii mai are putere, energie si forta sa vorbeasca de parca ar veni de la o sedinta de Yoga.
Uneori mi se parea ca este atat de buna nca multa lume o ia de fraiera. Ea nu zice nu pot/ nu vreau, Gianina spune: trage-ma de manecuta sa nu uit. ea tot imi spune ca se mai cearta cu Micsunica, ca tipa, ca una ca alta...dar io nu cred ca stie sa tipe. Mi se pare atat de calma si vesela de nu se poate. Si sa va zic un secret: ea cica e bruneta- pana corbului la origini, dar io vad blonda suedeza (ca sotului ii plac blondele).

revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Iti alegi modelul si apoi at trebui sa graveze orice foto sau text vrei tu pe meadalia respectiva

http://www.trofeeadesign.ro/gravare.html#grid9

http://www.decorativa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=66

http://www.cupe-medalii.ro/medalii-sportive/vezi-toate-produsele/Page-3-9.html
Sigur mai sunt si altii

Mergi la inceput