Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***358***
Raspunsuri - Pagina 15
novus spune:
Bun atunci, ne auzim dimineata
!!
Fug la nani ca nu mai sunt obisnuita cu orele astea de povesti
!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
simplyana_m spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Oi fi baba dar nu tin minte sa o fi "buctat-o"; imi face un update? Io zic sa te mai (raz-)gindesti. Si zic pentru ca eu chiar as citi CU INTERES ce spui. De fapt, tu esti una din persoanele ale carei postari le astept cu nerabdare. PS. Imi aduc aminte acum ca, intr-un anumit context, a rezultat dintr-o postare mai inversunata a ta ca sint frustrata. Dar aveai dreptate si nu m-am suparat. ![]() Mama lui Ian. |
Nu tii minte, ca era cu perdeluta, si e bine sa ramana asa. Nu vroiam sa zic decat ca nu ma simt confortabil, si vreau OUT.
Pe mine ma puteti toca cat vreti, numai ca io nu intorc favorul :).
Iar pe tine, Ina, sa te caracterizez, inseamna sa ma autoportretizez in cele mai flatante culori, ca ti-am mai zis ca ma identific cu tine cel mai mult de aici
. Si ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine
, eu regret imediat ce-am comis-o, dar am invatat ca, cel mai adesea, e mai bine sa o las cum a cazut.http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Pana acum imi place cum decurg ostilitatile! 
Fac si io tema si ma culc (sa nu ma intrebati ce caut eu la ora asta aici)
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
1. Doresc sa (re-) citesc o carte "usoara" da "cu tilc" si, eventual, "de corazon". Ce recomandati?
...n-am mai citit tare demult o carte...as zice "Nuvele Exemplare" de Cervantes, sa fie cu corazon.
2. Ce am putea face -concret dar la indemina- pentru a deveni "un om mai bun"?
In primul rand, sa vrem.
3. Care e activitatea preferata impreuna cu copilul/si consoarta, eventual?
Sa inventam jocuri in trei, iar Luca sa chitaie pana raguseste, si sa rada pana sughite.
4. Cum va sarbatoreati ziua de nastere cand erati copii?
In familie. Uneori mai aveam "invitati" doi-trei vecini sau doi-trei colegi de scoala. Fara tort, nu-mi place tort. Nici la nunta n-am avut, am avut multe praji
, dar nu tort.
5. Care a fost cadoul primit in copilarie care v-a fost cel mai drag?
Un urs maaare care facea "mooor" cand il intorceai cu susu-n jos, despre care zic ai mei ca eram ami mica decat el cand l-am primit, dar il purtam dupa mine peste tot, si prin curte, si "pe drum", de-o ureche, taras. Si un alt cadou iubit, a fost un joc "pentamino".
6. Care e prima voastra amintire? (cea mai veche)
Am crampeie foarte timpurii, imi amintesc vag un joc cu mingea dintre una din surori si o fata cu cozi lungi si ochelari, pe nume Micky. Ea ne-a fost vecina pana a nu implini eu 1 an jumate. Insa cea mai veche si clara, este de pe la 3 ani, cand mi-am rupt dintii din fata, si peste o saptamana am mers in concediu in Delta, cu cortul. Pe scurt, sange si tantari
.
7. Cum vi se zicea cand erati copii?
Numele intreg, Ana-Maria. Mama si acum imi zice asa. Abia pe la liceu au inceput colegii sa ma "prescurteze" Ana sau Popeasca.
8. Care e cea mai frumoasa surpriza pe care ati facut-o sotului si care e cea mai frumoasa pe care v-a facut-o el?
Maruntisuri, noi nu le avem cu de-astea...Cred ca cel mai placut m-a surprins buburuza adusa de Mimi de la Paris (bijuterie), e miiiica, miiiica, si fina, si frumoasa, si simpatica tare!
El, nu stiu.
9. Amintiti un obicei mostenit din familie, pe care-l perpetuati la randul vostru.
Cinele tarzii in familie, si vorba lunga. Tata obisnuia, de cand ma stiu, sa stea de vorba cu noi (fetele) ore intregi, pana la 1:00-2:00 noaptea. Discutam ca de la egal la egal, despre politica, religie, dragoste, fizica, filozofie, drept, literatura, morala, pictura, muzica, cinematografie, antropologie, istorie...orice pica pe masa, chiar daca dimineata fiecare mergea apoi la serviciu, respectiv la scoala.
Nici acum, daca ma intalnesc cu "ale mele", nu doarme nimeni inainte de miezul noptii (nici nepotii, casca si ei gura, cei mari mai si intervin
, abia astept sa parlamentez si cu fiu-meu)
10. Descrieti un personaj pitoresc din familie (indiferent cat de departe in timp) sau povestiti o legenda din istoricul familiei.
Eu am o legenda faina
. Cica unul din stra-stra-stra-bunicii mei (nu stiu cati de stra) pe linie paterna era haiduc. Adica era hot de cai, si traia in paduri. Caii furati ii trecea iarna Dunarea pe gheata (locatia e in zona Portile de Fier 2, unde inainte de mareata realizare, relieful era total diferit) si ii vindea la sarbi. I se spunea "Potcoava".
Numele satului bunicilor, Tiganasi, vine de la boierul Tiganasanu care isi avea acolo mosia si conacul. Era bioer dinala, la care bunica bunicii mele mergea la cules de vie cu botnita. Si boierul asta avea o fata, pe nume Maria, pe care o iubea ca pe ochii din cap.
Ei, si Potcoava cel inventiv, s-a gandit el bine :D, si a rapit fata boierului, pe care a luat-o de nevasta (cu sila, evident). Imediat cum Maria a nascut primul prunc, fiind si baiat, haiducul nostru, dornic de reabilitare, a luat-o cu copil cu tot, sa o duca inapoi boierului, care nu mai avea alti mostenitori, sa se "impace" :D. Insa Maria nici n-a vrut sa auda de asa oroare, preferind sa-si ascunda rusinea prin paduri pana la moarte, si l-a blestemat pe Potcoava pentru indrazneala si nerusinare. "Pe loc":), Potcoava a fost lovit de trasnet, si si-a pierdut darul vorbirii pentru restul vietii.
Boierul a tot cautat-o si chemat-o pe Maria, dar cum ea nu s-a intors niciodata, acesta s-a stins, iar averea i s-a risipit...Si ati zice ca acesta este finalul, dar NU! Dupa aaani si ani, ajuns la batranete, Potcoava (se lasese intre timp de haiducie, cred ca din motiv de mutenie) a fost lovit de traznet pentru a doua oara (!!!!!!!!!!!), si-a recapatat vorbirea, a cerut iertare sotiei, si peste doua zile a murit!
Tata cand era copil, inca era identificat de batranii satului ca fiind "de-al lui Potcoava", dar azi cred ca nu mai stie nimeni asemenea povesti, eu sunt "a mica a lu' nea Tica (Constantin), al lu' nea Nicu Popescu" :))))))))))).
11. Faceti un Top 3 (5) al "bluzurilor" pe care preferati sa va "unduiti" in prezent alaturi de consoarta.
1. Poems - Tricky
2. Plain Gold Ring - Nina Simone
3. De-ai fi tu salcie - Mihaela Mihai
4. Besame Mucho - Omara Portundo
5. Aguas de Marco - Elis Regina
6. Blue Jeans Blues- ZZ Top
7. Mabel, Mabel - Nat King Cole
8. Meu Destino - Thievery Corporation
9. Ain't No Sunshine - Bill Whithers
10. Live With Me - Massive Attack
(mi-a scapat mana putin, ordinea e aleatorie :))
12. Credeti in prietenie sincera intre un barbat si o femeie?
Da, am avut parte de ea. Am avut o legatura chiar speciala cu un barbat, cu care am impartit de cateva ori si patul, fara sa-i vina vreunuia "idei". Chiar am meditat ulterior, si mi-am exersat imaginatia, dar tot n-am reusit sa-l vad altfel decat ca pe un amic (poate pt ca avea plete? glumesc, omul e in regula, acum are nevasta si o fetita!). Stiti si voi ca intre cei de sex opus, cu cat sunt mai apropiati si rezoneaza mai bine, mai apar si tot soiul de momente ciudate sau tulburi, cand mai alungi un gand neasteptat, mai calmezi un puls razna, te mai trezesti fixand un zambet, admirand o talie, o barbie :D, toate astea pret de o fractiune de secunda, fara ca lucrurile sa fie constientizate macar, iar licaririle astea sa aiba vreo insemnatate. Se poate insa si fara toate astea, un barbat si o femeie se pot si infrati, dar cred ca se intampla foarte rar...In fine, "fratele meu" de mai sus, era prietenul cel mai bun al lui Ex, asa ca la "partaj", i l-am lasat lui (nu m-a lasat inima altfel), si am rupt brusc orice legatura. Imi lipseste mult.
PS. Eu nu am si n-am avut niciodata prieteni gay...nici macar cunostinte
. Si sunt foarte curioasa.
13. Cu cine va intelegeti mai bine, cu femeile sau barbatii?
In tinerete, cu baietii. Dar dintre barbati si femei, acum, cred ca ma amestec mai bine cu doambele.
14. Aveti vreo prietena in adevaratul sens al cuvantului?
Da, am fost odata trei, care am speriat orasul natal. Dar viata ne-a imprastiat, nu ne-am mai conectat demult, mi-e tare dor sa tac cu prietenele mele...Nu stiu daca mai e, dar inca ma mai incalzeste ce a fost intre noi.
15. Care e frecventa cu care mai apucati sa stiti-voi-ce si ...doza de chef care va mai anima in aceasta directie ?
La noi frecventa a fost cam mica tot timpul, suntem mai activi in alte sfere :D.
Copilul habar n-am cand l-am proiectat, Mimi zice ca stie momentul :D, dar nu data, insa eu n-am stiut nici sa zic la doctor data ultimei menstruatii
.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Dodo-pui spune:
tufete
o duminica minunata va doresc.
Monn
...nu ai de ce sa te simti vinovata
Las
si
...merg la teme....dar astept cu nerabdare sa citesc ...tot,tot
all
ps: probabil pare plagiat
Ada e f frumoasa iar hainutele o scot si mai mult in evidenta.Super rochita
,super...super tot
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.
inapreda spune:
Hola,
Sint chiauna rau asa ca pica taman bine cafelutza lui Dodo 
Incep si eu tema dar va avertizez ca eu ma regasesc in multe tufete ![]()
Dodo, cred ca te refereai la temele cu Bogdi
eu am crezut, initial, ca de temele noastre e vorba. Oricum, astept cu interes tocana ta. 
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
inapreda spune:
BIANCA
Nu stiu daca am ales bine momentul sa scriu despre Bianca; sint foarte obosita si as vrea sa scriu frumos de tot despre ea
Nu pentru ca ma aseman mult cu ea ci pentru ca...merita! ![]()
Nu pot spune ca exista ceva ce nu-mi place la Bianca.
Uite, am stat si m-am gindit si nu gasesc nimic. (in viata reala exista doar 2 persoane -care sa nu-mi fie neamuri
-despre care nu pot spune ceva care sa nu-mi placa).
Imi place tare de ea nu pentru punctele in care ne asemanam ci pentru realismul ei plin de farmec care mie imi lipseste cu desavirsire. De multe ori, citind-o, am impresia ca mi se ia o perdea de pe ochi. Am spus "realism plin de farmec" pentru ca, de cele mai multe ori, persoanele pe care le cataloghez "realiste" au si o doza mare de incorsetare care mie nu-mi place. La Bianca nu e asa. Imi place ca e "destupata" si la mine si la suflet. Si ca "destupatul" asta nu are limite, gaseste portite infinite inspre orice provocare.
Imi place ca "sclipesthe" pe toate axele: e o mama dedicata (cu stilul ei de parenting ma identific cel mai tare), o partenera inteleapta, o profesionista, o prietena care chiar asculta, un interlocutor plin de culoare. Intr-un cuvint, nu-i plac jumatatile de masura si are veleitati de "number one". ![]()
Imi place ca e delicata, in ciuda aparentelor. Imi place ca e sensibila si senzitiva. Si ca asta o face un Om bun.
Imi place ca e inventiva si plina de resurse. La cum o intuiesc, nu exista in vocabularul ei "nu pot". Eventual, "pot dar nu vreau" ![]()
Imi place ca e directa (poate pentru ca eu, de cele mai multe ori, nu pot sa fiu) pentru ca e si corecta, in acelasi timp; adica nu foloseste asta -faptul ca e directa!- ca sa spuna niste rautati gratuite, ca sa intepe sau ca sa atace. O spune, pur si simplu, pe aia dreapta! ![]()
Imi place ca e non-conformista si ca non-conformismul ei este unul real, de calitate.
Imi mai place, pe linga faptul ca e frumoasa, ca e tinara si cu copil mare 
Mie mi se mai pare Bianca...trista si tristetea ei o vad, cumva, nobila si inteleapta, in acelasi timp. Nu stiu daca "tristete" e cuvintul potrivit dar nu stiu cum sa definesc starea pe care mi-o transmite Bianca; poate "alean"?
Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
pisigri spune:
Inapreda, e suuuuper semnatura ta !
Din ce carte e?
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Dodo-pui spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Dodo, cred ca te refereai la temele cu Bogdi |
Da ,temele la matematica suntem la 5 si cum lui ii merge mintea (la acest obiect chiar f bine) trag cat pot pentru fixare si nu numai.Acum e la bonus(caci are din partea mea mereu asa ceva
Si la abecedar incepe de luni "a" si vreau sa-i arat cum se face ...
all~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.