Pufi de ian-feb 2010 (48) -LMA Alexutza!
Raspunsuri - Pagina 14
blue_flower spune:
Mi-am mai amintit ceva ce mi-a zis doc:
Cand ii dau Vigantolentten, nu ii mai dau nimic altceva.
Daca ii dau Calciu 10 zile pe luna, nu ii mai dau Vigantoletten zilele alea.
Eu vreau sa ii dau vitamine, pot sa le dau, dar nu in zilele de Calciu si nici Vigantoletten nu se mai da atunci.
Doar First Defence - aia de imunitate - nu interfereaza cu nimic.
Nu e buna nici supradozarea cu vit D si Ca.
Ruxita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blue_flower La multi ani sanatosi si fericiti sarbatoritilor cu numele, toate Mihaelele si Gabrielele, toti Gabrielii!!!! Noi am fost la Medlife de dimineata, pt ca aseara a facut 38.1 si a tusit toata noaptea. Al meu sot e plecat in delegatie pana joi seara, iar eu dorm cu Dani. Azi noapte nu am adormit pana pe la 1.30, apoi m-am trezit de fiecare data cand misca un deget sau tusea. Adica de vreo 150 de ori. Cred ca nu am dormit 1 ora legata. El a dormit. Tusea, dar nu se trezea. Asa, am fost la doc, l-a ascultat, mi-a fost teama de nebunii la plamani, pentru ca tot aud de viroze zdravene....nu are nimic la plamani, doar o bronsiolita. Ne-a zis sa ii facem aerosoli cu forta daca nu vrea, ca ii fac f bine. Eurespal. Si daca face mai mult de 3 zile febra mai mare de 38.5 sa ii dau antibiotic. Cam atat. am mult de munca, sapt viitoare pleca si eu in delegatie asa ca....va citesc si va pup de la distanta, ca nu mai stiu cand pot intra. de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
evident ca n-o sa vrea si o sa urle si o sa cedati intr-un final... mai bine ii faceti aerosoli in somn, ca ii ia timp aparatului sa nebulizeze toata solutia... eu ii faceam cand era treaz si nu suporta mai mult de 3-5 min si nu simteam ca-l ajuta prea mult aerosolii...
Multa sanatate!
si bronsiolita e ceva serios! tu te asteptai la vreo pneumonie, Doamne feri?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
Ruxita spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui decenuela
of...acu ca ai scris tu imi dau seama ca nu i-am mai dat vigantol de cateva luni.... ![]() ![]() ![]() Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...Povestea unui...petrecaret JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
si eu uitam sa-i dau vigantol... cred ca nu i-am data toata vara...
dar m-am apucat sa-mi citesc cursurile de terapii naturiste ca tot am dat o caruta de bani pe ele macar sa-mi si foloseasca la ceva... si am inceput sa le lecturez cu un creion in mana si sa mai fac si fise (cred ca voi avea nevoie si de markere!) si am citit despre vitamine minerale carbohidrati grasimi proteine (am invatat si procentele de grasime si vitamine din diverse alimente)... de ex. ieri am aflat ca creierul se hraneste exclusiv cu glucoza (pe asta n-o stiam!)...
asta ca sa va explic cum de-am ajuns sa dau sfaturi pe forum... (n-o fac pe desteapta doar aplic ce citesc pt a asimila cat mai temeinic materia, asta pt ca biologia nu mi-a placut niciodata in scoala si acum cand citesc am o senzatie de cah! la denumirile lungi si complicate)...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ruxita spune:
| citat din mesajul lui blue_flower Mi-am mai amintit ceva ce mi-a zis doc: Cand ii dau Vigantolentten, nu ii mai dau nimic altceva. Daca ii dau Calciu 10 zile pe luna, nu ii mai dau Vigantoletten zilele alea. Eu vreau sa ii dau vitamine, pot sa le dau, dar nu in zilele de Calciu si nici Vigantoletten nu se mai da atunci. Doar First Defence - aia de imunitate - nu interfereaza cu nimic. Nu e buna nici supradozarea cu vit D si Ca. ![]() de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
nu ii inteleg logica! Calciul se asimileaza mai bine in prezenta vitaminei D, de ce sa nu le dai impreuna? Calciul daca nu e fixat in oase nu se depune in alte parti? de ex. rinichi?
blue_flower spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
nu ii inteleg logica! Calciul se asimileaza mai bine in prezenta vitaminei D, de ce sa nu le dai impreuna? Calciul daca nu e fixat in oase nu se depune in alte parti? de ex. rinichi? -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Nu am fost eu prea explicita.
Eu ii dau Osteocare, care are in compozitie si ceva Vit D. Tu ai dreptate, Ca se asimileaza ajutat de Vit. D.
Dar Osteocare are deja Vit D in el.
Iar multivitaminele de vreau eu sa i le dau au - evident - toate vitaminele in ele.
I-am dat una ieri, de curiozitate, sunt ca niste bomboane de jeleu. mai vroia...dupa el le-ar fi mancat pe toate. Noroc ca nu i-am aratat nici borcanul, nici unde il tin.
Ruxita spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui blue_flower
Nu am fost eu prea explicita. Eu ii dau Osteocare, care are in compozitie si ceva Vit D. Tu ai dreptate, Ca se asimileaza ajutat de Vit. D. Dar Osteocare are deja Vit D in el. Iar multivitaminele de vreau eu sa i le dau au - evident - toate vitaminele in ele. I-am dat una ieri, de curiozitate, sunt ca niste bomboane de jeleu. mai vroia...dupa el le-ar fi mancat pe toate. Noroc ca nu i-am aratat nici borcanul, nici unde il tin. de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
asa da! cand ii dai osteocare nu se mai da vigantol! asa mi-a explicat si farmacista... acum "face sens"
hipervitaminoze se face cu vitamine liposolubile (A, D, E, K), celelalte (hidrosolubile) adica restul in caz de exces se elimina prin urina ... si se recomanda mai bine vitamine din legume, fructe, verdeturi decat din suplimennte/capsule, asta asa ce regula generala...
nyny spune:
La multi ani pt toti cei ce poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril!

Mamica fericita de Mara si de David
alexutzzza spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ruxita
are in compozitie argint coloiodal (ref la first defence), interesting! sa-mi zici cum functioneaza... si are un pret piperat, l-as cumpara si eu daca face banii... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
La noi a functionat binisor, Yannis merge de 1,2 luni la gradi si nu a luat nimic sever (avand in considerare si sezonul). Dar abia i-am dat 1 sticla (ptr cura recomandata treb cam 3 sticle) pentru ca e nasol la gust. In schimb vitaminele de la ei sunt f bune si la gust si la efect. Eu lui Yannis i-am dat Broncho-vaxom pentru ca el deja a facut de 2 ori stafilococ asa ca ma intereseaza sa-l imunizez pe partea asta daca pot ca e nasol rau, coboara in gat, trece greu si nu mananca cate o luna jumate de la el. Contine intr=adevar hemofilus influenze si streptococi si stafilococi dar in doze ptr imunizare nu sa te imbolnavesti.
Iar ptr stimulare cu VIt C si echinacea e un produs bun nou aparut de la Sandoz (parca IMMUNAL JUNIOR)
de
Yannis
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui decenuela neatza dragelor..... LA MULTI ANI TUTUROR PUFISORILOR, MAMICILORSI TATICILOR....&CO...CELOR CARE AZI ISI SERBEAZA ZIUA NUMELUI MULTA SANATATE SI....UN MARE LA TOTIMihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...Povestea unui...petrecaret JUCARII PENTRU PITICI... N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!... |
Subscriu!!! De asta si intrasem sa va urez pe toate Mihaelele scumpe si dragi de pe forum si pe toti cei apropiati si dragi voua care se sarbatoresc astazi (sau mai bine spus s-au sarbatorit astazi....). La noi cutii, de maine muta tel, net, noi ne mutam abia pe vineri so....nu ma dati disparuta puuuup!
de
Yannis
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui Ruxita [... de ex. ieri am aflat ca creierul se hraneste exclusiv cu glucoza (pe asta n-o stiam!)... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Dap! De aia am avut eu liber la dulciuri tot timpul!
de
Yannis