Pufi de ian-feb 2010 (48) -LMA Alexutza!
Raspunsuri - Pagina 10
micki_mica spune:
Neata!
Nu am vazut cafeluta si cum sunt buimaca, pregatesc un ibricel, sa fie calduta!
Despre pneumonie: am ajuns aici de la o viroza. Nu am vrut sa ii dam antibiotic din prima, pt ca terminase cu 10 zile, alta repriza de antibiotic. Si asa am stat de mati dupa amiaza pana vineri seara, cu febra din ce in ce mai persistena si mai mai mare si mai de ne-domolit. Si da, era de internare, pt ca avea si gatul varza (ca la orice viroza).
Fetelor, am si eu o intrebare, daca stie cineva maia sigur: cu cat timp inainte, se depune cererea de a reincepe activitatea? Ca de lucru se pare ce nu-mi gasesc si sa fiu cu temele pregatite. Si mai e valabil sa te tina 6 luni dupa CIC? Din ce am inteles de pe net, se poate desfinta postul imediat ce reincep.
Mami lu'
Kiti
www.lucrumanual.tk/new-products.php" target="_blank">Produse noi
Magazinul meu
blue_flower spune:
Doamne, vezi ce se intampla daca nu intru 3 zile pe forum? Alexuzzza isi sarbatoreste ziua si eu am ratat sa ii zic La Multi Ani!
Alex, ma ierti ca n-am stiut?
Sa fii sanatoasa si iubita si fericita si norocoasa si sa ti se indeplineasca tot ce iti doresti, visele alea mari si ascunse adanc in suflet!
Sa iti fie copilul sanatos, si sotul. Sa ai un an usor, cu proiecte de job rezolvate, cu case mobilate si, eventual, un mutat definitiv la soare, in Grecia. Oriunde e mai bine decat in Romania.
Cat despre platoul de branzeturi si vinul aferent....se accepta! 
blue_flower spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui micki_mica Neata! Nu am vazut cafeluta si cum sunt buimaca, pregatesc un ibricel, sa fie calduta! Despre pneumonie: am ajuns aici de la o viroza. Nu am vrut sa ii dam antibiotic din prima, pt ca terminase cu 10 zile, alta repriza de antibiotic. Si asa am stat de mati dupa amiaza pana vineri seara, cu febra din ce in ce mai persistena si mai mai mare si mai de ne-domolit. Si da, era de internare, pt ca avea si gatul varza (ca la orice viroza). Fetelor, am si eu o intrebare, daca stie cineva maia sigur: cu cat timp inainte, se depune cererea de a reincepe activitatea? Ca de lucru se pare ce nu-mi gasesc si sa fiu cu temele pregatite. Si mai e valabil sa te tina 6 luni dupa CIC? ![]() Kiti www.lucrumanual.tk/new-products.php" target="_blank">Produse noi Magazinul meu |
Of, internare! Mi se face pielea gaina numai cand ma gandesc.....groaznic. Ai stat tu cu el in spital? In ce spital ati fost?
Doamne ajuta sa se faca bine de acum....
micki_mica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Of, internare! Mi se face pielea gaina numai cand ma gandesc.....groaznic. Ai stat tu cu el in spital? In ce spital ati fost? Doamne ajuta sa se faca bine de acum.... de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Am stat cu el, internata. La "Matei Bals", cel de infectioase. Abia asteptam sa plecam acasa, de acolo... Ne-am dus la camera de garda la IOMC si pt ca avea si diaree, si peste 1 an, ne-au trimis la "Matei Bals". Si acolo...diverse boli infectioase. Si multe mamici (internate cu copii bolnaviori) cu lipsuri in eductia unei igiene minime. Dar destul de stricti, ca si reguli in spital. Tati de Kiti nu l-a vazut zilnic, desi a venit de min 2 ori/zi sa ne vada. Nu acces in salon, nu scos copil pe hol, la vizita (decat 5 min). Din gama asta.
Dar buba ramane tot la om, adica la mamicile care isi hranesc puii de pe ziar, sau care dau copiilor jucariile care au picat pe jos. Noi am fost in salon asa: 2 cu pneumonie, 1 rotavirus, 1 simptomatic, 2 enterocolita (salon de 4 paturi, dar s-au mai rotit cei cu enterocolita).
In salonul de vis-a-vis, erau cei cu hepatita.
Asta ca sa iti faci o idee, cam ce "chestii" circulau pe acolo.
Multumesc! Sper sa se faca repede bine, toti pufii bolnaviori si sa trecem cu totii bine, peste iarna asta.
Kiti www.lucrumanual.tk/new-products.php" target="_blank">Produse noi
Magazinul meu
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui micki_mica Am stat cu el, internata. La "Matei Bals", cel de infectioase. Abia asteptam sa plecam acasa, de acolo... Ne-am dus la camera de garda la IOMC si pt ca avea si diaree, si peste 1 an, ne-au trimis la "Matei Bals". Si acolo...diverse boli infectioase. Si multe mamici (internate cu copii bolnaviori) cu lipsuri in eductia unei igiene minime. Dar destul de stricti, ca si reguli in spital. Tati de Kiti nu l-a vazut zilnic, desi a venit de min 2 ori/zi sa ne vada. Nu acces in salon, nu scos copil pe hol, la vizita (decat 5 min). Din gama asta. Dar buba ramane tot la om, adica la mamicile care isi hranesc puii de pe ziar, sau care dau copiilor jucariile care au picat pe jos. Noi am fost in salon asa: 2 cu pneumonie, 1 rotavirus, 1 simptomatic, 2 enterocolita (salon de 4 paturi, dar s-au mai rotit cei cu enterocolita). In salonul de vis-a-vis, erau cei cu hepatita. Asta ca sa iti faci o idee, cam ce "chestii" circulau pe acolo. Multumesc! Sper sa se faca repede bine, toti pufii bolnaviori si sa trecem cu totii bine, peste iarna asta. Kiti www.lucrumanual.tk/new-products.php" target="_blank">Produse noi Magazinul meu |
Vai de capul vostru! Si cum se poate sa nu ia copilul rotavirus de la celalalt? Ca ma gandesc ca se jucau in timpul zilei, nu? Erau toti atat de rau incat stateau numai in pat?
Eu nu am stat niciodata internata in spital cu ceva - exceptie cezariana - dar mi se pare groaznic sa stai cu copilul....trebuie sa te joci cu el, nu? Banuiesc ca nu au mancare ok acolo si ca trebuie sa iti aduca cineva, nu?
De fapt am stat 1 zi cand am facut operatia de laparoscopie diagnostica - in Giulesti - dar la cateva ore dupa ce m-a adus in salon, adica m-au adus la 6.30, am rezistat pana la 10. Apoi l-am sunat pe sot sa vina sa ma ia acasa, ca nu mai puteam. In acest interval a tipat la mine o asistenta - sau ce-o fi fost, infirmiera - cand am intrebat daca nu poate sa imi dea si o lingura sa mananc branza de vaci primita in pahar de plastic drept mic dejun.....drept e ca ma simteam destul de bine incat sa cer externarea....era o tipa acolo cu acelasi tip de interventie ca si mine care nu se putea da jos din pat nici la 3 zile dupa operatie, voma intruna si ii era rau....e nasol ce e in spitalele noastre. Darmite cu copilul!
Brrrr!
Sa va faceti bine si sa nu mai aveti nevoie de internare niciodata!!!
alexutzzza spune:
Micki, BF Multumesc frumos de urari! In Grecia se sarbatoreste 40 de zile asa ca 40 de zile de acum incolo primesc bucuroasa urari ![]()

Multumim mult si de urarile de sanatate pentru Yannis! 
Micki 

Horror ce povestesti tu acolo. Yannis Slava Domnului, dupa cura de First Defence si apoi Colostrum (i-am dat 3 luni, cam toata vara) se pare ca nu a mai luat nimic serios de la gradi, numai raceala, mucishori si tuse, dar nimic grav, cel putin pana acum. Cred ca trebuie sa il pui pe Kiti pe picioare cu niste multivitamine ca trebuie sa fie tare slabit. Plus, e f bun, deloc scump si...de sezon ca sa spun asa imuno-stimulatorul broncho-vaxom e pentru viroze respiratorii, streptococi si stafilococi, se administreaza usor (continutul pliculetului pus in lapte spre exemplu)si se da numai 10 zile pe luna, timp de 3 luni. Eu deja ii dau lui Yannis de 6 zile incoace.
Nyny 

pupam micutii si pe mamica lor care a avut un week-end "di vis", offfff...Sanatate!
Si ca tot zic de gradinita, am sa pun pe contul comun niste poze cu Yannis de la gradi. Deocamdata ne-au dat de la gradi poze numai de la activitatile de pe luna Noiembrie, dar saptamana asta vor aparea si pozele de la party-ul de Halloween.
de
Yannis
alexutzzza spune:
| citat din mesajul lui miremia Micky mi-e asa o mila de Kiti, am vrut sa va sun sapt asta de multe ori, dar ma trezeam la ore nepotrivite asa ca am ajuns sa nu mai sun. Sper sa fie ultima boala care se prinde de Kiti, macar pana la 3 ani!Iar cu gradi...eu as fi fost plina de spume, stiu ca nu pot fi tinuti mereu acasa copii virusati dar si sa se fi imbolnavit Mara de atatea ori de la gradi..... ![]() ![]() ![]() Il pupam si pe micul grec, speram sa fi scapat deja de pb. ![]() _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Cu riscul de a ma face avocatul diavolului si de a primi rosii iti spun ce mi-au zis mie de la gradi. Ei nu primesc copii virusati asa cum crede toata lumea, ceea ce e f adevarat, eu de fiecare data cand Yannis a fost bolnav a trebuit sa repet exudate sau cel putin sa obtin adeverinta de la medic ca il pot duce inapoi in colectivitate si daca ii curg mucii sau tuseste imi spun imediat ca "vedeti ca a cam tusit astazi" etc ca si cum mi-ar bate obrazul; daca ii sun sa le zic ca Yannis nu s-a simtit prea bine, a tusit in weekend bla bla urmand sa le spun "dar nu a facut febra, e voios, mananca bine etc si il aduc la gradi!" ei mi-o taie imediat cu "mai bine il tineti acasa sa vedeti daca si cum evolueaza"...
Dar...copii sunt contagiosi in faza in care inca nu au simptome, cand devine simptomatica, acuta viroza, microbul e deja bun imprastiat, ceea ce e f adevarat. Asa ca spumele nu trebuie sa le ai neaparat pe gradinita. Nu e nimeni de vina, asa e colectivitatea, ca toate lucrurile sunt avantaje si dezavantaje. Acuma na, nu zic ca nu sunt si gradi unde poate nu-s f rigurosi ca am mai auzit povesti

de
Yannis
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui alexutzzza Micki, BF Multumesc frumos de urari! In Grecia se sarbatoreste 40 de zile asa ca 40 de zile de acum incolo primesc bucuroasa urari ![]() ![]() ![]() Multumim mult si de urarile de sanatate pentru Yannis! ![]() Micki ![]() ![]() ![]() Horror ce povestesti tu acolo. Yannis Slava Domnului, dupa cura de First Defence si apoi Colostrum (i-am dat 3 luni, cam toata vara) se pare ca nu a mai luat nimic serios de la gradi, numai raceala, mucishori si tuse, dar nimic grav, cel putin pana acum. Cred ca trebuie sa il pui pe Kiti pe picioare cu niste multivitamine ca trebuie sa fie tare slabit. Plus, e f bun, deloc scump si...de sezon ca sa spun asa imuno-stimulatorul broncho-vaxom e pentru viroze respiratorii, streptococi si stafilococi, se administreaza usor (continutul pliculetului pus in lapte spre exemplu)si se da numai 10 zile pe luna, timp de 3 luni. Eu deja ii dau lui Yannis de 6 zile incoace. Nyny ![]() ![]() pupam micutii si pe mamica lor care a avut un week-end "di vis", offfff...Sanatate!Si ca tot zic de gradinita, am sa pun pe contul comun niste poze cu Yannis de la gradi. Deocamdata ne-au dat de la gradi poze numai de la activitatile de pe luna Noiembrie, dar saptamana asta vor aparea si pozele de la party-ul de Halloween. de Yannis |
Asa, ca tot veni vorba de cresterea imunitatii...
Dani a avut raceala luata de la noi acum 2 sapt. Noua ne-a trecut, lui nu, adica tot mai fornaie nitel mucii in nas.
Duminica dimineata i-a dat sotul niste chefir de la frigider si deja tuseste sanatos.
Ma gandesc sa ii dau ceva de cresterea imunitatii, dar nu stiu ce.
Aud de Colostrum - nu stiu ce e, o sa caut, am mai auzit de Isoprinosine - o fi bun? Am vitamine in casa - dar vitaminele sunt ...pt cresterea imunitatii?
....ar trebui sa vorbesc cu doc la tel....dar mi-e teama ca nu o sa aiba timp....
Ce sa ii dau?
alexutzzza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Asa, ca tot veni vorba de cresterea imunitatii... Dani a avut raceala luata de la noi acum 2 sapt. Noua ne-a trecut, lui nu, adica tot mai fornaie nitel mucii in nas. Duminica dimineata i-a dat sotul niste chefir de la frigider si deja tuseste sanatos. Ma gandesc sa ii dau ceva de cresterea imunitatii, dar nu stiu ce. Aud de Colostrum - nu stiu ce e, o sa caut, am mai auzit de Isoprinosine - o fi bun? Am vitamine in casa - dar vitaminele sunt ...pt cresterea imunitatii? ....ar trebui sa vorbesc cu doc la tel....dar mi-e teama ca nu o sa aiba timp.... Ce sa ii dau? de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Nu ma injura ca stiu ca nu e usor, dar daca tusea persista ar trebui dus la doctor sa il asculte la plamani. Raceli d-astea simple netratate corespunzator pot duce la complicatii mari la varsta lui. Vorba matusi-mii (pediatra) cand stateam io cu Yannis acasa cu tuse si fornaieli, Vit C cu propolis si siropuri si oscilo..."du-l la doctor! ce, trebuie sa fie lat ca sa ajungi cu el la doctor?!"
Colostrum e ptr imunitate generala si are si probiotice ptr stomacel, e bun mai ales sa refaca organismul dupa o tura de antibiotice, medicamente etc.
Cel de care i-am zis lui Micki, broncho-vaxom-ul e ptr viroze respiratorii, pe prospect scrie ca e ptr crestera imunitatii, dar il poti administra si in timpul unei raceli si ajuta la refacere. Dupa cum il descrii pe Dani s-ar putea sa va trebuiasca aerosoli. Si poate biotuss? Biotuss e un praf ptr tuse care e natural dar ajuta tocmai la lichefierea mucozitatilor si apoi eliminarea lor (adica alea pe care el le fornaie si acuma l-au dus la tuse). Stai cuminte ca nu e de la kefir tusea! E de la mucozitatile pe care le fornaia si care acum probabil au ajuns in gat. Sanatate!
Vezi ca io Biotuss l-am gasit la o farmacie no-name ca la alea de brand nu-l aveau, nu-l stiau, multe mi-au zis ca nici nu exista sau poate e ceva nou 
. Cand intr-un final l-am gasit, am intrebat farmacista daca e nou si cica "nu doamna, e f vechi si traditional ca medicament" la care eu "si atunci de ce mi-au zis celelalte...?
raspunsul farmacistei: "de multa carte ce stiu!"....
de
Yannis
decenuela spune:
| citat din mesajul lui lorex Bravo Mara! Asa o sa fie si fetita mea cred! Asa de repede prinde cantecelele incat nici mie nu-mi vine sa cred! Azi cand a plecat la gradinitza mi-a spus de 5 ori ca ma iubeste! , nu mai pleca, statea pe holul si eu in usa apartamentului si-mi facea declaratii dedragoste!Doamne, ce inaltzator! Ce sentimente minunate! Ruxita, te inteleg! As vrea sa fiu si eu genul de persoana care spune: daca as lua-o de la capat nu as schimba nimic! Dar, din nefericire eu as schimba multe! Cu o singura exceptie: bobitza de aur! ![]() _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... ![]() 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.._ |
neatza...
mi s-a fc pielea de gaina cand am citit ce-ai scris.....
asa ma gandeam si eu...ca poate as schimba multe ....insa nu stiu cum le-as ordona suci sau invarti dar jiji sa fie acolo unde e...
e cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat vreodata...cred ca poate toate s-au intamplat in viata mea in asa fel incat sa vina el la lumina....n-as fi sperat vreodata sa-l am....as fi pierdut enorm...daca n-as fi trait sentimentul de mama...cred ca la orice de pana acu as renunta fara regret...dar nu si la jiji...e marea mea dragoste...viata mea....si creste.
....Mihaela,
de LUCA ... minunea de la miezul noptii...Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

, nu mai pleca, statea pe holul si eu in usa apartamentului si-mi facea declaratii dedragoste!
...a inimii mele...