Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (201)
Raspunsuri - Pagina 15
Simonix spune:
Ma bag si eu la cofi :)
Fetelor, imi pare rau de trezirile voastre din toiul noptii brrr... ca uitai cum este. De fapt si al meu se mai scoala, spre dimineata, dar ma duc peste el in pat si adormim amandoi imbratisati
Personal dorm cam 7-8 ore pe noapte, cu o zi din saptamana cand bag 12 ore
- atunci ma regenerez eu
Lori - sanatate
Asta e boala aia data de un virus pe nume Eipstein - Bar sau asa ceva? Scuzati ignoranta, dar parca si noi am trecut prin ea cand era piticul pitic. I-am facut niste analize si o vazut doctorul ca o facut-o, ca noi nu ne-am dat seama
adica el fiind bolnav mereu ... nu stiam ce si cum are si nici nu era important
Fetelor, ce talentate sunteti :) Eu acasa nu prea mai fac nimic, m-am tzacanit si fac ... dulciuri - deviza mea este "nici o saptamana fara mufini"
Am facut pana si mufini cu cascaval miamiii. Deci nu am timp de arta si crafteli, eu bag bucatareli & Co. Piticul isi gaseste el de joaca sau e pe la desene, la Dora.
Dolores - al meu are dusmani imaginari
"Mami, e un hotzoman care vrea sa ma loveasca
" Si da-i si tranteste-te pe jos, in strada etc. Eu tre sa il iau pe "hotzoman" si sa il duc la inchisoare. Dar ala scapa. Si da-i si fugi... Sau uneori el (Robert) e avion de politie si zboara, si gaseste un hotzoman amarat si il ia in carca si il duce la inchisoare. Nu va zic cum se uita oamenii pe strada
si cat se amuza (mai ales aia din masini, care stau pe la stop si se distreaza cand vad spectacolul).
Luminel - sunt copii si copii, unii au mai multa imaginatie, altii mai putina. Deci daca merge, vorbeste, se descurca singurica, se joaca si e sanatoasa cred ca e in parametri, nu are de ce sa fie ramasa in urma ... Al meu e cam tzacanit, uneori imi e ca o sa o ia razna
Si uneori mi-as dori sa fie mai putin imaginativ, mai putin sensibilos ...
Chiar am o problema, cu sensibilitatea asta a lui - mi s-a zis si la scoala ca plange din nimic, adica daca lui i se pare ca x l-a lovit, da si plaaangeee si nu il mai opreste nimic, cica e foarte greu de distras. Faza e ca nici macar lovit nu este, ci uneori in joaca copiii se mai ating, sau se mai harjonesc... Si ce stiu eu sigur este ca e ofticos
La modul ca daca un alt copil ajunge primul la tobogan al meu face spume: - deci urla, plange, il ameninta pe copilul ala care nici nu intelege ce a facut, se incrunta la el, il "injura" (adica ii zice: esti un bebelush!!! asta e maximul de insulta pe care il poate scoate Robert din el, ma gandesc mai incolo ce va zice
) Imediat se frustreaza si nu de multe ori se pune in pericol sa fie el primul - la leagan, la tobogan. Nu prea stiu cum sa abordez problema, adica i-am explicat ca o moara stricata, am citit povesti moralizatoare
, am dat exemple, l-am si certat cand l-am vazut asa... Mi-e frica sa nu impinga copiii de pe tobogan cand se inghesuie sa fie el primul si i-am zis ca atat ii trebuie, sa cada vreun copil de pe tobogan impins de el, ca nu mai pupa ever tobogan. Din fericire il vad ca se stapaneste de regula, adica stie f bine ca e interzis sa loveasca si atunci urla de sperie tot poporul. E chiar haios sa il vezi cum tremura de nervi dar nu indrazneste sa ridice mana si atunci urla nene :D Nervos frateeeee...
In fine, nu stiu exact cum sa il fac sa fie si el mai indiferent, sa nu puna la inima orice fleac, sa se mai si opreasca din plans (cu noi nu face asa, dar asta pentru ca sunt eu acolo si imediat se lipeste de moi), nu stiu cum sa il fac sa inteleaga ca nu e important sa fie el primul, caci ajung toti in acelasi loc. Si ma gandesc de unde are chestia asta, caci nici io nici ta-su nu suntem asa, din contra, suntem cam momai. Poate ca i-am zis prea des ca el e cel mai iubit / frumos etc copil - dar care mama nu zice asa??
Bon, fug la munci :)
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Simonix spune:
Ah, si inca un subiect - cu bebelushii. Si el e fascinat de povestea nasterii lui. De fapt povestea incepe pe cand el nu exista, erau doar mami si tati - si i-am zis ca asa vin bebelushii pe lume, cand parintii se iubesc tare tare si se mangaie mult - asa apar bebitzii mici ca niste bobi de mazare in butica mamicilor, pusi acolo de tatici. I-am mai zis ca in general la inceput mamicile nu stiu ca au bebelushi in burta, si ele se simt rau, sunt foarte obosite, le mai doare burtica, pentru ca nu e usor sa ai un bebe in burta. Si de-aia se duc la doctori speciali care fac poze la burtici si acolo vad bebelushii cum cresc. Si dupa aia mamicilor nu mai le e rau si se bucura taaaare mult si uite asa incepe odiseea. I-am descris "activitatile" din burtica, i-am zis si de cordonul prin care sunt hraniti bebitii, mancarica pe care o transforma mamicile pentru bebi, i-am zis de tati si de jocurile lor. Si cand e vremea de iesit afara i-am zis ca doctorul o ajuta pe mamica sa il scoata pe pitic - iar piticului nu ii place, pentru ca afara e lumina multa si zgomot si bebe nu il stie pe doctor si se sperie, de-aia bebii plang cand ies din burtica. Dar toate se linistesc cand bebelushii sunt pusi la pieptul mamei, si cand ii simt mirosul mamicii, o recunosc, si apoi simt si mana taticului pe ei, caldura lui si uite asa incepe distractia (a se citi: nopti nedormite mainly
).
In fiecare seara trebuie sa ii zic povestea asta :)
Simona cu Robert
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Luminel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonix Ah, si inca un subiect - cu bebelushii. Si el e fascinat de povestea nasterii lui. De fapt povestea incepe pe cand el nu exista, erau doar mami si tati - si i-am zis ca asa vin bebelushii pe lume, cand parintii se iubesc tare tare si se mangaie mult - asa apar bebitzii mici ca niste bobi de mazare in butica mamicilor, pusi acolo de tatici. I-am mai zis ca in general la inceput mamicile nu stiu ca au bebelushi in burta, si ele se simt rau, sunt foarte obosite, le mai doare burtica, pentru ca nu e usor sa ai un bebe in burta. Si de-aia se duc la doctori speciali care fac poze la burtici si acolo vad bebelushii cum cresc. Si dupa aia mamicilor nu mai le e rau si se bucura taaaare mult si uite asa incepe odiseea. I-am descris "activitatile" din burtica, i-am zis si de cordonul prin care sunt hraniti bebitii, mancarica pe care o transforma mamicile pentru bebi, i-am zis de tati si de jocurile lor. Si cand e vremea de iesit afara i-am zis ca doctorul o ajuta pe mamica sa il scoata pe pitic - iar piticului nu ii place, pentru ca afara e lumina multa si zgomot si bebe nu il stie pe doctor si se sperie, de-aia bebii plang cand ies din burtica. Dar toate se linistesc cand bebelushii sunt pusi la pieptul mamei, si cand ii simt mirosul mamicii, o recunosc, si apoi simt si mana taticului pe ei, caldura lui si uite asa incepe distractia (a se citi: nopti nedormite mainly In fiecare seara trebuie sa ii zic povestea asta :) Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
ce frumos povestesti!
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Luminel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonix Ma bag si eu la cofi :) Luminel - sunt copii si copii, unii au mai multa imaginatie, altii mai putina. Deci daca merge, vorbeste, se descurca singurica, se joaca si e sanatoasa cred ca e in parametri, nu are de ce sa fie ramasa in urma ... Al meu e cam tzacanit, uneori imi e ca o sa o ia razna Simona cu Robert Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti |
mai, e normala, merge, vorbeste (uneori mai putin inteligibil, nici eu nu onteleg ce spune si atunci se enerveaza si plange si se tavaleste pe jos
, danseaza (daca ati vedea-o cum o imita pe Nicole Scherzinger in veideoclipul la "Right there", ati muri de ras
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Lorich spune:
Simonix boala asta gura-picior-mana e data de virusul coxsackie, nu e f grava, dar aftele din gura dor de numa numa'...as aca riscul e ca puiul sa nu mai pape (Ana!!), sa nu mai bea, s anu mai vorbeasca chiar, deci riscul e deshidatarea. in rest...trece, ca toate "celilalti"!!
Adriana_78 spune:
Lorich, ai fost cu ei la doctor? doctorul ti-a spus de boala asta gura-mana-picior? Sau cum ai descoperit-o?
Doar afte in gurita au? sau si simptome de raceala?
Va doresc sa treceti cat mai repede peste ea!
Cleo, si noi ne-am trezit azi cu pampers super umflat, pipi iesit pe langa, cearsaf ud -- mai nasol ca era patul conjugal, ca Annika s-a culcusit azi-noapte langa mine (sotul e in delegatie). La noi n-au fost plansete insa
Simonix, sa stii ca si la noi, Lara de fapt mai puternic, e f. pronuntata dorinta sa fie primul.
Si nu stiu frate de unde? Ca eu nu am insistat niciodata sa fie cele mai bune sau primele.
Din contra, dupa ce am vazut ce scene fac, ca nu au fost ele mai cu mot, primele nu stiu unde, le-am tot zis ca nu e asa imp. sa fii mereu primul, ca e imp. sa te simti bine/sa te distrezi la jocul resp, e Ok sa fii si al doilea, treilea etc, e bine sa ajungi si intreg la final (nu cu vreun picior rupt, din dorinta de a fi primul) bla bla
Fara rezultat insa -- sa vedeti ce scandal si intre ele, ca nu a facut una prima nu stiu ce
Alsyh, si mie mi-e teama de pat suprapus.
La Viena avem unul, din lipsa de spatiu, insa mereu stau cu frica (ca deh' sunt si foarte agitate amandoua) sa nu cada careva de acolo, din joaca sa se impinga, sa se dezichilibreze -- cad cine stie in vreo jucarie care zace aruncata pe podea - Doamne Fereste!
Sotului ii plac paturile astea, eu m-am tinut insa tare, si n-am acceptat sa luam si la Buc. asa ceva ![]()
Noi nu avem prieteni imaginari -- mi-a placut "greierasul" lui Patrick si hotomanul" - lui Robert ![]()
La noi decand nu se mai bea lapte noaptea, nu se mai trezeste Annika decat rar (1 data doar) si de obicei vine in patul nostru unde continua sa doarma. Lara doarme dusa cam de la 4 ani.
Adriana
Lorich spune:
Adriana am sunat pedatra cand am vazut ca si ana are piciorusele pline, arata ca intep mici de ac, apoi se maresc, devin mai aspre si grupate. Am sunat, i-am zis ca au avut febra 3 zile, durere de gat, dar fara muci si tuse, si ea a continuat imediat "dar in gura? afte? Da, Robert are una mare cat o migdala, atat am vazut, ca nu prea ma laasa , dar am citit ca pot fi si pe limba, palat etc.
Pediatra a zis imediat virs C ala, nurof ca e antinf si-n plus alea din gura dor ca naiba (si eu am vazut, la cat m-au planssss) si un preparat de gura, sa-l fac singura, ca e urgent.
Am mai pov asta?
Mi-a dat preparat, glicerina boraxata+1tb aciclovi+1 tb diflucan, sa amestec eu sa-i dau des. Buuuun, merg la farma si sare aia pe mine, o e farmacista fff draguta, mereu zambete la copii, amabila...efectiv nu ma lasa sa le fac preparatul, ca vor ajunfe med alea la ficatel, ca nu e bine, ca nu nu nu. ca are ea un spary de afte, antiviral, fff eficient, din lemn dulce si stejar. Si mai ieftin!!!L-am luat, iti dai seama ca desi voiam sA ascult pediatra...neh. Deocamdata nu mai dau semne de durere, dar sun inca in greva foamei, amandoi!
Luminel spune:
Pe Cristi o apuca din cand in cand faza asta cu "ea prima", mai ales cu frate-sau; sau o apuca posesia si frate-sau nu are voie sa vb cu mine (ii zice "e mami mea, nu e mami ta") sau sa stea in camera unde doarme ea ("e casa mea"
)
Sau cand suna tac-su, ea trebuie sa raspunda prima la telefon altfel e jale si trebuiea sa inchida tac-su si sa sune din nou
cu copiii pe afara nu e asa orgolioasa
belleane spune:
Lori: sanatate puiutilor tai!!!!
A mea cea mare cat era copil unic avea chestii deastea cu prima: ea trebuia sa paseasca prima in/din lift, sa se urce prima undeva, sa inceapa sa mannace prima, sa termine prima, etc era frustrata de ne termina psihic ..vestea buna e ca i-a trecut, nu stiu daca din cauza ca nu mai e copil unic sau ca a crescut.
Voiam sa va mai spun ca avem ceva timp (nici nu mai stiu) de cand nu mai avem pampers deloc nici ziua nici noaptea. Noaptea se duce al meu si o pune la olita la ora fixa. Mai sunt accidente dar rare, i-am luat o protectie saltea de la Ikea care este supereficienta. Chiar daca ar face balta tot nu ar trece, si se spala. Ultima data cand s-a intamplat am gasit-o schimbata, cu protectia data jos, nu dormea domnisoara pe ud.
Acum e incantata sa se joace cu jucariile sora-sii. Ne jucam dar facem destul de rar activitati de pe carticele tot ramase de la sora-sa. Cu cea mare recunosc ca faceam multe dar mi-a trecut. Acum exersam stransul jucariilor dupa joaca. Daca strang si eu merge daca nu, nu vrea.
Adriana_78 spune:
Belleane, uite la noi n-a trecut faza cu "primul" desi sunt 2 acum
Si noi avem protectie din aia si e f. buna, insa e numai la Annika in pat, in patul nostru nu si uite ca se mai intampla accidente.
Deci sotul se ocupa de olita de noapte? bravo lui! ca re putere sa se scolae noaptea, si la ora fixa? da cum face? isi pune ceasul?
Al meu nu simte nimic noaptea, eu tresar insa la cel mai mic zgomot
Lorich, da ce farmacista
eficienta -- oricum lemn dulce si stejar suna destul de inofensiv, e sigur mai bun pt. organism .
Si nu, n-ai mai povestit asta ![]()
Sanatate multa!