Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (201)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Mai are cineva poze la albumul Vara 2011? Nu de alta, da'-s 28 de pagini...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare si de la moi :)

Mai rarutz pe aici, nu prea mai am timp, am inceput noul job si am fost destul de prinsa sa vaz cam care e treaba pe acolo. Am avut deja niste zile libere pe care le-am petrecut cu folos. Intr-una din zile am facut o gashca maare si am plecat sa profitam de o toamna superba, cu culori cum numai toamna vezi. Mi-am dat seama ca fiumiu are harem mare, domle: mai toto prietenii meu au fetitze .... era al meu sef de trib Au fost si Mara si Lorelei, ne-am bucurat tare mult sa le vedem.

Am vazut ca vorbeati de gradinite; vin si eu sa intaresc ce zicea Esme,nu am stiut ca activitatile alea descrise de Dolores sunt tip Montessori. Si la noi se fac, ziua decurge cam cum a descris Esme. Copiii sunt amestecati, din doi ani: cei din grupa mica cu cei mijlocii si au activitati la comun. Niciodata nu sunt siliti sa faca ceva anume, daca nu au chef, la joaca la liber. Insa e cam greu sa nu gaseasca ceva de facut; cica li se propun "ateliere": de pictat, de construit, de gatit, de lipt etc etc Ai nostri au cate o tema timp de x saptamani. Au inceput cu "vacanta", evident, apoi ai facut "piratii" iar acum sunt in plin "circ". Fiecare tema se finalizeaza cu ceva mai spectaculos, gen spectacol :D, joc cu toata scoala, mers la circ etc. Ce imi place este ca doamnele fac poze in timpul activitatilor si apoi le pun pe un cont picasa care este privat. Bineinteles, a trebuit sa ne dam acceptul - cei care nu doresc ca piticii lor sa fie pozati au semnat o hartie si ai lor nu apar deloc in poze.

Lui Robert ii prieste chestia asta, il vad cat s-a deschis si cum a dat-o pe franceza, canta toata ziua, spune poezii (!!!!!!!!!), danseaza si se joaca in FR. Si eu care ma speriasem ca nu evolua cica

O saptamana a fost cu Mara la "scoala de vacanta" - mi-a placut tare, au avut activitati si mai faine ca la scoala, o sa il inscriu si pentru vacanta de iarna. Doar cu dusul acum e mai greu, ca nu stiu ce l-a apucat dar urlaaaa nene cand e vorba de lasat... Si de acasa incepe: Mami, azi nu vreau la scoala, vreau cu tine ...

In rest piticul e bine, a inceput faza cu filozofeli Mi-a zis intr-o zi: mami, tu esti printesa mea, nu-i asa? Eu: da. El: si nu mori, nu? Tu nu o sa mori, nu? Ca sa ai grija de mine. Eu: sa cad pe jos. Nu am vorbit cu el de asa ceva pana acum, ii citesc multe povesti in care e drept ca mor aia pe capete, dar mereu voalez, zic ca "nevasta imparatului plecase etc", si nu prea stiu de unde e faza asta cu "mori". Stiu sigur ca acasa nu are de unde sa auda asa ceva, nu ne uitam la TV decat la desene gen Dora...

Si acum doua zile eram la IKEA si a pus mana pe o balena de plush iar taica-su a zis sa o ia sa vada cat costa - Robert a inceput sa planga ca cica "nuuu, ca daca o iei o sa moara" Noi am ramas masca... Si apoi l-am intrebat de unde stie el ca o sa moara? Si de unde stie de lucrul asta? Si mi-a zis ca din povestea cu Mica Sirena ... Acolo se arunca sirena in mare si se "inspumeaza" dar am citit chestia asta doar odata si evident ca nu am zis nimic de moarte, ci ca sirena se transforma in spuma. Si Robert mi-a zis ca sirena mica moare ca nu poate ajunge in lumea oamenilor. Deci nu stiu ...

In fine, trebuie sa fim foarte atenti cu el. Cel mai mic cuvant il baga la cap. In schimb are unele comportamente care mi se par regresive: plange cand ne despartim, si-a facut doudou (!!!!!!) - ori el nici cand era bebe mic nu a avut !! Se scoala noaptea si suspina ca unde e focaaaa cu care doarme... Nu poate sa se culce decat cu ea, acum si cu balena aia uriasa de la IKEA (ocupa juma de pat ...) Mai are putin si bea din biberon Este mai agitat si un pic mai agresiv.

Ma gandesc ca incep rotitzele sa miste la greu prin capshorul lui si asta il streseaza peste masura si de aceea are comportamentele astea. In fine, sa vedem, sunt faze si faze. Asteptam sa treaca si asta :)

Gata, am dat raportul. Va citesc cu drag, ma bucur ca a revenit Puputi, am vazut poze de fete frumoase dar nu prea am avut timp sa intru la momentul respectiv. Asa ca va pup

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

SIMONIX - probabil ca multe gradinite se inspira din metoda Montessori, mai sunt si multe alte metode alternative pedagogice care incet incet patrund si in pedagogia traditionala (Waldorf, Freinet). Noi am avut multe discutii despre moarte, al meu e destul de fascinat de asta. Nu i-am ascuns mai niciodata ceea ce cred, am mers si cu el la cimitir anul asta in Romania, pe la morminte. A parut destul de impacat cu ideea. Eu mereu consider ca atat timp cat parintele e impacat cu un subiect, si copilul va fi, daca tu esti putin framantata de idee, si el va fi.

Hehe, cum ziceam si al meu a inceput perioada de dragoste chioara si intr-o zi cand ma luase de gat si ma tot strangea ii zic : Tu esti printisorul meu! si il intreb : Eu cine sunt? Printesa ta? La care el cica: Nu, tu esti... sta el pe ganduri, si sta si sta... EU curioasa : Cine sunt? La care el intr-un sfarsit : Tu esti mama! Si mai imi da un pup. Dar cu atata dragoste a zis mama, ca m-am topit, intr-adevar e cel mai frumos cuvant. Dar el e in continuare ancorat puternic in realitate, povestile lui preferate sunt cu Patrick care merge la pescuit, la gradinita, la muzeu, la concert, etc. adica exact cam ce face el in ziua respectiva, trebuie sa ii povestim din nou ce-a facut, eventual cu cate un artificiu , doua. Dar cu lux de amanunte, sta cate 2 ore sa ii povestim cum pune rama in carlig si arunca undita in apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineata fetele,

Cum a fost weekend-ul?

Noi am fost vineri seara la rest libanez si ne-am serbat. A fost frumos ca am iesit , pt ca mancarea in sine nu ne-a pasionat

Sambata am fost la BAby boom si am luat ceva jucarii si hainute pt Mos Craciun. M-am bucurat sa le intalnesc pe Ylari si Lorich, am inteles ca era si Alina [e care din pacate n-am intalnit-o.

Legat de subiectul de mai sus, mereu am vrut sa va povestesc dar uitam: Vlady e putin obsedat de subiectul mortii...pe mine in ultimul timp chiar m-a agasat. Am vorbit mult pe tema asta, i-am explicat cam cum stau lucrurile. Clar el a fost influentat si de moartea soacrei mele, dar e un subiect pe care l-a abordat mult inainte de eveniment probabil tot in urma povestilor. DAr pune si multe intrebari de genul "mami, tu cand o sa mori", "cand o sa muriti voi raman doare u si Luca?"....sau intra in bloc intr-o seara si il intreaba pe administrator: "tu esti bolnav? o sa mori?" mi s-a facut efectiv rau.

Si zilele trecute dupa saptamani de explicatii si intrebari pe tema asta l-am rugat sa nu mai discutam o perioada pe acest subiect ca nu e placut. L-am rugat sa nu mai intrebe alte eprsoane cand mor sau daca sunt bolnave ca le intristeaza...nu sunt lucruri care fac placere oamenilor.

Nu stiu daca am facut bine. Poate trebuia sa-l las sa-si satisfaca curiozitatea, sa inteleaga el fenomenul pe care probabil nu il intelege si de-asta tot intraba....dar mi-e jena si de persoanele carora le pune astfel de intrebari

va pupacesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Neata

Puputi ma bucur ca te mai "aud", super suna vacanta...as vrae si eu in vacanta ta!!!

Nadia mi-ai amintit de concurs! Am votat Eva, suntem si noi pe la pag.16, vad ca o poza ai votat-o deja! Voi? Poze concurs?

Eu siunt iarasi cu amandoi acasa,d e data asta singura pana maine seara, Robert e cu febra de sambata dupa amiaza, febra si atata, nu mare, nu e apatic, de papat papa cat de cat... sa vedem ce urmeaza =- deocamdata am vazut zona chilotului cu niste bubite mici, sa vad daca se extind, o fi roseola (eu credeam ca a avut) sau exantem de ala post febril - e si asta o varianta. La 24 de ore dupa debutul lui, a inceput si Ana, e si ea febrilutza, maraita (bine, ea are si un gauroi la un dinte), agatata la maxim de tzitzi...asa ca, sunt aici, pe baricade.

AAA...vazut una bucata mamica frumoasa si slabanoaga de-ti vine s-o bati Alysh la baby boom, frumoasa, frumoasa si puiul mic Luca, un ochios frumos!!

Pupici, sunt in zona!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Alysh am scris sincron!~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna fetelor

Ne-am intors si noi -- a fost o sapt. super sresanta, pot spune ca abia ateptam sa ma intorc in Buc. da, da, cine ar fi crezut?!

Ne-am urnit tare greu la gradi/scoala - mai ales ca eram obisnuite cu programul din Viena, unde e o ora in urma

M-au amuzat povestirile lui Simonix despre Robert (si intoarcerea posibila la biberon ) si ale lui Alysh despre Vlad si "moartea" administatorului

Si la noi se vorbeste des despre moarte, insa si eu dupa ce dau cateva explicatii, incerc sa schimb subiectul, motivand ca e prea trist sa ne gandim la moarte

Cleo, sa stii ca si Tenerife era pe lista mea - si aici nu ne trebuie nici pasapoarte (ca eu si fetele nu avem, circulam cu buletinul) insa pt. 4-5 zile e drumul ff lung, din Buc. e cu escala - stai aproape o zi pe drum, in cazul nostru nu merge pt. o mini excursie

Da, si eu vreau numere castigatoare la Loto

Aaa, cmnatul propuse pt. vacanta de vara de la anul- Tailanda, cica e zborul mai scump, da e mai ieftin acolo.
Nu ma prea coafeze insa un zbor de 12 ore sau cate o fi -- cred ca ramanem tot la Grecia noastra

Lorich, sanatate! sa treaca febra!

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Dolores - eu nu prea ma gandesc la subiectul moarte, caci nu am avut timp, am crezut ca e cam devreme pt el sa inteleaga chestia asta, asa ca m-a cam luat prin surprindere. O sa ma gandesc sa vad ce ii zic, daca mai intreaba. Imi pare rau ca nu l-am intrebat "ce inseamna sa mori", sa vad ce e in capul lui. O sa fiu mai pe faza. Al meu nu prea a avut ocazia sa auda de asa ceva in viata reala. Chiar ma gandeam mult la Vlad al lui Alysh sau la fetele Adrianei, ce le-au zis parintii si cum percep ei treaba. In fine , asta este viata, vor trebui sa stie candva.

Si cu amorul de mamica Deci al meu este inca in plina faza oedipiana La un moment dat, cand eram in plin atac de "DE CE-uri" care curgeau precum ploaia peste capul meu :D, am zis ca "si tu o sa cresti mare si o sa iti gasesti o fata frumoasa sa o iei de nevasta". El: "pai tu esti nevasta mea ..." Eu: Pai o sa vezi, o sa cresti si o sa iti gasesti alta fata sa fie iubita ta". El: "nuuu, tu esti iubita mea". Eu: "da, dar asa fac baietii cand cresc, le trebuie o nevasta tanara si frumoasa". El: "TU ESTI TANARAAA SI FOAAARTE FRUMOASA" (cu lacrimi in ochi deja, plangea...). Ehe, mai vorbim cand o avea 18 ani si io ... voi avea ... nu vreau sa stiu

Lori - sanatate multa la pitici. Eu zic aleluia, al meu vaz ca se tine tare pe pozitii, imi expira nurofenul E primul an cand vad ca ii mai trec si singuri mucii, fara febre etc. Mai muceste, mai tuseste, dar nu se compara cu ce a fost anii trecuti. Asa ca ideea este: dupa iarna vine varaaa Si o sa treaca perioada asta mai greutza.

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Buna fetelor

Ne-am intors si noi -- a fost o sapt. super sresanta, pot spune ca abia ateptam sa ma intorc in Buc. da, da, cine ar fi crezut?!

Ne-am urnit tare greu la gradi/scoala - mai ales ca eram obisnuite cu programul din Viena, unde e o ora in urma

M-au amuzat povestirile lui Simonix despre Robert (si intoarcerea posibila la biberon ) si ale lui Alysh despre Vlad si "moartea" administatorului

Si la noi se vorbeste des despre moarte, insa si eu dupa ce dau cateva explicatii, incerc sa schimb subiectul, motivand ca e prea trist sa ne gandim la moarte

Cleo, sa stii ca si Tenerife era pe lista mea - si aici nu ne trebuie nici pasapoarte (ca eu si fetele nu avem, circulam cu buletinul) insa pt. 4-5 zile e drumul ff lung, din Buc. e cu escala - stai aproape o zi pe drum, in cazul nostru nu merge pt. o mini excursie

Da, si eu vreau numere castigatoare la Loto

Aaa, cmnatul propuse pt. vacanta de vara de la anul- Tailanda, cica e zborul mai scump, da e mai ieftin acolo.
Nu ma prea coafeze insa un zbor de 12 ore sau cate o fi -- cred ca ramanem tot la Grecia noastra

Lorich, sanatate! sa treaca febra!

Adriana

adriana, daca ti se pare zborul lung pana in Tenerife, va propun cu escala in Bruxelles. Dormiti o noapte la noi, stam aproape de aeroport. De aici, zborul pana in tenerife este de 4 ore juma.
Dar sa ne aduci si numerele la loto .

Despre moarte, noi am ocolit cuvantul. Mara e prea 'naiva' (parerea mea), asa ca in motanul incaltat, tatal decide sa isi imparta mostenirea in viata; ursul polar vine la baietel sa se joace dar bietelului ii e frica; avem o carte cu povesti dar sunt mai 'stilizate', cu povesti moralizatoare: magarul care nu vrea sa mearga la Conservator(scoala de muzici) dar vrea sa cante, vulpea care a furat pusculita cu bani a catelului, prietenie, cizmarul sarac fericit care toata ziua muncea cu prietenul lui motanul etc. si bineinteles printese, printi, cenusareasa cu surorile care nu voiau sa isi stranga lucrurile, dar ea se imprietenise cu soriceii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

neatzaaaaa...aaa...aaaa....(din fundul butoiului)

Lori, insanatosire grabnica la pitici! greu trebuie sa-ti fie singura cu ei amandoi bolnavi

Ylari, ma bucur pentru vestile bune de la eco! Sa-ti traiasca samburelul, sa creasca mare la mami in burtica!

Aly, sa va fie de bine aniversarea! si voua Puputi, sa va fie de bine
concediul!

Cristi nu cred ca, constientizeaza inca ideea de moarte, desi eu i-am spus de exemplu, ca daca se urc pe ferestra la bucatarie (cum are obiceiul)o sa cada si o sa moara... sau ca daca nu sta pe trotuar si se duce in strada, o sa o calce masina si o sa moara...

Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput