Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (201)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Superbe poze, BELLANNE si DESIREE! Uite asa imi mai trece si mie dorul de fetite.
Noi la Halloween am mers la vreo 5-6 case, atata a vrut, s-a plictisit, spre bucuria mea. Ca si asa uite de o saptamana mananca numai prostii. Daca ar fi ciocolata as mai zice (NADIA vad ca la voi s-a dat multa ciocolata, fain), dar cand vad tot felul de bombonele colorate in roz, mov si portocaliu, ma ia durerea de stomac instantaneu. IN fine, aseara a terminat si ultima bombonica, si mai voia sa mergem, dar i-am zis ca din fericire Halloweenul e odata-n an.

YLARI - eu cred ca ai reactionat foarte bine, nu te stressa ca i-ai fi dat nu stiu ce mesaj, ba chiar i-ai dat mesajul corect, ala care e in inima ta, autentic. Si de ala avea nevoie Eva in momentul ala.
Si la noi cand se intampla vreo boroboata se spune de fata cu parintele si copilul, la sfarsitul zilei. Dar conteaza foarte mult tonul. Tonul face muzica. Copilul nu trebuie pus la zid si facut sa se simta ca ultima puslama, ca normal ca a doua zi o va lua de la capat. El coopereaza si daca simte ca parintii si educatorii au parerea asta despre el (ca e un obraznic si un rau), normal ca le-o va intari.
Noi n-am trecut prin asa ceva, al meu e tipul ala de ingeras la gradi, nu iese din cuvantul madamelor ca ma si enerveaza si cateodata l-as vrea mai plin de initiativa, mai hotarat. Pentru ca ma gandesc ca el cam asculta si se supune oricui. Si poate sa vina si un nebun care ii zice sa faca asa, si asa va face ca el nu comenteaza deloc in fata autoritatii.
Dar am vazut cum procedeaza doamnele cu ceilalti care mai pun probleme. Pur si simplu se explica inca o data, de fata cu parintii ca e o colectivitate, ca trebuie sa existe anumite reguli pentru a nu deranja pe ceilalti (am vazut niste incidente legate de jucarii, copii care au luat jucariile si nu mai voiau sa le dea). Normal, cand se intampla odata, se rezolva acolo pe loc, parintele nu stie nimic. Insa cand e ceva repetat, cand ele incerca si tot incearca sa schimbe situatia si nu reusesc, atunci abia se intervine si se comunica si parintelui.
Bine, la noi nu se incearca cu orice pret (nu inca, la nivelul lor) sa ii integreze in activitati, fara voia lor. IN primul rand , la orele Montessori sunt lasati sa isi aleaga singuri activitatea care le place. Apoi la jocul liber - sunt mai multe grupe amestecate - si mici si mari - si se duc unde vor ei, cine vrea deseneaza, cine vrea canta, cine vrea danseaza si tot asa. Din pacate daca nu e personal suficient, nu prea ai cum sa faci treaba asta. Si in cazul in care o grupa intreaga de 20-30 sunt nevoiti sa faca toti un anume lucru, pentru ca e un singur educator, vor fi mereu copii sacrificati. Nu e posibil ca toti sa aiba chef de desenat in momentul ala.

Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011)
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

frumos ce zici tu de Montessori . De fapt, de cum sunt educatoarele educate la Montessori - practic la ele e educatia, cum sa se poarte cu copiii.

Am gasit o scoala/gradi Montessori aproape de noi. Preia copii de la 2 ani. Pretul pt un an este de.... 11.990 iepuroi . CIne are 2-3 copii... e.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Dar am vazut cum procedeaza doamnele cu ceilalti care mai pun probleme. Pur si simplu se explica inca o data, de fata cu parintii ca e o colectivitate, ca trebuie sa existe anumite reguli pentru a nu deranja pe ceilalti (am vazut niste incidente legate de jucarii, copii care au luat jucariile si nu mai voiau sa le dea). Normal, cand se intampla odata, se rezolva acolo pe loc, parintele nu stie nimic. Insa cand e ceva repetat, cand ele incerca si tot incearca sa schimbe situatia si nu reusesc, atunci abia se intervine si se comunica si parintelui.
Bine, la noi nu se incearca cu orice pret (nu inca, la nivelul lor) sa ii integreze in activitati, fara voia lor. IN primul rand , la orele Montessori sunt lasati sa isi aleaga singuri activitatea care le place. Apoi la jocul liber - sunt mai multe grupe amestecate - si mici si mari - si se duc unde vor ei, cine vrea deseneaza, cine vrea canta, cine vrea danseaza si tot asa.

Asa e si la noi, doar ca nu le zice ore Montessori ca sunt ore normale. Au mai multe puncte de activitate si fiecare isi alege ce face. Cand se termina "sfertul" sunt intrebati din nou care unde vrea sa activeze si se duce fiecar ela activitatea pe care o alege. Daca vrea toata ziua sa deseneze fix aia face toata ziua. cum spun si Juffele, defapt toti se plictiseasca sa faca mereu acelasi lucru si isi aleg sa schimbe activitatea fara sa fie impinsi de la spate. Singurele momente cand toti trebuie sa fie "atenti" sunt inceputul zilei cand se face prezenta incepand cu papusa clasei, cand ii canta buna dimineata si ii explica ca papusii cum s-au spalat ei pe dinti si pe fata si cum trbeuie si ea sa se execute si apoi la finalul zilei cand trebuie sa faca oridne (fara pardon toti copii) si cand ii canta din nou papusii ca se vad maine si apoi isi iau ramas bun pentru o zi de la papusa, clasa, copii si educatoare. La momentele de joaca sunt toate grupele impreuna. Si da tonul pe care educatoarea spune nazbatia copilului e super important.

Remarc ca trebuie s aimi para bine ca la noi nu se face trick treats. La scoala nu le-au dat bomboane, au facut doar supa de dovleac cu paianjeni si pop corn

pup gashca ...aa...deci care, cand la croissanti? De cand am invata sa fac (cam o luna) avem cel putin de trei ori pe saptamana...vai de curbele noastre...

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Esme, de trick or treat, sa stii ca Victoria din tot ce a primit, i-am spus ca poate sa manace orice in pat, in seara aia. A ale o pungutza mica de chips de cartofi. Si de atunci zac toate in camara, nu le vrea. Pentru ea a fost mai mult faptul in sine, ideea ca i se dau dulciuri, ca are voie (i-am expolicat ca NUMAI de Halloween) sa ia de la straini, ca toti copiii erau costumati, casele decorate, etc. Plus ca in seara aia a facut ea 'imparteala': toate lillo-pops, ciocolatele, bombonele, le-a pus intr-o punga si a zis ca alea poate Daddy sa le manance, ca ei nu-i plac Desi, am obisnuit-o EU sa manance o ciocolata mica (42 grame, din care mananca cam jumate) in fiecare seara la culcare, din cauza de hipo-glicemie.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna seara fetelor in sfarsit pot sa intru sa va dau vestile bune, bebe e bine mersi in burtica, are 8 mm si activitate cardiaca 143 batai, ce sa mai, sunt linistita acum.
Doloress merci ptr sfaturi/pareri
Va pup fug ca sunt obosita tare.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puputi spune:

Buna dimineata din Japonia

Fetelor stiu ca ma dati disparuta, dar chiar nu am timp de forum. Nu am timp de nimic, nimic. Am vazut poze de fete frumoase, citit pe diagonala.
Mai fetelor voua vi se intampla sa cititi ceva sau sa faceti ceva si in urmatoarele 5 minute sa vi se stearga din memorie in asa fel ca trebuie sa repetati operatiunea si deabia dupa aceea sa va dati seama ca ati mai facut lucrul ala doar cu 5 minute inainte??? Mie mi se intampla cam des de am ajuns ca la cascadorii rasului. Ori am imbatranit ori devin senila ori amandoua.

Am vazut o aniversare de 5 ani cu un palton rosu si mancare libaneza cu dansatoare cu tot. Noi luna asta facem 10 ani. Domnul tati mi-a facut cadou un set de poze pe malul oceanului in rochie de mireasa. Eu lui nimic.

Despre subiectul deschis de Ylari cu gradinita mie tot mi se pare ca este vina educatoarei, dar nu neaparat a ei cat a sistemului. Pai eu "inteleg" ca sunt copii multi in grupa si personal putin dar trebuie sa aiba grija de toti nu?
Eu il duc pe Shintarou la gradinita de la 10 luni. Pana acum nu a fost decat odata muscat si de vreo doua ori a plonjat in freza la joaca afara, asta este tot ce stiu eu ca apatit el. La gradi este camera de supaveghere, deci stiu tot ce misca acolo. La grupa lui de varsta acum un an au trebuit sa o imparta in doua. Copiii linistiti si cei mai nelinistiti (in care intra si Shintarou). Parintilor ni s-a comunicat la sedinta decizia. Nu au spus ce si cum, nu au vrut sa discute grupele pentru ca ne stim copiii destul de bine.
Eu il vad pe Sintarou cum se mai impinge cu alti, cum ei fac o activitate, toti sunt concentrati numai el alearga sau numara stelele. Doamna il ia deoparte si ii explica pe intelesul lui ce si cum si il potoleste, mie NU mi-au spus nici-o data ca ar deranja sau ca nu asculta. Ei considera ca este normal lucrul asta si este de detoria lor sa il ajute sa invete sa se poarte in colectivitate. El le caracterizeaza pe doamne prietenele lui si ii place la gradi. Acum fiind gradi cu program prelungit au multe activitati si se aseamana putin cu Montessori al lui Dollores, pentru ca dupa ora 3 toate grupele stau gramada si se joaca intre ei sau au activitati impreuna.
Marti Shitarou i-a invatat pe cei din grupa mai mica sa isi puna sepcutele pe cap, colega lui sa se incalte si tot asa au fost si ei ajutati si invatati.
Deci nu mi se pare normal ca educatoarea sa o pun la colt pe Eva ca nu este atenta si alearga prin clasa. Nu are decat 3 anisori, daca si-ar da interesul ar gasi metoda de mijloc. Parerea mea.

Am scris un roman, dar tot va mai scriu.

Noi am venit din Guam saptamana trecuta. Ne-am distrat la maxim. Poze nu am cum sa pun pentru ca nu am calculator.
Shintarou este negru pe manute pe unde l-a prins soarele, eu tot alba ca zapada am ramas.
Tati este negru din Africa.

Nu mai vreau la serviciu, vreau inapoi in GUAM!!!!

Cam atat azi despre noi.
Pupici si o zi frumoasa sa aveti!

Inainte aveam 6 teorii despre cresterea copiilor si nici un copil, acum am 6 copii si nici o teorie!!
de samurai Shintaro Daniel
Puputi

Mergi la inceput

Tiiiiiii, pe pagina 2! Bine ca v-am gasit eu, ca de va gasea Lumi

No, ashe! Ca de cand a plecat MsBB, nu mai abuzeaza nimeni de emoticoane... chiar asa, pe unde esti, MsBB, mi-e dor de postarile tale. Mai intra, mai da un semn de viata, povesteste-ne de Andra si Sofia.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Tiiiiiii, pe pagina 2! Bine ca v-am gasit eu, ca de va gasea Lumi

No, ashe! Ca de cand a plecat MsBB, nu mai abuzeaza nimeni de emoticoane... chiar asa, pe unde esti, MsBB, mi-e dor de postarile tale. Mai intra, mai da un semn de viata, povesteste-ne de Andra si Sofia.

_

VICTORIA

ca vad ca e nevoie la muulta lume .

Puputi, sa va fie de bine concediul! pacat ca nu poti pune poze, tare frumos trebuie sa fi fost!. Mai ales pt noi, la care incepe acum frigul...

adriana, am gasit unde sa merg iarna asta. vreau sa fac fotosinteza in Tenerife. Sa mai gasesc si bani . Te bagi? . Eventual zi-mi si niste numere la loto.....

Desiree, noroc cu tine ca mai animi atmosfera. Desi eu banui ca si celellalte fete au citit ce a scris Puputi (ca mine), si apoi au google-it dupa poze de pe acolo si au picat in admiratie si visare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puputi spune:

Buna seara
Mai Cleo sa nu crezi ca am cine stie ce de poze, pentru ca eu si aparatul suntem mari dusmani. Deh, nepotrivire de caracter.
Sunt un pic geloasa pe fetele care stiu sa faca poze. Eu de exmplu, daca fac o poza la cea mai delicata floare de pe aceasta planeta, sunt singurul muritor cred care am sa reusesc performanta sa o fac sa arate ca o sorcova. Nu am talent si gata.
Shintarou a facut Vineri vaccinul DTP si sa umflat si inrosit putin locul. Maine trebuie sa sun la spital sa le explic. Nu cred ca este foarte grav dar cam imi bate inima. Nu imi plac deloc vaccinurile asea dar sunt din seria obligatorie si nu am cum sa mai aman sau sa refuz.
De maine la servici. O saptamana frumoasa va doresc si sanatate la pitici.

Apropo voi realizati ca mai avem un an si ne mutam la alt subforum????
Ce repede a trecut timpul .....
Gata noapte buna dela mine si pupici

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui puputi

Buna seara
Mai Cleo sa nu crezi ca am cine stie ce de poze, pentru ca eu si aparatul suntem mari dusmani. Deh, nepotrivire de caracter.
Sunt un pic geloasa pe fetele care stiu sa faca poze. Eu de exmplu, daca fac o poza la cea mai delicata floare de pe aceasta planeta, sunt singurul muritor cred care am sa reusesc performanta sa o fac sa arate ca o sorcova. Nu am talent si gata.
Shintarou a facut Vineri vaccinul DTP si sa umflat si inrosit putin locul. Maine trebuie sa sun la spital sa le explic. Nu cred ca este foarte grav dar cam imi bate inima. Nu imi plac deloc vaccinurile asea dar sunt din seria obligatorie si nu am cum sa mai aman sau sa refuz.
De maine la servici. O saptamana frumoasa va doresc si sanatate la pitici.

Apropo voi realizati ca mai avem un an si ne mutam la alt subforum????
Ce repede a trecut timpul .....
Gata noapte buna dela mine si pupici

Inainte aveam 6 teorii despre cresterea copiilor si nici un copil, acum am 6 copii si nici o teorie!!
Eu de puiul meu de samurai Shintarou Daniel
Puputi

puputi, 6 luni!!

haoleo, ce ma ia cu lacrimi,maica....

Mergi la inceput

Fetelor, a inceput votarea la albumul Vara 2011! Votati-o pe EVA (de Ylari) aici:

http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=27

_

VICTORIA

Mergi la inceput