Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***357***
Raspunsuri - Pagina 21
inapreda spune:
Nici eu n-am prejudecati vestimentare, dar um si io un "crez": daca-i baiat, nu-i musai albastru; daca-i fata, nu-i musai bombon!
Ian si acum are haine roz iar "rosu" e preferata lui; are momente -destul de des!- cind imi spune "nu pashe ata, shosie vea" (=nu-mi place asta, vreau una rosie), asa ca Mosu' ii va aduce, cu siguranta, si niste "top"-uri de aceasta culoare. ![]()
Mama lui Ian.
Monnvas spune:
Helau.
Intru sa nu ma dati disparuta. Am inceput job2, d-aia am activitate redusa, iar am grupa de pagani
turci, arabi, chinezi, de toate
si ma cam seaca de puteri. 4 zile pe saptamana, 6 ore pe zi 

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
inapreda spune:
Si a-propos de ce se discuta pe la topicul cu manualul pentru bunici 

: Doamna R. si socrul meu ii fac lui Ian capul calendar cu "tiganu'", "tiganii": "numai tiganii vor in brate", "iti papa tiganu' mincarea, daca tu nu papi", "numai tiganii calca in belti" etc. Le-am explicat ca eu nu agreeaz astfel de comparatii, le-am explicat si de ce. Degeaba. 

Ei isi vad de treaba lor, in prezenta mea
Astazi, insa, am crezut ca mor de ris: ne-am dus toti 3 (eu, Ian, si doamna R.) sa platim factura la Electrica (3 minure pe jos) si doamna R. ii explica lui Ian: "ti-am spus de atitea ori ca numai tiganii dau cu bota, tu esti copil mare, tu esti copil educat, VORBESTI ENGLEZA etc" 

Mama lui Ian.
andiaroro spune:
Ina -E clar, si voi ati incurcat-o cu "shosu"...
Eu venisem sa va povestesc ca m-am emotionat toata aseara ca am vazut la TV un reportaj turnat la maternitatea unde am fost eu urmarita ambele sarcini...Personajele principale erau moasa mea si elevele ei (e profa la scoala de moase) si mi-am amintit cum a primit telefonul de la producatorul emisiunii cand eram la ea in birou, fix inainte de a-mi spune ca trebuie sa ma bage la repaus fortat(in 4 luni) ca altfel risc sa nu prea ajung la termen. Elevele ei erau atunci in anul 1 si acum termina, cladirea respectiva a intrat in reabilitare ca era de pe la 1800 si s-a dat in functiune cladirea moderna "de langa",iar Anastasia e...mare
.
Inutil, sa va mai spun ca
am dat ceva apa la soricei .....
Ina- Alex a venit din Ro cu lectia despre tigani "bine invatata" si sa-l vezi cum incepe sa ne spuna sa ne luam masuri de precautie, cand ii vede cersind ( in gura mare, in fr)...Pe de alta parte, fata unei prietene (8 ani) a facut-o rasista pe maica-sa, cand a auzit-o vaitandu-se ca ne fac de ras cu furturile lor...asa s-a amabalat ca la un moment dat sustinea ca e vina maica-sii, ca atunci cand era in RO nu s-a ocupat de ei, de au ajuns "sarmanii" sa cerseasca pe aici.
inapreda spune:
Si tot din ciclul "De la Doamna R. adunate": l-am lasat pe Ian jos (adica la parter, la socri) maxim 3 minute pina am urcat la noi sa las cumparaturile. Cind cobor, Ian avea intr-o mina un castravete murat, in cealalta un bucatoi (ca felie nu-i pot spune) de salam (din ala "bun", cu "puncte" mari de grasime alba
). Ca "mezelurile nu sint sanatoase nici pentru adulti, darmite pentru copii" si de ce "nu e bine sa cumparam salam" stie deja pe de rost, asa ca, am rugat-o doar sa-i dea si o bucata de piine. La care ea:
-Gina draga, nu te supara ca-ti spun dar e mai SANATOS
salamu' pe stomacu' gol. Mi-o spus mie doctoritza ca piinea cu salam fermenteaza!!!!! ![]()
Mama lui Ian.
andiaroro spune:
Doamna R. are dreptate!
Daca-i dadea paine, ar fi fost musai si palinca ((ca sa stinga procesul de
fermentare).....
novus spune:
Am intrat sa arunc un oki aci si m-am prapadit de ras cu povetele d-nei R 

Inapreda multam pt portia de ras
!!
Si eu cu capu' in hartii de numa' 
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Anaan spune:
Io am ucenici care scriu si rad ca nebuna din cauza de salam cu pita

. Ina, mie mi-e tot mai simpatica doamna R, sincer, mi se pare plina de haz!
Din ciclul"tiganii": i-am spus bonei sa nu sperie copilul cu bau-bau si alte tampenii, asa ca vine tanti incantata intr-o zi si imi zice ca l-a invatat pe Andrei sa-i fie frica de Gheorghe (Gheorghe fiind un tigan care cerseste pe la noi pe strada)
. Bun, i-am zis eu ca eu nu vreau sa-i cultiv tot felul de temeri, rasism etc., dar boacana era facuta, Andrei cum facea o prostioara striga "Vine Gheorghe si ma ia cu sacul
". Noroc ca Gulia are alte viziuni despre viata si, intr-o zi, cand l-am intalnit pe bietul Gheorghe, Andrei a fugit la el voios si i-a zis:"Gheorghe, baga-ma-n sac, Anei place de tine!"
Gina2008 spune:
Si "Nina" e prezenta, doar ca (si) mai slabutz ca de obicei!
Buna fetelor dragi,
LA MULTI ANI SARBATORITILOR SI SARBATORITELOR!
Treaba multa la birou, un targ in week-end-ul trecut la care am participat in calitate de organizator, copilul de carat pe la doctori...
Saptamana trecuta am fost si la ORL cu el, iar luni dimineata am fost la alt spital sa facem o analiza din sange - Panel 4 - din cauza careia am injurat de toate alea.
Acum asteptam rezultatul care sper sa ne comunice ca (scuzati cacofonia) Calin nu are nici astm (Doamne fereste!) si nici vreo alergie de belea.
Si de luni, sper, din nou la gradinita, dupa 4 saptamani de stat acasa.
Sunt si eu in cursa/goana dupa cadouri. Am achizitionat deja unul. Tomy-ul ala de aruncat bile ce ni l-a prezentat Simply anul trecut. Eu abia acum o luna am reusit sa-l gasesc in stocul unui magazin! Si am scotocit dupa el! Cred ca-l va amuza.
Dar nu e singurul cadou, evident. Eu ma gandeam la urmatoarele variante:
- tobogan pentru curte (ceva mai maricel, ca si Calin va fi maricel la vara viitoare)
- un garaj mai complex
- o biclicleta cum are Vladimir
Si alte "maruntisuri" gen tablita magnetica pentru desen, aparat foto pentru copii (caci e mare amator), un lego mai sofisticat...
Dar cum eu pregatesc cadouri si pentru Mos Nicolae, probabil la lista de sus va fi cumparata (aproape) in totalitate. Doua cadouri musai de Mos Nicolae: unul pentru nume (Calin e si Nicholas) si unul (cu scuza) ca e inca mic copilul ca sa primeasca doar dulciuri si fructe...
Vazut, placut, citit Anastasia, Bogdi, Vladimir rusticul si perlele lui Andrei.
Calin, un baietel nazdravan si mamica lui
Anaan spune:
Nina
. Sper sa nu fie alergie, sa nu fie astm, sa fie numai sanatate si copil bun de dus la gradinita! Imi place lista de cadouri
Raspunsuri la chestionar:
1. Carte: "Impreuna" de Anna Gavalda (aparuta la Polirom, cred ca se poate achizitiona si online, daca o mai fi pe stoc). Ti-o recomandat calduros, e o carte pe care o citesti cu drag, aparent usurica, dar cu un substrat chiar fain.
2. Activitate cu copilul si consortul: mersul la Lidl ( acolo ii place foarte mult lui Andrei, stam cate-o ora, toata lumea ne cunoaste, el inventariaza marfa si noi ne tavalim de ras la "mostrele de intelepciune" pe care le transmite oricui e dispus -sau nu
- sa-l asculte)
3. Reincarnarea: nu cred in asta, dar nici n-am cercetat serios subiectul (nici n-as sti de unde s-o apuc
), dar, daca ar fi sa ma reincarnez, as vrea sa fiu mama din nou.
Revin!