Clasa I * 2011 - 2012 * [11]
Raspunsuri - Pagina 6
antoemma spune:
Citat: |
Si noi! Am inteles ca exista si vol III, cu H pe luna, inca nu a aparut insa. Sau nu l-am gasit eu. |
Cred ca nu a aparut inca. Am vazut ca sunt mai ieftine aici:http://www.librarie.net/carti/151899/Aventurile-lui-Habarnam-prietenilor-sai-Nikolai-Nosov
dar daca mai adaugi transportul... Eu am imprumutat-o de la biblioteca. E un sediu mai mic al bibliotecii, de cartier, aproape de mine, si am intrebat exact de cartea asta pentru ca nu era expusa pe raft. O avea doamna dar nu o luase nimeni inaintea mea. Era noua... asa ca am luat-o de doua ori, ca sa o terminam. Multe din cartile de la biblioteca erau foarte folosite si nu imi venea sa le iau... aveau pagini desprinse... Dar la sediul central au cam tot ce vrei. Vreau sa ii fac abonament si la Biblioteca Centrului Cultural German pentru ca au si acolo foarte multi carti in limba germana.
Azi am primit carnetul de note si vad ca s-au adaugat alte calificative. Are inca 2 Sg la romana si germana si 1 G la mate. Au dat test si a gresit ceva ce nu gresise niciodata acasa. A incurcat dreapta cu stanga. Cand i-am aratat testul a inceput sa rada si ea de ce a facut. Dar i-am explicat ca nu e de ras faptul ca nu e atenta cand are ceva de facut. Asta e, cred ca nu va fi ultima data cand se va intampla asta.. din pacate.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
Roxana_G spune:
Mai, despre ce Habarnam vorbiti voi? Nu stiam ca sunt volume. Eu am acasa o carte mare, groasa, care a fost...a mea. De fapt era una din cartile mele favorite in copilarie, am iubit o pur si simplu, dupa cum se vede din mazgalilele de pe ea.
Mie azi nu mi-a iesit planul cu treaba usoara la birou, ba am esuat lamentabil, incat inca muncesc. Dar aveam nevoie de o pauza. (Mina, zau exista si zile mai bune, scuze pentru seductie si abandon).
Ce au facut azi nu stiu inca, ieri facusera abia a mare. Mai aflu cand ajung. Vaccinul a decurs perfect, fara frica, durere sau plans. Se pare ca are totusi o mica reactie locala, vad eu acasa.
O seara frumoasa va doresc!
mina spune:
Roxana, nuuuuu se poate, ai editia aia de cand eram noi mici, cu coperti cartonate (mov parca?) si ilustrata color??? Wow, moooor dupa cartea aia, maica-mea nu stie pe unde e, eu lui Matei i-am cumparat una editata de curand, ilustratiile par aceleasi (sau macar acelasi stil) dar sunt alb negru. Asta scade muuuult din farmecul cartii....dar tot savuroasa ramane.
Nici eu nu stiam ca sunt volume, initial am luat-o pe asta de-ti povestesc ca seamana cu cea de pe vremea noastra, dupa aia am gasit si volumul cu orasul soarelui, i l-am luat si pe ala. De ala cu excursia pe luna nu stiam, o sa moara Vizigotul de fericire daca am sa i-l gasesc.
Al meu fuse bine azi la scoala, super fericit ca a stiut la engleza si a luat un fb. Am ajuns sa-mi doresc sa aibe mai multe lectii ca sa il tina preocupat sa-i treaca starile de emotivitate. Maine iar am o zi grea ca fix in miezul zilei mergem la homeopat amandoi, si dupa aia si antrenament de tenis, si lectii, ca nu0-l mai duc la after....vedem ce-om face, ne descurcam. Vorba Roxanei, imi doresc o zi usoara la birou dar tot nu-mi iese ca mi le trunchiez cu programul copilului si s permanent supraincarcata.
In seara asta a avut atelier de creatie la after si-a venit fericit cu o masca multicolora. Cum de cateva zile mi-am luat niste vase ceramice de gatit la portie, organizam acasa si al doilea atelier, de gatit: facem painici dulci cu fructe....mama denaturata, exploatez copilu in bucatarie . Dar vorba lui, in felul asta si citeste, si gateste, cre ca v-am mai povestit...Si daca-i ceva dulce facut de el, apai atunci adio mofturi la pachetel, le mananca si daca ar fi din carton presat .
Va las, ma duc sa scriu reteta cu litere de tipar
Seara frumoasa
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
eveline spune:
Mai fetelor m-a apucat o nostalgie, mai sa-mi dea lacrimile. M-ati facut sa-mi bag nasul in biblioteca si am descoperit ca pe langa Habarnam aia mov mai am si una editie din 1954 de care sunt indragostita. Si am mai gasit niste carti ce mi-au starnit amintiri: Cipi acest pitic urias, Poveste din cetatea lucrurilor neterminate, Povesti cu zane (contesa de Segur)....off, de i-ar place si fetei. Mie una imi vine sa le (re)citesc eu.
MINA - cum faci painicile? Pur si simplu bagi fructele in aluat? Crude (proaspete) sau confiate sau cum?? retetaaa..... Felicitari pt FB!
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
mina spune:
citat din mesajul lui eveline Mai fetelor m-a apucat o nostalgie, mai sa-mi dea lacrimile. M-ati facut sa-mi bag nasul in biblioteca si am descoperit ca pe langa Habarnam aia mov mai am si una editie din 1954 de care sunt indragostita. Si am mai gasit niste carti ce mi-au starnit amintiri: Cipi acest pitic urias, Poveste din cetatea lucrurilor neterminate, Povesti cu zane (contesa de Segur)....off, de i-ar place si fetei. Mie una imi vine sa le (re)citesc eu. MINA - cum faci painicile? Pur si simplu bagi fructele in aluat? Crude (proaspete) sau confiate sau cum?? retetaaa..... Felicitari pt FB! mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10) |
Dumnezeule, Eveline, adica Povesti cu zane de Contesa de Segur in care e povestea cu Balaioara si Ursulet, si aia cu padurea blestemata in care a intrat fata de imparat si n-a mai putut iesi? Vai de cand o caut, daca e aia mi-o imprumuti s-o copiez? E THE cartea copilariei mele, prima carte din care tin minte ca imi citea mama si taaaare pofta mi-e s-o recitesc si, bineinteles, s-o bag sub nasul Vizigotului . Hai te rooooog, iti trimit painici dulci, serios .
Reteta e una mai de pandispan asa....stai sa le termin si pun reteta pe blog ca oricum m-am puturosit de tot in ultima vreme. Ies bune rau, Matei papa pe intrecute si merg si la pachet. Ma duc sa le inspectez la cuptor.
Mina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
mina spune:
citat din mesajul lui eveline Mai fetelor m-a apucat o nostalgie, mai sa-mi dea lacrimile. M-ati facut sa-mi bag nasul in biblioteca si am descoperit ca pe langa Habarnam aia mov mai am si una editie din 1954 de care sunt indragostita. Si am mai gasit niste carti ce mi-au starnit amintiri: Cipi acest pitic urias, Poveste din cetatea lucrurilor neterminate, Povesti cu zane (contesa de Segur)....off, de i-ar place si fetei. Mie una imi vine sa le (re)citesc eu. MINA - cum faci painicile? Pur si simplu bagi fructele in aluat? Crude (proaspete) sau confiate sau cum?? retetaaa..... Felicitari pt FB! mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10) |
Vai de mine, acusi vad ca esti din Suceava, eu credeam ca ne descurcam aci in Capitala
Mina si
antoemma spune:
Gasiti aici carti multe scanate. Este si Habarnam cu ilustratiile de atunci, si "Cipi, acest pitic urias", pe care si eu o aveam, "Povesti cu zane"... , si multe altele din vremea noastra:
http://www.scribd.com/doc/60742429/Nikolai-Nosov-Aventurile-Lui-Habarnam
http://www.scribd.com/search?query=Cipi%2C+acest+pitic+urias
http://www.scribd.com/search?query=povesti+cu+zane
Le puteti descarca, printa... dar nu sunt ca originalul.
Mami de 2004 si 2010
antoemma spune:
Cand am inceput sa-i citesc fetitei mele carti de pe vremea noastra el nu credea ca ei o sa-i placa dar i-au placut foarte mult. Va mai amintiti de "Negrut" (Black Beauty)?
Si aici mai sunt carti vechi: http://cartilecopilarieimele.wordpress.com/
Mami de 2004 si 2010
mina spune:
Painicile cum am promis
Mina si
eveline spune:
MINA - Saru mana de painici ...yumiii....cu prima ocazie fac si eu. Da aia e cartea, cu drag ti-as da-o daca as putea. Insa vad ca ne-a salvat ANTOEMMA.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)